סרטים שהרסו לכם את הספר

sagiberg

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifסרטים שהרסו לכם את הספר../images/Emo46.gif

מן הסתם לכל אחד יצא לפחות פעם אחת לראות סרט לפני קריאת הספר- מתי הצטערתם על כך ?

Moondust

New member
הסיפור שאינו נגמר.../images/Emo41.gif

אמנם ראיתי רק את הסרט הראשון (חילקו את הספר על שני סרטים - הראשון למסע של אטריו והשני למסע של בסטיאן אאל"ט), די מזמן, אבל אחרי שקראתי את הספר הבנתי איזו טעות עשיתי. הופתעתי מזה שהיה בכלל משהו אחרי שבסטיאן קרא לבת-ירח שם (החלק הכי יפה בספר הוא המסע של בסטיאן, בעיקר הסוף), ואז הבנתי שהיה סרט שני... קודם כל, השחקן של בסטיאן היה ילד קטן וחמוד. בסטיאן הוא לא ילדון קטן וקומפקטי, הוא שמן ומעורר רחמים למראה. דבר שני, מאיפה לעזאזל הם הקריצו את "מבחן האומץ" הטיפשי על האופניים? דבר שני - אטריו לא היה ירוק. יש דבר קסום שנקרא "איפור". במסע בין כוכבים עלו על הטריק כבר מזמן. דבר שלישי - בסרט היה קטע שבו רואים את הענק בוכה כי הלא-כלום שאב את שני השליחים האחרים, ואני כמעט בטוחה שלא היה אותו חוץ מזה, בסרט בסטיאן קרא לקיסרית הילדותית בשם של אימא שלו. ולא נראה לי שלאימא שלו קוראים בת-ירח. חברה שלי הייתה אמורה לעשות בוק-ריפורט על הספר, ולא קראה את כולו, ושאלה אותי מה היה השם של אימא של בסטיאן... זה מה שקורה כשרואים סרט ולא טורחים לקרוא את הספר. =/ והסוף! אלוהים! מתי לעזאזל בסטיאן זרק את הילדים שהציקו לו לפח זבל, הא?!

אני היחידה שחושבת... ../images/Emo57.gif

שהילד מ"הילד" (של ברוס וויליס. אז ראסטי ^^;) הוא באסטיאן (או, לפי הספר, אני חושבת, סבסטיאן
) המושלם?

"הסיפור שאינו נגמר הוא מהסרטים שאהב

כן, כן,מודה באשמה-את הסרט ראיתי לראשונה בקולנוע בכתה א' ומאז ועד היום ראיתי אותו יותר מעשר פעמים ואתם בטח תסקלו אותי בכיכר העיר אבל אני ממש אוהבת את הסרט! ברור שהספר ,שהוא הספר האהוב עליי ביותר(אם מכריחים אותי לדרג)הוא ספר מדהים ומעולה וברור שהספר הרבה יותר טוב מהס0(אני מתכוונת רק לסרט הראשון שהוא חצי ספר-את השני החרמתי אחרי שהבנתי שהוא לא קשור בכלל)א ב ל אני עדיין חושבת שהסרט הוא יצירת מופת בפני עצמה והוא "עושה לי את זה" בכל פעם מחדש-כן,אפילו הקתרזיס ההוליוודי עם פח הזבל... הארי פוטר אכן לא מדגדג את קרסוליי הספר אבל שוב-הוא כן כייפי ונחמד בפני עצמו ואני מתכוונת ללכת לראות את החדש. מה שכן,קרה לי רק פעם אחת שהסרט היה בעיניי בודאות יותר טוב מהספר ולא להיפך-יומנה של ברידג'יט ג'ונס.

סנדרין

New member
בתור ילדה, ../images/Emo142.gif../images/Emo180.gif

הוא היה אחד הסרטים האהובים עלי, יחד עם בת הים של דיסני והנסיכה הקסומה
. הסרט הוליוודי יותר מדי, אבל הנוסטלגיה עושה את שלה... את הספר אני אוהבת מאוד. הוא מקסים ויצירתי, למרות שיש קצת האכלה-בכפית. לפני שנתיים הייתי אומרת שהוא האהוב עלי ביותר.

Britush

New member
אני לא רואה סרטים לפני שאני קוראת.

זה עיקרון.
בדרך כלל זה הפוך - אני קוראת את הספר, ואז רואה את הסרט, ומוצאת את עצמי מתפלאת בכל פעם מחדש עד כמה אפשר לעוות את העלילה... הסרט של "הסיפור שאינו נגמר" היה דווקא חמוד, לדעתי. העלילה אמנם לא ממש זהה (ע"ע מה שכתבתי למעלה), אבל היו כמה קטעים שאהבתי. פוכור היה מוצלח.
חוץ מזה, אל תגידו שזה לא כיף לצפות בסרט ולהתעצבן בכל פעם שקורה משהו שלא תואם את הספר!

farseer

New member
בעל זבוב

הסרט פשוט נתן רושם... מוטעה. יצירת המופת הנהדרת הזו, שכל משפט בה גורם לך לחשוב פעמיים, מופיעה בתור סרט חסר כל מסר, סרט הרפתקאות. ראיתי את רוב הסרט, וחשבתי שאני אעדיף את הספר. קראתי וצדקתי. זו הייתה אחת הקריאות הקשות יותר שהיו לי, והיא הותירה בי רושם עמוק. כל חלק בספר היה בעל משמעות. המשפט הכי קטן, מעשה שאינו חשוב לכאורה - כל אלה גרמו לספר להיות אחד היפים שקראתי בחיי. אם יש סרט שמסוגל להרוס משמעות שלמה של ספר, הרי זהו "בעל זבוב".

shv2004g

New member
אוקיי אז ככה:

אבא שלי לקח אותי ואת אחי הקטן לראות את שר הטבעות הראשון והלכנו ובאמת אהבתי מאוד את הסרט. הבעיה הייתה שאחרי כן רציתי לקרוא את הספר ותפאום הוא נראה לי די משעמם אז הפסקתי לקרוא!

הממממ, יש כמה... ../images/Emo57.gif

כמו שאמרו כבר: הסיפור שאינו נגמר. עוד סרטים לא מוצלחים לפי ספרים הם נשים קטנות (קיצצו המון בעלילה, וחבל. אבל הכרתי את הגרסה של הסרט עוד לפני שהכרתי את המקור כי היה לי ספר מבוסס-סרט כשהייתי קטנה); נסיכה קטנה של פרנסס ה. ברנט (אחד הספרים האהובים עלי וסרט מצולם-יפה אבל די משעמם ועם סוף אידיוטי) וכמובן, מלך המלכים: הארי פוטר ואבן החכמים. שהוא זוועה >_<

sagiberg

New member
גם לטעמי../images/Emo10.gif הארי פוטר זוועה

אבל שר הטבעות עוד יותר גרוע

חוטהשני

New member
שר הטבעות לפחות מתאר את מה שקראתי קראתי כי הספר היה יפה - אבל די קשה לתפיסה בצורה מסוימת.. אני עכשיו בשלב שאני מבינה שסרטים לא אמורים לשקף את הספר - אלא לתאר אותו באיזו דרך - ןלכן אני כבר פחות מאוכזבת מסרטים.. בעבר, ובעיקר בתור נערה ממש כעסתי על כך שסרטים הרסו את העלילה, הסרט אקסודוס, למשל שונה לגמרי מהספר.. ובגלל זה לא אהבתי אותו..היום מן הסתם הפרספקטיבה טיפה שונה ../images/Emo8.gif לגבי הארי פוטר - מעניין איך יהיה השלישי - כי הבמאי החדש של הסרט הוא במאי מאד מוכשר ומוצלח.

דווקא אותו יותר אהבתי מהראשון...

אולי בגלל שהציפייה היתה הרבה יותר נמוכה. האמת היא, שבשני היו המון קטעים שמאוד אהבתי והורידו (מסיבת יום המוות, "עיניו ירוקות כמו קרפד משומר").

perhay

New member
נושא זה הזכיר לי...

מעשה עם שני עכברים:
שני עכברים נפגשים במחסן של הסינמטק. מה מעשיך כאן? - שואל אחד מהם. מה שהנך רואה! - משיב השני תוך כדי לעיסת אחד הגלילים. זה טעים? - שואל חברו. כן! - הוא עונה. אבל, האמת, הספר היה יותר טוב!

The Mad Hatter

New member
המ..

הראשון הוא הארי פוטר, כמובן-לפחות השניים הראשונים (מהשלישי, למרות שהוא קוצץ ועוות קשות, נהניתי מאד) שהיו פצצת קיטש מתקתקה עם הרבה מאד אפקטים ואוויר ומעט מאד עלילה. הסרטים המצוירים על פי שר הטבעות וההוביט היו גם מזעזעים, אבל קשה לי להגיד שהם הרסו לי את הספר כי הם היו כל-כך זניחים שאני לא יכולה להתייחס אליהם אפילו. ויש, כמובן, את הסרטים של דיסני. את הספרים/אגדות, ברובן, קראתי הרבה אחרי שראיתי את הסרטים, אבל זה רק גרם לי להבין עוד יותר עד כמה עיוותו אותם. אז זה מקרה מובהק של סרטים שראיתי לפני הספרים והצטערתי על כך מאד. היה מאד מדכא לקרא את האגדה על בת הים הקטנה ולדמיין אנורקטית ג'ינג'ית עם דג מדבר בתפקיד הראשי. P:

shirshurit

New member
רוב הסרטים של וולט דיסני.

אחרי שקראתי את הסיפורים המקוריים של גרים ואנדרסן (הכריחו אותי במסגרת לימודי), והייתי המומה כמה המקור יפה ושונה כל כך מהסרט, כמו גם מהעיבודים הכתובים.

למעלה