הצמידים..נייקי מזייפים?
מצטרף לטענה הזו. גם אני קניתי בנייקי בקריון ואף שלחתי מכתב למערכת התוכנית. המכתב: למערכת התוכנית "שומר מסך" שלום רב. קוראים לי ניסן ואני בן 17 מקריית ים. בתוכניתכם ששודרה היום עסק הנושא המרכזי בצמידי לאנס אמסטרוג livestrong למול החוצפה הישראלית לזיוף אותם צמידים. לטענתכם, הצמידים המקוריים אינם בעלי השגה בחנויות "נייקי" (nike) זה חודשיים וחצי והסכימה אתכם אף "נייקי ישראל". הרשו לי לתקן אתכם. עד ליום חמישי שעבר היה אפשר למצוא צמידים בחנויות "נייקי". באת מהקריות השכנות לקריית ים, קריית ביאליק, ישנו קניון שקרוי אצלנו בסביבה "הקריון" (נמצא על כביש חיפה-עכו). ב"קריון" ישנה חנות "נייקי" כשרה כדת וכדין והיא מורשת של "נייקי ישראל והעולמי". לאחר שהלכתי מספר פעמים לחנות והתברר לי שאין צמידים התבאסתי אך לא התייאשתי. ב- 9.2.05 שזה יוצא לפני שבוע ויום הרמתי טלפון לאותה חנות ושאלי אולי הגיע משלוח של צמידים. לשמחתי הרבה נודע לי שאכן הגיע משלוח. ביחד עם עוד תשעה (!) חברים הלכתי מאושר לחנות "נייקי". לאחר שקנינו עשרה צמידים באותה חנות "נייקי" הרגשנו מאושרים. כאשר שילמנו את הסכום המיועד , 100 ₪, הוציאה בפנינו אחת הקופאיות תיבה/קופה ובה כל הכסף שנאסף מקניית הצמידים. יש לציין כי הצמידים באו באריזתם המקורית. שקית שצבעה העליון הוא צהוב עם תיבה שחורה בצד ובצידה התחתון נמצא הצמיד המיוחל סגור הרמטי. על גבי אותה שקית נמצא אתר האינטרנט של אותה אגודה, צוין מחיר הצמיד ב-$ וסימן ההיכר של "נייקי" ה-וי הידוע ועוד. וזאת בניגוד למה שראיתי בתוכנית שאחת החנויות מכרה את הצמיד "המקורי" לאחר שהוצאה מתוך שקית כאילו עברה כביסה. עכשיו, מצד אחד איך יכול להיות שקניתי צמיד בחנות "נייקי" מורשת (אם זה "נייקי" זה חייב להיות מקורי) ומצד שני נאמר כי אין להשיג צמיד מקורי בשום חנות נייקי בארץ? זו סתירה. לדעתי, יש 4 פתרונות אפשריים: · "נייקי" ב"קריון" קיבל משלוח מזויף של צמידים. · "נייקי" ישראל לא יודעת מה קורה בחנויות שלה בארץ. · "נייקי" ישראל בעצמו מזיף צמידים ומוכר אותם. · התגובה שנמסרה לא רלוונטית או שנתנה לפני שבוע. לפי דעתי, שלושת האפשרויות הראשונה לא הגיוניות בכלל (אבל עדיין אפשריות). אז אני פונה אליכם ושואל האם הצמיד שאני עונד בגאווה רבה הוא מזויף או ש"נייקי" נתנו לי מזויף? מצפה לתשובה וסוף שבוע נעים דניאלס ניסן