Ali vs Williams

MikeTyson

New member
תגידו מה נפלתם עלי שניכם

מה כבר אמרתי, שפראנק ברונו מחזיק מעמד מול עלי 15 סיבובים? תן לי משפט אחד שלי שמראה שאני מתייחס אל האיגרוף בצורה פרמיטיבית.

daskaliano

New member
מי נפל עליך מייקי ידידי ?

אתה אמרת בעצמך שאתה חלק מההמון שמעניין אותו קרב עם אקשן ומכות ופחות טכניקה. אולי אינני מצטט נכון אך רוח הדברים היא שאתה מתייחס לענף כקרב רחוב פחות או יותר וזה בהחלט פרימיטיבי. אגב - פרימיטיבי זו לא מילה גסה זה אומר ישן, קדום וכיו"ב.

MikeTyson

New member
אני לא אשם בזה...

אם היה טכניקה כמו של אז הייתי שמח לראות טכניקה כמו של אז אבל אין טכניקה. במקום טכניקה יש כוח סיבולות של שני סוסים שחובטים אחד בשני, אז מה, לא נראה? או שאני אצטרך לסבול את החובבני בשביל לראות איגרוף? אני אוהב קרבות במשקלים הכבדים. זה מה שיש היום ואני לא אשם במצב.

daskaliano

New member
זה חזרה 100 שנה לאחור

כמו שפעם היו חוטבי עצים הולכים מכות בלי כפפות עד שמישהו נפל. במקום להתקדם חוזרים אחורה. חוץ מזה - למה אתה סובל מקרבות של חובבים ? יש קרבות של חובבים תאווה לעיניים. מה העניין ? חייבים דם ונוקאאוטים ?

BROWN BOMBER

New member
../images/Emo45.gif הימים הטובים של ג'ק דמפסי...

ג'ק שארקי, ג'ימי ברדוק, ג'ק ג'ונסון.... אבל אז הזמנים היו אחרים והיכולת האנושית לא ידעה גבולות... אנשים שעברו מלחמות, רעב, גזענות נלחמו 20 סיבובים בשביל 5 דולר.... יום אחרי הלכו לכרות עצים ולעבוד במפעלים.... מהגרים איטלקים, אירים, יהודים וכו'.... אז הם היו קשוחים בצורה בלטי רגילה והיה אפשר להתפשר על טכניקה שפשוט לא הייתה קיימת כמעט באותה תקופה... מה שהולך היום זה חזרה אחורה בזמן... אבל היום המתאגרים חיים טוב יחסית לאותה תקופה והם הרבה יותר עדינים ומפונקים מהמתאגרפים שהיו בתקופת דמפסי... בגלל זה האיגרוף נראה כך היום....

daskaliano

New member
דמפסי היה האליל של טייסון

אפילו העליה לזירה עם נעלי אגרוף בלי גרביים זה ממנו.

daskaliano

New member
לג'אק דמפסי היתה טכניקה טובה ידידי

אבל מה שאיפיין אותו היתה הקשיחות והרצון שלו לחסל את יריביו. קרב מפורסם שלו היה נגד צרפתי בשם ג'ורג' קרפנטייה שהיה טכניקן מדהים. כמובן שדמפסי ניצח.

BROWN BOMBER

New member
לטייסון היו הרבה אלילים...

את התסרוקת הוא לקח מג'ו לויס, להרים את היריבים אחרי נוק אאוט זה גם מג'ו לויס, הלבוש וסגנון קרב של דמפסי ... ג'ק דמפסי היה טכניקן טוב יחסית לאותה תקופה אבל מה שאפיין אותו חוץ מהקשיחות זה שהיה מהיר בצורה בלטי רגילה ... הוא היה לא פחות מהיר מג'ו פרייזר וזה היה נדיר לאותה התקופה... מעניין היה להפגיש את ג'ק דמפסי עם רוקי מרצ'יאנו... איזה קרב של ענקים זה היה יכול להיות...

daskaliano

New member
שניהם היו קשוחים בצורה מחרידה

מרציאנו בא ממשפחה עניה והיה כורה פחם או משהו בסגנון והחליט שהוא מעוניין להתאגרף כי רצה לחלץ עצמו מהמצב ובמקרה גילה שיש לו יד ימין רצחנית בקטטה בעבודה. דמפסי הפיל את ג'ס וילארד ששקל 144 ק"ג כמדומני והותיר אותו עם שיניים שבורות וכמה צלעות לא במקום. קרב ביניהם היה בהחלט משהו כמו מלחמת עולם.

BROWN BOMBER

New member
עומרים שהקרב מול קרמן וינגו היה

רצחני.... וינגו נאלץ לפרוש אחרי אותו הקרב אחרי שעבר תקופה ממושכת בביה"ח... מרצ'יאנו נתן את כל הרווחים מהקרב למשפחת וינגו אחרי הקרב וגם הוא שקל פרישה אחרי שנודע לו שכמעט הרג את וינגו בזירה...

daskaliano

New member
צודק - הוא היה בחוסר הכרה ממושך

מרציאנו היה בעל מכה של 100 ק"ג TNT נראה אם מישהו יודע מה היתה המכה החביבה עליו ?

BROWN BOMBER

New member
מייקי... אל תיעלב..

חוץ מזה לא דיברתי עליך אלה באופן כללי על אנשים שלא עוסקים באנף אלה סתם חובבי איגרוף... וזה מה שיחודי בטייסון... הוא הצליח להרשים את האנשים שאפילו לא התעניינו באיגרוף לפני כן וזה מה שיחודי בו...

go man1111

New member
שאלהה~~!

מול מי עלי הפסיד? ומי המציא את הליכת הריחוף שלו בזירה? השתמשו בזה לפניו?

BROWN BOMBER

New member
שוגר ריי רובינסון ...

היה הראשון שהשתמש בטכניקה הנ"ל בזירה... רובינסון היה האליל של מוחמד עלי ועלי תמיד השווה את עצמו עליו... עלי ורובינסון הוכיחו לא פעם ולא פעמיים שלטכניקה טקטיקה נכונה ועבודת הרגליים המשובחת יש חשיבות גדולה בהרבה מעוצמת המכה ואגרסיביות שאותם לא היה חסר למתאגרפים בני זמנו... לעלי היו שתי הפסדים כשהיה בשיא הקריירה מול ג'ו פרייזר וקן נורטון שאת שתיהם ניצח בקרבות חוזרים לא פעם אלה פעמיים... עוד שלושה הפסדים מול האלוף האולימפי של מונטריול ליון ספינקס שגם אותו ניצח בקרב חוזר, ועוד שתי הפסדים לקראת סיום הקריירה שלו בגיל 39 מול לארי הולמס ומול טרוור ברביק...

marx04

New member
מרחף כמו פרפר ועוקץ כמו דבורה

לא לחינם חיברו אודות מחמד עלי (קאסוס קליי) שיר: Muhamed, Muhamed Ali Flies like a butterfly and stings like a bee "מחמד, מחמד עלי - מרחף כמו פרפר ועוקץ כמו דבורה" הסרטון הזה מציג זאת בצורה נפלאה, ומזכיר עד כמה מוכשר היה המתאגרף הזה. רק דבר אחד היה גדול יותר מהכשרון שלו - השחצנות שלו (אבל נראה שהיא היתה מבוססת). תודה לך המפציץ החום על הסרטון הנהדר הזה. תודה לך דסקלו על הפרשנות. אלה הדברים שאני כל כך נהנה לקרוא ולראות. בברכה, אורי.

daskaliano

New member
אני שמח שאתה נהנה מדבריי אורי

ואכן הבומבר מלא בסירטונים ומלא בידע. אין ספק שמעניין כאן לפעמים.

למעלה