להפחתת גודש באף ולהקת דלקות בגרון
רוטב שומשום עם שום וזנגוויל: זהו רוטב מתובל נפלא, שניתן להוסיפו לירקות מבושלים, לפסטה ולמנות ראשונות. הוא יעיל להפחתת גודש באף במצבי הצטננות, ולהקלת דלקות בגרון. 10 עד 13 שיני שום אורגני. חצי ספל חמאת שומשום. שורש זנגוויל באורך 2.5 סנטימטר, מגורר. 4 כפיות שמן שומשום קלוי כהה. רבע ספל רוטב סויה מסוג טאמארי (Tamari) או שויו (Shoyu). 1 ספל לימון אורגני סחוט, בתוספת קליפתו המגוררת. דבש לטעם. מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון או בבלנדר. כשהרוטב הופך סמיך, מדללים אותו במעט מים עד אשר הוא הופך לרוטב בעל מרקם כשל רוטב בשר. מוסיפים מעט דבש למיתון הטעמים.