שרשור תזונה

shanigal

New member
ארוחת ערב

היי , הבת שלי בת 7 וחצי חודשים. במשפחתון היא אוכלת פרות, ירקות ומנה אחת של סימילאק בבית אני נותנת לה 2 מנות של סימילאק - פעם בערב ופעם בלילה. השאלה שלי היא מה אפשר לתת לה במקום סימילאק בערב? אני יודעת שזה מוקדם לביצים ומוצרי חלב מה את מציעה? תודה

ילדה בת שנתיים עם עודף משקל../images/Emo3.gif

בתי בת שנתיים שוקלת 15.5 ק"ג, עם גובה של 91 ס"מ. היום היתה לנו ביקורת של רופאה בטיפת חלב והרופאה אמרה שהיא מעל הקו הגבוה בעקומה, אבל שהיא ממש לא נראית שמנה. הילדה לא מקבלת במשך היום ממתקים ו/או משקאות ממותקים. בבוקר לפני הגן היא שותה אקטימל עם עוגיה, בגן מקבלת ארוחת בוקר וצהריים ואז בערב כמובן ארוחת ערב במשך היום לפעמים פרי או במבה. חשוב לציין שיש לה נטייה להשמנה שכן אני דיי מלאה וגבוהה, בגלל זה אני מקפידה שלא לתת לה שטויות במשך היום. אשמח לקבל עצות מה לעשות ורעיונות לתזונה יותר נכונה

דנה110

New member
מטרנה או סימילאק?

איך יודעים מה עדיף לתת?מטרנה או סימילאק? בני ניזון מהנקה בלבד. פעמיים שתה מטרנה והיה בסדר, קיבלנו דוגמית. כעת כשאני רוצה לקנות תחליב אני מתלבטת לגבי השניים.

שלום לshanigal

בקרוב העלה באופן מסודר קובץ המלצות.. בינתיים: אפשר דגן+קטנית וירקות כמו מרק עדשים עם זגר או בטטה על מצע אורז.. קציצות ירק וקטניות , מגון נוסף של מרקים עם תוספת-עגבניות עם אורז כדי שלא "רק תשתה את המים של המרק". פרוסת לחם עם אבוקדו ועוד ועוד

שלום לדנה 110

אינני מעונינת להמליץ על תמ"ל ספציפי. מעונינת להרגיעך שהחברות מנסות כל הזמן להשוות עצמן לחלב אם (בלתי אפשרי ..ובכל זאת) ולכן אין הבדל כל כך גדול ביניהן. ישנם שיקולים לכאן ולכאן .. ממליצה לך להכנס לאתרי 2 החברות ולקרוא מעט -במידה ותתקלי במונח שאינך מבינה,את מוזמנת לשאול אותי לגביו. סימילאק קטלוג מוצרים: http://www.similac.co.il/Catalog.html מטרנה- http://www.materna.co.il/HTMLs/Home.aspx?ref=GoogleAW&gclid=CNub79u38YgCFQESZwodESzUpw לדעתי,אם התחלת במטרנה והגיב טוב,חבל לשנות. בתאבון

שלום לפיצפיץ היחידה

על מנת שאמליץ לך על שינוי תפריט,חשוב לי לדעת מה אוכלת בגן וכן מה דרגת הפעילות שלה? האם היא ילדה שאוהבת יותר לשבת או שנחשבת פעילה? מבחינת המעט שכתבת לי היתי כבר משנה.. אני מסיקה שארוחת הבוקר ה"טובה" היא אוכלת בגן והבית זו מעין ארוחת ביניים. אומנם מאוד קל לתת אקטימל ועוגיה בבוקר אך לא ממש מומלץ. נסו בבוקר לתת לה יוגורט 3% ללא פירות או ממתיקים. פרוסת לחם מרוחה בגבינה עם כמה זיתים.(ניתן ממרח אחר אך לא שוקולד). בגן ארוחת בוקר,בהמשך פרי. ארוחת צהריים שאמורה להכיל מנה עיקרית,פחממה וירקות. לאחר הקימה -פרוסת לחם,ביסקויט,יוגורט או פרי. בבית-היתי מוותרת על הבמבה. (לא בשל חשש להשמנה אלא מחשש לבריאותה !! ). פרי זה נשנוש מצויין.אפשר פירות יבשים-עשירים בברזל וויטמינים. אפשר ביסקויט. אפשר פרוסה עם חלבה או ממרח אחר כמו טחינה או חומוס (עדיף לביתיים). ארוחת ערב- קלה של ביצה,לחם,גבינה וסלט או פשטידת ירקות וגבינה +סלט או פסטה ברוטב/פשטידת פסטה או דגן+קטניות וירקות ועוד היד נטויה... בתאבון

תוספת..

חשוב לדעת גם את הכמויות שאוכלת. (אין כוונתי כמו במבוגרים,לערוך לה אנמנזה מפורטת ולהגבילה חלילה..) בגיל הזה לא מגבילים בכמויות אך אפשר בצורה עדינה מבלי שתשים לב לתת יותר תוספת (אם מבקשת) של ירקות מאשר פחממות. יתכן ובגן היא מעדיפה לאכול רק פתיתים (לדוגמא) ואולי לגננות זה נוח ואז מה שקורה שהיא אוכלת לחם או פתיתים במקום לאכול גם ירקות וגבינות... אולי.. זו רק השערה.. נקודה נוספת-טוב שאתם "עם יד על הדופק" אך מצד שני נשמע ולפי העקומות גם נראה שהילדה פשוט גדולה. גבוהה ולכן שוקלת יותר אך לא שמנה. המשיכו לשים לב אך בזהירות. הדבר האחרון שאתם רוצים הוא שבתכם תרגיש ש"אולי" היא "שמנה" כבר בגיל כזה. היתי ממליצה בגדול לשמור בבית על תזונה נבונה ומאוזנת אך לחלוטין לא להיות קיצונים. לתת מדי פעם חטיף או ממתק. אישית,ממליצה לא להחזיק בבית ממתקים אך לא לשקוע לקיצוניות. הולכים לסופר,מתחשק לילדה שוקולד או במבה,קונים ! חבילה קטנה. עוגיות להחזיק בבית פשוטות (פתי בר) ואם מתחשק משהו "שווה " יותר,הולכים קונים ונהנים. בהצלחה

../images/Emo207.gif ממתי באמת אפשר לתת לחם?

הבת שלי בת חצי שנה והיא כבר מוכנה לאכול הכל. אני מקפידה לא לתת לה מוצרי חלב, ביצים ולחם. מאחר שהיא קצת יותר קטנה, מה עוד אפשר לתת? אני נותנת לה אבוקדו, למצוץ ירקות קשים, קצת מרסקת ירקות מבושלים. נתתי לה מקרל (מעכתי טיפה ונתתי לה בפה), מצצה גם קלמנטינה (הכל כמובן בפיקוח), מגרדת בננה. היא לא מוכנה לאכול מרק או ירקות מרוסקים - כלומר במחית, אוהבת האכלת אצבע של דברים שהם קצת מעוכים מכיוון שהיא כנראה אוהבת את המרקם היותר מעניין- אפשר כבר בגיל הזה לתת אוכל מעוך?

שלום לשירשיר של שניים

אתחיל בשאלתך הראשונה- על פי משרד הבריאות ניתן להוסיף לחם ממש לאחר הוספת הפירות והירקות. עם זאת חשוב לזכור כי לחם מכיל גלוטן ועל כן רצוי לדחות את החשיפה אליו למניעת רגישויות ואלרגיות. בלבלתי אותך? עצתי- באם אין רגישות לגלוטן במשפחה,נסי להוסיף מעט לחם. במידה וההתקבלות טובה-יופי,במידה ונראה לך בעייתי -הפסיקי לתקופה. מקרל לתינוקת בת חצי שנה לא מומלץ. דגים הם אלרגנים מאוד ולכן לא רצוי לחשוף פעוטות עד גיל שנה לדגים. מבחינת רמת סמיכות(מעיכות) המזון-כל מקרה לגופו ולא ממש לפי גיל. רק את יכולה לדעת כיוון שאת מכירה את ביתך ונמצאת איתה. האם היא מסוגלת לאכול מזון בעל מרקם סמיך יותר? האם יורקת את המזון? האם מסוגלת לבלוע מוצק? את יכולה להוסיף לה דייסת דגנים.לא קורנפלור(!) המכיל קלוריות ריקות אלא דיסות עשירות בברזל וויטמינים.(שיבולת שועל,אורז,תירס,סולת). בתאבון

תודה(!) ועוד שאלה:

היא יונקת מלא, למה בדיוק להוסיף דייסת דגנים? אפשר לעשות דייסה בלי תוסף חלב או תחליף חלב?

גם לי יש ילדה בת 7.5 חודשים....

לא ידעתי שבגיל הזה אפשר להתחיל אורז קציצות וכו'... לא צריך לטחון את זה? הם עוד לא יודעים ללעוס מרק עם ירקות היא אוכלת ואבוקדו מעוך גם לא צריכה להיות בעיה אבל אורז וקציצה נראה לי מוקדם מידי לא??!!

שלום לאוסנת אמא של שירה

במידה והתכנת להמלצותי,התכוונתי לקציצות ירק . פעוטות בגיל זה יכולים לאכול אורז,דיסות ,קטניות,לחם.פירות ,ירקות ,מוצרי בשר ועוד(טחון כמובן). מבחינת המרקם-בתחילה חשוב לטחון אך ההתקדמות היא תלוייה בילד ולא בגילו. ישנם פעוטות שעד גיל שנה ויותר יעדיפו לאכול מרוסק וישנם כאלו שלא יאהבו את המרקם מההתחלה ויעדיפו למצוץ ולכרסם. חשוב לזכור שישנם פעוטות ששיניהם צומחות מוקדם/מאוחר מאחרים... בהצלחה

חוה 1

New member
רציתי לשאול לגבי ביצים

הבן שלי בן שנתים וקצת, מאד אוהב לאכול ביצים קשות. במשפחתון הוא אוכל שלוש פעמים בשבוע ביצה ובבית לפעמים כל יום. האם אני צריכה להקפיד על אכילה של ביצה ליום ולא יותר או שאין לזה משמעות?

שלום לחוה 1

אכילה של ביצה ביום היא תקינה לחלוטין. מדי פעם אכילה של 2 ביצים,גם היא תקינה א ךלא בכל יום. בתאבון

מתי אפשר להוסיף פירות יבשים?

הבת שלי בת 6.5 חודשים, טועמת פירות וירקות מגיל 5.5 חודשים אבל עדיין לא מגיעה למנה שלמה. את הפירות במקום בבוקר אני נותנת לה בחמש בערב - האם זה בסדר? האם זה לא מקשה מדי על מערכת העיכול שלה(פשוט לא בא לי להשאיר למטפלת את כל חווית המוצקים, אז את החלק הכיפי יותר אני שומרת לעצמי
). היא אוכלת תפוח, אגס ובננה. מה עוד אפשר להוסיף בגיל הזה. שאלה נוספת לגבי הירקות: היא אוכלת דלעת, גזר, בטטה וקישוא ביחד - האם זה לא יותר מדי כתומים? היא מגיעה בערך למנה של 40-50 מ"ל. האם להמשיך עם התערובת הזאת עד שתגיע למנה או להתחיל עם ירקות נוספים (מה לא מקשה על מערכת העיכול?) ולהתחיל גם עם ציר עוף/ עוף עצמו? תודה

שלום לפסיפלורה 1

פירות יבשים מכילים כמות גדולה של ברזל וויטמין B1 ,במיוחד הכהים כמו תמרים,צימוקים,משמשים ושזיפים. כדי להתאימם לתינוק יש לחטאם במים רותחים,להשרותם עד לריכוך במים חמים,לגלען ולטחון. מתן פירות אחה"צ במקום בבוקר אינו משמעותי,כל עוד מתאים לביתך ולך. נשמע שהיא אוכלת מגוון רחב של פירות וירקות ונהנית מזה. כמובן שניתן להוסיף עוד ועוד.. הרי המטרה הסופית היא אכילה של כלל המזונות. כמובן שחשוב להוסיף מזונות על פי המלצת משרד הבריאות ולא להקדים תוספות למניעת אלרגיות ובעיות עיכול. את יכולה להוסיף למרק תפו"א. את יכולה להוסיף קטניות טחונות,מרק עוף,עוף והודו טחון. (בגיל הזה בכמות קטנה של כ-2 כפות מבושלות). בתאבון

שלום מיכל,

רציתי לשאול מהי דייסת קלציגריס והאם היא מקבילה לדייסת קורנפלור מבחינת זה שזה קלוריות ריקות... התינוקת שלי (בת 7 חד') לא אוהבת את הדייסת דגנים של סימילאק וגם לא את השיבולת שועל של מטרנה. לעומת זאת ראיתי דייסת וניל של מטרנה, מכירה?! האם זה לא קלוריות ריקות? האם הדייסת סולת טעימה כמו הדייסת קורנפלור או גם כמו השיבולת שועל?

שלום לדניאלה של א

בנוגע לקלציגריס אני לא מספיק בקיאה. בקרוב אקבל מרמדיה מידע מדעי אודות המוצר ואוכל לקרוא ולומר לך את דעתי. בגדול זו דיסה על בסיס סולת עם תוספת קלציום=סידן וויטמינים נוספים. האם ניסית להכין לבד דייסה? משיבולת שועל? אולי היא תאהב את הטעם. ניתן להמתיק במעט סילאן או מולסה או פרי טחון. שאלות על טעם אינני יכולה לענות כיוון שכל ילד/מבוגר אוהבים דברים אחרים. בתאבון

שאלה נוספת

הי מיכל, תודה על התשובות. הבת שלי כבר 3 ימים לא יכולה לעשות קקי (בד"כ עושה כל יום פעם/פעמיים) ומאוד סובלת. נתתי לה אתמול עגבניה מגורדת עם שמן זית וזה לא עזר. אני עושה לה מסז' בבטן וכבר יומיים לא נתתי בננה ועדיין אין תוצאה. האם מותר לתת לה בגיל הזה את המים מהשריית שזיף מיובש? האם אבוקדו יכול לעזור? היא לא מוכנה לשתות יותר מדי מים, שותה אולי 20 מ"ל ביום, האם יכול להיות שזו הסיבה לעצירות, למרות שהיא אוכלת תמ"ל על בסיס מים? תודה

למעלה