שאלות בנושא התפתחות

נגה אר

New member
../images/Emo160.gifזריז מדיי- מה לעשות../images/Emo35.gif

שלום, בני בן חצי שנה ושבוע. זוחל גחון כבר כחודש, במקביל נעמד על 6 והתנדנד קדימה ואחורה. לאחרונה נעמד על 6 ועושה כמה צעדים לאחור ואז יורד חזרה לגחון ומתקדם. על הגחון הוא מטייל בכל הבית חופשי. כל דבר מסקרן אותו, במיוחד במקומות שאחותו שם. לפני כמה זמן שאלתי איך לענין אותו ברגליים ושמתי לו צעצועים כדי למשוך את תשומת ליבו, אך "עושה לי טובה", מושך קצת את הגרב ומיד מתהפך חזרה לבטן וזוחל ולא מענין אותו כלל. בימים האחרונים הוא התחיל לעבור מכשולים בהצלחה רבה, גם מכשולים גבוהים ולהיאחז בארגזים ובמשחקים ולהיעמד על הברכיים , לקרב את עצמו לדבר שאותו הוא מחזיק, ואז להיעמד על קצות האצבעות לכמה שניות. אבל מה עם זחילה על 6, התעניינות ברגליים, ישיבה? הוא כל כך ממהר שקצת מדלג על דברים. מה אני יכולה לעשות כדי לעצור מעט את ההתקדמות לקראת עמידה ולגרום לו לזחול ולשבת? תודה מראש, טלי

התהפכות מהבטן לגב

אייל שלנו בן שישה חודשים, מתהפך רק מהגב לבטן, לא מהבטן לגב. הוא נשאר על הבטן די הרבה זמן, משחק בשתי ידיים בצעצועים ומכניס אותם לפה, מרים ראש ובית חזה גבוה, עושה הרבה "אווירון" ובשבוע האחרון התחיל לזחול אחורה (לא על הגחון, דוחף עם הידיים והרגליים ומתקדם אחורה). כשנמאס לו על הבטן הוא נח (ראש על המזרן ואצבע בפה) או בוכה ניסיתי לגרות אותו להתהפך לגב, להפוך אותו עם היד מתחת לחזה, בד"כ הוא פשוט מתהפך חזרה לבטן. מה עושים ?

הכגג

New member
אחרי מחלות

בני בן שנה וחמישה חודשים. מבחינת מוטוריקה גסה הוא מעט איטי ורק לפני כשלושה שבועות התחיל לעשות צעדים ראשונים.היה נראה שהוא נהנה מזה ואיתגר את עצמו כל פעם להעמד לבד (מחא לעצמו כפיים) ולנסות ללכת. אחרי שבוע הוא היה חולה ואז הפסיק לתרגל הליכה כמה ימים, אחר כך הבריא ליומיים ושוב נהיה חולה. עכשיו יש לי הרגשה שהוא חושש לנסות ללכת עצמאית. כל הניסיונות שהיו לפני כשלושה שבועות פסקו והוא לא מוכן לנסות ללכת בלי אחיזה ברהיטים או יד... האם זו תופעה מוכרת? מה כדאי לעשות? תודה....

עדן77

New member
ענת שלום

ביתי בת 5 חודשים(עוד שבוע) ומזה כחודש אנחנו מושיבים אותה עם תמיכה של כריות וגם בעגלה היא נמצאת במצב ישיבה. עכשיו אני קוראת אצלך באתר שזב אסור ומזיק. האם עשינו נזק בלתי הפיך בכך שהושבנו אותה מוקדם מידי. יש לציין שהיא נמצאת רוב הזמן על הבטן או על הגב בשכיבה אך כשהיא בעגלה ובטרמפולינה מול הטלויזיה היא חצי יושבת. תודה

srubinsh

New member
עיטוף משה בתיה

הבת שלי בת חודש היום , ורציתי לדעת האם כאשר אני עוטפת אותה בלילה כמו משה בתיבה- היינו הידיים עטופות ע"י השמיכה ע"מ שלא תזיז אותן מתוך שינה ותתעורר סתם- יכול לפגוע בה מבחינה התפתחותית?ועד איזה גיל אפשר לעטוף כך? תודה

shalhevet2

New member
בת שלושה וחצי חודשים

עם טורטיקוליס שכבר כמעט בלתי מורגש. נמצאת המון על הבטן ועדיין לא התהפכה. לאחרונה, על הבטן היא נמצאת בתנוחה מוזרה בה היא שעונה ביד ימין על האמה וביד שמאל על כף היד כך שהיא נוטה ימינה וכך גם הראש (וזו הנטייה של הטורטיקוליס) זה נראה מצד אחד כמו ריגריסיה בטורטיקוליס (כי הגענו למצב של כמעט שבועיים שהיא על הבטן עם ראש ישר לחלוטין) מצד שני הנטייה באה מהידיים ולא מהצוואר. מה דעתך? צרפתי תמונה שמדגימה את היציבה הזו.

זחילה - האם שירה עצלנית?

בתי בת 9 חודשים ב- 9.1 והיא לא זוחלת.....!!! שוכבת על הבטן טיפה זזה לכל כיוון נשענת על ידיה ,נעזרת ב 2 ידיה כדי להרים את עצמה מעט וזהו . שום דבר לא מגרה אותה לזחול , אני שמה אותה בשטיח עם צעצועים עם החיתול והמוצץ כדי שזה ימשוך אותה לזוז וכלום. יושבת יציב אבל לא לבד כשאני שמה אותה בלול אני שמה אותה בישיבה עם כרית ההנקה כדי שלא תקבל מכה בראש ממצב ישיבה היא מתכופפת לשחק במשחקים מזיזה את רגליה אחורנית אבל לא זוחלת וזה מטריף אותי רוב הילדים בגיל הזה כבר זוחלים ואפילו נעמדים מעט מסביב לשולחן יכול להיות שהיא עצלנית? צריך לדאוג? ללכת לרופא התפתחות.. מה לעשות?

happpy

New member
תופסת עלייך טרמפ ../images/Emo73.gif

בני בן שבעה חודשים ושבוע, וגם הוא כנראה ממהר לאנשהו. זוחל על שש כבר חודש (דילג על זחילת גחון) ועכשיו מנצל כל אובייקט בבית על מנת לטפס עליו. נעמד במיטה ובלול (ד"א נגה, גם אותו הרגליים לא ממש עניינו). איך אני מלמדת אותו לרדת מהעמידה? כל פעם שהוא נעמד, אם אני לא רואה (נאמר אם נעמד במיטה לפני שאני מגיעה אליו) הוא נאלץ ליפול כדי לחזור למזרון. ומה בדבר ישיבה? אני יודעת שאולי עוד קצת מוקדם, אבל נדמה לי שמרוב שהוא עסוק בחקר הסלון והמטבח בזחילה, הוא לא מתמקד בשום דבר. אולי ישיבה "תאלץ" אותו להתייחס לדברים שנקרים בדרכו?

עדן שלום

כמו שכתבתי אני ממליצה לא להושיב תינוק צעיר שאינו מתיישב בעצמו אך אין סיבה לדאוג . את כותבת שרב היום ביתך שוכבת על גב ועל בטן ולפי מה שאני מבינה לא הושבתם ללא תמיכה אלא בזוית שדומה לזוית טרמפולינה כך שלא קרה שום נזק . בטיול בעגלה עדיף להטות את את גב העגלה יותר לאחור ולגבי הטלויזיה ( למרות שלא שאלת לדעתי) היא מיותרת ועדיף לוותר עליה.

מייב

New member
אני לא מומחית

אבל גם לבני הייתה נטיה של הראש. לפי התמונה, זה לא נראה בכלל קשור לטורטיקוליס- אלא התחלה של העברת משקל לצד אחד כדי להושיט יד.

d i n o l e

New member
הם אף פעם לא עצלנים , בד"כ אי זחילה

נובע מקושי ולא מעלצנות. את צריכה להפסיק להושיב אותה ולשים אותה על הבטן כמה שיותר. זה יעודד אותה לזחול וללמוד להתיישב בעצמה.

שלהבת שלום

מנסיוני כאשר מטפלים בטורטיקוליס יש לבדוק גם את עמוד השדרה כולו וברב המקרים לתרגל את הגו כולו ולא רק את הצוואר.

shalhevet2

New member
יש לך רעיונות

איך מתרגלים? מה הכוונה לתרגל את הגו ולא רק את הצוואר? עוד הבהרה: עד לפני כמה ימים ועדיין ברוב המקרים, נועם עם גב ישר וראש ישר מביטה קדימה ולכל הצדדים. רק לפעמים אני תופסת אותה בפוזה הזאת.

שלהבת , אין באפשרותי לאבחן דרך

האינטרנט ועדיף שתבקשי מהפיסיו' שטיפל בכם לבדוק את תנועתיות הגו ולהציע תירגול בהתאם לצורך. . התכוונתי לכך שאני מאפשרת ביצוע כפיפות צידיות של הגו לשני הכיוונים. כתרגיל ביתי אפשר להתחיל בשכיבה על כל צד בנפרד ולבדוק שאין פער גדול בין נוחות השכיבה בכל צד בנפרד. וכן תוכלי לגלגל מבטן לגב דרך כל צד בנפרד ולהפך על מנת לעודד עבודה של הצדדים. נסגי לראות בשכיבה על הגב האם יש נטיה קבועה לכיוון מסויים ( כמו שכיבה בצורת "בננה")

כמו שאמרה דינול סביר להניח שקשה

לה . תינוקות רבים שהוריהם כינו אותם "עצלניים" התגלו בחקרנים חרוצים כאשר הם למדו לזחול. ראית אני ממליצה להפסיק עם ההושבה בלול בתמיכת הכריות. על מנת לעודד זחילה תינוק זקוק למרחב פעילות גדול ולא מוגבל כלול שיש בתוכו כריות. לא כתבת אם ביתך מתהפכת והאם היא נינוחה בשכיבה על הבטן ומשחקת כך בצעצועים. האם היא עושה סיבובי ציר ימינה ושמאלה בשכיבה על הבטן? האם נעמדת בעמידת שש? האם מרימה רגליים ואוחזת בהם משכיבה על הגב? אנא פרטי כדי שננסה לענות יותר בפרוט

שלום לענת סימון

היא מתהפכת בשכיבה על הבטן בקלות משחקת בצעצועים מרימה את עצמה מסתובבת מרימה רגליים ואוחזת בהם כשהיא שוכבת על הגב בקיצור עושה הכל טוב רק לא זוחלת אני שמה אותה על השטיח והיא לא מתאמצת לזחול לדוגמא: כשאני אוספת אותה מהגן , הם שמים אותה על הבטן על השטיח, וכשאני באה אני מדברת עם הגננת וכשהיא שומעת את הקול שלי היא מסתובבת אלי היא נשענת על 2 המרפקים ומרימה את בטנה האם זה עמידת 6?

לאסנת

עמידת שש היא עמידה עם כפות הידיים והברכיים. האם ביתך תמיד על המרפקים או שאת רואה אותה מתרוממת כך שהמרפקים באויר והיא נשענת על כפות הידיים בשכיבה על הבטן? אם אינה מתרוממת כדאי לבדוק אם יש חולשה בחג' הכתפיים ובהתאם לטפל או לתרגל.

לא הבנתי אם יש עמידת שש

אם אין עמידת שש- האם ממצב שכיבה על הבטן ביתך מנסה לדחוף עם הרגליים וכתוצאה מכך הישבן מתרומם מעט? אם כן תוכלי להניח אותה בעמידת שש נתמכת כאר הרגל שלך תומכת בחזה ובבטן שלה ובמצב זה תני לה לשחק על מנת שתלמד את עמידת השש. אם בשכיבה על הבטן הרגליים תמיד ישרות ואפילו מתרוממות למעלה עדיף לדעתי קבל הדרכה מעשית לתרגול.

למעלה