שרשור שאלות

תנועתיות יתר

הולכת לחוג ספורט פעמים בשבוע (משתדלת) יושבת הרבה על הכדור ובכלל רצה בלי סוף בעבודה האם תנועתיות יתר של האמא - מקבעת מצג לא נכון של העובר?

להיפך

להיפך תנועתיות גורמת לתינוק לתינוק להסתדר במצג הנכון! הבעיה כאשר לא זזים ויושבים הרבה ללא תנועה... נראה שאת דואגת לעצמך, כל הכבוד לך!!

רגע אלא אם כן

רגע אלא אם כן ידוע לך שהתינוק לא נמצא במנח אידיאלי, כמו שאינו עם הראש למטה, אז לא מומלץ לשבת על כדור כדי לא לקבע עוד יותר מצב זה. תחילה ליצור מצב של היפוך ואז לעבוד גם על הכדור לביסוס ראשו באגן. תנועתיות ככלל היא נהדרת בכל מנח ומצג היא רק מעודדת את התינוק לעבור למנח/מצג אידיאלי.

אחרונה - כניסת הראש לתעלת הלידה

איך מגיעים למצב של פתיחה מלאה והראש לא בתוך תעלת הלידה? איך פותרים את זה?

ראש גבוה

הסיבה לפתיחה מלאה וראש שנשאר גבוהה יכולה לנבוע מסיבות פיזיות ולעיתים מסיבות שקשורות לנפש. סיבות פיזיות כמו חוסר תזוזה והמצאות בתנוחה שאינה זקופה (קורה הרבה כאשר משתמשים באילחושים), חבל טבור כרוך הרבה פעמים, מצג לא אידיאלי כמו מצג פנים... איך להימנע מזה? תזוזה ותנוחה זקופה, שינוי בין תנוחות, הכנה טובה ללידה שכוללת גם פן נפשי להעלות/לפתור פחדים..

אורניקי

New member
פחד מלידה יוצר מחסומים שונים

במהלך ההריון והלידה. החל מעיכוב תאריך הלידה, דרך יצירת לידה ארוכה, וכלה בסיבוכים בסוף הלידה. לא תמיד ניתן לשים את האצבע במדוייק על נקודה מסויימת. אך טיפול בפחדים הוא אחד הדברים העיקריים שאני עושה עם יולדות שאני מכינה אותן ללידה. כשנושא הפחדים מתאזן, הכל זורם בצורה הכי טובה. יש לי סיפורים של יולדות שעשיתי איתן עבודה ארוכה במהלך ההריון. ברגע שהרגשתי שהיולדת השתחררה מהפחדים שלה, הלידה פשוט הגיעה, ואף התרחשה לפי התסריט האופטימלי שהיולדת ציירה לעצמה (גם כשהיה מדובר בלנל"ק וביולדת עם סיפורים של סיבוכים בלידה קודמת)

לא יאומן

כמה דברים בלידות שלי תואמים את התאוריה הזו: העובר נשאר למעלה, הצירים נעלמים אחרי שעות, הלידה מתעכבת....

זהו באמת אחרונה- ירידת מים

חס וחלילה שאני לא יגיע למצב הזה אבל... במקרה של ירידת מים באיזה מקרים יחברו אותי למיטה וניתור רציף (בי"ח מאיר) ובאיזה מקרים להתווכח איתם?

o f r i k

New member
ירידת מים

אני ילדתי שם לפני חמשה חודשים. בבדיקה לאחר ירידת מים הרופאה אמרה לי שיש לי פתיחה של ס"מ אחד ושיש אפשרות לזרז מיד או להמתין 9 שעות במחלקה להריון בסיכון. כשהגעתי למחלקה נאמר לי שאפשר להמתין עד 48 שעות, ואני לא חייבת להיות מחוברת למוניטור. אלא שפעם בשעתיים יבדקו אותי. כך שאם זה יקרה לך תדעי שאת יכולה להמתין עד 48 שעות (ואפילו יותר) להתפתחות לידה ללא ניתור רציף (וללא זירוז). במקרה שלי לא היה צורך להתווכח - הם הציעו לבד.

g a n i

New member
../images/Emo31.gifדווקא לאחר ירידת מים מומלץ

-שלא לאמר חובה- להמעיט ככל האפשר בבדיקות פנימיות (ובכלל החדרת דברים לנרתיק), מחשש לזיהום. אפילו כשהבדיקה נעשית עם כפפות סטריליות, יד הבודק/ת דוחפת פלורה מהנרתיק לכיוון הרחם לשם היא לא שייכת וכבר אין את הגנת שק מי השפיר. אפרופו הדיון שהיה פה לא מזמן עם blue horizon, על הנתק בין הידע והנהלים, המקרה הזה חמור יותר כי אפילו ע"פ הנהלים רוב בתיה"ח אוסרים על בדיקות פנימיות לאחר ירידת מים ואעפ"כ - נוע תנוע
ומילא בקבלה למחלקה וע"פ קליניקה, אבל כל שעתיים? לא הגזימו בכלל...

o f r i k

New member
איך פרשתן שהבדיקה גופנית

כשאמרתי שבדקו אותי כל שעתיים התכוונתי חיבור למוניטור ל20 דק' בערך כדי לבדדוק צירים. בדיקת חום ודופק. וזהו. לא בדקו פתיחה!!!!! עד שהעבירו אותי לחדר לידה.

g a n i

New member
אה...../images/Emo52.gif

בז'רגון המיילדותי "בדיקת היולדת" בד"כ אומר בדיקה פנימית. היתר זה סימנים חיוניים או מוניטור. טעות שלי
(אנא תתנצלי בשמי בפני צוות ה-HR במאיר בלידה הבאה שלך
)

o f r i k

New member
לידה הבאה - לא במאיר!!

לא ולא - למרות שהם היו בסדר איתי בזמן ההמתנה ללידה (ולמרות שקנטי מקסים מקסים מקסים - הוא ניתח אותי ניתוח חירום) - מיילדת אחת, לא נחמדה במיוחד גרמה לי למצוקה כל-כך גדולה שאני לשם לא חוזרת. אני מקווה ללדת בפעם הבאה בלידה פרטית, בלינאדו, עם מיילדת נחמדה שאתחבר אליה ושתעזור לי להגשים חלום וללדת בלידה טבעית ומעצימה ולא בקיסרי.

הילדים שלך יהנו ממנו כבר עכשיו

לי היה נוח לשבת עליו גם סתם ככה. תשובה מוסמכת אין לי, כמו שהבנת)

למעלה