שרשור שאלות

../images/Emo41.gifשרשור שאלות../images/Emo41.gif

לא היה לי מחשב שלושה שבועות והצטברו אצלי המון שאלות ולכבוד שבוע 36 שמסתיים מחר והפחדים הגוברים אני מחפשת קצת תשובות אני יודעת שתענו לי על הכל בסבלנות ושמח, וגם אם היו שרשורים בנושא לאחרונה בבקשה תתיחסו אלי(לפני שהמחשב יקרוס שוב...) תודה ענקית

סטיוויה

New member
שמן תפוז

מרגיע,מרענן,משחרר מדאגות ומתחים. יש כאילו שאוהבים לתת ליולדת להסניף ממנו(או במבער)כדי לרענן כוחות במהלך הלידה. השימוש יהיה בהרחה-ישירות מהבקבוק או במבער שמנים(ואז אפשר לשלב איתו לבנדר או פטשולי). איפה קונים? רק במקום שמכירים וסומכים.חשוב שהשמן יהיה טרי(בן לא יותר משלוש שנים),בבקבוקון כהה.בדרך כלל בבתי טבע יש שמנים של פרימוורה-נחשב לטוב.

לגבי שמן- לא להזליף על הבגד../images/Emo18.gif

אלא על ממחטה או משהו שאפשר להרחיק אם לא יהיה לך נעים... אפשר גם להביא תפוז ולהריח ויש גם מסורת יהודית נחמדה להביא אתרוג שברכו עליו בסוכות... (לשלוח לך?)

תנוחות בלידה

שמעתי שתי דעות סותרות ואני חייבת תשובה מוחצת בלידה אני יהיה רק אם בעלי ולכן לא יהיה מי שיתמוך בי בתנוחות כמו קריעה ועמידה בישיבה זה נראה לי לא אפשרי במאיר - כי אין כיסא הולנדי (אפשר ללדת גם בישיבה על המיטה?) על שש - אני חושבת שני יקרס למטה מהעומס למרות שאני מתרגלת את התנוחה אבל אחרי 3 דקות כבר כואב לי בידים בקיצור נשארנו עם השכיבה - בלידה הקודמת היתי עם הגב בתנוחת אמצע - חצי שכיבה חצי ישיבה ואת הרגלים החזקתי צמוד לבטן והיא יצאה בצורה נפלאה (אחרי שעתיים לחיצות אבל בלי תפרים) שמעתי מצד אחד שהתנוחה הזו סוגרת את האגן ומצד שני שמעתי שהיא מאוד טובה. בפעם הקודמת היה לי נוח ככה - מה כדאי הפעם - רק שכיבה? רק ישיבה? או תנוחת אמצע?

בלינקה

New member
יש כסא הולנדי בחדר הטבעי במאיר

אפשר לשכב על הצד. אפשר לשבת על קצה המיטה. אפשר גם לשכב על הגב לגמרי, לא בחצי ישיבה, ולהרים ברכיים למעלה, אבל זה די הרע במיעוטו. התנוחה שניסית אז היא תנוחה שסוגרת את האגן, מקשה על הנשימה כי מצמצמת את נפח בית החזה, וגורמת לתינוק לעשות "זינוק בעליה" בתעלת הלידה, במקום להחליק למטה ולנצל את כוח המשיכה. בתנוחה הזו גם ראש התינוק מפעיל לחץ של כעשרים ק"ג על הפירינאום, ולכן מגדיל את הסיכון לקרעים. אפשר ללדת נהדר גם בתנוחה בה היית בלידה הקודמת, אבל הסיכוי קטן יותר.

תנוחות לשלב שני

כל הכבוד על התחקירים שאת עושה בכל מה שמציק לך...לגבי תנוחות לשלב שני... גם בשלב שני כדאי תנוחה זקופה כדי לעודד את התינוק לצאת ולכן עדיף לא לשכב. חצי ישיבה יש איתה כמה בעיות:1. היא גם סוגרת את האגן (עד 30% הבדל ביכולת של מוצא האגן להיפתח...) 2. צריך לדאוג לא לקרוס למטה (לא לכופף פלג גוף עליון) כדי לא לשמור על רצפת האגן שלך מנזקים. 3. ביציאת התינוק הלחץ סביב הפרינאום אינו אחיד, לחץ רב יותר מופנה לכיוון פי הטבעת וזה מעלה את הסיכוי לקרע שם (ואם לא היו לך זה נהדר סיכוי טוב שגם הפעם לא יהיו לך..) תנוחה מופלאה לטעמי היא שש על כדור. מישרים את המיטה שמים את הכדור עליה ומחבקים את הכדור עם הידיים, כך הלחץ מהיד יורד. אפשר לנוע עם הכאב, לקבל מסז' בגב, לשמור על אגן פתוח ותנוחה כמעט זקופה... חשוב לי לאמר וזו אינה קלישאה - התנוחה הכי טובה היא התנוחה שאיתה תרגישי נח באותו הרגע. זה טוב שאת חוקרת ומגדילה את האופציות שלך אבל ברגע האמת אין נכון או לא נכון - יש את הטוב ביותר לאותו הרגע !! זהו רגע מיוחד ועוצמתי כל כך גם ככה ולכן מה שטוב היא התנוחה שהגוף שלך יוביל אותך אליה, תנוחה שנוחה לך ! התפקיד של התומך (בעל, דולה) באותו הרגע הוא להיות רגיש ולשים לב אם לא נח לך, ואז להציע לך להחליף תנוחה למשהו אחר שתרגלתם אותו (נשמע פשוט, אבל ברגע האמיתי זה כה מורכב...) אופציה נוספת טובה היא ללכת לפגישה עם דולה, גם בלי שתקחי אותה ללידה, כדי שתתדריך אותך ואת בעלך בתנוחות אפשריויות ובשאלות נוספות שעומדות על הפרק.. המון הצלחה בדרככם!! שתהיה לידה מרגשת ומשמחת!! קרן

מנסיוני פשוט הרגשתי בכל שלב מה הכי

מתאים. רק ברגע של הלחיצות היתה לי בעיה לעבור מעמידה זקופה לשש מרוב הכאב ואז מיילדת עזרה לי. אני תמיד בשליטה,אבל בלידה איבדתי שליטה ונתתי לגוף להוביל אותי. אז אל דאגה

Nרב

New member
לא הבנתי למה הוא לא יוכל לעזור

בעמידה וכריעה - מה עוד יש לו לעשות? אני ילדתי בשכיבה על הצד וזה היה מצוין. אילנה הצליחה לשים לי מגבת חמה, בעלי החזיק את הרגל והיה בסדר גמור. לגבי כאבי ידיים - אני ממש בספק אם תשימי לב שכואב לך משהו חוץ מהצירים ויציאת התינוק :)

אורניקי

New member
על שש אפשרי מאוד על מיטת בי"ח

יש אצלי סרט לידה (בי"ח באנגליה) שהיולדת על שש, על מיטת בית החולים. המשענת של המיטה זקופה לכמעט ישיבה, האשה עם הפנים למשענת, האמות והמרפקים על המשענת, כך היא לא מתעייפת. הראש לפעמים נשען על האמות, ולפעמים זקוף יותר. יש תנועתיות שעוברת מעמידה זקופה יותר על הברכיים, עד כריעה כאשר הטוסיק מתקרב לעקבים (מקווה שאני מצליחה להסביר את עצמי). המיילדת מאחוריה, רואה ומקבלת את התינוק, האב ליד פניה של האם, אוחז ומעודד. בסוף הלידה, התינוק על המיטה בין רגליה של האם, והיא מתרחקת ממשענת המיטה כדי לראות אותו ולאחוז אותו.

She Dolphin

New member
לגבי עמידה על שש -

בלידה האחרונה שלי ילדתי כשאני עומדת על שש, אבל לא ממש, זאת אומרת, עמדתי על הברכיים ונשענתי עם כל פלג הגוף העליון על פוף גדול שהיה מונח על המיטה (מיטה זוגית רגילה). גם לי אין כוח בידיים והתנוחה הזאת היתה נהדרת בשבילי. בשתי הלידות שקדמו לה ילדתי בתנוחת חצי ישיבה שגם היתה בסדר עבורי, אבל אין מה להשוות.

nulichi

New member
טיפ לעמידה על שש

אני רציתי ללדת על שש בעיקר כי קראתי שזו התנוחה עם הכי הרבה פתיחה של האגן ועם עובר גדול זה היה חשוב לי. בשלב הלחיצות עליתי על המיטה, נעמדתי על שש אבל כשהיה לא נוח בידיים פשוט הנמכתי ראש ומרפקים וחיבקתי כרית, כשאני עדיין על הברכיים והאגן למעלה. הרגיש לי נוח וטבעי. בכל מקרה, אני מאמינה שבלידה כבר תרגישי מה נוח ונכון לך. חברה שלי מאוד רצתה ללדת על שש, החלה בתנוחה את שלב הלחיצות אבל מהר מאוד הרגישה שלא נוח לה ועברה לחצי שכיבה חצי ישיבה כמו שתיארת. גם אצלה התינוק יצא מהר, ללא קרעים.

חיתוך חבל הטבור

דברתי עם בי"ח מאיר ואמרו לי שחותכים 3-4 דקות אחרי הילדה ושאם אני רוצה משהוא אחר אפשר לבקש ולהתעקש. אז מה דעתכן? מתי עדיף לחתוך? קראתי שאם מחכים עד שהשליה יוצאת עולה הסיכוי לצהבת, האם יש אמת בדברים? מה היתרונות ומה החסרונות של חיתוך מאוחר? בילדה הקודמת השליה יצאה די מהר - כמה דקות- אבל היה לי דימום מטורף יכול להיות שאם התינוק היה מחובר זה היה נמנע או להפך? אני מעלה כל מיני תאוריות והגיגים עצמאים אם זה שטויות בעיניכן פשוט תגידו ואני ישתוק

mise

New member
תודה רבה על המאמר -

החכמתי. ושאלה: התינוק בתמונה מיד אחרי קיסרי?

למעלה