שירשור - מה עושים עם חצילים

קיש חצילים ועגבניות של קובי

מתכון: קיש חצילים ועגבניות רכיבים: לבצק 150 גרם קמח כפית מחוקה מלח 75 גרם חמאה רכה 2 כפות מים קרים מערבבים קמח עם מלח ומוסיפים את החמאה מפוררים יחד מוסיפים את המים מאחדים את הבצק לגוש מניילנים ומצננים פורסים לעובי 5 מ"מ 10 פרוסות עגבניה מתבלים בפלפל מקמחים ומטגנים בשמן זית דק. מורידים לנייר סופג. את פרוסות החציל מטגנים כמו שהם על שמן זית דק ממליחים ומורידים לניר סופג מגררים 4 כפות גבינת פרמזן או רוקפור קוצצים 2 שיני שום לפרוסות דקות 5 עלים של ריחן טרי חתוכים לרצועות אופן הכנה: להרכבת המנה מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ וחותכים לעיגול מקסימום גודל . מפזרים על בסיס הבצק חצי מכמות הפרמזן ומניחים מעל במרחק 2 ס"מ מהשוליים את החצילים בחפיפה קלה. מפזרים מעל את הריחן ומניחים את העגבניות מתבלים בשום הקצוץ במעט מלח ומוסיפים את שארית הפרמזן. אוספים את שולי הבצק וסוגרים את השכבות מהצד ממש כמו קיר. מכניסים לתנור חם על 180 מעלות ל-20 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר . נסו ותיהנו קובי הערות: מקור המתכון: einged הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קבבונים עם חצילים קלויים של יניבניב

מתכון: קבבונים עם חצילים קלויים, יוגורט ושום רכיבים: 4 מנות: לקבבונים: 1/2 ק"ג פלדה בקר טחון 1/2 ק"ג פלדה כבש טחון בצל אחד +צרור גדול של פטרוזיליה טחונים לעיסה 1 כפית בהרט מלח ופלפל 2 חצילים מלח ים שמן זית יוגורט עיזים סמיך ומשובח מלח ופלפל לקונפי שום: 20 שיני שום מלח ים שמן זית כדי כיסוי אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים לקבבונים. יוצרים קבבונים קטנים. מלהיטים מחבת טפלון ללא שומן בכלל וצולים את הקבבונים על המחבת הלוהטת (הם ייצלו בשומן של עצמם) כמה דקות מכל צד עד שהם עשויים. לחצילים: קולים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם משחירה, מצננים על מסננת (להגרת הנוזלים), חוצים מרוקנים את התוך בכף, קוצצים גס ומתבלים במלח ים ושמן זית. ליוגורט: טורפים לתוך היוגורט מעט שמן זית. לקונפי: מניחים בסיר שיני שום בקליפתן, מתבלים במעט מלח ים ומכסים בשמן זית, מבשלים על אש קטנטה, (בשום אופן לא להביא לרתיחה!) בסיר מכוסה שעה ורבע. יוצקים לצלחת יוגורט, מסדרים מעל חצילים קלויים, מניחים מעל את הקבבים ומפזרים מסביב שיני שום. הערות: מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קוביות חצילים אפויות בבצק של רובנס

מתכון: קוביות חצילים אפויות בבצק פילו רכיבים: חציל חתוך לקוביות 2*2 מטוגן שמן זית 2 שיני שום פרוסות דק מאוד חצי כפית רכז רימונים חצי כפית בלסמי צימוקי אוכמניות מושרות ברכז רימונים פלפל שחור ג.טרי חצי כוס אורז מבושל ניתן להחלפה עם קוביות דקיקות של פלפל אדום מתוק אך אז יש צורך לאדות עם השום עלה פילו לכל סועד עיטור - שמן זית עירית קצוצה מלח גס פלפל שחור ג.טרי אופן הכנה: מחממים שמן מאדים שום מוסיפים רכז רימונים בלסמי צימוקים מלח ופלפל מאדים דקה מוסיפים אורז מערבבים היטב מסירים מהלהבה , מוסיפים קוביות חציל מערבבים מצננים. מניחים באמצע עלה פילו מקופל לשניים מלית סוגרים כמו סוכריה או צרור משמנים תבנית בשמן זית מניחים צרורות פילו ואופים בתנור שחומם מראש כשהבצק מזהיב יוצקים מעט שמן זית מלח פלפל עירית קצוצה ומגישים הערות: מקור המתכון: רובנס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
חצילים מטוגנים של קובי

מתכון: חצילים מטוגנים רכיבים: אופן הכנה: לטגן את הפרוסות על מחבת טפלון ללא שומן על חום בינוני עד שישחימו למרוח בעדינות עם שן שום מעוכה לטפטף מעט לימון לפזר מעל רצועות נענע דקות לפזר מעט מלח דק ומעט מלח גס( שניהם) ומעל הכל השמן זית בזילוף עדין בלי הצפות בלי רטבים יוצא אחלה אבל אפשר גם אחרת לטגן את החציל כמו קודם להוציא ולהוסיף שמן למחבת לטגן בזריזות צילי כתוש סומסום צנוברים ושום לפזר נענע מעל החצילים ולסחוט לימון קצת בשביל הארומה לגרר מעל גרדת לימון. ולצקת את הרוטב עם הכל מיני שאמרתי קודם בהצלחה קובי הערות: מקור המתכון: einged הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
סלט חצילים עם יוגורט

סלט חצילים עם יוגורט רכיבים: חצילים מבריקים וקלי משקל יוגורט סמיך (רצוי יוגורט כבשים - גביע יוגורט אחד לכל 4 חצילים בינוניים) שום כתוש טרי שמן זית לימון סחוט טרי מלח ים פלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: קולים את החצילים וקוצצים את תוכנם, רצוי בקופיץ מעץ (שמונע השחרה). מוסיפים את יתר הרכיבים ומתבלים לפי הטעם. מערבבים היטב ומגישים בטמפרטורת החדר. הערות: אפשר להוסיף פלפל חריף קלוי וקלוף קצוץ דק מאד. אפשר להוסיף גם פלפל אדום קלוי וקלוף.
 
למעלה