פרויקט ביקורות השירים
*|

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפרויקט ביקורות השירים../images/Emo41.gif*|

בוקר טוב, ערב טוב, צהריים טובים לא יודע... הגענו לעוד שבוע של ביקורות נפלאות. אני רוצה לנצל את ההזדמנות להודות לכותבים הנפלאים. אתם בהחלט יותר עיקביים ממני בקטע הזה. כל הכבוד לכם! אבל! אני חושש שיש ירידה בכמות הביקורות
אבל לא לדאוג. אנחנו נתאושש ויהיה טוב
. אוקי. אז ככה. מהחומה קיבלנו 4 ביקורות השבוע. (4 שירים מתוך 27 אני חושב): In The Flesh?/Nir of GondoliN Don't Leave Me Now/N a v e Vera/PINK FLOYD FAN Comfortably Numb/N a V e מהחתך הסופי קיבלנו 0, אתם קולטים!? 0 ביקורות!!. מצב כזה לא יעבור בשתיקה
תנסו לכתוב לפחות על שיר אחד או משו שתיהיה לפחות סיבה להזכיר את האלבום! קדימה! משבוע ההמשך קיבלנו עוד ביקורות נפלאה לאנימלס: Pigs on the Wing/rainbow demson אני מבטיח לנסות לכתוב על דוגס לקראת שבוע המאסף ולדאוג שיהיה לנו עוד אלבום מלא. איזכור של חוקי הפרויקט:
החוקים
את הביקורות יש לשרשר רק לשירשור הפרויקט.
אין הגבלה למספר הביקורות שמותר לכל אחד לכתוב.
אפשר לכתוב על שיר מסויים גם אם כבר כתבו עליו.
מותר לבחור כל שיר והעיקר שמשרשרים אותו לשירשור הנכון.
מומלץ ואפילו רצוי להביע דעה על השירים המבוקרים ועל הביקורת עצמה.
רק שירים של פינק פלויד בבקשה. זאת אומרת שאסור גם מאלבומי סולו של חברי הלהקה.
אם החלטתם לכתוב על שתי שירים נא לשרשר כל שיר בהודעה נפרדת.
לביקורות אין אורך מקיסמלי או מינמלי אך רצוי לספק כמה שיותר פרטים בלי לגלוש לנושאים לא קשורים.
חשוב מאוד להנות! חוץ מהרעיון ה"יבש" הזה יש גם כמה בונוסים.
בסוף הפרויקט כל הביקורות יקובצו לקובץ אחד גדול שיעלה למדור המאמרים. בתקווה לחלק מהאלבומים יהיה ביקורת לכל שיר וזה יהפוך למין מדריך.
שלושה חבר הפורום שיתרמו הכי הרבה לפרויקט יזכו להקדשה מיוחדת בסוף הפרויקט. חשוב מאוד למי שלא הספיק לכתוב: הוספתי אפשרות חדשה שאומרת שכל פעם יהיו שתי שירשורים פתוחים. אחד מהפעם שעברה ואחד החדש. זאת אומרת שעכשיו מותר לכתוב גם בשירשור הזה שמיעוד ל"צלוחית", "עוד" ואומגמה וגם בחלילן. וכך בסוף כל שבוע אני יבדוק את שתי השירשורים האחורנים למקרה שנוספו עוד ביקורות. מקווה שהבנתם. ועכשיו: שבוע The Division Bell וA Momentary Lapse of Reson.

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gifThe Division Bell+AMLOR../images/Emo41.gif

שתי אלבומי ה"איחוד" של פינק פלויד. קצת יותר ממוסחר. קצת יותר בלי ואטרס. קצת יותר גילמור. אבל עדיין מלאי מוסיקה יפה. תהנו לכם.

meandmeandme

New member
../images/Emo23.gifMarooned../images/Emo23.gif

הקטע (שאגב זכה בגראמי שבנת 94 על היותו "הקטע האינסטורמנלי הטוב ביותר")הזה הוא אחד משתי הקטעים האינסטומנטלים באלבום, ולדעתי הוא אחד מהקטעים האינסטרומנטלים הכי יפים שיש, לא רק של פינק פלויד. הוא פשוט אבל מרגש, כהרגלם של הורודים. מהלך אקורדים על פסנתר ורקע שבנוי על סרינגס וסינסייזים נשאר חסר משמעות מול הסולו גיטרה המפלצתי שגילמור נותן בשיר הזה. ללא ספק אחד מרגעי הגיטרה הכי טובים בכל הזמנים. בכלל באלבום הזה דייב מציג בפיננו (במעט שחצנות והשטלתות יש לציין) את התפתחו הענקית כגיטריסט ואת יכולתיו המדהימות. באמת כל סולו שקיים בדיסק הזה (ויש הרבה סולוים) הוא מושקע, משופץ, מעובד, יפיפה ומרגש. אבל הסולו פה, אין. אין על הסולו הזה. גילמור יושב על כיסא מעט גבוה באולפן הקלטות מבולגן בהקפדה אי שם בהרים הקרירים של אנגליה. ועליו סטראטוקוסטר אדומה יפיפה וזהורות. היא קורצת לכם ואחזיתו של דייב בה מבהירה שהיא שלו ולא של אף אחד אחר. ממש מתחת לכיסא של דייב חונה צבא האפקטים הנאמן שלו. דייב מתקופף באיטיות וכהרגלו לוחץ על הריברב ומבסובב את הכפתור הקטן עד הסוף. עושה אותו דבר עם האקו ומוסיף מעט קורוס בשביל השעשוע. הוא מניח את רגלו הימנית על פאדל מאסיבי שבולט בין כל השאר. הוא גדול ושחור ומותאם בדיוק לרגלו הבריטית של דייב. זהו פאדל האוקטב. דייב עושה בו שימוש לא יתאור בקטע הזה. הוא מעביר בנינוחות ודייקנות בין אוקטבות שונות ומעניק לגיטרה את היכולת לצרוח כפי שלא צרחה מעולם. אתם יוצאים מהחדר, כי אם לא תצאו יוצאו אותכם ונותן לדייב ולשאר המפיקים להקליט בשקט. הלכתם לשתות קפה וכשחזרתם הם כבר סימו. הם כולם מתלהבים וקוראים לכם לבוא לשמוע. אתם יושבים על כיסא גדול ומנופח מול מערכת סטריאו ורמקולים שמקיפים אותכם מכל כיוון ומאזינים לאחד הקטעים הכי יפים ומרגשים שאי פעם הוקלטו.

Nir of GondoliN

New member
אחלה ביקורת!

רק דבר אחד וקטנוני.. קשה לכניס את המילה אנגליה והרים באותו משפט.. אלא אם כן ביניהם יש את המילה אין.

meandmeandme

New member
אממ.. טוב.. מאיפה לי

אני סתם רוצה לגור שם
מה איכפת לי אם יש שם הרים או לא
אך... איזו ארץ אני כל כך אוהב בריטים
ותה

N a V e

New member
what do u want from me?

הרצועה הפותחת באלבום המעולה division bell מהווה גם את אחד השירים האהובים עלי של הלהקה. כן,עבור כל חובב פינק פלויד נורמלי זה נראה מאוד תמוה שדווקא אחד השירים האהובים ובעצם אחד הדיסקים האהובים יהיו דווקא אלו שהגיעו הרבה הרבה אחרי תקופת הזוהר של הפלויד...אי שם בשנות ה-70. אז אני דווקא מאוד אוהב את הדיסק בכלל ואת השיר הזה בפרט,כי הוא מחבר אותי לסיגנון שונה מאוד מהפסיכדליה,אולי אם תרצו ההפך ממנו.אבל גם את הסיגנון הפשוט יותר אני אוהב. השיר הוא פשוט שיר קופצני יותר,מגניב יותר,וגרובי יותר מכל מה ששמעתי מהלהקה לפני.מלבד הגיטרות המקפיצות ניתן לזהות בבירור את השינוי החל בסיגנון בעיקר בשל התופים שנהפכו ל"מציאותיים" יותר וליותר מוחשיים...כאילו באמת נשמעים בלייב ולא כמו ברוב שירי הפלויד בהם התופים,כמו בכל מוזיקה פסיכדלית,נבלעים ככלי נגינה מלודי לכל דבר. הסולואים בגיטרה פשוט נפלאים בשיר הזה.גילמור עושה עבודה גדולה ונותן ריפים יוצאים מהכלל עם אפקטים יוצאים מן הכלל. וכמובן,קשה שלא לשים לב לקולות הליווי המעולים שרצים לאורך כל השיר...וכמובן חבורת הנשים שזורקות לאוויר את המשפט של שם השיר מידי פעם,בהתאמה מבריקה. לסיכום,שיר מבריק שנותן עוד מימד ללהקה המבריקה הזאת,ואין פסול מלזוז קצת לסיגנון אחר גם אם הוא לא מזכיר את הסיגנון המקורי של הלהקה.ופינק פלויד עשו את זה בצורה נפלאה וגם השאירה לנו משהו מהמקורות הפסיכודליים בשיר הזה,עם ריבוי הקולות וההאמונד היפייפה.

meandmeandme

New member
אחלה!

באמת קצת מוזר שזה השיר האהוב עלייך... אבל כל אחד בדרכו ילך...
למרות שיש לי כמה הערות, השיר אינו הפותח את הדיסק. הוא רצועה מספר 2. והארגון בשמימוש הוא אורגן ג'אז או אורגון רוק, ולא בדיוק המאמונד. אבל לא נורא.

N a V e

New member
הוא לא השיר האהוב עליי...

אבל ללא ספק מהשירים המובילים אצלי

גרג24

New member
לשמוע את Marooned פצוץ

אחת מהחוויות המדהימות ביותר בחיים. חובה לנסות!

Nir of GondoliN

New member
סתם דעה כללית לא קשור לנושא

שני האלבומים הללו תמיד נראו כמעין ניסיון של איזו להקה נשכחת לחקות את פינק פלויד. להתחבר לאלבומים אלה זה קל מאוד אך לדעתי רוב השירים שם מאוד רדודים והם משעממים אחרי ההאזנה השניה. יש כמה יציאות נחמדות כמו היי הופס או מארונד אבל עדיין, זה רק צל קלוש לתפארת הלהקה מהעבר.

גרג24

New member
דבר בשם עצמך - ה Division קובר אותי

כל פעם מחדש, ואני חובב פינק פלויד לא קטן. Marooned זה "יציאה"? פפפפפחחחחחחחחחח..

Nir of GondoliN

New member
המילה דעתי הוזכרה יותר מפעם אחת

בהודעתי. ותשתדל לא ללעוג לאחרים.

High Hopes

האמת אני לא מכירה כל כך טוב את Division Bell ואת Final Cut אבל רציתי בכל זאת להשתתף ועדיין לחכות לשבוע ביקורות על כל האלבומים הקודמים שאני מכירה הרבה יותר כמו את כף ידי. השיר הזה הוא, אפשר לומר, שיר פשוט יחסית ליצירות הקודמות של פינק פלויד, אבל יפה ונוגע ללב. קצת יותר שבלוני, קצת יותר מיואש. הוא ריגש אותי מאוד, במיוחד עם קול הפעמון המצטלצל ברקע, המוסיף נופח תפילתי ומבשר משהו, עצוב, זועק בשקט. זהו שיר עצוב, אבל כשמו כן הוא, תקווה. העצבות ואפשר לומר גם הפשטות (הכל יחסי) של גילמור והעובדה שתמיד הוא מצליח לנגוע בלב, יחד עם סולו הגיטרה היפיפה עושים את השיר הזה מקסים לדעתי.

N a V e

New member
Keep Talking

שיר נפלא של פינק פלויד,שלמרות השינוי שחל במעבר ל-90's מזכיר הרבה מפינק פלויד הישנה והטובה(מאוד). במה? באפקטים שפשוט מסרבים להסתיים ויוצרים מימד מרשים במיוחד לשיר. בריבוי הקולות,ובקטעי ה-"i think i should speak now" ובתשובות המעניינות הקוליות,שרובן באות בצורת שאלה.השיר מקבל גם כיוון הזוי במיוחד נוכח ריבוי הקולות,וזה כמובן מבורך ומתאים בדיוק ללהקה ולמוזיקה שיצרה במשך שנים.הקלידים נותנים טאץ' ו-feel מעולה לאורך כל חלק הדיבור והשאלות/תשובות.סולו הגיטרה שבה אחריו מחבר את השיר לצד היותר רוקנרולי שלו וגילמור,אולי לא בשיא יכולת הפוטנציאל שלו בשיר הזה,עדיין מספק את הסחורה ורק מוסיף לשיר.ישנו גם אלמנט פרוגרסיבי מובהק בשיר,של שינוי המקצב בחלק מסויים ממנו.האמת,לא ממש אהבתי,לדעתי השינוי דיי מיותר ואינו מתאים לשיר,לאווירה שהוא יוצר ובכלל ללחן.אבל גם לאחר שינוי המקצב הנגינה ממשיכה להיות משמעותית ואנרגטית ובסה"כ אפשר לציין את השיר הזה כשיר טוב מאוד של הפלויד.

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gifשבוע המשך../images/Emo41.gif

חברה!! לכתוב על הפיינל קאט!!!!

PINK FLOYD FAN

New member
טוב

האלבום דה פיינל קאט בעצם מוקדש לאביו של רוג'ר ווטרס שנהרג בקרב באנציו שבאיטליה מלחמת עולם ה2 האלבום בעצם היה כבר סוף השתתפותו של רוג'ר ווטרס בלהקה והוריד את מייסון וגילמור "בדרגה" והביא תזמורת ובעצם רק גילמור ומייסון נשארו למרות שהם בקושי עשו משהו האלבום זכה לביקורות מוצלחות בקרב לוחמי המלחמה שהתחברו למילים והתרגשו בבכי לעומת זאת הביקורות בקרב המעריצים היו גרועות שהמלל הוא בכייני האלבום הוא בעצם נגד ממשלת בריטניה שבראשה עמדה מאגיהאלבום מספר על חיילה ששרד את המלחמה והפך למורה דכאוני בנוסף לאלבום יצא סרט קצר עם ארבע שירים מהאלבום.

meandmeandme

New member
../images/Emo5.gif

ניקוד בן אדם, ניקוד. ולהזכירך הרעיון של הפרויקיט הוא ביקרות שירים.. ורוב המידע שנתת פה שגוי.

למעלה