שירשור סיוע למפונים

lilo123

New member
התנדבות לקרוילות

מישו יודע באיזה אתר קרוילות צריך עזרה ועם מי צריך ליצור קשר? אני רוצה לנסוע לשם מחר. תודה.

walker20

New member
אני מציע, שנתארגן ייחד וניסע.

לא נראה לי שיש מידע איםה צריך עזרה ומתי. ההצעה שלי היא ללכת לשם, ולעזור במה שצריך.

יש התארגנות מסודרת לשם ../images/Emo70.gif

http://www.peacenow.org.il/site/he/peace.asp?pi=182 הנה הקישור לאתר של "שלום עכשיו" הם , כידוע, בעד ההתנתקות והם מארגנים נסיעה מחר בשישי בבוקר לאתר הקרווילות לעזור למפונים להתמקם.

../images/Emo41.gif|../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמי שרוצה לעזור למפונים

מקפיצה כי זה חשוב. פרטים וקישורים בהודעה שלי שמעלי...

OMER G17

New member
כל הכבוד לשלום עכשיו!

גם אני כחול ועזרתי גם בקיבוץ שלי וגם נסעתי ליד בנימין לפרוק משאיות עם ציוד של מתנחלים

feel6

New member
גם אני...

וחברותיי אם יש צורך בסיוע נשמח לעזור בכל דבר אפשרי! יישר כוח על היוזמה הברוכה! זה רק מראה שאין לנו ארץ אחרת

Princess Galush

New member
אני הייתי תומכת מאוד

במי שהתנדב, אבל אחרי שראיתי היום כתבה של מישהו שאמר ככה: "ראיתי את אתר הקרווילות וזה מזכיר לי את השואה" וכמה דקות לפני זה הייתה כתבה על המתנדבים שעושים עבודת קודש,אז אני חושבת שלא כדאי לעשות את זה אם אין הערכה מצד המפונים להתנדבות ולעבודה הקשה של אנשים טובים שמתנדבים. קרוילות עם דשא, ששמים להם שם את כל דבריהם, מתקינים להם הכל, הם משווים לשואה?! אוקיי, אולי זה לא ארמון, אבל אנשים באים ומנסים לעזור להם, ככה הם מעריכים את זה?

lilo123

New member
אל תשפוט אדם עד שלא תגיע למקומו

האנשים עברו טראומה תני להם קצת זמן להתפקח . הם כועסים , ואני בטוח גם כשאת כועסת את לא תמיד אומרת דברים חכמים. אז נסי להבין

m a a y a n 2 0

New member
זה נכון: כשאני מתעצבנת

או כשאני עצובה, או כשסתם לא מסתדר לי משהו, אני מיד לובשת את מדי האסיר של, עונדת את הטלאי הצהוב ומציירת עם איילינר מספרים על זרועי. תמיד כשאני כועסת אני נזכרת בשואה ומשווה את עצמי לאסיר אושוויץ, את ראש הממשלה להיטלר ואת כוחות הבטחון לגסטאפו. כן, בטח. אין הצדקה להשוואה!!!

LooLa2

New member
יודעת מה?!

תתביישי לך איך שאת מדברת!!! אני בטוחה שהמ-ג-ו-ר-ש-י-ם עזרה ממך לא יקבלו גם אם תציעי!!!! הם לא משווים את העזרה שלנו לזה, אלא את הסיטואציה! ששולחים אותם לאיזה מקומות עם מלא "בתים" מסכנים, שבהשוואה לאיפה שהם חיו זה דיר! אז תעשי טובה ואם את באמת רוצה לעזור על מנת לעזור ולא לעזור על מנת לקבל על זה תשבחות אז לכי לשם ותעשי את מה שצריך!!! וכמו שאמרו מעלי- "אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו" כל מה שהם יגידו עכשיו מצדיק את זה!!! אני לא מקנאה במי ששמה!!!

Nimst

New member
לא מצדיק את זה ולא בטיח.

קשה להם, זה מובן. מפה ועד הצדקה להשוואה לשואה - לרצח מאורגן של עם? השתגעת לגמרי?

בהחלט השוואה נוראית...

אבל האם כל מי שמרגיש צביטה בלב לנוכח ההשוואה העכשווית גם התקומם כשטומי לפיד אמר שהתמונות מעזה מזכירות את סבתו שהייתה במחנה ריכוז? אני מקווה שכן. האם כל מי שכואב לו עכשיו על הקריאות האלה זעק (ולו בליבו) כשחלק ממי שקוראים אותם "שמאל" השווה את החיילים במחסום לחיילים הנאצים? אני מאוד מקווה שכן, כי אם לא, זו צביעות. ואם לא, אני מקווה שבעתיד הוא ינהג כך. אני מבין את האנשים שעושים את ההשוואות הנוראיות האלה, אבל לא מצדיק את מעשיהם. הם בשעת כעסם, בשעת בכי, ולא חושבים בצורה לוגית של "רגע, האם זה הביטוי הנכון לכאב שלנו?" זאת ההרגשה שלהם. זאת תופעת לוואי של כאב הגירוש. כאב מחמת חוסר-האונים. כאב של אונס ציבורי. האירועים פינוי חבל עזה בטל בהרבה יותר משישים ביחס לזוועות אירופה, אך אני מנחש, אולי אפילו מקווה, איכשהו, שההרגשה בגירוש זה תהיה המקסימום (המינימלי) שאי-פעם נחווה בהשוואה להרגשת אבותינו בשואה (לקרוא מאוד בעדינות).

OMER G17

New member
זה לא דיר! אל תשווי..הייתי בפולין

ויש הבדל עצום! איך אפשר בכלל להשוות? איך? להם יש משפחות...יש להם דיור זמני..יש להם פיצוי יש איך לשקם את החיים...מה הקשר בכלל לשואה?! מה?! איך אתם מעיזים להשוות! תתביישו לכם כל מי שמעיז להשוות!

ירדני35

New member
מה שם בכלל דומה לשואה...מה הקלות

הזו שאנשים סיגלו להם להשוות כל ארוע לשואה!!! חודשים היה להם זמן להתארגן ולתכנן את צעדיהם הראשונים מחוץ לגוש, חודשים! אבל לא, היום כל דבר דומה לשואה...לעיתים נראה לי כי עמים אחרים מכבדים את זכר השואה ונמנעים מהשוואות יותר מאשר אנו שהיא חלק מאיתנו. הקלות שבה אנשים עושים שימוש בשואה לצרכיהם הפרטיים פשוט מחרידה.

Princess Galush

New member
כנ"ל

כל דבר הם הופכים לשואה זה כבר הפך למנהג... בקרוב כבר נשמע כל יום דברים כאלו: "שלחו לי חשבון חשמל בדואר,900 שקל! אז מה אם השארתי את הטלויזיה כל היום פתוחה, איך הם רוצים שאני אשלם?!? אתמול רק יצאתי לעזריאלי לשופינג! זה שואה מה שנהיה פה במדינה, פשוט שואה! מכריחים אותנו לשלם מיסים! עובדי חברת החשמל האלה נ-א-צ-י-ם!!!!"

למעלה