שרשור - מאכלים מברוקולי

../images/Emo41.gifשרשור - מאכלים מברוקולי../images/Emo41.gif

אנא שרשרו מתכונים בהמשך להודעה זו. תודה
 
פשטידת ברוקולי

מומלצת מאוד. אני הכנתי עם הבצק עלים עדין שאני מכינה (מתכון בטאגליינס).
 

effyba

New member
ברוקולי גרליק

מתכון: ברוקולי גרליק רכיבים: 1 ברוקולי טרי שמן לטיגון עמוק כף עירית קצוצה 1/8 כפית קורנפלור מצקת או שתיים רוטב סיני (ראה מתכון) אופן הכנה: שוטפים ברוקולי טרי וחותכים לשיחים קטנים. מטגנים את ה"שיחים" האלה טיגון קצרצר בשמן עמוק ולוהט. לטגן רק עד שצבעו של הברוקולי הופך ירוק עז. מסנננים את ברוקולי מהשמן העודף. מעבירים למחבת או ווק ושופכים על הברוקולי בנדיבות מצקת או שתיים מהרוטב הסיני. מקפיצים בתוך הרוטב על אש גדולה למשך כמה שניות עם עירית קצוצה וקורנפלור. הערות: מקור המתכון: מסעדת "פירסט ווק במנהטן מתוך ספר הבישולים של אודטה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

מירבלי

New member
פשטידת ברוקולי של ווין תו

מתכון: פשטידת ברוקולי בקלי קלות רכיבים: תבנית פאי 26: 400 גר' ברוקולי 200 גר' גבינה בולגרית מפוררת 100 גר' גבינה צהובה מגוררת גרעיני חמניות/ דלעת / אגוזים / צנוברים (בקיצור מה שמתחשק) תערובת רויאל : 1 שמנת מתוקה 4 ביצים, מלח, פלפל לבן גרוס מעט אגוז מוסקט גרוס. אופן הכנה: לבשל את הברוקולי ולחתוך לפירורים קטנים. לערבב ברוקולי עם גבינה מלוחה וגרעינים ולפזר בתבנית. לפזר מעל את הגבינה הצהובה. לערבב את חומרי תערובת הרויאל ולשפוך מעל הברוקולי. לאפות בתנור 175 מעלות כ- 30 דק'. להוציא מהתנור ולתת להתקרר כ- 15 דק' לפני שפורסים. הערות: אפשר להחליף הברוקולי בתרד, שעועית ירוקה, כרובית וכו' מקור המתכון: נרשם ע"י ווין תו
 

מירבלי

New member
פשטידת ברוקולי של מוצרלה

פשטידת ברוקולי. 1 חב' בצק עלים. ברוקולי טרי בינוני (או קפוא) שמנת מתוקה (או שמנת לבישול) 100 ג' חמאה 1 כף אבקת מרק עוף 1 כף קורנפלור מפרקים את הברוקולי לפרחים ומבשלים עד לריכוך. מוציאים ומסננים. בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת מתוקה מערבבים ומחממים , מוסיפים את אבקת המרק (ותסלח לי יניבניב) מערבבים. בכוס נפרדת ממיסים את הקורנפלור עם 2 כפות מים, ומוסיפים לשמנת המתוקה. ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך, מורידים מהאש. פותחים את בצק העלים, ושמים בתבנית (שאר הבצק נשאר מחוץ לתבנית,לא חותכים אותו !!!!!!!) מפזרים את הברוקולי על הבצק, מעל שופכים את הרביכה. לוקחים את יתרת הבצק ומכסים את הברוקולי (כמו שמיכה), מהדקים מסביב. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור על חום גבוה מאד, ל-10 דקות, ואז מנמיכים לחום בינוני 180מ'. מוציאים כאשר הבצק הופך לחום זהוב, והריח משתלט על הבית. בתאבון
 

מירבלי

New member
פשטידת ברוקולי של קובי בר

פשטידת ברוקולי ( מקור: קובי בר) מצרכים: 800 גרם ברוקולי קפוא מופשר ומסונן 30 קרם חמאה מומסת 1 גביע קוט'ג (225 גרם) 100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס 1 גביע שמנת חמוצה (170 מ"ל) 4 ביצים טרופות 3 כפות קמח תופח ¼ כפית אגוז מוסקט מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כף שמן לשימון התבנית 1 כף סולת לרוטב: 25 גרם חמאה 2 כפות קמח ¾ כוס שמנת לקצפת (180 מ"ל) אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם תבנית מלבנית 20X30 או עגולה בקוטר 22 ס"מ אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180). 2. חותכים את הברוקולי ושמים בקערה גדולה. 3. מוסיפים את החמאה המומסת, הגבינות , השמנת החמוצה, הביצים, הקמח ואגוז המוסקט ובוחשים היטב. 4. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את הסולת. 5. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים כ- 50 דקות. 6. מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב יסמיך. מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל לפי הטעם. 7. יוצקים את הרוטב על הפשטידה החמה ומניחים 5 דקות לפני ההגשה. בתיאבון
 

נופר א

New member
../images/Emo91.gifפשטידת הברוקולי של קובי בר

ממש טובה וטעימה. בדיוק רציתי לרשום אותה אז תודה מירבי!!!!!
 

שרון123

New member
אל תצחקו עלי../images/Emo9.gif

אני פשוט חותכת את הברוקולי לעצים קטנים, שמה בסיר עם מים, וכף מלח. מרתיחה, ומבשלת עוד כ 20 דקות. מסננת, ומגישה באדישות לשולחן, כאילו שזה לא אחד המאכלים הבריאים ביותר שקיימים. הילדים טורפים את זה. ואם הייתי מנסה להכין את זה בצורה מתוחכמת יותר, אין סיכוי שהם היו אוכלים!!!
 

נופר א

New member
../images/Emo45.gifגם אני עושה את זה ,לא צוחקים

עלייך,פה צוחקים איתך!!!!!!! ועושים כייף חמים וטעים!!!!!
 

קישלורן

New member
אני ישר מקפיצה במחבת

עם תיבול שאוהבים. לא צריך לרכך במים - חבל שיברחו הויטמינים שמסיסים במים . . .
 

קישלורן

New member
../images/Emo45.gif

חמאה, שום, פלפל ומלח. בעלי לא אוהב את הריח של טיגון עם חמאה אז לפעמים אני עושה עם שמן זית. כמה פשוט ככה טעים.
 

קישלורן

New member
על לא דבר, וטיפ נוסף

אני אישית אוהבת את הברוקולי בצבעו הירוק, מעט קריספי - לפני שהוא מאבד מהצבע. לבת שלי אני מבשלת קצת יותר (לא הרבה) כדי שיצא רך - ואז אני לפעמים מכסה עם מכסה כדי שהאדים יעזרו לריכוך. לפעמים עצם השהייה של הברוקולי תחת המכסה - לאחר הבישול - גם עוזרת לריכוך.
 

שרון123

New member
../images/Emo45.gif תודה../images/Emo24.gif, אני אנסה

חלק גם ככה, וניראה איך יהיו התגובות.
 

effyba

New member
מישהו בדיאטה??הנה סלט טעים

מתכון: סלט ברוקולי חי רכיבים: ברוקולי טרי פרוס לפרחים קטנטנים 3 פלפלים צבעוניים בקוביות בצל סגול קצוץ דק אופציונלי: גזר מגורד המון מיץ לימון מלח,פלפל,דיאטיפ מיונז (דיאטטי) לשפוך מלמעלה אגוזי מלך קצוצים. (בכמות סבירה, ולמי שרוצה בלבד) אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: מירי בלקין הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

רובנס

New member
ברוקלי אפוי בחלב קוקוס

2 ראשי ברוקולי סיר עם מים רותחים+ כף מלח קוביות קרח +קערת מי ברז קרים רביכה כף שמן זית מלח אפור או גס אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי כף גדושה קמח מיכל חלב קוקוס( לא קרם קוקוס הןא שמן יותר ואחוז השומן הרווי בו גבוה) כמות מים דומה ההכנה מחלקים את הברוקולי לפרחים או לגודל רצוי שמים את הקלח במים לאורך כל זמן הבישול את הפרחים מבשלים כ-3 דק',בכל פעם מבשלים 3-4 פרחים,מוציאים ומכניסים לקערת מי ברז עם קרח להפסקת הבישול. מעבירים את הפרחים למסננת להגרת עודפי מים מסדרים את הקלחים בתבנית ומעליהם את הפרחים לרביכה שמים שמן במחבת ומחממים בזמן זה מגררים למחבת אגוז מוסקט גורסים פלפל מוסיפים מלח לאחר חצי דקה מוסיפים דרך מסננת את כף הקמח ומטגנים משגיחים שהקמח לא ישחים מוסיפים חלב קוקוס ומים מערבבים היטב מבשלים עד לצימצום הנוזלים בחצי יוצקים את הרביכה דרך מסננת על הברוקולי ומכניסים לאפיה ל20-25 דק' ונהנים
 

רובנס

New member
ברוקולי בסגנון הכרובית של אוליבר

2 ראשי ברוקולי מופרדים לפרחים חצי כוס פירורי לחם רוטב 2 כפות מיונז 2-3 פירות פסיפלורה מסוננים מגרעינים פלפל שחור מלח 1/4 כוס מים ההכנה שוטפים את הברוקולי וטובלים בפירורי הלחם מסדרים בתבנית בקערית נפרדת שמים את כל חומרי הרוטב פרט למים מערבבים היטב מוסיפים לאט את המים תוך ערבוב יוצקים על הברוקולי ואופים כ-20 דק'
 
מרק קרם ברוקולי

מרק קרם ברוקולי רכיבים: ברוקולי טרי או קפוא שמן צמחי (רצוי קנולה) בצל קצוץ שום כתוש מלח פלפל שחור 2 כפות מרק עוף "קנור" טימין מים חלב או שמנת מתוקה או שמנת לבישול פרמזן מגורר אופן ההכנה: מטגנים את הבצל והשום עד שיזהיבו. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב. מוסיפים מים שיכסו את הברוקולי מרתיחים ומתבלים. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הברוקולי. מעבירים בעזרת כף מסננת את תוכן המרק לבלנדר. מוסיפים חלק מהנוזל וטוחנים למרקם של קרם. שמים בסיר ריק את המרק הטחון ומוסיפים חלב (בערך כוס) או שמנת מתוקה. מחממים מבלי להרתיח מס' דקות. מגישים עם פרמזן מגורר ואם רוצים מוסיפים קרוטונים. הערות: לפי הרעיון הזה, אפשר להכין מרק כרובית או דלעת. מקור המתכון: דרומית 1
 
למעלה