AutoOffEx/SafeRecs/SlovoEd

yoovee

New member
../images/Emo41.gifAutoOffEx/SafeRecs/SlovoEd../images/Emo26.gif

שלום לכולם, ממש בקצרה כי אני כבר מת מעייפות מהשבוע הזה (תיכנות כתחביב, מבחנים כמטרד...
):
AutoOffExtender 2.3 - עדכון משמעותי לשם שינוי, לטובת משתמשים "רעבים" במיוחד...(אני מקווה שכל העולם יהיה כבר מרוצה סופסוף
- לא שאני מתלונן, עם כל בקשה אני לומד משהו חדש ונהנה - שיהיה לכולם לבריאות - FREEWARE).
SafeRecs 1.0 - התוכנה שתחליף לכם את SafeHack ל-OS5, ותוסיף עוצמה (כמו "להתלבש" על ה-Find לגילוי רשומות...פשוט תקראו על כל התכונות בפאלמגיר - יש שם ממש "שאלות ותשובות" שרשמתי באנגלית קלה (אני מקווה).
SlovoEd (לא שלי
) - אני לא יודע אם הם טרחו כבר לפרסם רשמית את העדכון, אבל למי שזוכר שהתלוננתי פה על ה"סניליות" של האייקון ב-CommandBar, אז גירסה 6.0.3 שזמינה דרך ההורדות למשתמשים רשומים - אמורה לפתור את הבעיה. נחיה ונראה
- יובל.

AYELET1

New member
תודה רבה.

בקשר למילון של פנרידר, הזכר לי בבקשה איך להקפיץ פופאפ

yoovee

New member
לי זה עובד רק דרך ה-CommandBar, או

כמובן ע"י ההרחבות בתוכנות קריאת הספרים כפי שציינתי אז... נראה לי ששכחתי לציין(?) בזמנו שצריך שאופציית ה-Paste תקונפג במילון. זה מה שהתכוונת בשאלה?

yoovee

New member
SafeRecs 1.1 - תיאור בעברית:

בקצרה: הצללה (Masking) או הסתרה (Hiding) של הרשומות הפרטיות (Private Records) בפאלם בעת כיבוי, לפני העלאת יישומים ו/או בקשת סיסמה בלחיצה על כפתור 'חיפוש' ('Find') בפאלם. עזרה הרשומות הפרטיות בפאלם הן שיטה סטנדרטית להגן על המידע שלכם בפני עיניים זרות. דרך יישום האבטחה, או דרך תפריטי התוכנות הסטנדרטיות, תוכלו לשנות את רמת האבטחה לכזו שכל הרשומות שהוגדרו כ"פרטיות", לא תהיינה קריאות ללא סיסמה. הבעיה היא שהפאלם אינו כולל אפשרות לבצע את ההגנה הזו אוטומטית, ולכן אנו צריכים לזכור להסתיר (או להצליל) את הרשומות לאחר כל פעם שחשפנו אותן. יתרה מזאת, אם נבצע 'חיפוש', לא יופיעו תוצאות המוגדרות כ"פרטיות" אם רמת האבטחה אינה כזו שמאפשרת לראותן, ואף לא נקבל כל אינדיקציה שבכלל קיימות עוד תוצאות שכאלו - כלומר, אנו עלולים לא לשים לב שפספסנו אותן אם שכחנו לשנות את רמת האבטחה. על הבעיה הראשונה יכולנו להתגבר בימי ה-OS4 (מערכת ההפעלה הישנה של הפאלם) בעזרת "האק" (תוסף מערכת) שנקרא SafeHack, וידע להסתיר/להצליל (ע"פ הגדרתנו) את הרשומות הפרטיות בכל הדלקה של המכשיר. בימי ה-OS5 החדשה, לא ניתן להשתמש בתוסף זה, ושאר הפתרונות הקיימים לא רק שאינם חינמיים, אלא אף אינם פועלים תמיד כפי שצריך (למשל TealMaster, SafeHackV, On Power Off). לגבי הבעיה השניה, עד כמה שידוע לכותב שורות אלו, לא היה שום פתרון (בוודאי לא חינמי) עד עצם היום הזה... SafeRecs מסוגלת להסתיר/להצליל (ע"פ הגדרתכם) את הרשומות הפרטיות במקרים הבאים: בזמן כיבוי: אם הרשומות הפרטיות חשופות, הן תהיינה מוגנות, ויישום ה'אבטחה' של הפאלם יוקפץ (ר' שאלות ותשובות). לפני הרצה 'סטנדרטית' של יישומים במערכת הפעלה 5.0 ומעלה. בעת לחיצה על כפתור ה'חיפוש' במסך הפאלם (תתבקש סיסמה להמשך, מע"ה 5+) שאלות ותשובות 1. מדוע להריץ את יישום האבטחה? הדבר יקרה רק אם הרשומות הפרטיות היו חשופות טרם הכיבוי, ומספק ממשק סטנדרטי לראות שהן מוגנות, ולשנות את רמת האבטחה אם תחפצו בכך. 2. למה לא פשוט "לרענן" את היישום הנוכחי? רענון שכזה יסגור רשומה פרטית שבתצוגה, בעוד מעבר ליישום האבטחה יאפשר לכם לחשוף את הרשומות הפרטיות שוב ולחזור היישר לתצוגת הרשומה ביישום הקודם (לא יעבוד אם הפעלתם גם את ההגנה לפני העלאת יישומים). 3. סימנתי רשומה כ"פרטית" - מדוע היא עדיין מוצגת לאחר כיבוי? בעת סימון ראשוני של רשומה כ"פרטית", יש צורך לסגור אותה על מנת להחיל את השינוי. הדבר נכון לגבי התוכנות הסטנדרטיות של הפאלם, ואינו בשליטתה של SafeRecs. 4. הקשתי על רשומה מוצללת והזנתי סיסמה - מדוע בהדלקה חוזרת היא עדיין בתצוגה? הדבר נובע מכך שהקשה על רשומה מוצללת והזנת סיסמה אינן שקולות לחשיפת הרשומות הפרטיות כולן - תוכלו לבדוק זאת ע"י סגירת הרשומה הנוכחית, ולהיווכח כי שאר הרשומות הפרטיות עדיין מוצללות. ע"מ לשנות את רמת האבטחה הכללית (ובכך גם לאפשר ל-SafeRecs לאכן את השינוי), יש צורך לשנות את הגדרת ה"פרטיות" ביישום האבטחה, לשנות את ההגדרה דרך "אבטחה..." מתפריט התוכנה הנוכחית, או בחירת צלמית המנעול מה-Command Bar באחת התוכניות הסטנדרטיות, שזמין ע"י כתיבת "/" מלמטה למעלה באיזור הגרפיטי. לחילופין, אם הגדרתם את SafeRecs להגן בעת לחיצה על כפתור החיפוש, תוכלו ללחוץ עליו, להזין סיסמה, ופשוט לבטל את חלון החיפוש שיופיע אם כל מבוקשכם היה חשיפת הרשומות (ייתכן והן עדיין תיראנה מוצללות בשיטה האחרונה, אולם לחיצה עליהן ביישום לא תדרוש עוד סיסמה). התוכנה חינמית (FREEWARE)

yoovee

New member
איילת, להלן קישורי הורדה ישירים:

אלו הקישורים המעודכנים, תמיד יהיו, והם "שם בכדי להישאר": AutoOffExtender: http://trials.palmgear.com/dl2.php/62989.zip/AutoOffExtender.zip SafeRecs: http://trials.palmgear.com/dl2.php/124475.zip/SafeRecs.zip רוב תודות מקרב לב על יוזמתך ונכונותך לכלול אותן באתר PDACE
- יובל.

yoovee

New member
התוכנות הבאות שלי שבקנה:

תציעו אתם!
אני יכול להיות מאוד יצירתי לעיתים, אבל כפי שכבר ציינתי בעבר, הצורך הוא אבי ההמצאה, ופתרונות לבעיות שהציקו לי באופן אישי, כבר תיכנתתי ופירסמתי כחינמיות לטובת הכלל. אני מצהיר ומסתייג מראש שאני לא אוכל/ארצה לבצע כל דבר שתרשמו כאן, ובבקשה לא לפנות בבקשות פרטיות. אני גם לא מתחייב להגיב על הכל - אני מזמין את כולם להעלות בעיות ואם מישהו מכיר פתרון חינמי קיים - הוא מוזמן לבשר ולהמליץ לכולנו. השרשור הנ"ל יכול להיות נחמד עבור הרבה מתכנתים בפוטנציה, ולאו דווקא עבורי גרידא. קחו בחשבון שפירוט של רעיון, כמוהו כויתור על זכות ה"פטנט", וייתכן בהחלט שמי ש"ירים את הכפפה" יבכר שלא להפיץ את תוכניתו בחינם (מי יודע, אולי אפילו אנוכי ביום מן הימים
).

alonhzn

New member
הצעה מגונה ליובל ../images/Emo13.gif

מה דעתך להרחיב את פרוייקט המיפוי של ישראל http://freemap.co.il/ לגירסת פאלם... אני יודע שזה הרבה יותר כבד מהרגיל.. אבל זה ממש יהיה נחמד!

alonhzn

New member
זה קוד פתוח תחת רשיון GNU

עד כמה שידוע לי, הם צריכים על פי חוק להציג את כל הקוד של התוכנה ללא יותא מן הכלל... אבל בלי שום קשר לענייני חוקיות, אני די משוכנע שמי שאחראי על הפרוייקט הזה ישמח להכניס את קהילת משתמשי הפאלם לעניינים משום שאז יותר אנשים יתרמו למיםוי של ישראל, כלומר, אם מסד הנתונים יהיה משותף, זה יכפיל את מספר המשתמשים שמעדכנים את המפה! אני בטוח שהבעיה היחידה היא היקף שעות התכנות הנדרשות לבניית גירסה לפאלם.

AYELET1

New member
כתבתי בקשר למסד הנתונים ולא לקוד...

מסד הנתונים לחלוטין אינו פתוח

AYELET1

New member
אני שאלתי ../images/Emo3.gif גש לפורום הכללי

שלו וקרא את השרשור המודבק שנושאו הבהרה. הוא הצהיר שלא ישחרר את כל מסד הנתונים דברים שלו ובעניין זה פורסמו - בנוסף- בלינמגזין בתור תומך הקוד הפתוח אני מניחה שאטתה יודע איך להגיע לשם ואיך למצוא את זה ...

alonhzn

New member
התשובה של אהוד:

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" תוכנת המיפוי / ניווט משוחררת ברישיון קוד פתוח (GPL), כך שכל אחד יכול להוריד את קוד התוכנה ולהוסיף תמיכה בפלטפורמות נוספות. בהתאם לרישיון כל פיתוח כזה חייב להיות משוחרר כקוד פתוח. כיום יש לתוכנה תאימות למערכות wince ו-Linux. הוספת תמיכה לפאלם אמורה להעשות בצורה כזו שמסד הנתונים הקיים יעבוד כמו שהוא (אותו מסד נתונים משמש את גרסאות ה-wince ו-Linux), כך שלא אמורה להיות בעייה. עקרונית מסד הנתונים עצמו משוחרר ברישיון חופשי שמאפשר שימוש לא מסחרי תואם קוד פתוח בצורה חופשית. אני אשמח לסייע ככל האפשר למי שירצה לעזור ולהוסיף תמיכה כזו. """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" לי זה נשמע ממש אחלה... נכון שהוא לא נותן גישה לנתונים המקוריים אבל כל מי שרוצה יכול להוריד את המפות המוכנות ולהשתמש בהן... זה מספיק טוב נראה לי.

AYELET1

New member
אולי כי אינךך מבין את החסרונות?

בדבריו הודיע אהוד שבתאי שלא ישחרר את האלגוריתמים שלו (זה נמצא בקיור בפורום שלו ששלחתי אליך) אז אני עדיין לא מבינה איך זה הולך עם הקוד החופשי אך לא בדקתי בפועל והסבר למה זה לא מספיק טוב: אם מחר הוא מפסיק לתחזק את בסיס הנתונים , לא ניתן להוסיף לבסיס נתונים זה כלום, כי הנתונים שם עוברים עיבוד (אוכל לתת לך דוגמאות ספציפיות אם תרצה). בנוסף, אם רוצים להוסיף נתונים, יש לבצע על בסיס הנתונים שכן משוחרר חופשי לדבריו, משהו כמו דה-קומפילציה. את זה עוד ניתן לעושות, רק עדיין ישנה בעיה בלתי פתירה בעליל של הנתונים המעובדים. אז אולי לך זה מספיק טוב, אבל בתכל'ס זה ממש לא

AYELET1

New member
בבקשה, כמה קישורים

קרא היטב שרשור זה לא מבינה איך זה מסתדר עם ה-GNU, אבל שחור ע"ג לבן (או אפרפר...) כותב הבנ'דם שלא ישחרר את האלגוריתמים את בעייתיות מסד הנתונים הבלתי משוחרר פרטיתי גם בשרשור זה הנה הכתבה מהלינמגזין. קרא טוב טוב את התגובות אם ישוחרר מסד הנתונים, מי יתן כסף לפרוייקט כדברי אהוד עצמו בקישור הראשון שהבאתי?

AYELET1

New member
תיקון:

הוא כותב שלא ישחרר לא את האלגוריתמים ולא את מסד הנתונים המלא.

alonhzn

New member
אני מבין את הבעיתיות הקלה...

הבנאדם משקיע המון שעות להקמת הפרוייקט והוא חושש שהוא לא יזכה לראות מזה כסף.... אני לא יכול להאשים אותו כל-כך.... הוא מייצר תוכנה שהקהל יעד שלה הוא מזערי לחלוטין, רק תושבי מדינת ישראל! לעומת זאת, מי שכותב תוכנת קוד פתוח באנגלית, פונה לכל העולם. לכן אם הוא כנראה לא ירוויח אגורה אם הוא ינסה להתקיים רק על תרומות! לכן הוא מחפש דרך להרוויח מזה כסף איכשהו. אני לא בטוח שיש הרבה אופציות.... זאת הבעיה של קוד פתוח בישראל בכלל.... אין פה קהל שיכול לתמוך בפרוייקט פתוח. אלא אם יצוץ מישהו עם המון אידאולוגיה, אני לא רואה איך יכול להתקיים פרוייקט כל-כך גדול בישראל בצורה פתוחה וחופשית לחלוטין! עדיין אין שום מניעה להמיר את זה לפאלם! אפילו במחיר של בניית מסד נתונים נפרד.... אבל אני מנחש שגם יובל לא ירצה להשקיע בפרוייקט שיגזול שעות, ימים וחודשים מחייו ללא שום תמורה.

AYELET1

New member
לא הבנת כלל...

אם אדם משקיע בפרוייקט ורוצה לראות פירות כלכליים מעמלו - אין עם כך שום בעיה. נהפוך הוא. בזיעת אפיך תוכל לחם, לא?... הבעיה מתעוררת כשאדם מקים פרוייקט, כותב עליו בגדול "מיפוי חופשי", ולא טורח להבהיר שמדובר רק בעבודת מיפוי חופשית
השימוש בבמה שכל הקהילה תורמת אינו חופשי כלל. (ההבהרה המודבקת שלו הגיעה רק לאחר שאני חזרתי ושאלתי, וגם עכשיו לא כולם טורחים לקרא או להבין את מלוא הבעייתיות). לפני שקלטתי את מלוא הבעייתיות, התחלתי למפות. עבודת המיפוי גוזלת זמן רב מאד. אני מצפה שאם אני משקיעה בפרוייקט כזה, שנראה חשוב ותורם מאד, גם אוכל להנות מפרי עמלי. עדיין אינני מבינה איך האלגוריתמים אינם חופשיים אם הפרוייקט נכתב ומבוסס על רשיון GNU, אבל את זה נעזוב בצד. מסד הנתונים, שתלוי בכל אוכלוסיית הממפים ולא רק באהוד עצמו, אינו חופשי!!! וזה דבר בלתי נסבל. מי שתורם מן הראוי שגם יהנה מעמלו. ובקשר לעבודה הרבה: כדאי שתדע שלא מעט אנשים משתתפים ביצירת קוד פתוח ןומשקיעים זמן רב ללא תמורה כספית. מלבד הסיפוק נפשי, יש להם תמורה אדירה בנסיון, לימוד וחלק נכבד לרזומה שלהם. אם כי שוב: אין רע במי שרוצה להרוויח מפרי עמלו. רק שלא תהיה הטעיה או ניצול.

למעלה