פרויקט ביקורות השירים
*|

ThePiper

New member
The fletcher memorial home

הפלטשר שעליו מדובר הוא אריק אביו של רוג'ר. השיר נכתב על כל מחרחרי המלחמה ואם תקשיבו טוב תוכלו לשמוע גם את שמו של בגין מוזכר בשיר. ואין לי ממש מה להוסיף יותר.

CaerBannog

New member
אם כבר אז כבר

אריק פלטת'ר ווטרס היה אביו של רוג'ר ווטרס, שמת במלחמת העולם ה2. השיר מספר בצורה צינית כמובן, על מעין בית אבות לשליטים העריצים ומנהיגי המלחמות של העולם, נכון לשנת 82 ולראות עיניו של רוג'ר ווטרס, הוא מתאר את החיים שם כמעין פרדוקס כזה,הוא מדבר על איך "הם יוכלו להופיע בפני עצמם על גבי טלוויזיות במעגל סגור, כדי להיות בטוחים שהם עדיין אמיתיים" (תרגום חופשי), יש פה אולי איזשהי פנייה לצורך שיש להם לדעתו להרגיש מעל אנשםי חארים, או אולי הצורך שלהם להיות בעלי עוצמה שהוא עד כדי כך חזק שלמעשה הם לא יוכלו להרגיש קיימים לולא כוחם, ולכן יצטרכו לראות את עצמם בטלוויזיות במעגל סגור, שגם מתייחס לעניין של ריגול ואולי אף המלחמה הקרה. ווטרס מונה את רשימת העריצים שלו בשיר, כאשר הוא מזמין את כולם וקורא את שמות דייריו של אותו מעון, מרגרט טאצ'ר, מנח בגין, כל מיני ערבים כאלה ואחרים, נשיא ארה"ב דאז רייגן נדמה לי וכו' שוב ממשיך ווטרס בביקורת הנוקבת שלו כלפי מנהיגי העולם המחלולים מלחמות לכיף הפרטי שלהם (לדעתו), הוא מתאר אותם כ"תינוקות מגודלים" (שוב, תרגום חופשי משו) כי כמו התינוקות הם רבים על קקי ומתעסקים בקקי, רק שאנחנו אלו שסובלים מזה. ווטרס בוחר לקרוא לשיר, ולמעון ע"ש אביו שמת במלחמת העולם ה2, כמובן כתוצאה מאותם עריצים מטורפים אשר לא יכולים להפסיק להילחם אחד בשני ולריב על שטח. יש פה מעין פרדוקס בבחירת שמו של השיר, לאורך כל האלבום, ובכלל, ווטרס מבקר את זה שהאדם הפרטי נפגע והוא בעצם זה שסובל מכל ה"משחקים" של ה"עריצים" והדיקטטורים של העולם המודרני, הוא בוחר בשם של אביו גם כנושא שקרוב אליו אך גם כפרדוקס על זה ששמו של הפרט הפגוע ובית לזכרו יהיה המקום לשכן את הגורמים והמתנכלים לפי דעתו לכל הסבל הזה, הוא מתאר את התמונה הגדולה ע"י שימוש והדגשה חוזרת ונשנת של בפגיעה בפרט.

meandmeandme

New member
the gunner's dream

לדעתי השיר הזה, מספר 5 באלבום, הוא אחד הבלדות המרגשות ביותר שאי פעם נכתבו על ידי פינק פלויד ורוג'ר ואטרס בפרט. כידוע האלבום כולו עוסק במלחמה, התוצאות שלה, ההשלכות שלה, הסיבות שלה, וכל מה שקשור אלייה. השיר הספציפי הזה, שמלווה כולו בפסנתר יפיפה, מספר על חלומו של חייל (ככל הנראה תותחן) שנרדם בשדה זר (כנראה ויאטמנם). הוא חולם על ההלוויה שלו. עם אימו שלו וחברו הטוב ביותר (או אביו החורג, אין לדעת) חוזרים לאוטו מיד לאחר הטקס. השירה הדרמטית של ואטרס "the silver in her hair shines in the cold... novmeber air..." פשוט יפיפה, ומרגש אותי כל פעם מחדש. קצת לאחר הקטע הזה מגיע סולו סקסופון מלנכולי שמוביל אותנו לחלומו השני של אותו חייל. הפעם החולם אופטימי, החייל חוזר מהלחמה. העולם לא מושלם אבל הוא יותר טוב ממה שהיה פעם. אפשר "לנות בשתי צידי המסלול", ו"לכולם יש גישה לחוק" ו"כבר לא הורדים את הילידים". מילים מרגשות מציפות את האלבום הזה, בשיר הזה בפרט הם חזקות להפליא. שיר נפלא ומרגש, אחד מההילייטים של התקופה הזאת של הפלויד.

rain of ice

New member
the final cut

תחושה של עצב ממלאת אותי שאני עומד מול העובדה ששנים שמעתי מוזיקה ומועלם לא שמעתי את pink floyd שנים שירדו לטמיון... אני שמח לומר שאולי מצאתי את הלהקה בשלב מאוחר יחסית בחייאך יש כאילו שלא ימצאו את האור לעולם... כמובן שהתחלתי לשמוע את האלבומים שאני מכיר מפה ומשם, שמעתי את כולם אחד אחר השני ולמדתי מוזיקה מהי (לא שqueen או led zeppelin לא יודעים לעשות מוזיקה אך על מעמדם הרם באלבומי השירים שלי pink תמיד יהו ראשונים לכל). לאלבום the final cut הגעתי בערך אחרון, חברי אמרו לי שהאלבום די חלש אך אני מצאתי בו משהו אחר! ובכן מה מצאתי? את האלבום הטוב ביותר של רוג'ר ווטרס ואלבום מצויין של הלהקה בכלל. דברים רבים יש לי לומר בנוגע לאלבום אך סביר להניח שאשכח את חלקם אם לא רובם. נתחיל? האלבום הינו אחד הכשלונות הכלכליים הגדולים של הלהקה, הוא מכר מעט מאוד (יחסית כמובן) והיווה את השפל שבעצם סיים את הצלחתה, קבים ביקרו אותו וכן במיוחד את רוג'ר. אך למי אכפת ממכירות ומבקרים? כפי שאמר דיויד גילמור שהאלבום הינו בעצם סולו של רוג'ר שבוצע ע"י הלהקה כדי להבין את האלבום צריך להבין את רוג'ר. האלבום נקרא החתך הסופי, מדוע? -החתך הסופי- המילה האחרונה, ואכן רוג'ר פרש לאחר מכן -החתך הסופי- החלק הסופי- החלק האחרון של החומה ואכן על אף שהאלבום מכיל הרבה מהאלבומים הקודמים של הלהקה הוא בעיקר מזכיר את החומה, האם רוג'ר מרגיש שפיספס דבר כלשהוא בחומה? -החתך הסופי- הליטוש הסופי- האם רוג'ר מרגיש שמה שעשה עד כה אינו מספיק האם היהלום אשר יצרו הוא וחבריו זקוק לליטוש סופי? החתך הסופי- חתך פיזי לצורך התאבדות- באלבום מופיעה הביטוי, פעם אחת בsouthempton dock בו מבינים אנשי בריטניה שהמלחמה לעולם לא תחדל ופעם שניה בשיר נושא שם האלבום בו הגיבור רוצלה להתאבד, האם רוג'ר מרגיש שכבר אין מוצא ממצבו הרע? ובכן כולם ביחד, אבל נחזור לרוג'ר, זה זמן רב כבר שעבר מאז ילדתו ורוג'ר כבר אינו נער או איש צעיר אך הוא כמובן עסוק באובבסיות הנוראיות שלו. ובכן האובססיה הראשונה והברורה ביותר הינה החסך באב, אותו חסך אשר גם העיב על ילדותו בכך שלא היה אב לצידו וכן אימו הפכה למאוד דומיננטית ומגוננת (ראה הסרט החומה) וגם אותו חסך אשר בגללו תמיד עסק במלחמה והחברה האנושית אשר לקחה את אביו ממנו ולכן תמיד רדף את שני הגורמים האחרים מאז ומעולם (ולא רק בחומה). האובבסיה השניה של רוג'ר היא הכנות והאמת, האם להיות כנה? האם לחשוף את הצד האפל שלך (של הירח...)? האם על אף כל החברה הארורה מסביב (animals) יש מקום לאמת וכנות? על אף שחלפו שנים רבות עדיין הדבר מהדהד בראשו night after night gpoing round and round my brain his dream is driving me insanennnnne (the gunners dream) צריך להבין שרוג'ר אינו סתם סולן ומשורר כה מוצלח, הדבר נובע מעצם העובדה שרוג'ר מצא כי את שיא יכולת התקשורת, הדיבור והיצירה שלו הינה המוזיקה ודרכה הוא בעיקר מדבר, בעיקר מדבר עם עצמו... ועל אף כל האלבומים ועל אף כל שיריו ועל אף הכל עדיין חסר משהו, עדיין הוא לא השלים עם מותו של אביו ועולם שגרם לכך, הוא על סף יאוש סופי כמעט מטורף, אף אחד לא מבין אותו כמו שרצה... ולכן הוא לוקח את המוצר הכי מוגמר שלו, החומה, ומלטש אותה, הליטוש הסופי ובליטוש הוא מוסיף מכל אלבום ואלבום ליהלום הסופי שלו. ובכן לא רק שלו כי בלי עזרתם של חבריו, רחוק הוא לא היה מגיע (וגם לא הגיע...)

meandmeandme

New member
ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif!!!

יופי של ביקורות. לדעתי רק חסר בה כמה הזכרות על זה שחלק מהשירים בפיינל קאט הם בעצם שירים שלא היו מספיק טובים כדי להכנס לחומה, ועל ההשפעה של המצב (הרע) של הלהקה באותה תקופה על האלבום. חוץ מזה הכול יופי טופי
אבל! כנראה בגלל שאתה חדש לא הספקת להתעדכן. הפרויקט בעצם עוסק בביקורות שירים ולא ביקורות אלבומים. אם תוכל לכתוב ביקורות לשירים שאתה אוהב באלבום יהיה אפשרי להכניס אותם לפרויקט.

rain of ice

New member
נמשיך?

ובכן רוג'ר אולם אובססיבי, מעט (מעט?) מטורף, ילדותי, פסימי וציני אך עדיין זמר טוב וכנראה כפי שהוא אומר אדם נבון בעל חוש התבוננות מצויין I've got amazing powers of observation Nobody Home, the wall והפעם הוא נחוש בדעתו לסיים את הסאגה, הפעם הוא יצא מהטרדיה הפרטית שלו וגם ישאר בה ביחד הפעם רק הוא יעמוד אל השופט רק הוא לבדו ולא אותו דיקטטור מהחומה. וכשהאמת תחשף הוא יכול לנוח סוף סוף. ולכן הפעם רוג'ר לא יוצא רק נגד מלחמת העולם השניה והנאצים אלה נגד המלחמה בכלל וכן אפילו נגד עמו ומדינתו! הפעם הוא מוסר לנו בשיריו שזה לא הם אשמים וזה לא הוא, הפעם זה אנחנו ואני (רוג'ר). וכך הוא מתחיל בילדותיות תמימה tell me true tell me why was jesus crucified is it for this that daddy died? was it for you? was it me? did i watch too much t.v.? is that a hint of accusation in your eyes? שאלות ילדותיות המקשרות בין מותו של אביו למותו של אלוהיו, שאלות שיכולות לעלות רק ממוחו של ילד (מי יקשר בין מות ישו לצפייה בטלוויזיה?) וכן כך מתחיל סיפרונו בשאלות ששאל רוג'ר כילד... המשך השיר the post war dream, ממשיך ושואל מה קרה לחלום לאחר המלחמה? מה קרה לחלום אחרי מלחמת העולם השנייה שכל אומות העולם בפרט הבריטים מסרו שלא תיהיה מלחמה יותר (מי נרדם בשיעורי היסטוריה?)? מה קרה? איפה השלום? ורוג'ר מאשים בגלוי את בריטניה בשבירת החלום בפרט את מרגרט תאצ'ר ראש הממשלה דאז אשר הכריזו מלחמה על ארגנטינה ב1982 בשביל שתי איים מטופשים... וכאן אנו רואים התבגרות של רוג'ר לבסוף, סוף סוף הוא עוזב את המלחמה שלקחה את אביו ונוחת במציאות, וכאן הוא הוא מצביע לעברנו ואמר שגם אנוט אשמים במלחמות, כי גם לאחר המלחמה הגדולה, לא מנענו אחרות אפילו לא את הטיפשיות הקטנוניות ביותר כזאת... should we shout should we scream "what happened to the post war dream?" oh maggie maggie what have we done? והאלבום ממשיך ואני לא יתעכב על כל שיר ושיר (אם כי יכולתי) ונמשיך לשיר הרביעי the hero's return שהוא ללא ספק חצי מהשיר הכולל בשיתוך השיר החמישי the gunners dream שני השירים מהווים את סיפוריהם של חייל אשר חזר לביתו אך נימצא עדיין בטרואמה לאחר מה שחווה במלחמה, וכן את חלומו של חייל אחר שנהרג במלחמה בידי אותו חייל מהשיר הקודם. שימו לב למילים המחוקות jesus christ, i might as well be dead if i can't see how dangerous it must feel to be training human cogs for the machine without some shell-shocked lunatic like me bombarding their still soft shores with sticks and stones that were lying around in the pile of unspeakable feelings i'd found when i turned back the stone turned over the stone of my own disappointment back home ולמה הן לא מבוצעות בשיר עצמו? אולי העיקר אילם? לא ניראה לי שרוג'ר לא הצליח לחבר מוזיקה הוא או וכל חברי הלהקה... וכן יש לשים דגש למשפט הבא u hear the tolling bell מי זה אותו אדם נאמן ששומע את הצלצול? Far away across the field The tolling of the iron bell Calls the faithful to their knees time, the dark side of the moon אין ספק ששני שירים אילו הם שירים מצממרים, החלום לאחר המלחמה כל כך פשוט, מעט אוכל, מקום לגור חופש דעה ורעיונות מוצלחים דומים וכן כמובן לא להילחם... אבל רוג'ר על אף "שירי המלחמה" תמיד חוזר אליו וכאן בשיר השישי paranoid eyes הוא מדבר מעט על כנות חלומות והעמדת פנים, ללא ספק שיר יפהפה... ואם כבר מדברים על כנות ונשמתו של רוג'ר עצמו הרי שאנו צריכים לפנות לשיר הטוב ביותר בדיסק, שיאו של הדיסק, שיא הכנות של רוג'ר וכן שיאו של רוג'ר בפרט והרי הוא the final cut תרגום חופשי (סלחו לי...) אחרי בכי, רחוק מלעוף בשמים כחולים (החומה) מתחבא אי שם בחור באדמה (ביתו), הוא יספר, אם תעברו את כל המחסומים (אלבומים) אם הכלבים מanimals אם המכונות מwish u where here ואם היריות בחומה והלאה והלאה הוא יספר, יספר מה עומד מאחורי החומה וכן בגלל שאילו האבנים ממנה היא בנויה, ואם תעברו אותם בסוף ישאר רק רוג'ר עצמו. ילד עם חלומות גדולים, ילד שתוהה האם שיריו נתנו לכם אמונה חדשה, האם לבסוף אחרי הכל הוא הצליח להעביר את המסר שלו על העולם? ועל עצמו האם לבסוף תאהבו אותו? או שזה עוד אחד מחלומותיו המטורפים... ומה אם הוא יראה לך את הצד האפל (לאשתו, לנו) יפתח את ליבו, יראה את צידו האפל? מה נעשה? האם אשתו תיברח? תגרש אותו? האם אנו נישנא אותו ונגרש אותו ולא נימשע את שירין של אותו משוגע לעולם? או שניקח אותו חזרה בהשלמה? וכעת הוא מתחרט לאחר מעשה, כי הרי קיבל ביקורות נוקבות לאורך כל חייו... חשבתי שאני צריך לסבול את רגשותי הטהורים! לקרוע את וילון השקר! ותראו מה יצא לי מזה: אשתי גירשה אותי! ועכשיו אני לבד ובדיוק שבאתי לגמור הכל, בדיוק אז היא התחרטה, אבל הכל לא משנה לא היה מעולם האומץ לסיים הכל... ובכך נגמר השיר, שיר כה כנה כה יפה, היהלום שבכתר, אולם לא שיאו המוזיקלי אך שיאו הנפשי הגבוהה ביותר של רוג'ר. האם אתם הייתים מעיזים לכתוב שיר כזה? איזו תעוזה... ובכן על אף כל הצד האפל ועל אף כל הצדדים החלשים, בכל זאת לא ברחנו, אלה נשארנו לצידו... ובכן בכך מסיים רוג'ר את אובססית הכנות שלו לבסוף ומשלים עם הסובב אותו, סוף ראשון... אך רוג'ר לא נותן מנוח ולו לרגע של רגשנות ומיד מתחיל השיר not now john שיר מאוד בוטה וחזק, פעם ראשונה שאני שומע שיר בו נשמעת קללה בפירוש fuck all that we've got to get on with these רוג'ר נותן לנו את תגובותו של העולם לרגשנותו וכן לרעינותיו הפצפיסטים והחלומות, תשכחו מהכל חייבים להמשיך בגלל החיים, חייבים להמשיך כדי לשמר את עולמנו וכמו שנאמר ללא הקשר the spice must flew וכן הרי שרוג'ר מכיר בכך שהעולם ישאר במסלולו וזה הסוף השני שמסביר שעל אף כל החולמים (כדוגמת john- john lenon) העולם ישאר בעוורנו הנוכחי ורוג'ר ישלים עם כך וילך לבאר עצבני... oi' where's the fucking bar john! והאם נסתיים האלבום? לא, הגענו לסוף השלישי, בין עולם חלומתנו ושאיפתנו ועולם העובודה הומלחמה תמיד יהיה מרחק זה או אחר, אבל בסוף כולם מתים והסוף האחרון הוא סופי מאוד, המוות... finally i understand the feelings of the few ashes and diamonds foe and friend we were all equal in the end תשקרו ותגידו שלא הצטמררתם בעת שהילדים צעקו, וכך בחן ובבוטות רוג'ר מסיים את הקרירה שלו בליטוש אחרון מבחינה מוזיקלית, אישית וכן גישתו לעולם הסובב אותו... ועל אף שאני לא נוטה לערבב בין כתבים (ומקורות) שונים כי כך אפשר לבנות כל דבר שתרצה (ראו שיעורי תנ"ך והיסטוריה) בכל זאת אעשה זאת כאן ולו שאולי לבסוף אכן רוג'ר הצליח ברצונו להעביר אלינו מסר טוב על אף אופיו המופקפק when you're one of the few to land on your feet what do you do to make ends meet? !!!teach make them mad, make them sad, make them add two and two make them me, make them you, make them do what you want them to make them laugh, make them cry, make them lie down and die take heed of the dream take heed (one of the few והסוף של the gunners dream) ועל הסיום החביב והטוב, fuck all that i got to get on with my life ואולי, אולי עוד פעם אחת לשמוע את the final cut תודה רוג'ר תודה גם לכם pink floyd

למעלה