פרויקט ביקורות השירים
*|

Nir of GondoliN

New member
כן כן תעשה מה שצריך

בקשר למדל. אני ]פורש כרגע מהרעיון בגלל לחץ של לימודים אבל אני אשתדל לכתוב את הביקורת

meandmeandme

New member
בוודאי...

תקרא את חוקי הפרויקט: " אפשר לכתוב על שיר מסויים גם אם כבר כתבו עליו."

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gifעוד משהו קטן שהייתי רוצה לבקש../images/Emo41.gif

למקרה ששכחתם חלק מהרעיון של הפרויקט הזה הוא לגרום לאנשים לדבר על השירים שהם אוהבים או לא אוהבים. כדי שזה יקרה צריך להגיב לביקורות, ומשום מה נראה לי שאני היחידי שמגיב. אז אם אתם כבר קוראים ביקורות ויש לכם מה להגיד, תגידו. תשבחו (או תקטלו) את הכותב, תשבחו (או תקטלו) את השיר ואם בא לכם אתם יכולים להוסיף סתם פרט או משהו שקשור לשיר. אממ.. לא חייב.. אבל זה יהפוך את הפרויקט הזה ליותר פרודקטיבי. תודה.

N a V e

New member
Us & Them

כל פעם מחדש זה קורה.כשאני שומע את הפתיחה השקטה והמלנכולית מעט של us and them אני פשוט מגביר את הרמקולים לשיא עוצמתם,מחכה לכניסת הסקסופון הראשונה.מהרגע הזה אני כבר מכור.יושב קפוא מול הקיר ומנסה לדמיין...קודם כל את ההקלטה של השיר,את חברי הלהקה יושבים כל אחד עם הכלי שלו,מנסה להתרכז,להוציא מעצמו את המקסימום,ומצליח.אחר כך אני מדמיין את השיר על רקע מלחמה כלשהי...משהו בג'ונגלים,סטייל וויאטנם.ברגעי המתח של הקרב,מגיע הפיזמון,וכלל החיילים נעמדים ושרים.משני הצדדים.כולם מתחברים לשיר הזה,כאילו מדובר בצלילים ובקולות שמגיעים מהשמיים ומבקשים,רק לרגע,להפסיק עם המלחמות ולהקשיב ליצירת המופת האדירה הזו.כשחוזרים שוב לבית יש תחושה שמשהו כבר לא אותו דבר.משהו שם למעלה אמר את דברו,והפיזמון השני מאדיר את הדברים.סולו הפסנתר שאחרי הפיזמון השני מאדיר את ההנאה מהרגע,וכשהסקסופון מצטרף אליו בסולו משלו אני יודע שעכשיו אני והחיילים נהנים מאחד מקטעי המוזיקה הגדולים שיצאו. התופים והמצילות מכים במרץ במקביל לקולות הליווי ואז חוזרת המלנכוליה היפייפיה,כשהאפקטים הקוליים משתלבים בה בצורה מדהימה.בכלל,האפקטים בשיר הזה אדירים,המילים אדירות והצלילים מדהימים. השיר מסתיים.אני חוזר למציאות,כל פעם מחדש עם תחושה שמשהו השתנה.רגוע יותר,קסום יותר,מלנכולי יותר,ופשוט יפה יותר...עד הפעם הבאה...

meandmeandme

New member
מרגש

כתבת יפה. עירבוב של חוויות אישיות עם ניתוח קונבנציונלי של השיר. אהבתי מאוד.

Nir of GondoliN

New member
ההמשך הצבעוני לשיר

Any Colour You Like
איך שמסתיים הפזמון האחרון של אנחנו והם המדהים במילה Paradise שכידוע משמעותה הוא גן עדן מתחיל השיר האינסטרומנטלי היפה ביותר בדיסק (אם לא מחשיבים את דה גרייט גיג בתור אינסטרומנטלי). השיר מהווה מעיין דו שיח בין הקלידים של רייט לגיטרה של גילמור. למען האמת במשך המון זמן לא בדיוק ידעתי מה הם הכלים שמנגנים בשיר הזה מכיוון שהאפקטים שנבחרו פה לסאונד אינם רגילים. הם נותנים הרגשה קצת ג'אזית תת מיימית יפה כזאת. בכל מקרה לאחר פתיחת קלידים המהפנטת מגיע סולו גיטרה יפייפה בקצב Fאנקי ג'אזי. עם הסולו אפשר לשמוע ברקע ליווי קולי חלוש שמוסיף לאווירה המשוחררת של השיר. כל הזמן ברקע אפשר לשמוע ליווי תיפוף נפלא של מייסון, דבר שהוא דיי נדיר באלבום זה. ההרשה הכללית בשיר היא שמצפה לנו המשך גדול אחר כך ובאמת השיר הזה מהווה את המעבר מהמרכז הבשרני של הדיסק (Time, great gig, money and us and them) אל הסיום הנפלא שלו. לבסוף השיר עובר עם שינוי קליל במלודיה שנשארת באותו סגנון אל השיר Brain Damage.

../images/Emo34.gif

עוד ביקורת טובה לקטע היפה הזה.. וכמו שאמרתי מיקודם באמת עד עכשיו לא שמתי לב שזה ה'שיר' המדובר.. זה באמת פאדיחות כי זה באמת קטע מצויין.. יופי של ביקורת

למעלה