תסמונת "הודיני" בעד או נגד?

גברברת

New member
../images/Emo41.gif תסמונת "הודיני" בעד או נגד? ../images/Emo41.gif

מכירים את זה? יוצאים עם בחור (השימוש בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד.. בלי כוונת זדון) פעם, פעמיים, שלוש פתאום הוא הופך ל"הודיני" ונעלם כאילו בלעה אותו האדמה. בלי מילה, בלי סיבה (לכאורה) ובעיקר משאיר אחריו בחורה מופתעת ומבולבלת שלא ציפתה לתרגיל המבריק הזה. האם עדיפה ההיעלמות על "שיחות סיכום" מעיקות? ואני כמובן מדברת על משהו שהוא מעבר לפגישה ראשונה שם (בעיני) ההיעלמות לגיטימית ואפילו נכונה.

ברור שזה מקל על הצד הנעלם

גם כי הנעזבים לא תמיד מקלים על העוזב ב"שיחת הסיכום", גם כי זה אף פעם לא קל לדחות מישהו. לכן, מאוד מפתה להיעלם כך. מצד שני, וואלה, זה כל כך מעט מאמץ בשביל לחסוך ממישהו תחושת זלזול מחורבנת. לפחות תשלח מייל.

גם בפגישה ראשונה זו לא תמיד הולם.

אלא אם כן חסכת ממנה בסוף הדייט את כל המשפטים שגורמים לחשוב שיהיה המשך. אני פעם ניסיתי להעילם למישהו אבל אנחנו במקום קטן שכולם מכירים את כולם וידעתי שאני אראה אותו כעבור כמה זמן אז מאי הנעימות עשיתי 'שיחת סיכום'. ולא צריך בכלל שיחות סיכום מעיקות. הוא לא רוצה, היא מתקשרת לקבוע דייט ואז הוא אומר לי בלי כל מיני מסביב 'לא מתאים, שלום'.

free soul

New member
אני לא ממש מתרגשת מזה

אז, באמת היתרגשתי.. עכשיו, אני עושה את אותו הדבר.. [לגבר שקצת מגיע לו] היה סטוץ, היה נחמד, זהו ממשיכים הלאה.. לא צריך להיקשר ולשאול "נו..? איפה אתה? מה נעלמת?" אם כבר סתם יש איכשהו דיבור אם הבן אדם.. לא סתם.. אני לא יכולה להיקשר ליזיזים. כי אין מוצא לזה.. רק אם הם מראים סימן אז זה כבר משהו אחר..

free soul

New member
טוב, אם כבר זה לא בסדר

היא צריכה להיתקשר ולשאול מה קרה שהוא כבר לא מתקשר! אני חושבת שזה שיא החוצפה מצידו.

אני נגד

לפי דעתי זה ממש מגעיל להיעלם אחרי הפגישה הראשונה ומביוחד לצד שנעלמים לו ככה סתם? לדעתי אנשים שרוצים להיעלם קודם שידברו ואם הם לא מתאימים אז שיפרדו בשביל מה צריך את התסבוכת של להעלם ככה סתם?

לא חייבים דווקא בטלפון

יש עוד המון דרכים להגיד אם אנשים לא מתאימים. אפשר חבר/ה שיגידו בשמינו אפשר לשלוח מכתב או משהו.

דנטל

New member
ברור שעדיף שיגיד "לא מתאים" וזהו

אישית, לפעמים נעלמת ולפעמים מבהירה שלא מעונינת יותר.

זה נורא קשה לומר

לא מתאים לי. אני נמצאת עכשיו בסיטואציה כזאת שאני צריכה להגיד "לא מתאים" אבל אני פשוט לא ידועת איך לעשות את זה... אז נעלמתי כמה פעמים... מקווה שבקרוב יהיה לי את האומץ לומר לו את האמת...

Sefy

New member
אני חושב שזה גועלי

שיתנו כבוד מינימלי לאדם, אפילו אם לא הסתדר, לומר למה ולסגור עניין.

LCA

New member
ומה אם

זה הדדי? אם שניהם לא מתקשרים? כאילו יש ביניהם הסכם בשתיקה שלא מתקשרים יותר?

Sefy

New member
עדיין נראה לי קצת מגעיל וחסר כבוד

אבל אם לא מפריע להם, אז זה בטח לא יפריע לי

gilshl

New member
ומה עדיף?

להיות מגעיל ולהשתתף במופע הזוועה, או פשוט לעשות זאת קל יותר שתחשוב משהו שיהיה לה קל יותר לתרץ/להתמודד איתו, מאשר דחיה או סירוב של גבר...

גברברת

New member
בתור התחלה השאלה מופנית לשני

המינים.. ואני לא בטוחה שעדיפה העלמות. נראה לי שעל מנת להמשיך הלאה ולא להשאר עם תחושה של משהו לא ברור עדיף לדעת ולשמוע שזה נגמר. נדמה לי שיש תורה בפסיכולוגיה שנקראת "גשטלאט" שמדברת על העובדה שעלינו להקפיד לא להשאיר דברים לא סגורים שכן אז הם גוזלים מאתנו אנרגיה מיותרת ואגב.. דחיה היא לא מופע זוועה היא פשוט מאפשרת לראות את הדברים כמות שהם בלי כל מיני תירוצים שאינם רלוונטים

למעלה