פינת ההתחייבות השבועית

אפרת12

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo124.gifפינת ההתחייבות השבועית../images/Emo41.gif

מה
כבר עבר שבוע
... אני אישית לא עמדתי לפי דעתי באף אחת מן ההתחייבויות, ואני עושה הפסקת התחייבות של שבוע, אבל זה לא אומר שאתן צריכות להיגרר אחרי....

עמית@

New member
מתחייבת להפסיק לא להאמין שעוברים

השבועות.. (מה? עבר עודאחד??)

מעין26

New member
שוב פעם הצלחתי חלקית

הספקתי לשעות צבע בשער ולעשות כושר פעמיים והיום אני אבקר חברה אחת שילדה אבל עדיין יש לי עוד חברה שלא הגעתי אליה, למה אין יותר מ24 שעות ביממה? בנוסף גם יצאה לקטנה שן אז היא הייתה קווצית אז לא יכלתי לעזוב אותה לרגע. התחיבות לשבוע הבא, להפסיק לזלול (המחזור ושבועות היה ביחד מתכון נוראי להשמנה) לבקר את החברה הנותרה וכמובן לעשות כושר לפחות פעמיים.

מעיןבר

New member
אחרי ההצלחה של השבוע שעבר...

אני מתחייבת לחזור הביתה ולרוקן את הכלים מהכיור...
מתחייבת להגיע היום לשני השיעורים האחרונים (רוב הסמסטר הברזתי, עייפות החומר של הסוף).
מתחייבת להגיע השבוע לסטודיו C - נרשמתי כבר לפני שבועיים ועוד לא הלכתי אפילו לשיעור אחד
מתחייבת לדבר עם חברה על הליכות משותפות (היא הציעה, מה שנשאר זה לתאם).

lulyK

New member
עבר שבוע????

מתחייבת להגיע לבי"ח מאיר לעשות את הבדיקה הנסיונית של פרופ' פייגין (אם אני אמשיך בהדחקת ההריון אני אפספס את הבדיקה הזו). לחפש דירה עם מעלית. לעבור את הימים בשלום.

ayush

New member
את מתכוונת לבדיקה שאמורה להחליף

את המי שפיר ?

ayush

New member
בהצלחה ../images/Emo57.gif קרובים שלנו השתתפו

ב"ניסוי".

ayush

New member
האמת, שאנחנו עצלנים מדי (לנסוע

עד למאיר ?
) אצלם הבדיקה היתה תקינה, מלבד זאת שאמרו שזה בן ויצאה בת

luka22

New member
זה בדיקה ניסיונית, שהמטרה הסופית

שלה (למעשה של הניסוי עצמו) היא שאפשר יהיה להחליף את בדיקתץ מי השפיר בבדיקה לא חודרנית. כרגע זה עדיין בשלבי ניסוי, ואני השתתפתי בו כשהייתי בחודש שלישי, למרות שמראש החלטתי שאני עושה מי שפיר בכל מקרה (פשוט הייתי נורא סקרנית לגבי מין העובר, וככה יכולתי לדעת אותו עוד לפני הסקירה המוקדמת). הבדיקה בעקירה דומה מאוד לבדיקת "פפס"- מכניסים מקלון דק ו"מגרדים" מעט מהתאים שבתוך הנרתיק, שמסתבר שמכילים מידע גנטי- הן של האם והן של העובר. הטכניקה עובדת על הפרדת תאי האם מתאי העובר, ובדיקת המידע הגנטי בתאי העובר. כמה שידוע לי, הבדיקה לא יכולה להחליף בדיקת מי שפיר מאחר והיא נותנת אינדיקציה על 2 אפיונים בלבד (מין עובר ותסמונת דאון, אם אני לא טועה).

lulyK

New member
אני בשוק מזה, כי זה אמור לתת תשובה

של 100% במקרה של עובר זכר. אני מבינה איך אפשר לטעות ולהגיד נקבה, אבל מאיפה הגיעו לשם כרומוזומי Y?

luka22

New member
לוליק- אני עשיתי את הבדיקה אצלו!

עשיתי אותה עוד בשלבים המוקדמים של הניסוי, וכשהייתי בחודש שלישי. רק חשוב להדגיש ולשים לב- הבדיקה אינה יכולה להחליף את מי השפיר בשלב זה, מאחר וכמו שידוע לי- כשאני עשיתי אותה (בערך פברואר 2004), היא ידעה לזהות רק תסמונת דאון + מין עובר. מאחלת לך בהצלחה

lulyK

New member
אם אני אקבל תשובה מרגיעה,

אני אוותר על מי שפיר. זו בדיקה שאני ממילא לא ששה לעשות (בלשון המעטה), כך שלדעת על תסמונת דאון זה קצת יותר ממה שהייתי יודעת אם לא הייתי עושה כלום

טיפוטף

New member
לי לקחו בדיקת דם במקביל למי שפיר

במסגרת ניסוי שמטרתו הסופית היתה לפתח בדיקת דם (לאם) שתחליף את בדיקת מי השפיר. כמה בעיות ייחסכו אם באמת יצליחו לפתח בדיקות לא מסוכנות כאלו.

lulyK

New member
כל כך קיוויתי שכבר תהיה בדיקה כזו

"בהריון הבא" שלי.

למעלה