תרופות סבתא

ת נ ש מ ת

New member
שמן אתרי לוונדר

מעולה גם לחתכים. איך שנחתכים שמים ישירות על העור. זה אנטיספטי ומאחה תוך שניות.

קישלורן

New member
כל הכבוד !

אני שותה רק מים ואין לי בכלל מיצים ומוגזים בבית. בעלי היה שותה פטל והחליט להפסיק כדי שהילדים לא יחקו אותו. גם אני שמעתי על הנענע כמקל על כאבי גזים של תינוקות - לא יצא לי לנסות. אולי הפעם . ..

../images/Emo18.gifעם הנענע - לא מתאים לנשים

מיניקות כי היא עלולה לפגוע בייצור החלב. גם מרווה עלולה לפגוע בייצור החלב.

../images/Emo140.gif אפשר גם להצטרף לפורמכם החביב?

תרופת סבתא נוספת שאני מכירה: למרוח משחת שיניים על כוויות קלות.

clcl

New member
כאבים ונפיחות בחניכים

כאבים ונפיחות בחניכים בכוס מים יש להמס 2-3 כפות של מלח גס. את מי המלח יש לגרגר על המקום הדלוק כמה שיותר פעמים, וההקלה מובטחת.

clcl

New member
כאבי שיניים

כאבי שיניים הזקנות ממליצות להניח על השן הכואבת צמר גפן טבול במעט ערק/קוניאק.

clcl

New member
הלבנת שיניים

הלבנת שיניים אפשר להלבין שיניים בדרך פשוטה. צחצוח השיניים צריך להתבצע בעזרת מלח גס במקום משחת השיניים הרגילה. צריך להניח על מברשת-השיניים שכבה עבה של מלח ולצחצח כרגיל, הלבנת השיניים מובטחת אם מתמידים בכך.

clcl

New member
פה שורף

פה שורף כתמים לבנים או חומים מופיעים ברירית הפה והפה שורף כמו כוויה. כדי לפתור את הבעיה יש לשתות במשך כל היום תה בבונג לא ממותק אין לאכול במשך היום אוכל מוצק פרט לתה.

clcl

New member
לימונדה מזנגוויל חם:

לימונדה מזנגוויל חם: משקה מחמם זה מקל על תופעות הצטננויות רבות ומשכך כאבי גרון. 1 ספל שורש זנגוויל טרי, קצוץ. רבע גלון מים. 1 לימון טרי, סחוט. דבש לטעם. מניחים את שורש הזנגוויל בסיר שאינו עשוי מתכת. ממלאים במים, ומביאים לסף רתיחה. מסירים את הסיר מן האש ומוסיפים לימונים סחוטים טריים ודבש לפי הטעם. בוזקים מעט פלפל אדום לתוספת טעם חריף.

clcl

New member
פורמולה לגרגור להקלה על כאבי-גרון:

פורמולה לגרגור להקלה על כאבי-גרון: 1 ספל תה מרווה. 2 כפות חומץ תפוחי-עץ. 1-2 כפיות מלח-ים. מערבבים את כל המרכיבים יחד. מגרגרים אחת לחצי שעה לריפוי גרון כואב או גרון נגוע בחיידק הסטרפטוקוקוס. הנוזל אינו טעים, אך התוצאות מרשימות.

clcl

New member
להפחתת גודש באף ולהקת דלקות בגרון

רוטב שומשום עם שום וזנגוויל: זהו רוטב מתובל נפלא, שניתן להוסיפו לירקות מבושלים, לפסטה ולמנות ראשונות. הוא יעיל להפחתת גודש באף במצבי הצטננות, ולהקלת דלקות בגרון. 10 עד 13 שיני שום אורגני. חצי ספל חמאת שומשום. שורש זנגוויל באורך 2.5 סנטימטר, מגורר. 4 כפיות שמן שומשום קלוי כהה. רבע ספל רוטב סויה מסוג טאמארי (Tamari) או שויו (Shoyu). 1 ספל לימון אורגני סחוט, בתוספת קליפתו המגוררת. דבש לטעם. מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון או בבלנדר. כשהרוטב הופך סמיך, מדללים אותו במעט מים עד אשר הוא הופך לרוטב בעל מרקם כשל רוטב בשר. מוסיפים מעט דבש למיתון הטעמים.

ת נ ש מ ת

New member
תרופת שום לתולעים

לילדים- כשמגרד הטוסיק בעיקר בלילה= תולעים. לטפטף עם פיפטה קיוליק (טיפות שום), זה פותר את הבעיה.

ת נ ש מ ת

New member
תרופת סבתא לכאב ראש

לקשור עם מטפחת תפוח אדמה ולהצמיד לרכות או למקום שכואב בראש.

קישלורן

New member
תרופות סבתא

מצטערת על האיחור, אבל דיפדפתי עכשיו במסמכי הוורד שלי וגיליתי שיש לי מסמך בשם תרופות סבתא ששמרתי לעת צרה. טרם ניסיתי אבל חשבתי לשתף.

למעלה