דיון- שיווק עסקי דרך הפייסבוק

../images/Emo41.gif../images/Emo124.gifדיון- שיווק עסקי דרך הפייסבוק../images/Emo131.gif

בשנה האחרונה נאמר לנו שפייסבוק עוברת את גוגל בחשיבות כמנוע חיפוש, פייסבוק תופסת יותר ויותר תאוצה. חברות שונות כמו רשתות טלוויזיה
, פורומי תפוז
שטראוס, תנובה
ואחרים קוראים לנו להיות "חברים" שלהם בפייסבוק. פייסבוק מוגדרת כרשת חברתית
האם זה נכון לפתוח בה "פרופיל עסקי"?
כיצד עושים זאת? כיצד לעניין ולהגדיל את מעגל הלקוחות שלי דרך פייסבוק?
מה דעתכן בנושא? יש למישהי טיפ בעניין?

שיווק בפייסבוק

גדולים ומומחים מאיתנו אומרים ששיווק בפייסבוק הוא המילה הבאה בעיקר לעסק קטן ולעצמאיים. אני התחלתי להיכנס לאחרונה לעניין לא עשיתי ממש הרבה אבל בעיקר צברתי חברים שרובם ממעגלים עצמאיים, התוצאה היתה שהשבוע חברה שאינה עצמאית שאלה אותי "מה זה הלוח מודעות אצלך בכרטיס" ואני הבנתי שזו הדרך הנכונה אין ספק שהדבר מצריך זמן והשקעה, כמו כל דבר אחר - זה לא בא מעצמו - אבל כנראה שזה עובד אני מזמינה אתכם להשתתף בסדנאת פייסבוק למתחילים שעורכת חברתנו חן הילה דורון בתאריך 18.6.10 בלב הקונגרסים, סדנא בת שלוש שעות, בה נלמד לפתוח כרטיס, לפתוח קבוצה ודף אוהדים ומה ההבדל בניהם. אני עברתי אותה והיא מומלצת למי שטרם פתח כרטיס או פתח וזהו, לא יודע מה לעשות הלאה. הדגש הוא כמובן על הפאן העיסקי שבדבר. עלות הסדנא 75 ש"ח ולחברות קישורי אימהות 60. פרטים נוספים אצלי סיון לב הקונגרסים 054-6302711

הפייסבוק

אכן הפייסבוק תופס תאוצה. כלי שיווקי שאין להתעלם ממנו. כמו בכל דבר אני מאמינה שעלינו להשתמש במה שמתאים לנו. כדי לדעת אם זה מתאים לנו מומלץ להתידד עם הכלי, להיות שם קצת, לבדוק מה אחרים עושים . . . איך אדע אם אני מכירה את הכלי? קביעת מטרה הוא אמצעי יעיל. חשיבה מראש מה אם יקרה/ מה אם אצליח לעשות, יסמן לי שאני מכירה את הכלי מספיק כדי להחליט. הדגש הוא להכיר ואז לבחון אם זה מתאים לי. שיווק פורה, ענת זגגי איל, מאמנת להצלחה.

nseb

New member
שיווק עסקי דרך הפייסבוק

הי, מצטרפת בהחלט לתגובותיהן של סיון ושל ענת!
הפייסבוק הינו כלי שיווקי מצויין, מעין "לוח מודעות" ענק, הפתוח בפני אנשים רבים, חלקם הגדול הוא מחוג החברים שלנו = קשרים חמים = לקוחות פוטנציאליים לפעילות.
בעזרת הכלי אנו יכולות לנהל תקשורת עם המון אנשים בזמן קצר, להודיע בלחיצת כפתור אחת לכולם על כל פעילות שלנו, לקבל תגובות מיידיות ולהתייחס אליהן. הכל ב: "on line", או אם תרצינה, ב: "on live"... הלקוחות החשופים לתגובות/שאלות וגם להתייחסות האישית שלנו וזה יכול להוות גורם מכריע בקבלת החלטה אם להצטרף לפעילות שלנו. הכלי חזק בעיקר בקרב יזמים המעוניינים לבנות קבוצות לצורך הרצאות, סדנאות וכו'... ומתלבטים לגבי סיכויי ההצלחה.
לדוגמא: אם אני מעוניינת להקים קבוצות לצורך סדנאות שיווק, עלי לתכנן את המהלך בהתאם לשאלות: כמה אנשים יגיעו? האם הרוב נשים/גברים? מהו המקום המתאים ביותר לקיים את הסדנא? כאן יבוא הפייסבוק לעזרתי: אני אפרסם את ההודעה שלי ומהתגובות שאקבל אני אלמד: כמה אנשים מעוניינים בסדנא, היכן נמצאים רוב הלקוחות המעוניינים להשתתף, גברים/נשים? כך אוכל לקבל החלטות יעילות כגון: תכני הסדנא, מיקום הסדנא, גודל החדר הנדרש והציוד הנילווה, הוצאות שלי: נסיעות,
כיבוד,
דמי- שכירות ועוד... ענת דוידוביץ' MarcomPlus

פייסבוק והזמן שלי ../images/Emo133.gif

הי לכולן, אין מחלוקת על המקום שתופס הפייסבוק ככלי שיווקי. רוצה להתייחס לנקודה שונה מעט: ניהול זמן... היתרון של הפייסבוק כרשת חברתית עלול להיות גם המוקש
כמה זמן אנחנו עלולות לבזבז... כל נושא המיילים, הפורומים... גוזל ושואב זמן, הפייסבוק על אחת כמה וכמה. מציעה: לתכנן את הזמן שלי. להחליט כמה ומתי אני מגיבה. איזו מהפעילויות שלי מתאימה לעבודה בפייסבוק. ו... לשים לב לא להישאב
או- טו- טו גם אני אהיה עסקית בפייסבוק
רוית

עליזה 63

New member
מסכימה עם כולכן פתחתי

קבוצה בפייסבוק שנקראת חלומות תקשור ומה שביניהם,בהתחלה היה צולע אבל היום מוכר,עוד לא התחלתי להתפרנס מזה אבל מקווה שאכן בקרוב זה יסתדר אמן.

נראה לי שהשיטה שלך היא הנכונה- קודם לתת

לתת מידע, לרשום ב"פתקיות" פוסטים קצרים, לתת מידע, טיפים ולשתף כך שאנשים ירצו חברות, אנשים ירצו להיכנס ולקרוא מה כתבתי, ואולי אחרי יצירת האימון
הם גם ירצו לקנות ממני שירותים שונים שאני כעסק נותנת, לא כך?

עליזה 63

New member
יכול להיות מיכל אבל הקטע

שיש מלא מתקשרים כמוני בפייסבוק והרבה רובם נונתים שם שרותים בחינם על הכל,למשל אצלי בנושאים בריאות והריון זה בפרטי,אצלי אפשרי שאלה אחת ממוקדת ואני מתקשרת להם,לא מתאים לי על הכל,אני פשוט נותנת טעימה ומי שרוצה ממשיך בפרטי.

נשמע לי מעולה ושווה. תמיד לכל עסק יש מתחרים

וחלקם נותנים "מתנות"... צריך לדעת איך להתבדל ונשמע לי שאת עושה את יופי... בהצלחה

AsafTv1

New member
שיווק בפייסבוק

שיווק בפייסבוק הוא דבר טוב בהנחה שאת יודעת כיצד לשווק נכון ברשת חברתית הנה הספר שכתבתי על הנושא תוכלי לקבל אותו בחינם כאן http://www.asaf.tv

AsafTv1

New member
שלום רחלי

הגישה לספר החינמי היא רק דרך האתר הנה הוא שוב - פשוט הרשמי והוא ינחה אותך צעד צעד להורדת הספר בחינם לחצי כאן http://www.asaf.tv

לא הצלחתי.....

היי, מילאתי את פרטי המייל והשם, לחצתי על כפתור, ונפתח דף עם הודעת שגיעה.

AsafTv1

New member
שימי לב שאת ממלאת נכונה

המייל שלך אמור להופיע ראשון ורק לאחר מכן השם במידה ולא יעבוד נסי מייל אחר הרגע בדקתי והכל בסדר

למעלה