שאלות בנושא התפתחות

מתי הבריא בפעם האחרונה?

בדרך כלל יש צורך ביום עד כמה ימים של התאוששות לאחר מחלה.

ליעל ואורן

האם בנכם לא אוהב לשכב על הגב? האם לא מרגיש בנוח בשכיבה זו? מה קורה כאשר אתם משחקים איתו כשהוא שוכב על הגב?

התהפכות מהבטן לגב

לענת שלום, הוא לא מראה התנגדות לשכב על הגב ואוהב לשחק איתנו בשכיבה על הגב (זה הזמן שאנחנו שרים לו או עושים "התעמלות" עם הידיים והרגליים). גם זמן הדיבורים שלו (הברות מלמולים וצחוקים) הוא על הגב. ואז הוא מתהפך לבטן, משחק לו שם וכשנמאס לו פשוט בוכה. יעל ואורן

עוד ליעל ואורן

על מנת ללמוד להתהפך מהבטן אל הגב יש תחילה ללמוד להעביר משקל משכיבה על הבטן הצידה. לשם כך יש לקרב מרפק לגוף להישען על הצד ולהרים צד שני. אפשר לעודד זאת ע"י הגשת צעצועים מהצד. ככל שהצעצוע גבוה יותר כך יותר משקל עובר הצידה . אם זה הולך טוב תוכלו להרים עוד ארת הצעצתוע עד מצב היפוך. במקום בו יש קושי תוכלו לגעת בשוק ( בצד של היד שמתרוממת) ולכפוף מעט את הברך על מנת לעזור בהיפוך. זו דרך אחת ללימוד היפוך. יש עוד דרכים כמו אילו שתיארתם וכמו מה שתיארתי באתר שלי במאמר לימוד ההיפוכים. לפני שמלמדים היפוך יש לוודא שהתינוק יודע לשכב על הבטן במרפקים צמודים לגוף ונשענים על הקרקע ( בניגוד לאוירון המתרומםן למעלה עם ידיים פרושות). אם יש בזה קושי המשיכו עם תרגילי הידיים ונסו להעזר במאמר בנושא שיפור השכיבה על הבטן.

נגה אר

New member
עדיין לא נעמד אך...

לא יירחק היום שזה ייקרה בקצב הזה. ממש מטפס עלי אם רוצה על הידיים ואני יושבת, נתלה עלי ונאחז בבגדים עד שמגיע למצב של עמידה בטן מול בטן ואז מבסוט. האם את מושיבה אותו? הושבתי אותו בתנוחה כמו של עגלה וסביבו כרית הנקה, אך מיד התהפך ונעזר בה כדי לעמוד על הברכיים, כדי להאכיל אותו, לפעמים אנו מושיבים אותו בדפני, שם הכי קשה לו לזוז ואז קל להאכיל... דרך אגב, שלך גדול משלי בחודש ויומיים

happpy

New member
אני לא מושיבה אותו

כי אומרים שזה לא בריא, הוא עוד לא מתיישב מעצמו ואם נמצא במצב ישיבה אז רק בהישענות על משהו. אם אני מאכילה אותו במוצקים אז אני שמה אותו בטרמפולינה וכמובן קושרת (כי אחרת הוא כבר היה על הרצפה) ובואי נאמר שגם בהנקה קשה מאוד לרסן אותו ולגרום לו להתרכז בחלב ולא בכל דבר אחר. את תראי שאוטוטו הוא נעמד לך במיטה, ואז גם ההשכבות יהיו מאתגרות יותר

leahle

New member
מצטרפת...

בדיוק בשביל הנושא הזה נכנסתי לפורום, מקווה לשמוע בהמשך דעה מקצועית... הבת שלי בת 7.5 חודשים, התהפכה די מוקדם, בגיל 5.5 חודשים כבר התחילה להזיז את עצמה, ודוקא כן ראיתי התפתחות בשלבים, התחילה בלהזיז את עצמה קצת ולאט לאט השתכללה, עברה עמידה על 6, זחילת גחון ארוכה, זחילה על 6 מאורגנת ויפה, עוברת מכשולים, ונראה שזה ממש לא מספיק לה, היא מתפסת על כל דבר שרק יש, כאילו שהיא ממהרת לאנשהו... בישיבה היא עדיין נאחזת ביד אחת על הריצפה או על מישהו, לאחרונה היא מתפסת עלי, מעלה את הישבן ומנסה לערוך צניחה לקראת ישיבה, מנסה הלוך ושוב פעם אחר פעם. לכאורה נראה שהכל תקין, הכל מעניין אותה, היא נמצאת במשפחתון עם ילדים גדולים יותר, כשהיא הכי קטנה (אולי זה מדרבן אותה?). ולא ממש דאגתי עד שקראתי במאמרים על החשיבות של תפיסת הרגל לפה, משום מה זה לא ממש עניין אותה, גם כשניסיתי לעניין אותה זה החזיק בדיוק שניה ואז היא מצאה משהו יותר מעניין. האם יש מקום לדאגה? האם יש שלבים (למעט שלב הרגליים ו"מטוס") שאולי היא דילגה? או שזה פשוט הקצב שלה...? אגב, חשוב לציין שהכל בא מיוזמתה (לא מושיבה אותה וכד')

מלימלי

New member
שאלה בנושא ישיבה

בוקר טוב
רועי בן 10 חודשים ( מתוקן 8.5 - נולד פג) ילד מאוד אנרגטי זוחל על ארבע , עומד על הברכים ( לפעמים גם נעמד) עושה מס' צעדים שהוא עומד על הברכיים, מטפס מכשולים . . בימים האחרונים הוא עומד על הברכיים בלי תמיכה והתחיל גם לשחק במצב הזה ( מחזיק צעצוע בשתי הידים ) מדי פעם הוא מתישב על העקבים ( לא ישיבת W ) ואחרי זה שוב מתרומם לעמידת ברכיים.אך הוא עדין לא מתישב. כמה שאלות:
האם העמידה על הברכיים ומדי פעם שהוא מתישב על העקבים זה נחשב לישיבה או בשלות להעביר אותו לאכול בכיסא אוכל. כיום הוא אוכל או בטרמפולינה או בישיבה עלי.
איך לעודד ישיבה נכונה , נראה לי שמסגנון הישיבה שלו יהיה לו יותר פשוט לעבור לישיבת W . כאשר אני מושיבה אותו נכון הוא לא יציב עדין זקוק לתמיכה. תודה מראש מלי

למלימלי שלום

נסי לבדוק אם כשאת מושיב את רועי הוא נראה יציב. מתיאור שלך נשמע לי שאפשר להאכיל בכסא אוכל אך אם תראי שאינו יציב נסי להשעין אותו על כרית שתתמוך בו. תוכלי למצוא במדור "זוחלים" באתר שלי הסבר על לימוד ישיבה ממצב עמידה וממצב עמידת שש.

adiche

New member
ביתי בת 11 חודשים, עדין לא מתישבת

ביתי בת 11 חודשים עדין לא מתיישבת. גילה המתוקן הוא 7 חודשים. היא זוחלת על 6 מאוד יפה, נתפסת בחפצים ועולה על הברכיים, כמעט ולא נעמדת. בשבוע האחרון החלה להתיישב בישיבת W, אחרי שנעמדת על הברכיים. לעיתים מעבירה את הרגליים קדימה ולעתים לא. יושבת יפה מאוד כשמושיבים אותה ללא תמיכה. נראה כי הזחילה על 6 וגם העמידה על 6 נעשות בפיסוק רחב שמקשה את המעבר לישיבה. בכמה ימים האחרונים התחילה לשכב הרבה יחסית על הגב, האם זו רגרסיה או אולי סתם מנוחה? (כשאחיה התאום רוצה לנוח הוא פשוט מתיישב, והיא לא יודעת עדין אז נשכבת על הגב) ניסיתי מעט תרגילים מאתר זוחלים, לא נראה שיש שיפור. האם יש סיבה לפנות לאיש מקצוע? האם מעבר לישיבה חשוב כמו מעבר לזחילה לפני תחילת הליכה? תודה, עדי.

עדי שלום

אני כמובן מתייחסת לגיל המתוקן של ביתך ולפי גילה המתוקן נשמע שהיא מתפתחת יפה . הפישוק הגדול בזחילת השש גורם גם לקושי לעבור לישיבה דרך הצד ולכן ביתך מעדיפה פשוט להביא ישבן לאחור ולהתישב ברווח שנוצר בין הרגליים. על מנת "לסגור " מעט את הפיסוק אפשר לחזק את השרירים מקרבי הירכיים ובכלל את כל החלק הפנימי של הרגל. את יכולה להתחיל במסג' להעלאת המודעות לחלק הפנימי של הרגל לכל ארכה. בשכיבה על הגב בברכיים כפופות כופפי ברכיים ובקשי מביתך לדחוף אותך וליישר רגליים כשאת שומרת שהברכיים לא יפתחו. תרגיל זה מצויין לחיזוק מקרבי הירכיים. אם זה הולך טוב תוכלו באותה תנוחה לבצע דחיפה של הרצפה בכפות הרגליים כאשר שוב הברכיים כפופות וצמודות טיפוס על מדרגות מצוין גם הוא לחיזוק. אשמח לשמוע איך הולך.

adiche

New member
תודה. גילה המתוקן הוא 9 חודשים (מה

עבר לי בראש אני לא יודעת... )האם תשובתך משתנה? אני אנסה את התרגילים ואעדכן. המון תודה.

פלפלטל

New member
לא מתעניין בפנים של אנשים

בני בן 5 שבועות וכאשר אני מחזיקה אותו הוא יסתקל לכל כיוון ולא אליי הוא כל הזמן כאילו מסתקל למעלה , האם זה בסדר , מכיוון שקראתי שהפנים והקול הכי צריכים לעניין אותו

בגיל 5 שבועות המבט עדיין לא ממוקד

חכי לגיל חודשיים וסביר להניח שתראי שינוי גדול

איממה

New member
../images/Emo41.gifהמשך שאלות זחילה/ עמידת שש

אני חוזרת ושואלת לגבי בני (שאלתי ונענתי בעבר פעלתי בהתאם ואני חוזרת עם התפתחויות). בן 11חוד' זוחל גחון. בשבועות האחרונים מצליח להעמד על שש אבל רק כאשר נמצע על מכשול (הברכיים על הריצפה והוא נשען על כפות ידיו על המכשול - מדרגה, מזרן) ממצב זה הצליח ביומיים האחרונים להתיישב (בדומה לדרך בה מתיישבים מעמידת שש), אך רק בצורה זאת מצליח להתיישב כי כאמור לא מצליח לעמוד עמידת שש על משטח ישר. ניסיתי להציע לו להעמד כך על משטחים נמוכים יותר ובכך לעודדו לעמידת שש, ללא הצלחה. מה ניתן לעשות כדי לעודדו להעמד על שש על משטח ישר? האם ניתן לומר שהתיישב ולמעשה להתחיל להושיבו (לאוכל, בעגלה וכו')? תודה

לאיממה

נשמע לי שאין בעיה להושיב על כסא אוכל . סביר להניח שבנך זקוק לעוד חיזוק . בגלל גילו אולי כדאי לך לפנות לקבל הדרכה מעשית דרך איש מקצוע ולא להסתפק רק בעצות מעל הרשת. בכל מקרה תמשיכי לתת לו להתאמן בעמידת שש נתמכת וכשהוא עובר לישיבה תני לו לרדת ממנה הצידה כדי שהידיים יתחזקו וילמדו לשאת את משקל הגוף.

למעלה