תזונה

נגה אר

New member
מרק ירקות למתחילים- למי יש...

מתכון למרק ירקות לצוציק שמתחיל לאכול... במה מתחילים קודם- אילו ירקות, איך מבשלים, אילו תבלינים שמים, איך נותנים לו, ניתן להקפיא או כל יום מרק חדש? וכל השאלות של אמא מתחילה. עם הבכורה עשיתי המון טעויות ועד היום עושה צרות עם מוצקים, לא רוצה לחזור על טעויות העבר גם עם הצוציק.
מראש

micro1

New member
עצירות

בני יובל בן 5חודשים. מאז שהוא תינוק קטן מאד הוא אינו עושה קקי כל יום אלא פעם ביומיים ואפילו שלושה. כעת התחלתי לתת לו ברזל 3 טיפות ליום. בשבוע הראשון היציאות היו כרגיל ובשבוע השני הוא פשוט לא עשה קקי כבר חמישה ימים. כאשר הוא אוכל הוא אינו נינוח והוא מתאמץ מאד תוך כדי. האם זאת עצירות ועלי ללכת לרופא או לתת לו תכשיר רפואי שיעזור לו? כיצד לעזור לו?

hilapila

New member
שאלה למיכל מור ממתחילה במוצקים

1) למה מותר דגים רק מגיל שנה? נגיד סלמון אפוי בתנור נראה לי ממש לענין לא שונה בהרבה מהעוף המכובס שאני כן נותנת. מה הסיבה שאסור? 2) לגבי חלב - מה ההנחיה לגבי חלב עיזים (ניגר) וגבינות/יוגורט מחלב עיזים? האם ניתן להתחיל מוקדם יותר מחלב פרה? והאם יש בעיה עקרונית להחליף חלב פרה בחלב עיזים? 3) התינוקת שלי בת 7 חודשים ונהנת ממוצקים מאוד (כבר חודש וחצי) . אני רוצה לגוון לה את האוכל. ראיתי דייסת אורז של גרבר (להכנה עם חלב אם/ מיץ). התינוקת יונקת מלא ובמשקל נאה. האם דיסה היא תוספת סבבה או שנהוג לתת דיסה רק לתינוקות שזקוקים לעליה במשקל? האם יש עדיפות לדיסה ספציפית? (אורז, תירס, שיבולת שועל) 4) האם אני יכולה להכניס אטריות אורז למרק שאני מכינה לה? (אטריות דקות שעשויות מאורז ומים בלבד) תודה תודה תודה

יעליתה1

New member
איזה ירק טרי אפשר לתת לבת 11 חודשים

היא עדיין לא לועסת פיקס, ולכן אני מרסקת לה עגבניה. אני רוצה לגוון עם ירק נוסף אבל היא לא אוהבת מלפפון. מה עוד אפשר להגיש בגילה? ועוד שאלה: יש לה יציאות קשות והמליצו לי לבשל שורש סלק ולתת לה. עם מה אפשר לתת לה את זה? להוסיף למרק של ארוחת הצהריים למשל?

nie

New member
תזונה של תינוקת בת 10 ימים

הבת שלי בת 10 ימים לא יונקת כמעט אבל מקבלת חלב שאוב בבקבוק. אמרו לי שבגיל הזה היא אמורה לאכול בין 8 ל- 10 ארוחות ביום אבל היא ישנה הרבה שעות רצוף כך שיוצא שהיא אוכלת את אותה כמות ביממה רק מחולקת על כ- 4-5 ארוחות. האם צריך להעיר אותה כדי שתאכל בתדירות גדולה יותר? תודה מראש

תינוק שאוהב דברים מרים

הי מיכל, איתן בן 8 וחצי חודשים וכמו שעידכנתי אותך בפעם הקודמת הוא התחיל לאכול קצת פירות מרוסקים ומידי פעם גם פתיבר או פרוסת לחם. הוא עדיין מסרב בתוך לירקות (גם מרק וגם חתיכות) וגם לחם או פיתה לפעמים מקבלים פרצוץ והוא לא רוצה לאכול מה שכן גיליתי בשבוע האחרון זה שהוא אוהב דברים מרים - האם זה יתכן??? הוא קצת משתעל והרופאה נתנה לו טיפות של פילקה ואמרה שאפשר להמתיק עם קצת סוכר או לתת עם הפירות כי זה מאוד מר אבל איתן ממש אוהב את זה ואפילו מלקק את הכפית... גם תה קמומיל (מתפזורת) שאני נותנת לו מידי פעם בגלל כאבי בטן הוא ממש אוהב (בהתחלה הייתי שמה כפית של סוכר ענבים אבל זה לא הופך את זה למתוק והיה נראה לי מיותר) האם זה הגיוני שילד מעדיף מר על פני מלוח??? מה חוץ מפירות ולחם אני עוד יכול לתת לו? ניסיתי אבוקדו לבד והוא לא רצה - עוד לא ניסיתי לשים את האבוקדו בתוך פירות... תודה מראש ושבוע טוב

מירילה1

New member
../images/Emo24.gifהתינוקיה של מירי (חדרה)

מרק ירקות בהתחלה נותנים 2 כפיות מכל ירק בנפרד כדי שתוכלי להבחין אם הילד רגיש לירק מסוים. יום תפוח אדמה יום גזר יום קישואים לאחר שבוע של טעימות את יכולה להתחיל לטחון לו מרק עם כל הירקות שטעם יש לי בגן ילד בן 5 חודשיים והוא אוכל בשר וקציצות טחון לאט לאט תתחילי להכניס כל מיני תוספות. בהצלחה

anaztazia

New member
תזונה

קופצתי לבדוק מה קורה פה ונראה שדי מעניין. שמחה לענות לך מנסיוני: 1. דגים לא נהוג לתת בשל הקוצים, אולם אם מדובר בנתח שלם ללא קוצים כפי שאת מתארת מותר לתת, נהוג להתחיל עם דג סול שבשרו עדין. 2. חלב עיזים קל לעיכול יותר מחלב רגיל, מותר לתת אותו לתינוקות מתחת לגיל שנה, לא זוכרת מתי בדיוק. 3. מהנסיון שלי, אם הילדה אוכלת, עדיף שתעשירי אותה במגוון מזונות ביתיים מהשולחן שלכם ולא בתוספות כמו דייסה, כך תחשפי אותה למגוון רחב יותר של מזונות והיא תהיה פחות בררנית באוכל מאוחר יותר - שוב, זו דעתיץ 4. את יכולה להכניס איטריות אורז למרק, וגם אורז רגיל שבושל יחד עם הירקות, הוא מעבה את המנה, כנ"ל גם לגבי קטניות כגון, עדשים אדומים או ירוקים, עשיר בברזל ומאוד ממולץ. יש פורום של תזונת תינוקות. אם תשובותיי לא מספקות אותך תוכלי לקבל שם דיעה מקצועית יותר. בתיאבון

מעט מדי פרטים למקרה כה רגיש..

האם יש סיבה להזנה מבקבוק ולא מהשד? מה היה המשקל בלידה? מה משקלה כיום ? האם בריאה? שבוע הריון בלידה? כמות שאוכלת מהבקבוק? בקיצור חסרים יותר מדי פרטים על מנת לענות תשובה שתתאים למקרה. קיים שוני רב בין תינוק שנולד במשקל של 2 ק"ג לבין 4 ק"ג (לשם דוגמא)- את הקטן יתכן ויש להעיר במידה ולא אוכל והגדול (כל עוד זהו משקל לא בעקבות חלילה סכרת הריון)יכול לישון .. מקרה רגיש-אין כוונתי חלילה להלחיץ אלא רק לציין שתינוקת בת 10 ימים, שההורה חושש מבעיית הזנה ,מבחינתי זה מקרה עדין לייעוץ בפורום ללא לשמוע פרטים ולראות אותה. אני מאמינה שהכל בסדר ואתם מבצעים את כל מה שצריך אך אם את חשה לא בטוחה היתי ממליצה בגיל כזה להיוועץ עם רופא ילדים או איש מקצוע אחר ולא בפורום וירטואלי. אשמח לייעץ לאחר קבלת מושג ברור יותר אודות המקרה.

שלום לאמאפלפלת

מנסיוני למדתי ש"יש הכל"!! לא כל הילדים אוהבים מתוק ויש כאלו שאוהבים לימון וכנראה איתן אוהב מרור (-; נסי להציע לו דייסות (קוואקר,אורז,תירס..)לא חייבת להמתיק. (ניתן להוסיף פרי,סילאן,שקדיה) בקרוב תוכלי להתחיל להציע מעט גבינה /יוגורט ואולי הוא יחבב.. כמובן שאפשר קטניות,עוף ודומיו ושאר ירקות. סוד הקסם הוא לא להתייאש מלהציע גם אם נתקלים בסירוב בהתחלה. חשוב להציע בכל פעם בדרך שונה אם סירב קודם. (פעם מרוסק עדין,פעם גס ופעם חתיכה למצוץ). בהצלחה

nie

New member
פרטים נוספים

עד שאפנה לרופא, אשמח בכל זאת לשמוע את דעתך: הילדה נולדה 2780 ונכון ליום חמישי (לפני יומיים) שקלה 2700. נולדה בשבוע 39 לאחר הריון תקין, בריאה ובין ההפסקות הארוכות לשינה גם מאד עירנית. בכל ארוחה אוכלת קרוב ל- 100 CC (בד"כ במספר מנות קטנות רצופות כי כח פעם נראה לי שהיא לא תגמור הכל). לגבי השאיבה- היא לא מצליחה לינוק (או שאני פשוט לא מצליחה להניק) אבל כל עוד אני מנסה חשוב לי לשמור על האפשרות ולנסות להמנע מתחליפי חלב אם ולכן אני שואבת ונותנת לה בבקבוק. בלילות הראשונים הערתי אותה לאכול אבל אני לא בטוחה שזה חיוני אם היא רגועה וישנה טוב...

שלום לnie

בראש מדגישה כי הייעוץ בפורום אינו חלופה לייעוץ פנים מול פנים עם רופא/דיאטן /איש מקצוע אחר. אם ערנית וחיונית שאר היום,יש חיתולים רטובים מפיפי וקקי,אני לא רואה כל בעיה או צורך להעיר. בקשר להנקה, טוב את עושה, אך מדוע לא להתייעץ עם יועצת הנקה? נשות המקצוע עושות עבודה מעולה ועוזרות ומלמדות איך להניק. (כולנו נולדנו עם שדיים אך אף אחת לא נולדה עם הידע להניק. יש אמהות ויש תינוקות שמיד מצליחים ללא עזרה ויש כאלו שזקוקים לפוש.) במידה ומעונינת בהמלצה פני אלי וצייני את איזור המגורים ואנסה לעזור לך. בהצלחה

nie

New member
תודה

תודה רבה. קבעתי פגישה עם יועצת הנקה. מקווה לטוב...

שלום יעליתה

כל ירק ניתן להוסיף בגיל הזה. במידה ואת מעונינת אך ורק בירקות רכים,הציעי אבוקדו(משפחת השומן ויותר פרי..) גזר מבושל מעט עד לריכוך. ירקות מבושלים רבים. אני בגיל הזה נתתי למצוץ גם פלפל אדום ועוד. בנוגע לסלק אץ יכולה להוסיפו למרק בכייף. בתאבון

ניקול35

New member
אני את הילדים שלי לא הערתי

אני הבנתי שאם תינוק רעב אז הוא קם לאכול ואם לא אז לא.... מה שחשוב זה שתיראי אם היא עולה במשקל..... לא יותר מזה.....

שלום להילהפילה (-:

1. דגים נחשבים כאלרגנים ולכן מעכבים את החשיפה עד גיל שנה. מערכת העיכול בשנה הראשונה עדיין רגישה ובזמן למידה. חשיפה מוקדמת של מוצקים עלולה לגרום למחלות עיכול עתידיות. מסיבה זו דוחים חשיפה למזונות אלרגניים כדי למנוע את הטריגר בזמן מוקדם כאשר המערכת עדיין לא בשלה מספיק. בנוסף תמיד יכולה איזו עצם להסתנן... 2. חלב עיזים אינו מומלץ בגילאים אלו כיוון שהם עניים יחסית לחלב הפרה (על חלב האם בכלל אינני מדברת (-;) בחומצה פולית וברזל. 3. את יכולה להוסיף דיסה אך לא בהכרח מהקנויות. הציעי מדי פעם דייסת קוואקר או אורז. אני אישית מעולם לא קניתי דיסה כיוון שבני נולד והמשיך להיות תינוק "גדול" ולא היו בעיות אכילה. הכנתי לו מדי פעם בחורף דייסת קוואקר וזהו. לשיקולך. 4. אינני רואה סיבה שלא לתת אטריות אורז אם זה מה שמתאים לכם. בתאבון

תיקון קל

מדגישה את שכתבתי (מאחר וראיתי מה שכתבו לך)- חלב עיזים אינו מתאים להזנת פעוטות עד גיל שנה ! חסר בחומצה פולית וויטמינים. לגבי הברזל אבדוק כי זה אכן מענין לעשות השוואה . בכל מקרה כאשר מוסיפים חלב עיזים אם בכלל-חשוב שיהיה חלב מלא ,מפוסטר ונקי ולא "ישר מהעטין" !!!

hilapila

New member
אחלה הבנתי

משום מה הייתי בטוחה שחלב עיזים קל יותר לעיכול מחלב פרה ויותר דומה בהרכבו לחלב אם.

למעלה