שאלות בנושא התפתחות

התפתחות גיל 11 חודשים

שלום בתי בת 11 חודשים. גיל מתוקן 9 וחצי חודשים (נולדה בשבוע 34). זוחלת גחון מגיל 7 חודשים. היא לא מנסה להתיישב (אינה זוחלת על 6 ולכן לא יכולה למעשה להתיישב מעמידת 6). מה ניתן לעשות ממצב זה? אגב, אם מושיבים אותה היא יושבת די יציב כבר. היינו בפיזוטרפיה אך התרגילים שניתנו לנו (3 תרגילים) ממש לא הולכים לנו. לא מצליחים בכלל לבצע אותם. האם יש תרגילים שאתם ממליצים שכדאי? מה עושים בעצם בשלב כזה שהיא בעצם לא עולה על 6 (רק לעיתים כאשר היא מתנדנת אבל זה לא הרבה), אך איך בכל זאת אפשר לקדם אותה להתיישבות? אני קצת מודאגת כבר (מה שעד עכשיו לא כ"כ היה). אגב, לפי מה שהפיטורפטסטית אמרה היא בסה"כ בסדר (אין היפוטוניה או היפרטוניה)

shalhevet2

New member
זוקפי הגב

שאלה: למה חשוב לפתח אותם? אילו תרגילים הייתם ממליצים לבת שלושה חודשים וחצי? ושאלה נוספת: נועם דוחפת את עצמה עם הרגליים כשהיא עלינו (לכיוון הבטן שלנו או הרגליים שלנו). ההגיון שלי אומר שכך היא מכינה את עצמה לזחילה וכו' וכן מפתחת את שרירי הרגליים. האם אני צודקת? האם לאפשר לה לעשות זאת?

קריןX

New member
בת כמעט 11 ח' ולא זוחלת

הבת שלי כבר עומדת על 6 (עולה לבד באופן מלא רק בשבועיים האחרונים) יורדת לישיבה צידית וממנה לישיבה שלמה וגם חוזרת לעמידת 6 או לשכיבה על הגחון .כשהיא על 6 היא מניעה את עצמה אחורה בלבד ובהחלקה בלבד, לא עושה שום תנועה של זחילה לא עם הידיים ולא עם הרגליים (תנועות של צעדים) כיצד ניתן לעודד זאת ? אם זה משנה אז אוסיף שלא היתה כל זחילת גחון קודם, גם אז רק דחיפה של שתי ידיים יחד אחורה, וסיבובים לצדדים (חוץ מהתהפכויות).

רווי1

New member
עידוד זחילה

ערב טוב, בתי בת 8 חודשים (בעוד 3 ימים
), מתהפכת גב-בטן, בטן-גב לשני הכיוונים, מסתובבת על ציר, ונעמדת על 6. בעזרת כל אלה היא מצליחה להגיע על השטיח שלה כמעט לכל מה שהיא רוצה וגם יורדת הרבה מגבולות השטיח לרצפה, ואז יותר קל לה לזוז, כי הרצפה חלקה. היא זחלה מעט לאחור, אבל נדמה לי שגם זה הפסיק לאחרונה. עד עתה היא לא זוחלת על הגחון ובימים האחרונים כשהיא עומדת על 6 היא מרימה רגל אחת גבוה (סליחה על ההשוואה - כמו כלב שמרים רגל להש...) ונראה כאילו היא מנסה להתיישב . שאלתי היא - כיצד ניתן לעודד אותה לזחול על גחון או על 6? כל נסיונותי לשים לה צעצוע במרחק סביר עולים בתוהו. אם היא רואה שאינה מצליחה להגיע היא נשכבת ומתגלגלת אליו או מוותרת. תודה ושבוע טוב.

מנגו כתום שלום

כתבי לי בבקשה מה התרגילים שנתנו לך בפיזיוטרפיה, זה יאפשר לי לדייק יותר בתשובתי. האם היא מוכנה לטפס מעל מכשולים שונים והאם היא מנסה לטפס עלייך?

לשלהבת

הכוונה היא לשרירים משני צידי עמוד השדרה. כאשר מכווצים אותם ( מפעילים אותם) הגב מזדקף. בגיל שלושה חודשים זה רלוונטי לההחזקת הראש והגב במצב של החזקת התינוק על הידיים וכן להזדפות ממצב שכיבה על הבטן. תרגיליםן רבים לגיל זה מפורטים באתר לי במדור "מלידה עד חצי שנה". לשאלתך השניה: אני מבינה שמדובר בדחיפת רגליים בזמן השכיבה על הבטן. כמובן שתאפשרי לנועם לעשות זאת.

לקרין שלום

מה אמר רופא התפחותי? בעקרון מהשלב שאת מתארת תגיע בהמשך היכולת להרים יד אחת קדימה ואחר כך גם להזיז רגל. התהליך יכול להיות קצר או ארוך ובגלל גילה של ביתך נראה לי שכדאי להתייעץ ולבש הדרכה בפגישה עם איש מקצוע. בבית תוכלי להגיש לה צעצוע גבוה מקדימה כשהיא בעמידת שש כך שתושיט את היד קדימה אך לא תישכב על רצפה על מנת להגיע אליו. נסי זאת עם כל יד בנפרד. אם אינה יכולה עדיין לעשות זאת כנראה שהיא עוד זקוקה לזמן ולתרגול נוסף על מנת להתחזק

קריןX

New member
היינו אצל פיזיותרפיסטית

פעמיים, פעם אחת לפני חודשיים, היא איבחנה גמישות מפרקי ירכיים (ללא שינויי טונוס) גדולה שבעקבותיהם הילדה נטתה לעשות פיסוקים גדולים במקום להרים אגן, נתנה לנו הדרכה לכופף לה את הברכיים בזמן הפיסוק וזה עזר לה להתקדם מבחינת ההתפתחות. בפעם השניה לפני חודש כאשר הילדה עוד לא עלתה על 6 לבד והפיזיותרפיסטית בדקה וראתה שכל מרכיבי התנועה תקינים ואמרה שאין צורך בכל טיפול כי הכל יגיע. אז אכן כשבוע אח"כ התחילה התרוממות ל-6 ועכשיו יש התישבות וקימה חזרה לישיבה אבל את תנועת הזחילה אין בכלל, רק דחיפה אחורה. אנסה לתרגל אותה להושיט יד גבוה קדימה כי היא באמת יורדת לגחון ברגע שאני מושכת אותה עם משחק על הריצפה, אשמח לעוד המלצות.

קריןX

New member
עוד משהו

היא נולדה בשבוע 36+4. לידה תקינה לגמרי וללא שום טיפול מיוחד אח"כ אבל אני מבינה שמחשבים את גילה ההתפתחותי כקטן בחודש. הפיזיותרפיסטית אמרה לי שהיא נמצאת בהחלט בטווח הנורמה לגילה ואני מבינה מדברייך שאת חושבת שהיא לא נמצאת בטווח הנורמה נכון ? מה את ממליצה ?

זה בדיוק מה שרציתי לשמוע

שהתייעצתם גם עם גורם מקצועי שאינו דרך האינטרנט. הפיסיותרפיסטית שבדקה את ביתך יודעת טוב ממני להעריך את מצבה ואת התפתחותה ואני בהחלט מסכימה איתה ששבוע הלידה המוקדם מזכה ב"הנחה" . טיפול יקדם את הזחילה מהר יותר אבל מה שחשוב לראות הוא שכל הזמן יש התקדמות. האם הצליחה להושיט יד ממצב עמידת שש?

קריןX

New member
כן,היא מצליחה לנתק יד אחת ולהרימה

ואף לקרב אליה דברים כך, אבל היא לא זזה לשום מקום ככה, רק בדחיפה סימטרית אחורה.

קריןX

New member
ענת? אפשר בבקשה המשך?

מה זה אומר שהיא מנתקת יד ומרימה אותה בעמידת 6 למעלה ? ואיך עוד אפשר לעודד אותה לזחול ?

זה אומר שהיא כבר יכולה

להישען רק על שתי רגליים ויד אחת וזה צעד נוסף לקראת הזחילה. ראי שם היד השניה יכולה להתנתק ועודדי אותה לעשות זאת. את יכולה גם להניחה בעמידת שש שנתמכת על הרגל שלך ולהניח צעצוע רחוק כך שביתך תוכל בדחיפה עם הרגל להגיע אליו. כך היא תוכל ללמוד שדחיפה עם הרגל תקדם אותה קדימה. בסך הכל נשמע שביתך בדרך הנכונה...

רווי , זה נשמע מצויין

ומתאים מאד לגילה. כל ההתנסויות שאת מתארת מלמדים התארגנות ותנועה ומחזקים את הגוף. בשלב זה מתאים יותר להגיש צעצוע מלפנים וגבוה מעט כדי לא לעודד שכיבה על הרצפה אלא הושטת היד בעמידת שש.

רווי1

New member
טוב, נרגעתי... תודה על התשובה

אני אעדכן בהתפתחויות... לילה טוב.

הכל בסדר..

מקווה שזה ירגיע אותך בתי אף פעם לא זחלה. קודם היא למדה להתישב,אח"כ לעמוד ואח"כ ללכת.נתמכה בחפצים תוך כדי הליכה עד שבגיל שנה וחודש הלכה בלי תמיכה.כל הנסיונות שלי ללמדה לזחול עלו בחוסר הצלחה.זה אולי ישמע מצחיק אבל לזחול היא למדה רק כאשר הגיעה לגן בסביבות גיל שנתיים ושם ראתה ילדים שזוחלים על הריצפה. לסיכום: מניסיון, לא כל התינוקות מתפתחים לפי מה שכתוב בספר ולכל תינוק יש דרך משלו לעשות זאת. את צריכה להתחיל לדאוג רק אם בגיל 11 חודש לא עשתה את כל מה שציינת למעלה.

קריןX

New member
תודה

בכל זאת יש חשיבות לשלב הזחילה במרכיבי התנועה של הגוף, אז אם אפשר לעודד זאת בכל זאת כדאי, אם לא...אז מסכימה שזה לא סוף העולם. תודה רבה על העידוד זה היה חשוב.

תשובה ליהודה. והמשך שאלה

יהודה שלום, אז קודם כל: כן. היא מטפסת עלינו (בשמחה רבה) על הברכיים שלנו, כאשר אנו יושבים על הרצפה וכו.. גם מכשולים היא מטפסת. למשל מעל הברכיים שלנו, מעל כרית. יודעת גם לטפס מדרגות (נמוכות) אין לנו הרבה כאלו אבל כאשר נתקלנו בכאלה היא עשתה זאת יפה כבר מגיל 9 חודשים לערך התרגילים שקיבלנו מהפיזורטפיסטית: 1. להעמיד אותה במצב של עמידת 6, ואז רגל אחת לכופף כך שלמעשה עומדים על 5. במצב זה היא אמורה להחזיק את עצמה ולשחק עם משחק. לא ממש הולך לנו. היא "משכיבה" את עצמה על הרצפה. משתטחת. 2. תרגיל שני: להעמיד אותה על 6 וממצב זה לגלגל את הטוסיק לאחור והצידה. למצב של ישיבה. זה תרגיל שהיא ממש לא מאפשרת לנו לעשות לה. מתנגדת למצב הגלגול לאחור. ממצב של אחורה והצידה כבר יותר קל. אבל לא ממש הולך לנו עם זה. 3. ישיבה, כאשר יד ימין ישרה הצידה (מתחת לכתף) במצב ישר כאשר גם כף היד ישרה על הרצפה. רגל ימין מכופפת פנימה. וכך לשחק עם היד השניה כמה שיותר רחוק , על הרצפה.(וכמובן להחליך צדדים). מקווה שהבנת מהתאור שלי את התרגילים. אשמח להבין מה עוד ניתן לעשות. כי עם שני התרגילים הראשונים אנחנו ממש מתקשים וניתן לומר שלא בטוח שגם מצליחים. תודה מראש

זה מעודד מאוד שהיא מטפסת

ועוברת מכשולים, זה מראה שהיא יודעת להשתמש גם עם הברכיים. מהתאור של התרגילים,יכול להיות שהקושי נובע מההשענות והיישור של הידיים, אני ממליץ להתחיל בישיבה עם הישבן על העקבים שלה תוך השענות על הידיים, במצב זה, יש יותר עומס על הברכיים ומעט עומס על הידיים, התחילי בזווית גבוהה, כלומר עם שרפרף שמגיע לגובה החזה שלה, הניחי מולה משחק, שתשהה במצב זה מספר דקות, החליפי לאחר מכן למשטח יותר נמוך מהשרפרף, לאחר שהסכימה להיות במנח זה, נסי ללא הגבהה. עודדי אותה לטפס ולרדת כלפי מטה. הניחי אותה במשטח שמקשה על זחילה על הגחון כדי לעודד אותה להתרומם על הברכיים, הלבישי אותה בבגדים קלים שמאפשרים את כפיפת הברכיים, ואם אפשר לחשוף מדי פעם את כפות הרגליים. עשיה חוויתית ומהנה תקדם אותה הרבה יותר.

למעלה