שירשור - מה עושים עם חצילים

Big Mama 1

New member
חצילים מטוגנים בתחמיץ

2 חצילים - פרוסות להמליח, לייבש, ולטגן במחבת או בשמן עמוק ולהספיג כמה דקות על נייר סופג. תחמיץ - כוס מים רותחים, כוס חומץ, כפית מלח, כפית סוכר, כמה שיני שום פרוסות, פטרוזיליה קצוצה. מסדרים את הפרוסות בכלי ושופכים מעל את התחמיץ החם. מתאפקים..... לפחות יומיים במקרר, וכמה שיותר יותר טוב.
 
טיגון פרוסות חצילים

החומרים 1 ק"ג חצילים 1 ביצה ½ כפית סוכר/1 שקית סוכרזית ½ כפית מלח שמן לטיגון אופן ההכנה לקלף את החצילים ולפרוס לאורך. לטעום את החציל, אם הוא מר לטבול בקערה עם מי מלח. (1:1) ½ שעה עד 1 שעה. לאחר מכן שוטפים במים נקיים מסננים ומנגבים את החציל. בקערה נפרדת גדולה ושטוחה, מכניסים את הביצה והסוכר ומערבבים. מכניסים פנימה את פרוסות החצילים אחד אחרי השני . כל חציל טובלים משני הצדדים ושמים בצידי הקערה בכדי שעודפי הביצה יצאו. ממשיכים כך עם כל פרוסות החציל . בסוף מחממים שמן ומתחילים לטגן משני הצדדים עד להזהבה. ביצה אחת מספיקה לטיגון 1 ק"ג חצילים.
 

מאקי

New member
סלט חצילים רומני

לשרוף 3 חצילים גדולים לקלות 3 פלפלים אדומים לקלף להוציא בשר החצילים לפחות שעה במסננת להגיר לשים במגימיקס פלפל אדום קטן חריף שבור להוסיף את היתר פולסים קטנים כדי שישאר בטקסטורה גסה ולא רסק לתינוקות לאפסן בקופסא סגורה במקרר אוכלים עם סלט ירקות טריים ומעט מלח אנחנו לא מוסיפים שמן מטעמי דיאטה (שלו לא שלי) והבנאדם מתודלק על זה בבסיס יומיומי טעים מתכון של חמתי היא מהעדה
 

נירהמ1

New member
פרוסות חצילים אפויות../images/Emo3.gif

2 חצילים מסוג בלאדי (בלי גרעינים) פרוסים לפרוסות ומנוקזים מנוזלים מרים. מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפיה, מושחים את הנייר בשמן שמים את פרוסות החצילים, מפזרים מעט מלח ופלפל גרוס טרי אופים עד שמשחים. מגישים עם ביצים קשות, סלט ערבי חתוך דק-דק, טחינה ירוקה - טעים כמו סביח רק עם הרבה פחות שמן.
 

ANNABELL

New member
חצילים פיקנטיים

לאוהבי החצילים הפיקנטיים וקצת חריפים. 2 חצילים חלבוני ביצים לשטוף היטב את החצילים, לנגבם ולפרוס לפרוסות (עם הקליפה) בקערה לערבב חלבוני ביצה בעזרת מזלג (כמות החלבונים לפי הכמות הנדרשת לפרוסות החצילים). לטבול כל פרוסה בחלבון ולטגן במחבת עם שמן עד אשר משחים היטב ומשני הצדדים. להוציא ולהספיג בצלחת או מגש על ניר סופג. להכין רוטב מ: 2 כפות סחוג (אני משתמשת בסחוג אדום) 1/2 כוס חומץ רגיל שיני שום כתושות - אני אוהבת הרבה לאחר טיגון החצילים להניח בכלי רחב. מעל לצקת את הרוטב ולפזר פטרוזיליה קצוצה. לכסות הכלי ולהכניס למקרר. לאחר יום ואף יותר משביח את טעמו. אין צורך בתבלינים נוספים (הסחוג, הסחוג...)
 
סלט חצילים בלקני- קיופולו

זמן הכנה – ½ שעה כמות – 4 מנות החומרים 1 עגבניה 3 חצילים צלויים 1-2 פלפלים צלויים 2-3 כפות שמן 5 שיני שום מלח – לפי הטעם אופן ההכנה להוציא את פנים החציל הצלוי ולקצוץ. לחלוט עגבניה ולקצוץ דק לריבועים. לקלוף את הקליפה של הפלפלים הצלויים ולחתוך לריבועים קטנים. להוסיף את השום הכתוש, השמן והמלח. לערבב היטב. להכניס לצנצנת ולאטום. לשמור בקירור.
 

effyba

New member
בורקיטס חצילים וגבינה בולגרית

מתכון: בורקיטס (בורקס) חצילים וגבינה בולגרית רכיבים: לבצק: גביע (170 מ"ל) יוגורט חצי כוס שמן חצי כוס מים 1 ק"ג קמח 1 כף מחוקה מלח 1 כפית אבקת אפייה 400 גרם מרגרינה למילוי: 2 חצילים בינוניים 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת מעט קמח 1 ביצה טרופה פלפל שחור טחון טרי 1 ביצה למריחה שומשום לפיזור על הבוריקטס אופן הכנה: להכנת הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר, עד שהם מתאחדים לבצק חלק וגמיש (אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים). עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-30 דקות. להכנת המילוי: קולים את החצילים מעל להבה גבוהה, על פלאטת מתכת, מיכסה ישן של סיר פלא, להבה חשופה, או מנגל (הכי טוב). כשהחצילים קלויים היטב ועדיין חמים, מקלפים אותם. מרחיקים את הגרעינים (שנותנים טעם מר), מועכים במזלג ומערבבים עם שאר מרכיבי המילוי (מוסיפים מעט קמח, רק כדי להדק את המילוי). מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות. להכנת הבורקיטס: מקמחים מישטח עבודה, מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית הפוכה או מיקד עגול (חותכן עוגיות). מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה ממילוי החצילים. מקפלים ומהדקים בעדינות, תוך צביטת השוליים ויצירת מעין דוגמה מסולסלת. מסדרים את הבורקיטס בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה טרופה וזורים מעט שומשום. אופים בתנור החם כחצי שעה, עד שהבורקיטס מזהיבים היטב. הערות: מקור המתכון: http://www.mapa.co.il/food הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
חצילים במיץ עגבניות

מתכון: חצילים במיץ עגבניות רכיבים: חצילים (הכמות לפי ?הרצון) 2 ביצים על כל שלושה חצילים בינוניים 2-3 שיני שום רסק עגבניות עגבניה רכה פלפל שחור מלח מעט סוכר אופן הכנה: קולפים את החצילים. פורסים ומפזרים מעט מלח גס. שמים בצד לכמה שעות. לאחר מכן לוקחים את החצילים, מייבשים בנייר סופג. טובלים בביצה עם מעט אבקת שום ומלח ומטגנים עד שמזהיב. שמים על נייר סופג. לאחר הטיגון, מסדרים בסיר פרוסות של חצילים, פרוסות דקות של שום ופרוסות עגבניה, עד שכל פרוסות החצילים בסיר. בסיר קטן נפרד, שמים כוס וחצי מים, 3 כפות גדושות רסק עגבניות. מוסיפים מעט פלפל שחור, מלח ומעט סוכר ומתקנים לפי הטעם. לאחר שרתח, שופכים מעל החצילים בסיר הגדול ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות או עד שרוב המים מתאדים ונשאר רוטב. אפשר לאכול חם או קר. הערות: מתכון של רבקה וילף מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
חצילים קלויים(עדידושים)../images/Emo26.gif

קולים חציל מכל הצדדים על הגז חוצים ל-2 מוסיפים יוגורט עזים טוב, מלחפלפל וסומק מלמעלה
או השחיתות שלי
קולים חציל על הגריל חוצים אותי ומורחים עליו שום כתוש, מלח וזוללים...יאמי
!
 

effyba

New member
חצילים מופלאים של "לחם ארז"

מתכון: חצילים מופלאים של ארז קומורובסקי רכיבים: 4 חצילים קלויים (עם מינימום גרעינים) 1 פלפל צ´ילי פרוס כ-1/2 כוס שמן זית מיץ מלימון 1 3-4 שיני שום פרוסות חופן גדול של עלי זעתר טרי/אורגנו טרי או בזיליקום טרי מלח אופן הכנה: מניחים כל חציל על צלחת אישית ו"בוצעים" את חלקו העליון בידיים ליצירת מעין קערה שתכיל נוזלים. בקערית מערבבים את כל יתר החומרים ונותנים להם לעמוד כ-15 דק´ לספיגת טעמים. מוזגים לכל חציל 4-5 כפות רוטב ומגישים. קולים את החצילים בשלמותם. מגישים את החצילים שוכבים כך שכש"בוצעים" אותם נוצרת מעין סירה מוארכת שמונחת על הצלחת ומכילה את הרוטב. רצוי להגיש עם לחם /חלה/לחמניות כמובן כי זה הופך את הכל לחגיגה. 2 אלטרנטיבות לתוספת: 1. אפשר להוסיף גבינה בוגרית מפוררת לפני הרוטב 2. אפשר להוסיף במקום או בנוסף טחינה גולמית. הערות: נכתב ע"י שושkה רצוי להכין כמנות אישיות (אחרת יתעצבנו עליכם שלא נשאר מספיק...) מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קציצות חצילים

זמן הכנה – 30 דקות כמות – 15-20 מנות החומרים 3-4 חצילים 2 ביצים 2-3 כפות קמח מלח , פלפל שחור – לפי הטעם 3-4 שיני שום שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה רוחצים ומייבשים את החצילים. צולים על האש עד שהם עשויים. קולפים ומניחים על קרש למספר שעות כדי שיתנקזו. קוצצים את החצילים (עם סכין מעץ) מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל ומערבבים. צרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן חם עד להזהבה (כמו פלאפל). מנקזים על מגבון נייר. מגישים חם.
 
מוסקה צמחונית

- מתפו"א, חצילים ופטריות זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים 2 עגבניות - מרוסקות 4-5 תפו"א – פרוסות לאורך 3 חצילים – קלופים, פרוסים לאורך ומטוגנים 300 גרם פטריות טריות/390 גרם קופסה שימורים 1 ביצה , 2-3 בצלים גדולים, ¼ כף פלפל שחור מעט פטרוזיליה קצוצה 1 כף אבקת מרק עוף שמן לטיגון אופן ההכנה לטגן את פרוסות החצילים ולהשאיר בצד במסננת. להניח בתבנית אפייה פרוסות תפו"א חתוכות לאורך דק מאוד. במחבת לטגן עד זיגוג, את הבצל ולהוסיף מעל את הפטריות ולהמשיך לטגן, להוסיף את הביצה לתבל בפלפל שחור , מרק עוף , פטרוזיליה. לאחר שהתערובת מוכנה מוסיפים אותה מעל פרוסות התפו"א. לכסות עם פרוסות החצילים המטוגנות. לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך מעל המוסקה. בחום 200 מעלות כ-10 דקות, להוציא את התבנית ולהוסיף 2 עגבניות מרוסקות. להמשיך לאפות בערך כ-20 דקות או עד שהתפו"א מתרכך (בודקים ע"י נעיצת מזלג) לאחר מכן מוציאים מהתנור, מכינים את הרביכה הקשה, מערבבים ושופכים הכל על המוסקה. מכניסים שוב לתנור בחום 200 מעלות ל- 15 דקות או עד להזהבה. מומלץ!!! החומרים לרוטב 1כוס מים, מרק עוף (להוסיף לפי הטעם), 1 כף שמן רגיל אופן הכנת הרוטב לערבב את כל החומרים (ללא בישול) החומרים לרביכה קשה 2 כפות קמח 2 ביצים 2 כוסות מים ¼ כף אבקת מרק עוף אופן הכנת הרביכה הקשה לבשל את החומרים על האש כמה דקות עד לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת עיסה חלקה ללא גושים.
 
מוסקה

מבשר, תפו"א וחצילים זמן הכנה – 1 שעה כמות – 12-16 מנות/תבנית מרובעת 35X45 החומרים 5-6 חצילים (לא קלופים חתוכים לאורך ומטוגנים 1 ק"ג תפו"א למלית ½ ק"ג בשר טחון 1 בצל קצוץ ½ כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 1 חבילה שמיר קצוץ 1 עגבניה גדולה בשלה 1 ביצה לרוטב 1 כף רסק עגבניות 1 קובית מרק ½ כוס מים 2 ביצים קמצוץ כף - מלח, פלפל שחור קמצוץ סוכר ½ חבילה שמיר קצוץ אופן ההכנה מקלפים וחותכים את תפו"א לפרוסות (לא דקות מידיי) רוחצים ומייבשים. חולטים את העגבניות, קולפים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק. בסיר מאדים את הבצל, מוסיפים את הבשר וממשיכים לבשל עד שגוונו משתנה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמיר קצוץ ומוסיפים את העגבניה והביצה. מערבבים היטב. בכלי אפיה משומן היטב עורכים בשכבות לפי הסדר הבא: שכבה ראשונה – תפו"א, שכבה שניה - בשר, שכבה שלישית – חצילים חוזרים על פעולה זו כמה פעמים עד שהחומרים נגמרים. בקערה ממיסים את רסק העגבניות וקובית המרק ב- ½ כוס מים חמים. מוסיפים – מלח, פלפל שחור,שמיר קצוץ. טורפים את הביצים לתוך הרוטב ויוצקים מעל המוסקה. אופים בחום בינוני עד שתפוחי האדמה והחצילים עשויים והמוסקה מקבלת גוון חום בהיר. מגישים חם.
 
מפרום

– פרוסות חצילים במילוי בשר ברוטב סלסה זמן הכנה – 1 שעה כמות – 15-12 מנות 4-5 חצילים בינוניים - חתוכים פרוסות לאורך החומרים למילוי המפרום 1 ק"ג בשר בקר (רצוי כתף) צרור עלי פטרוזיליה + ½ צרור עלי כוסברה 1 בצל גדול קצוץ 2-3 ביצים 2 פרוסות לחם – להשרות, לסחוט, ולפורר רק את הפנים מלח ½ כף פלפל שחור, 1 כפית קינמון (לא חובה) 1 כפית תבלין חררט 1 עגבניה קצוצה החומרים לטבילת המפרום 3-4 ביצים 1 כף רסק עגבניות מעט קמח רגיל - לשים בצלחת עמוקה שמן לטיגון אופן ההכנה במטחנת בשר, לטחון את הבשר, הפטרוזיליה והכוסברה. לקערה עם הבשר, פטרוזיליה והכוסברה להוסיף את פנים הלחם המושרה והסחוט תוך כדי פירורו. להוסיף את הביצים, העגבניה הקצוצה ושאר התבלינים. לערבב היטב. לקלף את 1 ק"ג חצילים ולפרוס פרוסות לאורך, פורסים פרוסה ראשונה לא עד הסוף ופורסים עוד פרוסה והפעם עד הסוף . בסוף מתקבל מין סנדביץ'. למלא בתערובת הבשר את כל הסנדביצ'ים שהכנו מהחצילים, ועם שתי כפות הידיים לסגור את הסנדביצ'ים הממולאים. קיבלנו מפרום שעדיין לא מטוגן ולא מבושל. לחמם שמן מחבת לטיגון. להכין תערובת בלילה לטבילה : 2-3 ביצים, 1 כף רסק עגבניות ולערבב היטב. להכין צלחת עמוקה עם קמח רגיל לקמח כל מפרום מכל הצדדים היטב , לטבול בתערובת הבלילה היטב , ולטגן בשמן משני הצדדים עד להזהבה. בסיר שטוח ורחב, להכין רוטב סלסה. להניח מעל רוטב הסלסה את המפרום, ולהוסיף מים רותחים עד כדי כיסוי המפרום. להרתיח, לכסות את הסיר ולהנמיך הלהבה .
 
למעלה