שרשור תזונה

שלום happy

גם לי בגדול זה נשמע מספיק, בעיקר מאחר ואת מיניקה. ממליצה להניק לפי דרישה ויותר כדי לעודד את גופך לייצר חלב. מאמינה שכן יש לך "מספיק" חלב. לעיתים כשהילד גדל ואוכל יותר מוצקים, החלב הופך דליל יותר ונראה לך אולי שאין לך מספיק . בהצלחה

../images/Emo41.gifעדכון למיכל ../images/Emo13.gif

הי מיכל, רציתי לעדכן אותך לגבי איתן והמוצקים אם את זוכרת איתן ממש לא הסתדר עם מוצקים - בעיה בטעמים, הקיא כל פעם, סגר את הפה וכו... כל הזמן אמרת לי לתת לו את הזמן ולא להפסיק לנסות וסיפרת על הבן שלך שהתחיל לאכול רק בגיל 11 חודש. אז זהו - איתן התחיל לאכול
בשבוע שעבר חגג 11 חודשים והתחיל לאכול הכול
(או לפחות לנסות ולטעום) הכל קרה ממש פתאום ואפילו הורדנו 2 בקבוקים אז שמרפי לא ישמע ובאמת תודה רבה על כל התמיכה

שמחה מאוד לשמוע

זוכרת את איתן והמוצקים ושמחה לשמוע שהסתדר. לא לדאוג אם יהיו רגרסיות , לפעמים זה קורה אבל בסוף...כולם אוכלים. הוא כנראה דיבר עם הבן שלי
בתאבון

נגה אר

New member
איבד ענין לחלוטין ../images/Emo10.gif

התינוקי בן 7 חודשים, כבר היה אוכל 2 ארוחות יפות ביום- אחת פירות עם הקימה משנת בוקר ואחת מרק עם הקימה משנת צהריים. עקב מחלק שנמשכה שבוע וחצי (חום גבוה, נזלת וליחה רציניים שממש הקשו על הנשימה) איבד את התיאבון להכל, כולל בקבוק. אך המחלה חלפה לה ונגמרה לפני כשבוע, כמויות המטרנה היום חזרה לכמויות שהיו לפני המחלה, אך התיאבון למוצקים נעלם לחלוטין
כשרק רואה את הכפית מתקרבת, מיד נועל את הפה, מגרש את הכפית עם הידיים ומסובב את הראש. ניסיתי קצת משחקים, ניסיתי לשים קצת אוכל על השפיים כדי לעורר תיאבון לטעם, ניסיתי לתת אוכל עם האצבע שלי- כלום
אפילו ויטמינים שמאוד אהב, היום צריך לתת קצת בכח. איך לעורר שוב את התיאבון? בדכ' הוא יושב איתנו בא. ערב, אך גם לזה איבד ענין. אין ספק שצריך סבלנות, אך מה? לנסות להכניס בכח? לא נראה לי... אשמח להצעות. ודרך אגב, נכון שאומרים שכולם בסוף אוכלים.. הגדולה שלי בת 3 וחצי ורק עכשיו נפרדה מהבקבוק בוקר וערב, ממש לא בא לי לחזור על הסרט הזה. תודה וערב טוב, טלי

שלום לנגה אר

אמרת בעצמך את הכל... התאוששות ממחלה, חוסר רצון זמני לאכול.. צריך לתת זמן, כמובן שלא בכח, לא משחקים ולא אצבעות לפה. זמן זמן ועוד זמן. לא לדאוג הוא יחזור לאכול. רוצה לומר לך שגם לנו המבוגרים לעיתים לאחר מחלה יש חוסר תאבון עקב אף סתום גם מס' שבועות לאחר המחלה... עדכני

פירות טריים וגרבר

שלום מיכל, הקטנה בת 9 חד' אוכלת כמויות מזעריות, ממש עדיין לא מחליפה פירות או מרק בבקבוק אלא דוחה את הבקבוק והקטינה את הכמויות. ואפילו יש לה ימים שהיא לא רוצה כלום טחון, אבל אם רואה מישהו מבני הבית אוכל משהו "רצה" אליו לטעימות. אנחנו נותנים לה כמעט הכל במסגרת המגבלות. השאלה שלי היא כזאת, יש ימים שהיא מתעוררת מאוחר בבוקר או שאני רואה עליה שהיא לא במצב רוח לאכול בכפית ואז חבל לי לטחון פירות ושהיא לא תאכל ואז אני מציעה לה את הגרברים למיניהם. האם הגרברים סבירים? האם זה באמת תחליף לפירות או מלא בסוכר ואפילו כדאי לוותר עליהם בכלל?

נגה אר

New member
הבוקר שמתי לב לשפיצים של שיניים

אצלי הוא מוציא אותן שתיים- שתיים. יכול להיות שכואב לו לבצע את תנועות האכילה של המוצקים ולכן מעדיף כרגע רק בקבוק?! מקבל מאוד קשה את ההוצאה של השיניים, במיוחד שמנסה להספיק להוציא את כולן לפני גיל שנה... תודה לך על התשובה

טולילול שלום

ממשיכים להניק בכייף ללא תוספים!! נשארים עם היד על הדופק ושמים לב בהמשך אם יש מגמתיות של ירידה ואם כן מתייעצים לגבי המשך. אל תמהרי להפסיק להניק או להוסיף תמ"ל. ההנקה היא ההזנה הטובה ביותר לתינוק!!! ברגע בו מתחילים להוסיף תמ"ל תפוקת החלב יורדת וחבל. עדכני בהמשך

שלום אפרת

דבר ראשון לא להתיאש ולא להפסיק להציע לה. יש תינוקות שלא אוהבים מרקם מרוסק ולכן כדאי להציע להם מזון פחות מרוסק. נסי רצועות גזר מאודה ורצועות בננה למציצה, אבוקדו,חתיכת אגס ועוד. חשוב תמיד לשבת ליד הילד בזמן ההאכלה ולשים לב כשמאכילים במזון קשה יחסית. לגבי ויטמינים ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים. בתאבון

מאסנתי

New member
פריפל

עשה גם לנו עצירות, אבל אחרי שהתחלנו עם המוצקים - הכל חזר לתיקנו. בינתיים ניסינו סוג אחר של ברזל (פרו 15) שגם עשה עצירות, אז הרופא רשם לנו פלורויטל, ואז הסתבר שזה רק מגיל שנה... אז הוא רשם לנו פרונס ולא מצאנו את זה בשום בית מרקחת, אז חזרנו לפריפל וטפו-טפו-טפו הכל בסדר.

למעלה