תהיות על יוגה ולידה טבעית

../images/Emo41.gifתהיות על יוגה ולידה טבעית../images/Emo115.gif

עד ההריון עשיתי אירובי. מרגע שנכנסתי להריון לא בא לי על זה בכלל. אני קוראת את "לידה פעילה" ושם כל משפט שני הוא על יוגה והחשיבות שלה בהכנת הגוף ללידה. יוגהיוגהיוגהיוגהיוגה
הלכתי לנסות... שיעור אחד, לקבוצת הריוניות, היה ככה-ככה. שיעור שני, באותו מקום אבל לקהל רגיל, היה נורא. יצאתי באמצע עם דמעות והייתי עצבנית כל הערב (טוב ריגשי של הריון...). היום הלכתי לניסיון במרכז איינגר יוגה בנווה צדק - היה מ-ד-ה-י-ם. נשים בצד את העובדה שיקרררררררררר שם רצח, פשוט התאהבתי
. אז מה אני שואלת בעצם? מה הניסיון שלכן עם יוגה בהריון? זה באמת מכין את הגוף להריון וללידה? יש חשיבות לסוג היוגה? יש סוגים מומלצים יותר? ב"לידה פעילה" אם אני לא טועה היא מדברת על האטה יוגה, בשבילי זה סינית. מישהי יכולה לתרגם? אשמח לכל התייחסות, ואם יש סוגי התעמלות אחרים שלדעתכן טובים בשביל להתכונן ללידה, אז גם... תודה

mise

New member
אני עשיתי.

בהריון הראשון (היה לי זמן..) אני לא מבינה גדולה ביוגה, לא עשיתי אף פעם יוגה פרט לאיינגר ובשבילי זה היה מעולה. סמכתי על הצעתם של שלושה חברים - אחת שמתרגלת יוגה כבר 20 שנה, אחד שמתרגל כמעט 10 שנים ושלישי מדריך יוגה איינגר. כולם עושים איינגר. לא זוכרת כבר את הרציונלים שהם נתנו לי בשעתו לאיינגר, כאמור, לי זה היה מצוין. כשעשיתי יוגה בהריון הרגשתי נהדר, הרגשתי שזה פותח ומרחיב אותי ומזרים לי אנרגיות חדשות ומרעננות. לגבי הכנה ללידה - אין ספק שזה עושה טוב, רק לא צריך לבנות על זה. שמעתי על נשים שעשו יוגה והיו בטוחות שזהו, הם מוכנות ללידה ודברים לא כ"כ הסתדרו. בוא נגיד, שכדי להיות מוכנה ללידה, צריך לסמוך יותר על הצד הנפשי/רוחני. יש את סטיוויה שעוסקת ביוגה, היא בטח תוכל לבאר כמה דברים.

She Dolphin

New member
איינגר יוגה בהריון ../images/Emo45.gif גם אני

בהריון הראשון בדבקות רבה, בשני ובשלישי קצת פחות מסיבות לוגיסטיות וכו'. גרם לי להרגיש טוב במהלך ההריון ובמיוחד הכין אותי ללידה בצורה מעולה - בעיקר מהכיוון של ללמוד איך לפתוח את האגן כדי לקדם את הלידה. אני מאוד ממליצה.

ת'אמת? לא עשיתי שומדבר ../images/Emo3.gif

מלבד ההתרוצצות הרגילה אחרי שתי הגדולות, אפשר לומר שהייתי די בטטה בהריון (בכצם, למה להגביל? לא רק בהריון
). לא יוגה, לא האטה, ולא שמאטה. לא הרגשתי צורך להכין את גופי פיזית, ואכן גם בלידה לא ממש הרגשתי שזה חסר לי. כנראה עניין אישי. לדעתי - לכי על מה שמרגיש לך נכון.

אני עשיתי בשני ההריונות

זה בעיקר גרם לי להרגיש טוב יותר במהלך ההריון עצמו. קשה לי לדעת עד כמה היתה לזה השפעה על הלידה עצמה, אבל יש 9 חודשים בדרך ללידה שכדאי להיות בהם בכטשר טוב, בנשימה נכונה, במודעות טובה לגוף. בהריון הזה התחלתי יחסית מאוחר (בחודש ששי) ובאופן כמעט מיידי (שבוע שבועיים) חל אצלי שיפור בהרגשה, ביציבה, בכאבים קטנים (גב, רגליים, אגן). המטפלת שיאצו שלי אומרת שרואים על עצם האגן שלי שהיא במקום יחסית להריוניות, ומיחסת את זה ליוגה. את דקות ההרפיה בתחילת ובסוף השיעורים אני מנצלת לעשות לעצמי דמיון מודרך על לידה המתקרבת. עברתי סוגים שונים (3 מדריכות, כל אחת עושה דברים אחרים). כל עוד המדריכה יודעת מה היא עושה (כן, חשוב לטעמי שזו תהיה אישה שמבינה איך בנוי ומרגיש גוף נשי), זה נראה לי טוב.

חוויות של התחלה ביוגה

הייתי רק בשני שיעורים אבל אני ממש מרגישה שזה עוזר לי נפשית. אף פעם לא התחברתי ליוגה ולא ברור לי מה כל כך משפיע עליי כרגע אבל זה עובד! אולי בגלל שזה כבר שליש אחרון ואני משתנה ומתכנסת בעצמי עם הזמן. חוץ מזה אני עושה הליכה של שעה כל יום עם מוזיקה ממריצה וטובה ונהנית מכל רגע , מאוד מומלץ... אם אני לא הולכת מעל יומיים אני מרגישה שאני מתחילה להתפרק , לא יודעת איך הייתי עוברת את ההריון ללא ההליכות.

סטיוויה

New member
אחלה שאלה ונושא לדיון

האתה יוגה היא השם הכולל לפאן/ענף הגופני של תורת היוגה.תרגול אסנות ופראנימה כהכנה למדיטציה ולשינוי מצב התודעה. בתוך ההאתה יוגה התפתחו זרמים שונים של סגנון תרגול. חלקם שמים דגש על הרפיה(שיווננדה,ויני),חלקם על דיוק וישורת(איינגר,ויג'נאנה) וחלקם על דינאמיות ועבודה של חום גוף פנימי(אשטנגה או power yoga).ככה שכל אחד יכול לבחור לו את הסגנון שמתאים לו. בתכלס,עבור ההודים,היוגה היא התעמלות בריאותית. כמו שהטי צ'י הוא התעמלות לסינים. את הלכת לשיעור נסיון וכנאראה שלא היה לך חיבור מוצלח עם הקבוצה והמדריכ/ה.זה קורה ולא רק בהריון. מה חשוב? במיוחד בהריון אבל לא רק-לתרגל עם מורה מנוסה,שיש לו ידע בתרגול בזמן ההריון,שיכול להחבר אל האנרגיות של ההריון. אני באופן אישי תרגלתי המון שנים בסגנון שיווננדה ולאחורנה אני מגיעה למסקנה שאני רוצה להתעמק בתרגול האיינגרי. מדובר בתרגול מאד מדוייק,עם הרבה דגש על היציבה ועל ארגון הגוף.מורים בישטת איינגר תמיד יהיו מורים מנוסים מאד שעברו הרבה תרגול עד שהפכו למורים.השיטה הזו מסמיכה מורים בקפדנות רבה,בהשוואה לשיטות אחרות. לגבי יוגה והכנת הגוף ללידה. כל מה שעושה לך ולגוף טוב-מכין אותך ללידה טובה.יוגה והריון הם שילוב מנצח מכיוון שמדובר בשני מאפיינים של הזדמנות להתכנסות פנימית,התבוננות,קשב והרפייה.את יכולה בהחלט לקבל כלים מעולים שישמשו אותך בלידה,ולא רק מהכיוון הפיזי.דווקא יותר מהכיוון הנפשי. מעבר לכך,את עובדת על נשימות עמוקות ומלאות.ובזמן הלידה זה יכול בהחלט לשמש אותך.אם את זוכרת לנשום נכון בין הצירים,את ממלאת את הגוף בפראנה/אנרגית חיים ובכוח להתמודד עם ההמשך. אם את זוכרת להרפות כמו שלמדת,בין הצירים,את מתמלאת כוח פיזי להתמודד עם שלב הלחיצות. אם את זוכרת,כמו ביוגה,להיות כאן ועכשיו... אם היה לך טוב במרכז בנווה צדק(שהוא מעולה)אז תשארי שם. שיהיה בהנאה.

הרבה תודה על התשובה המרתקת ../images/Emo140.gif

קראתי בשקיקה ולמדתי הרבה. ממש סידרת לי דברים בראש
אכן, בשיעור של איינגר מה שמצא חן בעיני ודיבר אליי הוא הדיוק. שמתי לב שהדיוק מושג בכמה אמצעים: התרגילים עצמם מובנים ככה, שהם פשוטים ומדוייקים, ובאמצעות הנחייה נכונה קל לבצע אותם נכון ומדוייק. את זה לא הרגשתי בשיעור האחר שלקחתי, שם כל הזמן לא הייתי בטוחה האם אני מתרגלת נכון. האביזרים בהם משתמשים (רצועה, בוסטר וכו') מסייעים המון לתמיכה בתנוחות ולדיוק, וכמובן, המקצועיות של המדריכה. בשיחת טלפון אמרו לי במרכז שהמורים שלהם מקצועיים ומנוסים, ושבשיטה הזו המורים עוברים הסמכה קפדנית, אך טוב לשמוע את זה ממישהי "אובייקטיבית" ולא מישהי שמנסה למכור (ליתר דיוק לא מנסה למכור אלא מנסה להצדיק את המחיר הגבוה). הייתי רוצה להגיע לתרגול פעמיים בשבוע, אבל יש להם חוג להריון רק פעם בשבוע בשעות הערב. אני יודעת שהגישה שלי היא קצת "מערבית", אבל אני מקווה שפעם בשבוע תספיק... המורה אמרה שבחודשים האחרונים אני אוכל להוסיף עוד אימון בבית, בינתיים אני אלמד את התנוחות, והיא תעזור לי בשמחה אם אני ארצה לרשום דברים אחרי השיעור. היא מאמינה שזה טוב ונכון להוסיף עוד תרגול בבית במקום עוד תרגול בסטודיו, שזה מחבר יותר (סוג של אקטיביות, של "לקחת אחריות על התהליך"). עד היום לא הייתי טובה בביצוע תרגילים בבית, אבל אולי במסגרת ההריון זה יהיה לי קל יותר. אני מתכננת בשבוע הבא ללכת לשיעור ניסיון של ריקודי בטן. קראתי שזה בסדר בהריון, אולי אפילו טוב. קראתי גם על בנות שהעבירו את הצירים עם ריקודי בטן. נשמע לי מדע בדיוני
אבל החיבור לנשיות, השמחה והאנרגיה שיש בריקוד מושכים אותי לנסות. יש למישהי תובנות בנושא

סטיוויה

New member
מצויין!

ושוב,חושב שזו תהיה מדריכה שמתמחה בתקופת ההריון,שמבינה את השינויים בגוף ואת המגבלות.פעם בשבוע יוגה ופעם ריקודי בטן-שילוב נהדר.

אשכר ש

New member
אני רקדתי ריקודי בטן

עוד מלפני ההריון, במשך כשנה. אני מאוד אוהבת את זה וזה עזר לי במשך כל ההריון (תנועות האגן טובות לכאבי הגב שהיו לי מדי פעם).בכלל נהנתי מאוד לרקוד במהלך ההריון. בלידה עצמה פחות השתמשתי בזה, אבל עצם הידיעה שזה יכול להועיל לי היה נחמד.

../images/Emo45.gif גם אני רקדתי ועדיין רוקדת

ריקודי בטן. לי מאוד עוזר במהלך ההריון, כמובן יש כמה דברים שאני לא עושה אבל רוב הדברים מאוד מועילים. אני מאוד לא התחברתי ליוגה למרות שניסיתי כמה פעמים, ממש שיעמם אותי וגיליתי שאני עושה דברים די דומים באופן אינטואיטיבי בבית בזמני החופשי וכשאני מרגישה שהגוף צריך את זה....

הילהל

New member
אני מתעבת יוגה ידועה

בשיעור ניסיון כמעט רצחתי את המדריך. למזלו הטוב הוא הבחין בעוינות ופטר אותי בשמחה מהמשך השיעור... לא מרגישה שאי-עשיית-יוגה פגעה בי בלידה. חושבת שאם כיף לך - לכי על זה, בלי לחפש סיבות מיוחדות.

סטיוויה

New member
אין כאן עניין של "פגיעה בלידה"

כל מה שעושה טוב לאישה בהריון,יעזור לה בלידה לתחושה טובה יותר. לצורך העניין;פלדנקרייז,סטודיו סי,שחייה,וואטצו וכ'ו וכ'ו.

ניסיתי- לא התאים, הפסקתי והלידה

היתה משובחת. לא הולך- עזבי. תעשי הליכות במקום.

יוגה הינו כלי נפלא ללידה../images/Emo91.gif

מנשים שאני מלווה בלידות שעושות יוגה (או אפילו רק בהריון התחילו עם הנושא), אני בהחלט רואה שזה עושה עבודה נפלאה הן מבחינת הכלים והידע לגבי התנוחות לאורך שלבי הלידה והן מבחינת החיבור הנפשי ללידה. ממליצה בחום.

i love it

i am still pregnant but i started yoga in my 5th month and I LOVE IT!!! i never did yoga and nevr had the patiance to do slow things like that bt at this stage i feel like its sssooooo goog for me. my back hurts less, my breathing is better, i get to hang out with fun other mamas and over all i just feel like i am not just sitting at home doing nothing. i am also swimming by the way which is another great thing to do when you are pregnant good luck and enjoy if you decide to take it oh one more thing, not all teachers, groups, methods are the same, you should try another one if you didnt like the one you took

עונה לך בקצרה:

בכל הלידות שלי התאמנתי בשיעורים רגילים לא של הריון אצל מורה שמכירה אותי 3 פעמים בשבוע.עד היום האחרון. עשיתי את הכל!!!!!!!!! חוץ ממה שהרגשתי שאני לא עושה ואז פשוט נחתי. היוגה עזרה לי מאוד ביציבה הקשבה תנוחות. אם לא עשית מומלץ להכנס לשיעורי יוגה בהריון. או ללכת למורה שיודעת ומבינה בהצלחה

קשתענן

New member
אני עושה יוגה להריון לפי השיטה של

מירה ארצי פדן המופלאה. היא מלמדת בדיאדה ולאחרונה הוציאה די.וי.די של תרגול יוגה להריון - מומלץ ביותר! ואם קר לך אז כדאי לעשות קצת חימום לפני השעור ולהתלבש טוב כדי שלא יתפסו לך שרירים..

אני ממש אוהבת יוגה בהריון

וכנראה לא מספיק אוהבת את עצמי כי בלי הריון אני לא מקפידה ונותנת ליוגה להתמסמס לי מהחיים. בהריון הראשון עשיתי איינגר עד שהמורה שלי ילדה בעצמה והמחליפות שלה ביאסו לי את התחת ולא המשכתי. בהריון השני לא עשיתי והרגשתי נפלא, עם יוגה הייתי מרגישה עוד יותר נפלא. מאידך בהריון השני עשיתי שיאצו מדי שבוע בלי לוותר אז לפחות הייתי בתשומת לב לגוף וגם תרגלתי נשימות ותנוחות אבל לא במסגרת ולא כמו שצריך. ובהריון הזה אני עם מורה שמלמדת אשטנגה - האמת אני לא מרגישה שום הבדל בגלל שאני לא מבינה בזה כלום... פשוט טוב לי אז אני ממשיכה. השיעורים הם למעשה פרטיים וזה ממש כיף, לי.

למעלה