דרושה מתראיינת לפופוליטיקה

שווערצה

New member
יעל!!!

המרואיינת שלך תזדקק להדרכה איך להתמודד עם תכנית כמו פוליטיקה זה לא פשוט (!!!) וכדאי שדובר/איש תקשורת מנוסה יכין אותה אם הדוברים המתנדבים המסייעים לנו לא יוכלו לעשות זאת (ובהחלט כדאי לפנות אליהם בעניין זה) תפני אלי במסר ואני אקשר אותה למישהי מקצועית שתעשה זאת בהתנדבות

../images/Emo124.gif ולמרואיינת יש כמובן שם ../images/Emo70.gif

אני רוצה להגיד
ל oorly שהסכימה להתנדב וללכת לתוכנית אני מזמין את כולם להעלות כאן ו/או במסרים אליה את כל מה שנראה לנכון וראוי לקראת כזו תוכנית במקביל נשלחים אליה ניירות עמדה ומסמכים של חומר שהצטבר בצוותים השונים (בעיקר בצוות המידע - ותודה חמה על האיסוף לרחל5) ב-ה-צ-ל-ח-ה !!!

אני חושבת שצריך הדרכה מאיש תקשורת

מנוסה, או דרך מי ששווערצה משדכת אליה, או מישהו מקצוען. זה נורא חשוב, יותר מכל ראיון אחר שהיה לנו. פוליטיקה זו תוכנית אוכלת יושביה, צריך להתכונן אליה כראוי. בהצלחה לאורלי ובאמת כל הכבוד,

חן123

New member
../images/Emo62.gif רעיון

ככול הזכור לי התוכנית פוליקיטה (לפחות מתי שריאתי פעם אחרונה, לפני כמה שנים...) מאופיינת במחיאות כפיים קולניות ורעשי קהל. אולי ניתן להגיע בהמונינו לתוכנית כקהל? זה יתן: א. רעשים אוהדים ואורלי, מחיאות כפיים במקומות הנכונים וכו'. ב.יתן לה גם הרגשה טובה, וה המון, כי מה שהיא עושה מאוד חשוב ומאוד אמיץ מה דעתכם? האם זה ישים?

קרן פ

New member
דיברתי עם חברה שלי מהערוץ הראשון

והיא תנסה להכניס אותנו כקהל ביום התוכנית, אני אצור איתה קשר כמה ימים לפני הצילומים שוב. קרן

tglus

New member
כל הכבוד לאורלי. גם אני אבוא להריע

לה. רק פרסמו מתי ואיפה ואם ניתן לשריין מקומות עבורנו. אגב, מה דעתכם על חולצות עם הסמל שלנו?

ede1

New member
כל הכבוד לאורלי!!!

אני כל כך גאה בך! עבור כוח ואומץ ונחישות שאין בי! המון המון תודה!!!!! חיזקי ואימצי! ניקודה לדיון:יהיו הרבה טענות כנגד על צורך הכרחי לקצץ והצלת חיים מובטחת כנגד להפריות ללא תוצאות וצריך להיות מוכנים לטענות אלו. בהצחה!!!!!!!!!!!!!! יוליה

חן123

New member
התשובה שלי: לא כל קיצוץ

בבריאות הוא קיצוץ לילד חולה סרטן. יש עוד הרבה תחומים בבריאות שאינם מצילים חיים-רפואת עור, פיזיוטרפיה, פסיכולוגיה ועוד.

kasa

New member
כמה נקודות שלדעתי חשוב לציין בראיון

אני חושבת שצריך להתמקד במקומות בהם באמת קיים בזבוז, ושיפסיקו לנגן לנו כל הזמן כאילו אנחנו גוזלות כספי מדינה, וכאילו הכסף שיקוצץ מטיפולי הפוריות יילך לחולי סרטן
לדעתי - בכלל לא צריך לקצץ אגורה למשרד הבריאות, כי כל מחלה היא חשובה בפני עצמה ודורשת טיפול ומימון. שיקצצו במקומות אחרים, ובאמת שלא חסר מאיפה (התנחלויות, כבישים עוקפים, מנהרות תחתיות, איחוד רשויות, משרד הדתות, משכורות בכירים בלתי חיוניים במישרות ציבוריות...) השאלה היא לא על מה לוותר בבריאות ועל מה לא, אלא על מה לוותר בכלל בכדי לא לפגוע בבריאות. בבריאות - אסור לוותר על כלום ! חוצמזה, מציעה לקרוא את התשובות שנתן משיח בוועדה לקידום מעמד האשה בכנסת. יש לו שם כמה תשובות מצויינות, וטיעונים מעולים. וחוצמזה -
כל הכבוד אורלי !
כמה טיעונים שעולים לי בראש כנגד הקיצוץ (ועלו פה בעבר): * אנשים יעשו הכל בכדי להביא ילדים, וזה עלול להסתכם במכירת רכוש, והתדרדרות לפשע (כפי שקרה באנגליה לדברי דר' אלנבוגן, וגם בארץ סופר על זוג שהתדרדר לסמים ופשע בכדי לממן טיפולים...
) * סטטיסטיקה: עד הטיפול ה-14 - כ-90% מהנשים יהרו. * טיפולים ראשונים - ניסוי וטעייה. * להדגיש עקרות - מחלה ככל מחלה אחרת. יש לה היבט פיזי, נפשי, וחברתי. * הדגשת מחיר הטיפולים כיום (בממוצע של כ-1500 ש"ח למחזור טיפול בגין תרופות). הטיפולים אינם בחינם, כפי שנהוג לחשוב, ולא ניתנים בלא הגבלה. * להדגיש שגם כיום הטיפולים מוגבלים - לגיל (45), למספר ילדים (2), ורק לאחר שמוצו כל אפשרויות הטיפול. * לדעתי, כדאי להתייחס לדבריו של משיח לגבי ייחודיותה של מדינת ישראל בטיפולי הפוריות לעומת מדינות אחרות. אגב, למה שלא ישתתפו גם רופאים תומכים בדיון החשוב הזה ??

מסכימה עם קאסה ועוד כמה נקודות

יש בזבוז בכל כך הרבה מקומות (קאסה אל תכעסי, לא הייתי מזכירה התנחלויות, כדי לא להסיט את הדיון ממטרתו העיקרית), אבל ניפוח ובזבוז במנגנון הציבורי זה מספיק. בבריאות וברווחה קיצצו מספיק, אין לגעת יותר בתקציב הבריאות. עוד נקודות: לפי עצת מיכל ק-ש להיות דמגוגים. זו תוכנית דמגוגית לחזור על המנטרה ילדים לעשירים בלבד . "למה שנממן לך את הילדים"?- רוב מטופלי הפוריות (רחל 5 נא סטטיסטיקות) הם אזרחים בריאים, ממלאי כל החובות (עובדים, משרתים במילואים, משלמי מיסים, לא נסמכים על קצבאות) אנחנו לא רק אזרחים בעלי חוב. "באירופה לא מממנים את זה" - לבדוק - באיטליה ובצרפת נדמה לי שכן (רחל 5 לבדיקתך...). וחוץ מזה, שאני ארויח כמו בחו"ל, אשלם מיסים נמוכים כמו בחו"ל ולא אשרת בצבא שלוש שנים, אז אני מוכנה להיות מושווית לחו"ל, אי אפשר להיות מושווים רק בזכויות, צריך גם בחובות... תסלחו לי על השימוש אבל גם השואה היא אלמנט חשוב - זו מדינה של ניצולים. לאמא שלי ניצולת השואה ולאמא של האיש שלי, זו גזירת כליון וחדלון. כן, לא יהיה דור שלישי. ההורים עלו לארץ מהתופת של מזרח אירופה כדי לשמר השרידים האחרונים של משפחותיהם וביבי נתניהו גוזר עליהם כליון. בדיוק כך. לא נוכל לבטח את עצמנו - ביטוחים פרטיים כיום לא מממנים הפריות (כי זה היה בחוק ביטוח בריאות ממלכתי), ביטוחים חדשים כבר יחריגו אותנו, כיון שהבעיה קיימת וידועה - מלכוד.

מם 1971

New member
אורלי כל הכבוד../images/Emo45.gif

את אמיצה ועל כך מגיעות לך כל התשאות!!!

neta2

New member
כל הכבוד אורלי. ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מעריצה אותך!

סביון1

New member
אז כל הכבוד לאורלי וחוץ מזה - אימוץ

זה עוד נושא שצריך להתכונן אליו: עלולים לשאול את אורלי למה אנחנו לא מאמצים במקום לעשות הפריות. התשובות (לטעמי): בעקרון, יש מעט מאד ילדים לאימוץ בארץ!!! בארץ יש המון ילדים שמחפשים בית חם אבל רובם לא מועמדים לאימוץ אלא לאומנה. זו נקודה מאד חשובה שהציבור מתבלבל בה. מי שרוצה לאמץ תינוק ימתין בארץ לפחות 6-7 שנים (אלא אם כן הזוג דתי ויכול לקבל תינוק ממוצא לא יהודי על מנת לגייר אותו כהלכה). מי שרוצה לאמץ ילד יותר גדול גם יתקל בהמון קשיים וימתין תקופת זמן בלתי מוגדרת שיכולה להמשך שנים עד שיאמץ ילד. אימוץ בחו"ל עולה כעשרים אלף דולר ומדובר בתהליך שגם הוא הפכפך וגדוש מכשולים.

tglus

New member
בנושא אימוץ - הורה יחיד לא יכול כלל

לאמץ תינוקות עד גיל שנתיים, אלא רק ילדים בני שנתיים +. אם ההורה רוצה לאמץ פעוט מגיל שנתיים ומעלה, זה עשוי לקחת גם כשש שנים. רק זוג נשוי שהבדל הגילאים בינם לבין התינוק אינו עולה על 43 שנים יכול לאמץ תינוק עד גיל שנתיים.

רחל5

New member
ועוד קצת בנושא אימוץ

זוג שיש לו ילד ביולוגי, גם הוא לא רשאי לאמץ תינוק בארץ. כיום מדובר בתורים של שש שנים, אך פי כמה יתארך התור כאשר יפנו כל "מסורבי הטיפולים" לאימוץ? לגבי זוגות דתיים - גם אם התמזל מזלם והוקדם התור שלהם עקב מסירת ילד לא יהודי לאימוץ, לא מדובר ביומיים... הבנתי שעדיין מדובר בסדר גודל של חמש שנות המתנה. בכל מקרה - נראה לי חבל להכנס לנושא זוגות דתיים כי זה סתם מסבך ומטה מהנושא העיקרי.

גנדלפית

New member
ועוד קצת...

אין כל רע באימוץ (למעט העובדה שבארץ הוא בעיתי ובחו"ל יקר) אלא שרבות ורבים מאיתנו מסוגלים להרות וללדת .יש לנו בעיה רפואית,לעיתים כרונית ולעיתים חד פעמית,לבעיה הרפואית הזו יש פיתרוןושמו הפריה חוץ גופית.הרי לא לכל פצע הפתרון הוא כריתת האיבר ,וכך לא לכל בעית פוריות הפיתרון המיידי הוא אימוץ. אימוץ היא אחת מהבחירות ואחת מהדרכים להורות ,אין זה אומר שהיא הפתרון הנכון או היחיד לכל הזוגות המתמודדים עם בעיות אילו.לשימחתינו ,אנו חיים כבר 30 שנים בעידן מופלא בו הצליחו הקידמה והטכנולוגיה למצוא פתרונוצת לבעייתינו,מדוע שאנחנו בישראל נהיה מנועים מלהיות חלק מהעידן החדש הזה?

למעלה