תנובה מוזילה מחירים

adiyon2

New member
הצחיקו אותי בתנובה

זה מחיר מומלץ, במקרה אני יודעת את המחיר של גבינה צהובה 400 גרם, היתה 31.31 ש"ח גם ברמי לוי וגם בסופר השכונתי שלי, איך מחיר של 25.47 מומלץ. מעניין מאוד. חבל שצריך להפסיק לקנות תנובה בשביל שיוזילו את המחירים. לא יאמן.

לא יודעת מה להגיד לך

בהשוואה לשכר המינימום ולשכר הממוצע שיש פה במדינה, המחירים פה מרקיעי שחקים בכל דבר.

adiyon2

New member
ללא ספק

כנראה שצריך לעשות פה מהפכה גדולה. אני עכשיו מחפשת עבודה ובתחום שלי אי מאוד מקצועית, בשל החלטה אישית החלטתי לותר על תפקיד ניהולי, השכר שמציעים לי לתפקידים מקצועיים הם מגוחכים, יותר מחצי ממה שהרווחתי קודם, והשעות, אלוהים ישמור.

אני לא קונה

קוטג' לא נכנס אלי הביתה, גם אחרי ההורדה במחיר, כי זו הורדה מצחיקה ומביישת, אוכלים דברים אחרים. הבעיה היא לא רק תנובה....יוקר המחייה כאן מטורף בכל התחומים. יחד עם זאת, אני תמיד נדהמת מול עגלות הקניות של אנשים בסופרים, מפוצצות, עולות על גדותיהן (לא רק באוכל בסיסי) מכמות המכוניות החדשות על הכבישים מהבנייה המטורפת של דירות יוקרה והמחירים שלהן ומכך שלא נשארת דירה אחת ריקה, בעיר שלי בנו שכונות ענקיות עם מגדלים כאלו, דירות מאוד יקרות (בלי שום הצדקה) וכולן נמכרות, כמו לחמניות...לאנשים יש מאיפה לשלם. מהעובדה שכמות הטסים לחול לא פוחתת, אלא עולה בכל שנה... איך זה קורה? אין לי מושג , אני רק יודעת להצביע על דברים...

adiyon2

New member
צליל צריך להבדיל בין הדברים שאת אומרת

יש הרבה מאוד אנשים עשירים במדינה הזו, מעל להערכתך, הם קונים דירות במגדלי פאר (תל אביב מלאה בהם). מצד שני, 50% מהישראלים חיים במינוס, מכאן את מבינה מאיפה לאנשים יש כסף (לא שלהם אלא של הבנק). אנשים מיואשים. הם מרגישים שהם עובדים קשה ולא יכולים לחיות ברמת חיים טובה (הכוללת טיסה לחו"ל וקניות גדולות בסופר), והבנק נותן להם להיות במינוס וכך הם חיים. כך שהכל פיקציה. חוץ מזה ההורים עוזרים. הורים נותנים לילדים שהם בעצמם הורים הרבה כסף.

אני לא בטוחה שזה נכון

אני למשל גרה באזור הישן יותר של העיר, הרבה מאוד שכנים שלי עברו לאזור החדש, למגדלי היוקרה ואף אחד מהם לא התעשר באופן פתאומי. זה לא נכון שרק עשירים קונים דירות יוקרתיות. יש והרבה מאוד אנשים, שחיים במינוס כי הם חיים ברמת חיים גבוהה מכפי שהם יכולים להרשות לעצמם, רק בגלל השופוני או אני לא יודעת מה..ריצה אחרי טוב יותר, חדש יותר , כי לשכן שלי יש... אנשים לוקחים הלוואות ענקיות כדי לקנות רכב חדש כל שנה, לרוב המשפחות שאני מכירה יש שלושה רכבים בחניה...... אנשים נכנסים לחובות כדי להחליף דירה מאזור ישן לאזור חדיש יותר ובגלל החובות נכנסים למינוס שאין להם מושג מאיפה לשלם. מכירה רבים שטסים לחול ומתלוננים שאין להם כסף לשלם לועד כיתה למשל.... נכון שיש אחוז מסויים שיש לו . אבל אני רואה מה קורה סביבי....

adiyon2

New member
יש הרבה מאוד אנשים שיש להם

אני לא יודעת איך מאשרים לאנשים הלוואות שסביר להניח שלא יוכלו להחזיר. בתל אביב, יש דירות פאר שנמכרות בלמעלה מ-10 מיליון שקל. אנשים ממעמד בינוני לא יכולים לקנות דירות כאלה, וגם לא יתנו להם הלוואה/משכנתא בסכום כזה, כך שאני לא יודעת על איזה סדרי גודל של מחירים לדירות עליהם את מדברת. הרבה אנשים לא משלמים ועד כיתה מתוך בחירה כי לא מתאים להם ומשתמשים בזה שאין כסף כתירוץ, זה הכל סדרי עדיפויות. ולפעמים אין ברירה וחייבים להחזיק יותר ממכונית אחת. אני בהחלט מסכימה שהשופוני הוא מאוד בעייתי כאן וגורם לאנשים להוציא הרבה כסף מעבר ליכולתם. למרות כל מה שאנחנו אומרות, עדיין החיים כאן יקרים מדי, וזוג שחי ממשכורת ממוצעת לא יכולים לחיות בכבוד.

שאפולי

New member
מה שלא מבינים אנשים

זה שאם לקחת הלוואה- ואם הבנק נתן לך- כנראה שיש לך. לשום עני\הומלס לא יתנו הלוואה

צרצרה1

New member
שאפולי, את טועה. ממש לא נכון מה שכתבת

זה היה נכון בעבר. לא כיום. ממש לא כיום. הבנקים היום נותנים לכל אחד, רצים אחרי כל אחד - לתת לו הלוואות. וכנ"ל גם חברות האשראי שמפרסמות גם הן, כמו בבנקים - קח X ש"ח, ללא ערבויות. רק קח. הבנקים ממש רצים אחרי אנשים לתת להם הלוואות. מי שאין לו: מקבל בריבית גבוהה. מי שיש לו, עשירים - מקבל בריבית נמוכה. הבנק חי מזה היום (אחרי שלקחו מהם את כספי הפנסיה) - והרווח שלהם מהרביות של ההלוואות דווקא מאלה שאין להם - עצום. הבטחון שלהם מוחלט: ברגע שאתה לא משלם - רכושך, ביתך וכל אשר לך - מובטח להם עוד לפני חובת תשלום מזונות לקטינים...

שאפולי

New member
לא נכון.

הבנק יתן לך בהתאם לסיכוי שתחזירי. הנה חברה שלי מתחננת למאה אלף להקים עסק ואף אחד לא מכון לירוק עליה כי פעם חזרו לה 2 צקים. אני מכירה כמה מיקררים כאלה - שונים אך דומים- אם אין לך גב, נכס משהו לעכל הכנסה קבועה מתאימה לסכום ההלואה- לא יתנו לך- אף אחד לארוצה להפסיד.

את לא מכירה אנשים שאיבדו את הבית?

יש היום יותר ויותר כאלו שהיו להם נכסים , נכנסו לחובות ואיבדו הכל. הבנק נתן והבנק לקח......... המירוץ אחר איכות חיים גבוהה יותר זה עקב אכילס של החברה היום. זה בא לידי ביטוי בכל תחום כמעט. זה לא שאנשים עובדים יותר שעות ומשקיעים יותר במשפחה שלהם (מדברת בכלליות כמובן) זוגות עובדים יותר שעות, כדי להרוויח יותר כסף כדי לטוס יותר לחו"ל , לקנות דירה גדולה יותר, לקנות עוד רכב ... בגלל זה לילדים יש בית יותר גדול ואוטו מרווח יותר, אבל פחות שעות איכות עם ההורים, מכאן נובעות בעיות התנהגות שמובילות לתחלואים בחברה... בקיצור, כולם מתבקשים לחזור לדירות שיכון ולסוסיתא
.

את לא ממש סותרת את מה שהיא אומרת

היא סה"כ אומרת וזה נכון שהבנק לא נותן למי שלדעתו יהיה בעייתי בהחזרה של כסף. היה וקרה שבכל זאת יש ללקוח בעיות עם הכסף, הבנק יעקל. אבל זה לא אומר שמלכתחילה נתנו לו הלוואה בידיעה שהוא לא יוכל להחזיר.

שאפולי

New member
אה- זה משהו אחר.

נתננו להם כשהיו להם נכסים -וטעות כליכלית או חיים מעל הפופיק הפסידו את הכסף. מסכימה איתך לגבי כל השאר.

כן ברור שהבנק לא נותן למי שאין בטחונות

הם לא פראיירים. אבל אנשים לוקחים הלוואות גם מאנשים פרטיים, מהשוק האפור או אפילו סתם נותנים שיקים ללא כיסוי ...היצירתיות פורחת כשרוצים. אגב, סתם קוריוז כמעט באותו עניין. פעם סגרתי חשבון באחד הבנקים . בזמן הסגירה היה לי שם מינוס של 10000 שח בעו"ש ובגלל אי הבנה ביני לבין בעלי כיסיתי רק 9000 שח בזמן המעבר לבנק אחר. תוך חודש קיבלתי ארבעה מכתבי איום שני טלפונים עצבניים, אחד אלי ואחד לבעלי שלושה מכתבים מעו"ד שאם לא אשלם בלה בלה בלה בלה...ריבית והצמדה... כשהרמתי טלפון והסברתי שמדובר באי הבנה וכבר באותו היום אני מתכוונת לסגור את החוב , הפקידה לא רק שדיברה אלי בצעקות, גם עשתה לי סמי רצח אופי..... למותר לציין שטרם עזיבתנו את הבנק, היו שם חסכונות בסכומים גבוהים מאוד והם היו סופר אדיבים ונחמדים

meytula

New member
איבדו את הבית בגלל הלוואות

כמו שציינת ,השכנים שלך שעברו לדירות היוקרה,אם לא היה להם כסף הם לא היו מקבלים משכנתא . הבנק אולי פתוח בפני כולם להלוואות בכל התחומים עד למשכנתא,שם הם מאוד נזהרים הלוואה לכל שטות אחרת הם יתנו.זה ללא ספק טעות ענקית כל כל הבנקים והגופים החיצוניים שמלווים לכל אחד

אל תשכחי, הם מכרו בית..

ולכן יכלו לקחת משכנתא והלוואת והשד יודע מה. ברור שיש כאלו שיש להם, תמיד יש כאלו. אבל אני רואה מה קורה בבית הספר, המון ילדים מגיעים בלי אוכל, לא משלמים ועד ולא משלמים עברו חוגים כי ההורים אומנם גרים בפרוייקט היוקרתי, אבל הם בחובות גדולים, תתפלאי כמה כאלו יש.........המון. (הכי חשוב שהם מגיעים לאסוף את הילדים בג'יפ חדיש..זה הזוי המצב הזה). ממש עכשיו חברה טובה שלי עברה לגור באחד הפרוייקטים האלו, היא עומדת לקחת עוד עבודה בנוסף על זו שיש לה כדי לממן את ההלוואה.

meytula

New member
לישראלים מאוד חשובה הפוזה

וזה ידוע,לכולם יש אייפון אבל אין להם מה לאכול בבית..וזאת רק דוגמא קטנה לעומת דברים אחרים שאנשים מרשים לעצמם בעודם מרווויחים הרבה מתחת למה שהם מרשים לעצמם.

שאפולי

New member
זאת הנקודה שלי

הבעיה אינה בכלכלה- אלא בסדר עדיפויות שגוי מאוד. אם אמא מעדיפה לגור עם חדר אקסטרה ואין לה כסף לאוכל (יותר סביר שזה סתם חוסר אכפתיות) אז הבעיה אינה בכסף. אם סבתא שלי יכלה לגדל 16 ילדים לתפארת מדינת ישראל בלי גרוש\ לירה על התחת ובתור עולה חדשה- אז אני לא רואה איפה הבעיה היום מעבר לסדר עדיפויות. הבהרה: אין ספק שיקר פה. אני לאאומרת שאין בעיות- אנ אומרת שזה מה יש ועם זה צריך לנצח עד השינוי ואפשר- אפשר- הכל עיניין של סדר עדיפויות.

למעלה