שאלה חשובה מאוד - כנסו בבקשה

SeverusSnape

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשאלה חשובה מאוד - כנסו בבקשה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo63.gif

שלום, קוראים לי שירה. אימא שלי יהודייה ואבא שלי ערבי. כך שמבחינת היהדות הבנתי שכעיקרון אני יהודייה, אבל בתעודת זהות שלי בתיבת הלאום יש שם כמה כוכביות שזה אומר שאני רשומה בתור "ערבייה". הקטע הוא שאני רוצה לחזור לדת היהודית (למרות שאני לא דתייה, אך זאת לא הפואנטה, הקטע הוא שאני לא רוצה להיות מוסלמית כי אני לא סובלת את הדת שלהם - ובהתחשב בזה שאני גרה בישוב ערבי ולומדת בבית"ס ערבי ואני בת 17, אז עד שאני לא אגמור תיכון אני ממילא לא אוכל להמיר את הדת. אבל זה יקרה אוטו-טו... ואני לא יודעת מה צריך לעשות ונכנסתי לפורום הזה כי אין פורום כאן בנושא גיור אומשהו בנושא... כך שלא ידעתי למי לפנות ואני מקווה שלפחות אם לא תדעו לעזור לי, אז תפנו אותי למי שכן יודע... עכשיו, בעניין אחר: בתנאי שאני אדע מה עושים ובתנאי שאני ארשם בת"ז בתור יהודייה, הבעיה השנייה זה צה"ל. כמובן כל מי שיהודי חובה עליו לשרת בצה"ל, אך המצב שלי שונה לחלוטין. כומ שהזכרתי כבר, אני גרה בישוב ערבי, ועד כמה שאני רוצה לצאת משם, אני לא אוכל לממש זאת מסיבות כלכליות. וכאן, אצל הערבים, אני מפחדת לחזור הביתה במדים כי זה יסכן אותי ואת המשפחה שלי (ויש לי עוד אחיות קטנות שלומדות בבית"ס) כך שאם אני אשרת בצה"ל, זה יהווה סכנה פיזית ממשית על חיי וחיי משפחתי. אבל אני מאוד רוצה לשרת את המדינה! ושמעתי על אופציית ה"שירות לאומי" והיא מאוד קורצת לי, כך שאולי אתם יודעים לאן אני יכולה לפנות כדי לקבל תשובות ועזרה? אני אודה מאוד לכל מי שיענה, באמת. בתודה, שירה.

רון סי

New member
סעיף "לאום" בתעודת הזהות אינו בתוקף יותר

קראי כאן. מאז 2003 לכולם יש כוכביות בסעיף הלאום. על פי התיאור שם אמור להופיע בת"ז שלך תאריך הלידה העברי. את יכולה גם לברר את הלאום שבו את רשומה במשרד הפנים, שם יבדקו את מרשן האוכלוסין.

SeverusSnape

New member
ואז אם אני אלך למשרד הפנים ויגידו לי שאני

רשומה בתור "ערבייה", מה אז אני אצטרך לעשות כדי להמיר את הדת? שנייה, אמרת שאם מופיע תאריך לידה עברי אז זה אומר ש... אני יהודייה?

אופירA

New member
מנהל
משרד הפנים אינו קובע את דתך

האלוקים קובע בת לאיזה לאום את, ואם אמך יהודיה כשרה, את יהודיה כשרה כמוה, יהא הרישום אשר יהיה בכל תעודה שהיא מתעודותייך, ויהא החינוך אשר תקבלי אשר יהיה. אינך צריכה להמיר שום דת ולא להתגייר בשום צורה. רק לדעת שאת יהודיה, ולא להתרגש אפילו אם הרבה אנשים יאמרו לך שאת מוסלמית... מה שכן, את צריכה להיות מציאותית. אין על יהודים חובה לשרת בצה"ל, אלא חובת השירות היא על תושבי ישראל עפ"י חוקי מדינת ישראל, ולא עפ"י חוקי היהדות. אין קשר לחוקי היהדות. עפ"י חוקי המדינה משרתים לא רק היהודים אלא בני לאומים שונים, אלא מי שגר בכפר ערבי אינו נקרא לשירות בטחוני מטעמים בטחוניים. כך שאת פטורה מהשירות עפ"י חוקי המדינה, והיות שזה אינו סממן לשום יהדות, אינך צריכה להתעקש על עניין זה, היות שזה יסב לך הרבה צרות ללא סיבה וטעם. במקום זה, את צריכה למצוא את הדרך לעמוד על הרגליים מבחינה כלכלית ולצאת ככל האפשר מהר מהכפר הערבי בלי להסתבך יותר מידי עם יושביו ובלי להסתכן או לסכן את אחיותייך. לכן הייתי ממליצה לך ללכת בכיוון מציאת פרנסה ולא בכיוון שירות לאומי שאינו מקנה לך יכולת כלכלית. שירות לאומי מטעם עצמך תוכלי לעשות כאשה עצמאית ובוגרת כמתנדבת בבתי חולים או בכל ארגון שיחפוץ ליבך, עפ"י בחירתך ורצונך, ולא בהכרח תחת מרות מוסדות המדינה. פני לארגון "יד לאחים" ע"מ לקבל עזרה במהלכייך, והכוונה כיצד לא לסכן את חייך וחיי אמך ואחיותייך בצעדייך.

SeverusSnape

New member
אתה אומר לי להיות מציאותית, ואני אומרת לך

לא לצאת מפרופורציות. כשאני מתכוונת שהמצב הכלכלי לא מאפשר לנו לצאת מהכפר הערבי הזה, אז אני באמת מתכוונת לכך. ולא תעזור לי שום עבודה כי כך אני אצטרך להמשיך ולעבוד עד אחרית הימים כדי לפרנס את אימא והאחיות... ומה עם החיים שלי? אני מתכננת ללמוד באוניברסיטה, אני מתכננת לבנות חיים משלי, ולא להיתקע בבוץ שנכנסנו אלוי לכל החיים! אני רוצה לעשות שירות לאומי כדי שיהיו לי את אותן הזכויות אשר יש לאלה שהשתחררו מצה"ל, ושירות לאומי לא יהווה סכנה על חיי או חיי משפחתי. אתה אומר שאלוהים קובע בת לאיזה לאום/דת אני שייכת, ואני אומרת לך שאתה צודק, ואני בליבי יהודייה (אומנם לא דתייה, אך עודני יהודייה) וכדי להוכיח זאת אני צריכה שיהיה רשום בת"ז שלי שאני יהודיה! ואימא פנתה לארגונים מסויימים כדי לקבל עזרה, אך הבעיה היא שיש לי אחיות קטנות שרק התחילו בית"ס, ואם עכשיו אנחנו נעבור לגור בישוב יהודי, אז זה יהווה בעיה לאחיות שלי, חוץ מזה שאני צריכה עוד לגמור תיכון

אופירA

New member
מנהל
בת.ז. לא יהיה רשום יהודיה

גם בתעודת הזהות שלי אין רישום של יהודיה. יש לי כוכביות בדיוק כמו שלך. מלפני מספר שנים אין יותר רישום של לאום יהודי בתעודת הזהות. לפני שתתנדבי לשירות הלאומי, בררי את הזכויות שהשירות הזה נותן - באוניברסיטה, בדיור, בעבודה וכו'. נראה לי שאין יותר מידי זכויות. לגבי דיור - אם אחד מבני הזוג שירת שירות צבאי/לאומי והשני לא - הזכויות לנקודות במשכנתא הן כשל זוג של יוצאי צבא. מספיק שאחד מהם שירת שירות צבאי.

masorti

New member
כדאי שתצייני כגילוי נאות שאת חרדית.

את מנסה למנוע ממנה ללכת לשירות לאומי לא בגלל שיקולים כלכליים אלא בגלל שלדעתך מלכתחילה אף בחורה לא אמורה לעשות שירות לאומי.

אופירA

New member
מנהל
שטויות

הבעיה שלי כחרדית היא שהבחורה רוצה ללכת לשירות לאומי, אך אין לי בעיה עם זה שאחיותיה הקטנות חיות בכפר ערבי ומתחנכות בבתי ספר ערביים??? ואין לי בעיה עם זה שאמה נשואה לגוי???? מדובר בבחורה בת 17 שמשוכנעת שהשירות הלאומי ייתן לה זכויות כלכליות שאני, כאשה מבוגרת, שהמשכנתא כבר מאחורי, יודעת שהן לא בהכרח שוות שנה שבה היא יכולה להתפרנס משכר עבודה. לכן הצעתי לה שתברר קודם שהיא בונה עליהן... אם טעיתי - אשמח מאוד שיהיה לה רק טוב. לידיעתך, נערה יהודיה שקיבלה חינוך חילוני עד גיל 18, עדיף לה שתלך לצבא או לשירות הלאומי, מאשר שתשנה באופן קיצוני את אורח חייה מאחר שהחליטה לקבל על עצמה אורח חיים שומר מצוות. הדברים חייבים להיעשות בהדרגה, ואין להחליף מנטליות מהרגע להרגע, ועוד בעניינים שהם מאוד מושרשים בחינוך ובמנטליות החברתית במדינת ישראל כמו השירות הלאומי. על אחת כמה וכמה נערה שקיבלה חינוך ערבי (!!), ושמעידה שהיא עדיין אינה חושבת בכיוון של שמירת המצוות. אלא בגלל שיש לה בעיה כלכלית, והיא גרה בכפר ערבי (כך שבוודאי שלא קיבלה חינוך שמחייב שירות לאומי או צבאי...) - הצעתי לה לבדוק היטב אם הכיוון הזה הוא העדיף לה. גם אם רוצים לחשוד באנשים צריך להפעיל קודם את השכל... אבל כיוון ש"פיקחותך" התבטאה כאן בפורום רבות בהתייחסותך לאנשים, וכבר כל המשתתפים עלו על טיבך, לא הופתעתי יותר מידי.

masorti

New member
שטויות...

אף אחד לא טען שאין לך בעיה עם זה שהיא חיה בכפר ערבי. אבל ברור לחלוטין שאת מנסה לשכנע אותה לא ללכת לשירות לאומי בגלל האידיאולוגיה החרדית שלך. נו בטח... "יד לאחים" כבר ידאגו שהיא תהפוך 'חת-שתיים לתלמידת סמינר חרדי. ועדיף שלא תייעצי במה שאין לך מושג. בפרט אל תשקרי לה בטענה שצה"ל לא מגייס אנשים לפי מקום מגוריהם בלי קשר לדתם. אילו מגורים בכפר ערבי היו קריטריון אוטומטי לפטור משירות, חצי מצעירי ת"א היו מעבירים פיקטיבית את כתובתם ליישובים ערביים. למיטב ידיעתי, המדיניות של צה"ל היא לא לגייס "בני תערובת" אלא בהתנדבות. והמדיניות תקפה גם אם אותו אדם גר בלב יישוב יהודי.

אופירA

New member
מנהל
מעניין מאוד...

הגישה החרדית, לשיטתך, מעדיפה שבת ישראל לא תצא מהכפר הערבי לשירות לאומי, אלא תישאר בחינוכו של אביה הגוי הערבי, שיחנכה להינשא לגוי ערבי... ואני יודעת שהגישה החרדית פוסלת את השירות הלאומי לבת ישראל רק מטעמים של צניעותה של בת ישראל, ששייכת לחינוכו של בית אביה (היהודי!!!). כך שמבחינת ההשקפה הדתית, במקרה כזה עדיף שתצא לשירות צבאי/לאומי ותתרחק מהחברה הערבית. מבחינה כלכלית ומבחינת השאיפות שלה בחיים - לא ברור לי שכדאי לה, וטוב שתבדוק היטב את הנתונים. אתה, לעומת זאת, ממליץ לה להתגייס לצה"ל בהתנדבות ולסכן את חייה וחיי בני משפחתה. מעניין...

arriy80

New member
אולי יש כאלו...

שיעדיפו לראות בת יהודיה חייה כערביה ומתענה, מאשר לראותהּ חייה כיהודיה שומרת על מצוות האלוקים ותורתו. לדידם, אסון לאומי גדול לחיות כיהודי שומר תומ"צ (וח"ו שיקרא "חרדי"), ועדיף שיהודי יחיה כערבי.

SeverusSnape

New member
תראי, קודם כל את טועה בקשר לאבא שלי

והחינוך שאני מקבלת ממנו. ראשית: ההורים שלי בכלל גרושים כך שאבא לא גר בבית איתנו וקיבלתי חינוך לא ערבי (בכלל!!) בבית... כך שבקשר לחינוך שלי וכל הקטע שאבא חינך אותי להינשא לגוי ערבי - תורידי מהעניין. אני קודם כל צעירה שעדיין לא חושבת על כל הקטע של חתונה ומה שמסביב, שנית אני אתחתן עם מי שאני אוהבת, לא משנה מיהו (גוי ערבי/נוצרי....) בקשר לשירות לאומי: את השירות לאומי אני מרגישה שאני חייבת לעשות, גם בתור אזרחית במדינת ישראל, גם בשביל לקבל מעט כסף שיעזור בבית ובלימודים, וגם בגלל שאני רוצה לשרת את הקהילה ובמיוחד בבתי חולים. לצה"ל כמובן, כמו שאמרת, אני לא מתכוונת להתגייס מכיוון שאני לא רוצה לסכן את משפחתי, ולא בא בחשבון (רון סי) למצוא לי משפחה אומנת יהודית לגור בה עד שאגמור את השירות, כי זאת לא אני שאלך למשפחה אחרת לגור בה כשיש לי משפחה בבית, חוץ מזה שזה גם יסכן את חיי כי כאן לא נהוג שבחורה תצא מהבית לפני שהיא מתחתנת.... ו...בקשר לדת: אינני דתיה, ובטח שלא חרדית, מה שכן אני חילונית שחוגגת את חגי היהדות, זה הכל. אני - מבחינת השקפת עולם שלי- לא עבד של אף אחד, וסליחה אם מישהו נפגע כאן אך זאת אני. אני בחורה עצמאית, חופשיה בדעותיה, שלא בוער לה כרגע לעזוב את הבית בכפר הערבי מכיוון שזהו ביתי, שם נולדתי ושם חונכתי (למורת רוחי אבל זה מה יש), ומסיבות כלכליות, כפי שכבר הסברתי, אין ביכולתנו לעבור לגור במקום אחר כרגע, כך שאין לי אופציה אחרת אלא להמשיך לחיות את חיי כפי שאני מתכננת אותם.

masorti

New member
אין שום בעיה מבחינת המדינה שתלכי לשירות לאומי

בין אם את רשומה במשרד הפנים כיהודיה ובין אם כמוסלמית. (יש מוסלמיות כשרות שמשרתות בשירות לאומי) אם את מרגישה חובה לתרום למדינה בשירות לאומי, ואם משפחתך לא מתנגדת..... אז לכי עם זה.

SeverusSnape

New member
יס, I know... אך לי יש בעיה עם זה שאני רשומה

כמוסלמית. אני רוצה להירשם כיהודיה לכל דבר
(וכן, אני יודעת שכעיקרון אני יהודיה, אך אני רוצה שגם יהיה כתוב, ככה בשביל שאני אהיה רגועה ושלווה) THX!

masorti

New member
מעניין מאוד...

שאת לחלוטין מסלפת את מה שאמרתי. לא טענתי שאת מעדיפה שבת ישראל תישאר בכפר הערבי, אלא שאת רוצה לשכנע אותה בעקיפין לעבור לחסותו של ארגון חרדי זה או אחר (כדי להפוך לחרדית). וגם לא המלצתי לה להתגייס לצה"ל אלא לשירות לאומי.

רון סי

New member
קודם תלכי ותראי

אם את רשומה שם בתור ערביה ואמא שלך למעשה יהודיה (היא רשומה כיהודיה), אז זו טעות שלהם. הם יתקנו אותה, ואם לא יתקנו תגשי לרבנות, תספרי להם את הסיפור, והם ידאגו לתיקון. לגבי התאריך עברי, זה מה שכתוב בויקיפדיה, אני לא יודע מעצמי. אולי זה לא נכון.

SeverusSnape

New member
וזה משנה אם אימא שלי....

התאסלמה? או שזה לא קשור מכיוון שכאילו היא עדיין יהודיה?

רון סי

New member
לדעתי זו לא צריכה להיות בעיה

מבחינת חוק השבות יהודי הוא מי שלא המיר את דתו. אבל מבחינת ההלכה יהודי נשאר יהודי גם אם המיר את דתו. ככה שאמא שלך לא איבדה את יהדותה מבחינה הלכתית. השאלה היא מתי התאסלמה, לפני שילדה אותך או אחרי. השאלה גם אם מישהו יודע על המרת הדת שלה. האם הדבר נרשם בתעודת הזהות שלה? בקיצור, חבל שאת חושבת על זה כל כך הרבה. גשי למשרד הפנים ותבדקי. אם את רשומה שם בתור לא-יהודיה, גשי לרבנות ואני בטוח שהם יסדרו את זה. אם אמא שלך יהודיה (התאסלמה או לא) את יהודיה, ואם הרישום אומר אחרת הוא שגוי ואפשר לתקן אותו. אגב השירות הצבאי, אם את רוצה לצאת מהכפר ולחזור לחברה היהודית, כדאי לך דווקא להתגייס, אם הצבא ירצה בך. את יכולה לקבל מעמד של חייל בודד (במקרה שלך - חיילת שהקשר עם משפחתה מנותק), ואפשר שימצאו לך משפחה אומנת יהודית, ובכל מקרה תקבלי סיוע נוסף מהצבא.

masorti

New member
אני מציע שתגשי לרבנות ותבדקי.

אף אחד פה אינו רב, וכל התשובות כאן הן בערבון מוגבל.

למעלה