שרשור - מאכלים מברוקולי

נירהמ1

New member
קציצות ברוקולי ופתיתי סויה/נירהמ1

קציצות ברוקולי וסויה/נירהמ1
2 כוסות פתיתי סויה 1-2 ענפי ברוקולי מפורקים לפרחים ומבושלים במי מלח (לא לבשל יותר מדי כדי שהברוקולי לא יהפוך לדייסתי) 4 ביצים 2 שיני שום כתושות (אפשר יותר אם אוהבים) שבבי בצל (כמה שאוהבים) פירורי לחם - אני שמה לפי העין אבל לא יותר מדי כדי שלא יהיה יבש מדי מלח, פלפל שחור גרוס טרי (לפחות חצי כפית) שמן קנולה לטיגון משרים את פתיתי הסויה לפי הוראות היצרן, וסוחטים היטב מועכים בצורה גסה את הברוקולי ומוסיפים לפתיתי הסויה, מוסיפים את הביצים, התבלינים ופירורי הלחם מערבבים היטב נותנים לנוח כחצי שעה מחממים מחבת מולטי-שף עם מעט שמן קנולה צרים קציצות עגולות ומטגנים משני הצדדים. הערה: את אותו מתכון אני עושה גם עם כרובית, קישואים, צוקיני, ירקות מעורבים ועוד. אופציה נוספת: במקום פתיתי סויה לשים גוש אחד של גבינת טופו מגוררת. בהצלחה!
 

ANNABELL

New member
ברוקולי בסויה ומיץ לימון

הברוקולי מצוי בביתנו בכל עונות השנה - טרי או קפוא. באם טרי - יש לחלוט במים רותחים ומלח למספר דקות ולהעביר לקערת קוביות קרח לשמירת הגוון הירוק וכמובן לסנן. באם קפוא - מפשירה ומסננת. במחבת עם קצת שמן זית מטגנת 4 שיני שום, מוסיפה ברוקולי חתוך ומקפיצה עם השום למספר דקות, טיגון קל, מוסיפה סויה (משתמשת בקיקומן) ומיץ לימון טרי, יש לטעום ובאם חסר מלח יש להוסיף, לא הרבה. הן הריח והן הטעם מעולים. את מחזירה אותי לימי ילדותי וזה היה מזמן..........
 
למעלה