שאלות בנושא תזונה

גיימסית

New member
החזקת אוכל בפה בגיל חצי שנה

יש לי תינוק מקסים בן 6.5 חודשים, רק עכשיו התחיל להתהפך(לא יודעת אם יש קשר), והתחלנו את האכלת מוצקים כמה ימים לפני שהיה בן 6 חודשים, הבעיה היא שהוא מחזיק המון זמן את האוכל בפה ולא רוצה לבלוע, רק לאחר שכל הפה מתמלא ברוק הוא בולע ואז עושה סימנים של הקאה, עשינו הפסקה של כמה ימים וזה לא עזר , התחלנו בירקות ועברנו לפירות ועדיין הוא מחזיק בפה, מה לעשות??. תודה.

פטריקית

New member
מסרבת למוצקים

הקטנה שלי בת עשרה חודשים ועדיין מסרבת לאכול מוצקים, אני ניסיתי הכל ירקות טחונים בכפית ובבקבוק , גרבר , נתתי לה גם ירק טחון מעורבב עם קצת תחליף מזון ואת זה היא הסכימה לאכול אבל גם רק כמה כפיות. מה לעשות? מה אני עושה לא נכון? לתת לה כל יום באותה שעה? לתת לה כל יום אותו דבר , לא לשנות טעמים? אני ניסיתי גם לתת לה כשהיא רעבה , אבל אז אין לה סבלנות והיא רוצה את הבקבוק שלה. היא מתעוררת גם בלילה כל שלוש שעות לבקבוק לפעמים היא שותה 20סיסי ולפעמים 100 סיסי,האם זאת הסיבה? אני צריכה לנסות לגמול אותה מבקבוק בלילה? כי עד עכשיו נתתי לה בקבוק בלי לחשוב הרבה , יש לציין שהיא שוקלת יפה מאוד עוד מעט 10 קילו. תודה רבה

hagitko

New member
האם ניסית תפוח אפוי?

קודם כל - אל תתייאשי, לכל אחד הקצב שלו. אני חושבת שסבלנות היא מילת המפתח ולדעתי אל תחשבי שאת עושה משהו לא נכון, תחשבי חיובי (ככה אני רואה את הדברים). וכמה כפיות - גם זה מכובד, זו התחלה. ולגבי התפוח - גם מבוגרים אוהבים: קני תפוח (ירוק) סמית גדול, תוציאי לו את הליבה והגרעינים (אפשר עם כל סכין או שיש גם סכין מיוחדת - עגולה). יש שמרוקנים רק חצי מהליבה, בצורת חרוט, אני אוהבת לרוקן עד הסוף. בקערה תערבבי ממרח תמרים (פחות עבודה וטעים מאוד) / תמרים שהוצאת להם את הגלעין וטחנת בבלנדר, עם מיץ תפוזים ומעט קינמון. בעזרת כפית תמלאי את התפוח במלית שהכנת ותניחי בתבנית. מזגי מעט מים בתחתית התבנית (יש שלא שמים מים, אלא מניחים את התפוחים על נייר פרגמנט, אם את שמה מים זה יוצא כמו רוטב מתקתק שכיף וטעים לאכול עם כפית ומתנקה בקלות במים חמים). הכניסי את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 40 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים ומתחילים להיפתח מעט. המלצה שלי: תכיני ישר מספר תפוחים כמספר בני הבית, זה קינוח טעים מאוד, אצלנו הוא פשוט נחטף. בשבתות אני עושה את זה לפעמים לארוחת הבוקר. אם יש לך את הספר טעמים ראשונים המתכון מופיע גם שם (רק בלי הקינמון). דברים נוספים שלרוב מצליחים זה שילובים של בננות: בננה עם תפוח, בננה עם אבוקדו. גזר מבושל מהמרק, בטטה אפויה בתנור (מוזגים מעליה מעט שמן ורוטב כמו המלית בתפוחים וזה יוצא נהדר). בקיצור, אם תרצי מתכונים נוספים - בשמחה. שיהיה בהצלחה ובתיאבון!

פטריקית

New member
תודה על ההמלצות

אני אנסה עם התפוח עץ , בננות היא לא אוהבת אבל אני אנסה עם השילובים שהמלצת ובאמת בטטה אפויה היא אהבה. תודה על העזרה ותמיד אשמח לקבל עוד רעיונות.

שלום לפטריקית

זמן, זמן ועוד זמן.. תני לה זמן להתרגל לשינויים, למרקמים ולטעמים. בסוף כולם אוכלים מוצקים. (הבריאים כמובן). מס' כללים: רצוי כן לתת את המוצקים בזמנים קבועים שהילד יקבל מושג של סדר יום בנושא אכילה. יש לתת את המזון המוצק כאשר הילד רעב אך לא גווע ברעב כי אז אין לו סבלנות לטעום ולהתנסות אלא רוצה רק לאכול ומהר.. גמילה מהאכלה בלילה- כתבתי רבות בנושא.. ממליצה לך לבצע חיפוש. בגדול לדעתי היא עוד קטנה אך אם את חושבת שהגיע הזמן והיא בשלה- בהצלחה

פטריקית

New member
תודה רבה

האמת שלא רציתי להתחיל לגמול אותה , פשוט קצת הלחיצו אותי , אמרו לי שהיא צריכה לאכול מוצקים עד גיל שנה בגלל פעולת הלסתות והבנתי שזה קשור גם לדיבור בעתיד, אז חשבתי שאולי בגלל שהיא אוכלת גם בלילה אז היא לא כל כך רעבה . תודה.

דייסה

הרופא המליץ להמשיך עם חלב אם ומטרנה ולהוסיף פירות לבת 5 וחצי חודשים נראה שהיא רעבה יותר האם לתת גם דייסה ?

שלום לשוף על היפיוף123

אשמח לשמוע פרטים נוספים. בגדול ממליצה אם צריך ע לדייסות דגנים אך היא צעירה מדי כרגע. מחכה לפרטים בנוגע למשקל ואורך.

oferandi

New member
מיכל שלום, הקטנה אוטוטו בת 7 חודשים

עד לפני כ- 10 ימים אכלה יפה מוצקים - כבר שילבנו טעמים והמרק נאכל - כחצי מהכמות שהייתי מכינה אך בחשק. לא יודעת מה קרה אבל הרגרסיה באה לבקר אותנו והקטנה לא מוכנה לפתוח את הפה למרק - היא סוגרת ממש חזק ולא משתפת פעולה. לעומת זאת חתיכות של אבוקדו מעט מעוך היא מוכנה לאכול כל עוד אני מאכילה אותה בעזרת האצבע שלי. אתמול היא הסכימה למצוץ מלפפון, אבל לגבי המרק היא ממשיכה בסירובה. מה לעשות? מה הסיבה? איך מתקדמים מכאן?

אל תתייאשי גם הבת שלי ...

עשתה צרות עם המרק עכשיו היא אוכלת אותו נהדר (בת 9 ח') גם הגרבר לא רצתה בשום פנים ועכשיו אוכלת , ואוכלת הכל קצת סבלנות ואת תראי שיהיה בסדר

oferandi

New member
עם הגדולה היתה לי בעיה קצת הפוכה

כבר בגיל צעיר לא רצתה מרק ובגיל חודשים וחצי עברנו לאוכל אמיתי - קציצות ברוטב עגביות, עוף עם זיתים וכל דבר אחר שאנחנו אכלנו ושהתאים לכמות השיניים שלה - 4. אנ אנסה להתמיד ומי יודע אולי גם הפעם נצטרך להתחיל עם אוכל מוצק "אמיתי". רק שקיימת הבעיה של לפתוח את הפה ...

זורמים ../images/Emo8.gif

בדרך כלל הם מתחילים לאכול, מתלהבים ולחלקם גם קצת נמאס.. או לא מתאים.. לקחת את הכל בקלילות. אני כותבת פה המון פעמים שאני לא מכירה אף ילד בריא או מבוגר שאכלו מרוסק או בקבוק מעבר לגיל... תנו לה זמן, אל תקראי לזה אפילו רגרסיה.. מתקדמים לאט ובבטחון (-; ממשיכים להציע את המרק,רוצה יופי, לא רוצה , לא נורא.. אפשר להמשיך עם הפירות של הבוקר אך בינתיים לא להוסיף מזונות חדשים ומורכבים. בתאבון

oferandi

New member
מחדדת את השאלה - הקטנה לא מוכנה

לפתוח את הפה לכפית נקודה. גם כשניסיתי פירות כמו בננה זה לא עזר ... מה עושים מעבר להמשיך לנסות?

מיכל-

גפן בת חודשיים וקצת, יונקת מלא (באהבה!) בעוד חודש לערך אני אמורה להכניס אותה למסגרת (עוד לא הוחלט אם מטפלת או פעוטון) השאלה- גפן יונקת לפי דרישה, היא יכולה לבקש לינוק גם אחרי 40 דקות מארוחה והיא (כמובן) מקבלת. היא לא תמיד אוכלת, הרבה פעמים היא "מנשנשת". התחלתי לשאוב חלב ולהקפיא. האם צריך להתחיל ל"סדר" לה את הארוחות לפני המעבר למסגרת החדשה? אני מעוניינת שהיא תקבל רק חלב שלי (ובבית להמשיך ולהניק) איך עושים את זה? כמה חלב אצטרך לשלוח איתה? תודה.

שלום לוזאת אני

האם את חוזרת למשרה מלאה או למס' שעות ביום? האם גפן נחשפה כבר לאכילה מבקבוק? ממליצה לך להכין מצבורי חלב שלא יווצר מצב שיחסר לה. כמו כן קחי בחשבון שיתכן מצב בו היא תסרב לאכול מהבקבוק, אם תרם נחשפה. כדאי להתחיל ולהריגלה לאכילה לא משד. עדיף שלא את תהיי המאכילה כדי שלא לבלבל אותה. מאמא-שד ומאחרים-בקבוק. ממליצה לך להתייעץ במומחיות פורום הנקה שיוכלו ללוותך בתהליך זה. בהצלחה רבה ואשמח לענות על שאלות נוספות.

גמילת הנקה ואוכל

תינוקי בן 9 חודשים (היום) הוא לא כל כך מתלהב מהמוצקים שאנו מגישים לו -בלשון המעטה. ניסינו מרקמים שונים, מאכלים שונים, בידים, בכפית וכו' הדבר היחיד שאוכל בשמחה זה דייסה 7 דגנים של סימילק בכפית (בארוחת בוקר או צהרים בזמן שאני בעבודה). במקביל אני מנסה לגמול אותו מהנקה ובמקום מנסה לתת לו בקבוק עם תחליף - אבל הוא מתנגד לשתות מהבקבוק ולעיתים רחוקות מסכים "לשתות" את התחליף בכפית. שאלתי היא במה עלי להשקיע את כוחותי (וכבר כמעט שאין הרבה) בשיכנועים לשתות תמל מבקבוק
או בשיכנועים לאכול מוצקים
דוגמא: בשעה 7 הורדתי הנקה: אז אני מנסה לתת מוצקים בצורות שונות מרקמים שונים ומאכלים שונים אחרי שמסרב מנסה לתת תמל בבקבוק (ניסיתי גם סימילק וגם מטרנה) אחרי שמסרב מנסה לתת תמל בכפית - מסכים לאכול כמה כפיות-לפעמים. - מיותר לציין שכל העניין מאוד מתיש אותי ובנוסף עלי לדאוג שביתי בת ה 3 תאכל באותה שעה ארוחת ערב. האם אני פועלת נכון???

שלום לשריתי 1

אכן לא פשוט.. ממליצה לך לא לנסות לעשות הכל בבת אחת כיוון שזה מקשה עלייך ועליו ועל שאר סובבי הבית. במידה והחלטת שדי להנקה, אז מפסיקים בהדרגתיות כמובן (מוזמנת להיעזר בפורום הנקה) ומרגילים לבקבוק. הבקבוק בגילאים אלו מהווה השלמה ואפילו מעבר לכך של ארוחת המוצקים. בגילאים הצעירים ההנקה/התמ"ל מהווים את הבסיס והמוצקים הינם בגדר חשיפה והתרגלות. האם ניסית מתן תמ"ל בכמה סוגי בקבוקים/פטמות? יתכן ומעדיף סוג אחד על אחר. האם אדם אחר הצליח להאכילו מהבקבוק ? באיזה שלב בגמילה אתם נמצאים? יתכן והוא מבולבל ולא מבין ולכן מגיב כך. פעם אני מקבל ממנה שד ופעם היא רוצה לתת לי בקבוק??? במידה וזה והמצב, נסי לא להיות כרגע המאכילה או שתלווי את הגמילה בהסברים רבים ותהיי עקבית איתה. אם החלטת להוריד הנקות באמצע היום, אז לא מניקים באמצע היום אלא רק בקבוק וכו.. מקוה שקצת עזרתי

למיכל תודה והמשך...

למרות שרשמת שבגיל זה החלב הוא השלמה אני רואה אותו כאוכל העיקרי שלו - כי כאמור הוא מתנגד למוצקים. לגבי הבקבוק אכן ניסינו בקבוקים שונים וגם אנשים שונים שנותנים לו (ניסינו גם את הטיפים מפורום הנקה) לא מוכן לקחת בשום מצב חלב מבקבוק. לגבי שלב הגמילה: היום הוא יונק בבוקר (7:00) אחרה"צ (16:00) - כשאנמי חוזרת מהעבודה, ולפני השינה (9:30). לפני שבוע היה יונק גם בשעה 7 בערב - את הארוחה הזו הורדתי מההנקה ומנסה לתת מוצקים או חלב. בלילה בד"כ לא מתעורר. אבל כאשר הוא מתעורר מנסה לתת מים ולהרגיע ולא מניקה. איזה ארוחה להוריד עכשיו, את זו של 16:00? מה לעשות אם לא יסכים לאכול כלל ויתחיל לרדת במשקל או בעקומה?

למעלה