לוח הודעות

alonwho

New member
אוריון, סיפור קטן על אדם גדול

שלום, אשמח שתשתפו אותי בחוות דעתכם על סיפור קצר שכתבתי... בתודה מראש, אלון.

arifell

New member
אתם לא יכולים לראות סרט

או לקרוא ספר בלי לנתח אותו, זה כמעט גרוע כמו שיעורי ספרות

BoR|S

New member
הממ...

אני דווקא חושב שזה הרעיון של הפורו לשתף אחד את השני במה שאנחנו חושבים על ספר שקראנו או סרט שראינו... ואם לא לנתח, אז מה אתה מציע לעשות? בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

cwen

New member
באפי

שלום לכולם, פירסמתי הודעה גם בפורום באפי, ואני אפרסם גם כאן. האם יש מישהו שמקליט את העונה הרביעית של באפי שהחלה אתמול בביפ? אם כן, שיצור איתי בבקשה קשר, כדי שאוכל לשאול ממנו את הקסטות לצורך הכנת דיסקים. הוידאו אצלי מקליט עם רעשי רקע, שאני לא רוצה על דיסק. הפרק הראשון ישודר שוב בפעם האחרונה בעוד שעה ומשהו. עוד לא מאוחר להקליט אותו!!!

סתם בגלל שאני לא מצליחה לעצור את

עצמי... ארררג...
ביקורת על הסרט ה´המבוך´ Labyrinth-שיש לי בבית כבר כמה שנים (הידעתם שהוא מ1986? שנתיים לפניי!
) לשרה יש ספרון קטן ואדום. היא מנסה לזכור אותו בעל-פה, ולשחק על פיו. אבל היא מאחרת הביתה בשעה, וההורים שלה צריכים לצאת. היא צריכה לשמור על אחיה הקטן- טובי. אבל היא מעוצבנת נורא... וכשהוא מתחיל לבכות... העניינים מסתבכים. היא מספרת לו סיפור- "היו היתה ילדה יפה, שאמה החורגת העבידה אותה בפרך. כשהיא ואביה יצאו היא היתה צריכה לנקות ולסדר ולשמור על אחיה התינוק. אבל הוא היה אח מפונק ונוראי, והיא לא רצתה. מלך הגובלינים מאוהב בה, ונתן לה כוחות שאין לאף אחת אחרת. היא יכלה לבקש משאלה, והיא תתגשם. אם היא רק תגיד אותה נכון..." מה שהיא לא אמרה, זה שהילדה היפה שמלך הגובלינים היה מאוהב בה... זו היא. לבסוף הפיוזים האחרונים נשרפים... "I wish, I wish... I wish that the goblins will take you away!!!"-והם לוקחים אותו. מלך הגובלינים מופיע, ורוצה לתת לה מתנה. היא מסרבת לקחת אותה, ורוצה את אחיה חזרה... הוא מסרב, אבל היא מתעקשת. הוא נותן לה שתים-עשרה שעות (או משהו בסיגנון) למצוא אותו. אם היא לא תמצא אותו עד אז-הוא שלו. היא מסכימה, והוא מוביל אותה אל המבוך. המבוך הקסום מלא בסכנות ויצורים מופלאים (גובלין חביב, קוף טיפש וחמוד וחזק, אביר שועל על כלב, תולעת מדברת) ותןפעות מוזרות. ביניהן גם דופק דלת שמדבר, ושומרי דלת עם שני ראשים וכמה ידיים... אבל היא לא מוותרת. הסרט נמשך ביופי נפלא כל הזמן. לבסוף, היא מצליחה להגיע בחמש הדקות האחרונות. המלך (שמשחק אותו דייויד בואי) שם אותה בחדר עם מדרגות. מדרגות בצדדים, מעליה ומתחתיה, בכיוונים בלתי אפשריים... ומכאן היא צריכה להוציא את אחיה. את הסרט מלווים שירים מהממים. אם אתם יכולים להשיג אותו... מומלץ.

גרומיט

New member
סיפור חדש (ומצוין) ב"בלי פאניקה)

בעונג רב במיוחד אני שמח להודיע על פרסומו של סיפורו של הסופר הקנדי ג´יימס אלן גארדנר - "שלושה דיונים על קיומם של נחשים במחזור הדם האנושי" ב"בלי פאניקה". הסיפור משלב מוטיבים של היסטוריה חליפית ושל מד"ב חברתי, בדרך ליצירת סיפור שלא דומה לשום דבר אחר שקראתי. הוא היה מועמד בשנים 97-98 לשלל פרסים ונאלץ לבסוף להסתפק בפרק אורורה הקנדי. בהוגו ניצח אותו (ולא בצדק, לטעמי) "The flowers of aulit prison" של ננסי קרס. תורגם על-ידי רני גרף. האיור מאת דמוסתנס. תנו להם כבוד ויקר. http://space.ort.org.il/sci/scripts/article.asp?item=627693617&pc=981196373

Boojie

New member
סיפור נפלא ומומלץ מקרב הלב!

אני ממש ממש נהניתי לקרוא אותו - הסיפור עצמו מצוין, והתרגום מענג.

תזכורת - מבצעים ואירועים

נותרו עוד ימים ספורים עד לסוף מבצע "חבר מביא חבר" צרפו חבר חדש לאגודה ותוכלו לקנות ספר ב-75% הנחה! כנס פנטסי.קון 2002, כנס הפנטסיה השנתי של האגודה, יתקיים בחוה"מ פסח 31/3-2/4. סרטים, הרצאות, דוכנים ועוד... הנחות לחברי אגודה ישראלית למד"ב ופנטזיה והעמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל. פרטים באתר הכנס. כנס ביגור 2, כנס משחקי התפקידים הגדול בישראל, יערך בתאריכים 24-26/3. הנחות מיוחדות לחברי אגודה ישראלית למד"ב ופנטזיה. פרטים נוספים בקישור המצורף "הטובה, הרעה והמכוערת" - הרצאה ע"ש עמוס גפן בנושא מכשפות אלטרנטיביות תנתן ב-26/3, בבית אריאלה בת"א. מרצה - נעה מנהיים. פרטים נוספים כאן. לרשימת פעילויות מדע, מד"ב ופנטזיה נוספות, ראו קישור למטה.

עריצה היא הלבנה

לכל המעוניין לדעת : השגתי את הספרים ´עריצה היא הלבנה´, ´צוערי החלל´ ו´חליפת חלל´. חשבתי שכדאי שתדעו

יששששששששששש

קראתי אותו ממש לא מזמן, לא מבין מה הבעיה להשיג אותו? כפי שרבים כל כך טוענים פה. רציתי לתפוח עליו דיון ארוך ארוךךך כי מלא דברים לא הסתדרו לי בו בעיקר חוסר הבנתי למה מחשיבים אותו לאחד הטובים בספרי המדב אהבתי יותר את צוערי חלל של אותו סופר(לא קראתי רבים מספריו)

קשה מאוד להשיג אותו

במיוחד במחיר נורמלי (מצאתי אנשים שביקשו 150 שקל עליו). מה לא הבנת בספר?

arifell

New member
קשה לראות פואנטה לפעמים

היינלין היה אחד הסופרים הטובים ביותר שאת ספריו קראתי (ואני לא כולל רק מד"ב/פנטזיה), אבל למרות שאני מאד נהנה לקרוא סיפורים שלו, הרבה פעמים אני מסיים את הסיפור ואני שואל את עצמי מה הייתה הפואנטה. ודרך אגב, אם מישהו מוכן להסביר לי את הפרק האחרון ב "מס´ החיה: 666" אני אודה לו...

אז ככה

הפרק היה מעיין מפגש של רבים מהדמויות שהגה היינלין במשך השנים. ג´ובאל הארשו - גר בארץ נוכרייה, החתול העובר דרך קירות. סר אייזיק ניוטון - הדרקון מעולמות חדשים. הייזל סטון - החתול העובר דרך קירות ועריצה היא הלבנה. (יש עוד המון ואין לי כח לכתוב את כולם) כמו כן, היו שם הרבה סופרי מד"ב מפורסמים כמו אסימוב וכו´. בכל מקרה, מטרת הפרק הייתה מפגש של כל דמויותיו של היינלין בשילוב הומור עצמי על העולמות המוזרים שיצר. אם התכוונת לספר עצמו - המטרה הייתה לנסות וללכוד את החיה עצמה.

למעלה