שירשור חדשים בפורום

Kiru

New member
שאלה טובה

אני עוד לא יודע אם עשיתי את ההחלטה הנכונה, את זה עוד נראה. סיימתי מינהל עסקים בהתמחויות מימון ומערכות מידע. האפשרות הקלאסית היתה כמובן להמשיך לתואר שני במינהל עסקים, אבל כמה דברים הפריעו לי בזה. קודם כל, זה נתן לי קצת הרגשה של "לחם בפיתה". קורסי הבסיס מאוד דומים למה שעשיתי בתואר הראשון, וגם אם יש קצת יותר העמקה בכל זאת חלק גדול מהחומר חוזר על עצמו. אחרי הכל, MBA מיועד לבוגרי כל התארים כך שחייבים להיות בו היסודות. שנית, קצת נמאס לי ממספרים. העדפתי ללמוד תואר עם קצת פחות חישובים, והדבר האחרון שרציתי הוא להאלץ לעבור שוב קורסים מתמטיים (מזה, אגב, יכולתי להימנע כנראה גם בMBA). ובעיה אחרונה: העדפתי לא לעשות GMAT. אני ממש לא חושב שהייתי מקבל ציון מספיק בשביל אוניברסיטה, לפחות לא מאלה שמתחשבות רק בכמותי, והתואר במכללה עולה הרבה יותר. שלישית, תמיד (ועדיין) התעניינתי במשפטים, וזה נראה לי משהו ששווה להרחיב בו את ההשכלה – גם בפן העסקי וגם בכלל, לחיים. ואחרון – זה תואר שמותאם לאנשים עובדים בצורה די מוצלחת, ואנשים שעברו אותו מסרו שהעומס סביר. אגב, לפחות בינתיים שני הדברים נכונים מבחינתי: השיעורים ברובם מאוד מעניינים, והעומס באמת סביר. עד כאן הפלוסים, אבל לתואר הזה יש גם כמה מינוסים מובנים. הראשון הוא שלא מדובר בתואר LLM במשפטים כמו שהיה במחזור הראשון, ולא בMA במשפטים כמו שהיה בכל שאר המחזורים, אלא בMA בלימודי משפט. התכנים לא השתנו (לא בהקשר הזה לפחות) והרמה לא ירדה, זו פשוט דרישה של המל"ג. יכול להיות שזו רק סמנטיקה, אבל זה קצת מציק כי התחושה היא שהסיבות לזה הן פוליטיקה פנימית של המוסדות האקדמיים והמל"ג. המינוס השני הוא שהרכב הקורסים יכול להיות קצת בעייתי למי שרוצה השכלה משפטית "לחיים". חסרים בו קורסים חשובים במובן הזה, כמו נזיקין ומשפחה, שדווקא קיימים במסלולי MA אחרים. הוא business oriented כמעט לגמרי. מה שכן: כשיודעים את העקרונות של לימוד משפטים, אפשר ליישם את זה לכל ענפי המשפט. ולבסוף, האמת היא (לפחות לפי מה שאני יודע) שMBA מבוקש יותר בשוק העבודה וגם מוכר יותר. זה גם שיקול, שתלוי במצב שלך כרגע מבחינת הקריירה. זה כבר מתחיל להיות ארוך, אני מקווה שנתתי לך מספיק נקודות למחשבה לבינתיים.

זיו 2008

New member
אהלן ../images/Emo13.gif

זיו מזרחי, כמעט בן 22, ממתין בציפייה רבה ללימודי משפטים באוניברסיטת בר-אילן, שנה א'. חושש מאווירת "יומיות" - אנשים לחוצים על הלימודים ולא רואים מעבר, אין הווי, אווירה מנוכרת ותועלתנית. גר עם הוריי, אין לי חיות מחמד, אבל לאחרונה מפנטז על כלב (במובן השאפתני של המילה) מבוא נראה לי כמו משהו בלתי נמנע בכל דיסציפלינה. באשר למשפט עברי- נראה לי שהמון מושתת על זה. בעד לינדנשטראוס ובייניש.

dasoona1

New member
גמאניייייייייייי

שם/כינוי? דסי גיל? 21 איפה מתחילים ללמוד או איפה לומדים? מתחילה בקרוב בבינתחומי- משפטים +מנע"ס איזו שנה תהיו? א! מתרגשים? כן, אפילו הרבה מה החששות שלכם מהשנה? עומס, כמות החומר, יצירת קשרים, מרחק מהבית למכללה... גרים עם ההורים או לבד/עם בן זוג/שותף? עם בן זוג חיות מחמד? הלואיי ! :( מה דעתכם על משפט עברי ומבוא לתורת המשפט- מיותר או חשוב? אין לי דרך לגבש דעה ..בקרוב אני מניחה! שיהיה לכולנו בהצלחה ואחלה של שנה

סינתזה

New member
עונה

כינוי - סינתזה גיל - 22 מתחילה - בינתחומי (משפטים ממשל - בינתיים..) שנה - א מתרגשים - כן. מאד.. חששות - מאיפה להתחיל..? (קושי לחזור למוד לימודים, אנשים חדשים, מנהלות לא מוכרות, זמן, כסף, והעיקרי כרגע - האם לעבור למנע"ס) גרים עם - ההורים (בשאיפה להשתנות מהירה - מחכה להתחיל ולראות איפה עומדת, מכל מני בחינות) חיות מחמד - כלבה זקנה ושמנה, אך אהובה, של ההורים
משפט עברי ותורת המשפט - אההמ, דעתי המלומדת היא שאין לי מושג ירוק על מה מדובר. ריב תקשורתי מביך - צה"ל ועברי לידר (כן, זה בטח מה שיטפל בבעיית ההשתמטות..) בטח אהיה יותר פעילה עם תחילת הלימודים, שכממש יהיה לי מה לתרום לשיחה.. (ראה ערך תורת המשפט).

shimrit m

New member
מצטרפת לחגיגה...

שם/כינוי? שמרית גיל? עוד חודש 25 איפה מתחילים ללמוד או איפה לומדים? לומדת.. נתניה איזו שנה תהיו? ג' מתרגשים? לא ממש... מה החששות שלכם מהשנה? 1. האם אמצא כבר התמחות?!?!?!?!?!? 2. איך לעזאזל מתחילים סמינריון..? גרים עם ההורים או לבד/עם בן זוג/שותף? הורים (עם שכר לימוד כזה... ) חיות מחמד? אין מה דעתכם על משפט עברי ומבוא לתורת המשפט- מיותר או חשוב? מבוא לתורת המשפט - חשוב, משפט עברי - נראה לי שמספיק ברמת המבוא שנלמד בשנה א'... איזה ריב תקשורתי-משפטי יותר מביך- בייניש ופרידמן או אולמרט ומבקר המדינה? אני מחכה לריב התקשורתי הבא.. אין מצב שלא יהיה כזה....

infinitesadness

New member
חדשה - בהכל:)

שם: אביבה גיל: 22- מנטלית תקועה על 7 כבר כמה שנים טובות... מתחילה ללמוד באת"א שנה א' מתרגשים? כן.. לא... כן... לא... כן... נראה לי שכן... חששות מהשנה: הכל - ממש קל להפחיד אותי. בעיקר חוששת מכל השמועות המרושעות ששמעתי על "חיי החברה"... גרה עם ההורים - בקצב הזה - לנצח. חיות מחמד: רוצח קטן ושעיר העונה לשם "בלופ" ואני מאמינה שנמצא תחת הערך "חתול".. למרות שלפעמים אני לא כל כך בטוחה. דעתי על משפט עברי? נשמע כמו משהו שיעשה לי את המוות עוד כמה חודשים. ריב תקשורתי? אני אפילו לא אנסה לענות על זה... בקיצור - זה מתחיל, צפו לבכי:)

למעלה