תנובה מוזילה מחירים

meytula

New member
לדעתי ליב צודקת,מסיבה אחת פשוטה

משכנתא בכלל לא קל לקבל,רק לאנשים שיש להם כסף מקבלים היום משכנתא חברה שלי התחתנה לא מזמן ,היא ובעלה יחד מרוויחים 16 אלף שח בחודש אבל אף אחד לא נתן להם משכנתא כי בשביל לקבל משכנתא צריך סיפסוד של 40% מהסכום של הדירה ולמעמד הביניים או מתחתיו ממש אין סכומים כאלה נזילים. מה שקורה היום שרק בעלי יכולות כספיות יכולים להרשות לעצמם לרכוש דירה

שאפולי

New member
../images/Emo45.gif

וזאת בדיוק הבעיה. אנחנו הזוגות הצעירים , נדפקים בלי נכס בסיסי.

meytula

New member
כמו רב הצעירים שאני מכירה

80% מהצעירים היום חיים בשכירות והחלום לבית משלהם רק מתרחק ומתרחק עם השנים.. פעם זה עוד היה מציאותי,היום עם הסכום שהבנק דורש לתשלום הראשוני זה כמעט בלתי אפשרי! גם אם כל ההמולה של הצדק החברתי תשפיע,זה יהיה במינון קטן ולא משמעותי ואני מאוד סקפטית אם בכלל יהיה שינוי שיורגש

אבל זה תמיד היה ככה

אני קניתי דירה לפני 18 שנים וגם אז, נאלצתי למכור רכב כדי לקבל משכנתא, כי זה מה שהבנק דרש. ויש עוד נקודה. הדירה הראשונה שלי הייתה מזעזעת. הבניין מתקופת המנדט בערך, שני חדרים בקושי, בהם גרה בעבר אישה מבוגרת שלא שיפצה 50 שנה אולי...הכל היה הרוס בפנים. אבל קנינו, ושיפצנו ובסוף, כשהיו לנו האמצעים עברנו לדירה הרבה יותר גדולה ומטופחת. הצעירים היום (שוב, בהכללה) , יש להם סטנדרטים לא הגיוניים. הם רוצים רק מרכז העיר ובמרכז הטוב והלא סואן. אפילו אחותי כשנישאה לא הסכימה לקנות דירה באחת מהערים הקרובות לת"א, שם יכלה להרשות לעצמה דירה נחמדה, אלא רק במרכז ת"א בטענה כי שם העבודה שלה והבילויים שלה וכו'. אחרי שנים ארוכות של שכירויות היא השכילה לקנות דירה שלא בת"א, להשכיר אותה להוסיף סכום נכבד ולשכור דירה בתא............ אני לא אומרת שקל פה, ממש לא, אבל יש כאן המון אנשים שמביאים את עצמם למצבים קשים בגלל המירוץ הזה אחר איכות חיים עוד לפני שהם יכולים להרשות לעצמם .

meytula

New member
ללא ספק את צודקת

מה שהגבתי לך זה על מה שהגבת על האנשים שקונים דירות פאר ואין ברשותם הכסף.שהבנק לא נותן משכנתא למי שאין כסף לגבי השאר אני מסכימה איתך!

sexyleydi

New member
שאלה לכל אלה שכותבים פה

איפה אתם גרים בארץ ? באיזה אזור באותה עיר אתם גרים למשל תל אביב באזור נאות אפקה.על זה אתם לא חייבים לענות.

KEEK

Member
גם אני קיבלתי סירוב למשכנתא

לפני שנה וקצת נפלתי על הזדמנות נדירה לקנות דירה. היה לי סכום כסף שקיבלתי מתאונה ורציתי להשקיע אותו בדירה חבר של ההורים מכר דירה באיזור מרכז צפונה במחיר להיט כי היה צריך לעזוב בדחיפות ואני חשבתי שזאת תהיה החלטה נבונה להשקיע את הכסף הקיים בדירה. לקחת הלוואה מהבנק, ובמקום לשלם כל חודש על דירה בשכירות, אני אחזיר הלוואה חודשית על בית שלי. זה היה נשמע כל כך פשוט והכי הגיוני.. אז זהו שלא. הם רצו שאשלם הון עצמי של כ-30%, הסכום שהיה לי לא הספיק אבל גם לא היה רחוק מהדרישה שלהם אז ציפיתי להתגמשות כלשהי כשהראתי להם תלושי משכורת בסכום גבוה מסכום ההלואה (יותר משליש) עקביות בעבודה..התנהלות כספית נכונה.. וגם אחרי מס' פגישות כלום לא עזר. זה מאוד מתסכל סגרו בפניי את כל האופציות בגלל הון עצמי טיפונת יותר נמוך מהדרישה. במקום לעזור לבחור צעיר שרוצה לקנות בית במדינה שלו לגדול ולהפתח אשכרה אומרים לו - עזוב.. לך תבזבז את הכסף.. אבסורד שאפשר לקבל כסף, רק אם יש לך כסף.

שאפולי

New member
זה ממש דיכוי מעגלי

ועכשיו זה ותר גרוע. עכשיו מבקשים לפחות 40% בהרבה מקרים

KEEK

Member
האחוז של ההון העצמי שהם דורשים

יכול להשתנות לפי סכום ההלוואה? או קריטריונים אחרים?

שאפולי

New member
כן, בטח

סכום הלואה גדל (לבית) מחייבים אותך למשכנתא- ולמשכנתא אתה חייב היות 40% מימון. (בינגוד נניח לאם תרצה לקחת 30 אלף כדי לקנות רכב) וגם קריטריונים אחרים- כמה כסף יש לך בחסכונות, נכסים, אם יש לך אבא באותו הבנק עם הרבה כסף או קשרים

KEEK

Member
אוקיי.. אז כמו שחשבתי במקרה שלי

ספציפית כן היה מקום להתגמש בדיעבד, אולי הייתי צריך לפנות לבנק שאין לי חשבון בו.. לנסות גם את האופציה הזאת..

meytula

New member
מתסכל זה לא מילה

לפני שנתיים זה היה 30% היום זה 40% ,אני גם אסביר לך מה הסיבה,בשנתיים האחרונות הייתה עלייה משמעותית במחירי הנדל''ן. אם בעבר הנכס שלך היה שווה 520,000 היום הוא שווה מליון שקלים.עליה של כמעט 50%,לפני זה גם היו מחשבים לפי דולר ובגלל שהדולר ירד משמעותית העבירו את זה לפי שקלים.השינויים האלה גרמו לבנקים לדרוש הון עצמי ראשוני יותר רציני ממה שנדרשו לשלם בעבר רוכשי הדירות למינהם. היום אם אין לך לפחות 300 אלף כסף נזיל אתה יכול רק לחלום על בית במצב טוב באיזור טוב. אם בעלי לא היה מהתחום או ההורים גם אני לא הייתי מצליחה לרכוש בית,כל החסכונות לא היו מספיקים לזה

ההלוואות לא נלקחות תמיד מהבנק

וגם אם כן אנשים לוקחים סכומים אסטרונומיים ולא תמיד יכולים להחזיר. עניים והומלסים הם הקצה השני של הסקאלה, אני מדברת על מעמד הביניים שהולך לאיבוד .

שאפולי

New member
זה נכון../images/Emo45.gif

וזה מחזק את הטוענים שאין פה באמת עוני, לא כשכבה ציבורית. אם לאוכלוסיות עניות פה יש רכב בליסינג, פלאפונים, בית וכו' אז זה לא עני- עם כל הכבוד. כשאין אז אין, אין סיפורים. אבא שלי שהיה ילד היה מקבל קוביית שוקולד לשבת ולחגים- זה עוני- לא יודעת כמה כאלה יש היום.

למעלה