שרשור תזונה

האם יכול להיות שיש קשר?!

בהמשך לשאלת הדייסות ששאלתי אותך: הקטנטונת שלי בת 7 חד'. לפני חודש וקצת התחלתי בערב לפני השינה לתת לה דייסת קורנפלור (בקבוק של 180CC סימילאק + כפית של קורנפלור). כל זה היה במטרה לעבור אח"כ לדייסת 7 דגנים של סימילאק (כי אמרו לי לא להתחיל מיד עם דגנים אלא עם משהו יותר קל לעיכול). כל לילה היא ממש מתענגת על הבקבוק הזה והולכת לישון בשניה. אף פעם לא היו לה בעיות שינה. היא היתה גומרת בקבוק, עושה גרפס ונשכבת במיטה עד שנרדמת. לאחר שהקורנפלור התקבל בברכה ניסיתי לעבור ל- 7 דגנים. היה סירוב מוחלט. היא ממש לא הסכימה לאכול. חזרתי שוב לקורנפלור. בימים האחרונים אחרי שקראתי כאן שקורנפלור אלו סתם קלוריות ריקות ושחבל על זה החלטתי או להעביר אותה לדייסה אחרת או לחזור לסימילאק הרגיל. לפני יומיים חזרנו לסימילאק הרגיל. מאז היא פשוט לא נרדמת. יותר משעה אחרי סיום הארוחה היא עדיין במיטה מקשקשת, צועקת, רוצה לצאת וכו'. יכול להיות שהיא מרגישה שאין לה את הדייסה ולכן זה לא "לילה"?! לא שינינו שום דבר אחר בטקס ההשכבה. בנוסף, כמה כבר הקלוריות הריקות האלו?! על בקבוק של 180CC כפית אחת של גרגירי דייסה יכול לנפח אותה ולהיות מיותר? וגם ככה היא בקושי מסיימת בקבוק כזה, היא בד"כ אוכלת רק 120CC בימים ממש טובים CC150. ובלי הדיסה היא אוכלת יותר סימילאק. זה לא שווה ערך? ואגב, היא באמת קטנטונת היא באחוזון 37... תודה מראש.

שלום לדניאלה של א

אם הבנתי נכון היא באחוזון 37 ולא באחוזון 3 נכון? אם הבנתי נכון,אז אומנם היא מתחת לממוצע המשקלי של פעוטות בגילה אך אינני חושבת שכדאי לתת לה תוספת קורנפלור. ציינתי בעבר שעדיף לתת דייסות דגנים... יתכן והקורנפלור ערב לחיכה יותר ושינה את מרקם המזון וגרם לה לחוש שבעה יותר ויתכן שכל זה מקרי.. נסי להתמיד עם דייסות דגנים,כמו שציינתי בעבר ישנן מס' אופציות ולא רק אחת.. עדכני בהמשך איך מתקבל.. בהצלחה

לצערי, היא מנסה ולא מצליחה../images/Emo13.gif

היא מתאמצת, בוכה ואז פשוט מפסיקה ללחוץ ומוותרת. נתתי לה גם קצת מיץ שזיפים וגם את השזיף המיובש עצמו אחרי שריסקתי אותו ועדיין היא לא מצליחה להוציא. היום כבר היום החמישי והיא ממש סובלת. נראה לי שמחר נלך לרופא

שלום לפסיפלורה 1

האם שונה דבר מה בתזונתה? האם היא מנסה ולא מצליחה או פשוט לא היתה יציאה מס' ימים? בכל מקרה ניתן להוסיף (כמו שעשית) עגבניה ופרי הדר (זהירות פירות הדר עלולים להיות אלרגניים לחלק מהפעוטות). מגיל חצי שנה ניתן לתת לשתות מעט מיץ שזיפים . אך לא כהרגל על מנת שמערכת העיכול לא תהפוך לעצלה. בהצלחה

למעלה