שאלות בנושא תזונה

lital_helmer

New member
שאלות בנושא התפריט היומי

בנ י בן חצי שנה וזה בערך מה שהוא אוכל ביום: בבוקר עם ההתעוררות בקבוק..אחרי 3 שעות בערך אני מנסה לתת פירות (אני אומרת מנסה כי לא כל הזמן הוא מסכים) בדרכ שהיה אוכל רק בקבוק ההפרש בין הארוחות היה 4 שעות אבל עכשיו כשאני נותנת פירות אני מחכה פחות. האם זה בסדר? לאחר מכן הוא דורש לאכול אחרי שעתיים אולי שלוש....ניסיתי לתת בארוחה זו ירקות והוא ממש לא מסכים. הכנתי אותם לבד, הכנתי שילובים, ניסיתי עם הודו..ניסיתי עם עוף ולא נרשמה הצלחה. (ניסיתי לבשל את העוף עם בצל, פטרוזיליה וכרפס ועדיין לא הולך) אז בדרכ בארוחה זו הוא מקבל שוב בקבוק. אחרי 4 שעות בקבוק נוסף...סביבות 4 או 5 ואחכ מקבל בקבוק אחרי האמבטיה (אפילו שכאן לא עוברות שוב 4 שעות אלא פחות כי הוא פשוט מתעייף מאוד ורוצה לישון) מה עושים? איך אני יכולה להכין את הירקות כך שהוא יאכל? האם אני יכולה להוסיף משהו לפירות? (אני נותנת אגס, תפוח, ולפעמים בננה) כמו תמר לח למשל? ומתי אני אמורה לתת את הארוחות האלה? הרבה לפני הבקבוק? חצי שעה לפני שהיה אמור לאכול בקבוק? ואם לא מסכים לאכול..אז ישר לתת בקבוק? מצטערת על האורך אבל אני מאוד מבולבלת וכל אחד אומר לי משהו אחר (אחות טיפת חלב ורופא הילדים שלנו)

שלום ליטל הלמר

אני חושבת שאת צריכה רק להוריד הילוך
תינוק בן חצי שנה שכבר טעם וניסה כל כך הרבה... תני לו זמן הסתגלות והתרגלות למזון החדש. זה טבעי לחלוטין שהוא עדיין ממעט לאכול מוצקים ומעדיף בקבוקי תמ"ל. עם הזמן ההתקבלות שלו תגדל והוא יוריד את מינוני התמ"ל ויעלה את מינוני המוצקים. אני בטוחה שבישלת לו מצויין !! בתאבון

תות בר

New member
משקל נמוך, שיניים ומעבר לאוכל אצבעו

בתי בת 11 חודש, פיזית קטנה מאוד נולדה 2830. היום שוקלת 7630 אורך 72.5 והיקף ראש 42 ס"מ. אני מודאגת מאוד לגבי המשקל והיקף הראש. ינקה מלא. המעבר למוצקים הלך דווקא לא רע. היא מעולם לא היתה אכלנית גדולה בכמויות אבל הגיעה בשיאה ל-4 ארוחות מוצקים ביום. אני מרסקת פירות, ירקות, נותנת יוגורט. פתאום יום אחד הילדה סירבה לאוכל מרוסק. נאלצנו לעבור לאוכל אצבעות. עכשיו אני רואה ששוב יש תקופה של כאבי שיניים. יש לה 2 שיניים תחתונות והיא אוכלת ממש מעט, יותר נחנקת. בנתיים החלב שלי התמעט והיא מסרבת לתמ"ל במשך היום. בימים האחרונים הורדנו את ארוחת אמצע הלילה ובניגוד לפעמים קודמות לא היתה התנגדות. עד עכשיו ניסיתי להעביר את כל עניין האוכל בכיף, אבל המשקל שלה די מפחיד אותי. הסירוב שלה לאכול יוצר מצב שאנחנו כל היום סביב ארוחות קטנטנות, העיקר שתכניס משהו לפה. אני אפילו כבר לא יודעת כמה היא אוכלת מתי, רק שהיא ירדה במשקל (כי היא היתה כבר 8 ק"ג). חוצמזה מדובר על ילדה חיונית, שלווה ורגועה, מפותחת מאוד מוטורית וקוגניטיבית. כמה שאלות: - האם המשקל עדיין בגדר הנורמה? ומה לגבי היקף הראש? הערה - אנחנו לא חיים בארץ וכאן מייחסים את כל נושא המשקל לעובדה שהיא ילדה זרה. לא יודעת מה העקומות בארץ שנכונות לגבי יונקים. - איזה אוכל אפשר להציע בשלב הזה שבין מרוסקים לאוכל אצבעות? -מה לגבי הנקה/תמ"ל? החלב שלי בוודאות התמעט.. כמה החלב הכרחי בשלב זה? ועוד שאלה - האם ויטמין D קשור לגדילת העצמות באיזשהו אופן? האם יש טעם לתת יותר טיפות AּD? בתודה מראש על התשובות

../images/Emo7.gif מסרב לקחת תחליף חלב

לצערי הרב כבר גמלתי אותו מהנקה (זאת לאחר שלראשונה היא הסכים וקיבל תחליף חלב בלי בעיות ובשמחה) ואני מתחרטת מאוד בגלל שהוא מסרב לתחליף חלב וכשהוא רואה את הבקבוק הוא מתחיל לצעוק ולבכות ניסיתי לגוון לו בטעם ושמתי לו דייסות בטעם וניל וטעם יוגורט תות אבל הוא לא מעוניין פשוט מאוד הוא מבדיל בין בקבוק תחליף חלב לבין בקבוק של דייסה מה לעשות? האם יש טעם לחזור להנקה האם יש הבדל בין תחליפי החלב מבחינת טעם? ולעבור למשהוא אחר (אנחנו עם מטרנה עד עכשיו) ? את מכירה את הסירילאק? האם נחשב לתחליף ????? סליחה על מבול השאלות אבל עזרו לי תודה

לא רוצה לטעום

בני בן 1.2 לא התלהב לאכול אף פעם ועכשיו זה פשוט מחמיר.... התזונה שלו מאד לקויה על אף הנסיונות הרבים לגוון לו ולחשוף אותו לדברים חדשים... אני נותנת לו לאכול לבד/ בכפית , לא לוחצת לא "דוחפת" ולא עושה עניין מהאוכל, מקפידים לשבת איתו תמיד לאכול סביב השולחן בצורה מסודרת שיראה אותנו אבל הוא לא מוכן לנסות לטעום... הוא נוגע במשהו ופשוט לא מוכן להכניס לפה.... מילא אם היה טועם ומוציא החוצה עוד הייתי חושבת שלא אוהב אבל הבעיה שהוא לא מוכן לנסות דברים חדשים וגם דברים שכבר טעם אין לדעת אם יאכל שוב... יש ימים שלא אוכל שום דבר מוצק מלבד איזה פרי / או אולי חתיכה מפרוסת לחם עם גבינה ויש ימים שיוצא שאוכל יותר טוב אבל בגדול האוכל מדאיג אותי .. זו הסיבה שהוא עדיין אוכל שלוש ארוחות סימילאק ביום ואני לא מצליחה להוריד ארוחה כי לרוב לא אוכל במקומה ארוחה מוצקה בצורה נורמלית ומספקת . מה אפשר לעשות ??? האם צריך לפנות לעזרה ?

shine on 35

New member
שאלה לגבי העשרה קלורית לתינוק

קודם כל, איזה כיף שיש כאן דיאטנית
, מקווה שתוכלי לענות לי. שיר עולה במשקל מעט מאד, בערך 300 גרם בחודש, (כרגע בן 7 חודשים ושוקל 6.5 קילו) אנחנו בטיפול אצל גסטרו בגלל חשש לריפלוקס. העניין הוא ששיר יונק בלבד, הוא אמנם כבר בן 7 חודשים וחצי אבל כמעט לא מוכן לגעת באוכל מוצק (פרט לכמה כפיות של תפוח אין לנו סיכוי להאכיל אותו כרגע), לפעמים הוא מקבל גם מטרנה שמייד עושה לו כתמים אדומים סביב לפה (עשינו בדיקת אלרגיה והוא אינו אלרגי לחלב). אז ככה: בעצם יש לי שתי שאלות: * לאיזה תמ"ל היית ממליצה לנו לעבור? (כרגע אנחנו משתמשים במטרנה לפגים) האם יכולה להיות אלרגיה למרכיב אחר במטרנה? * איך ניתן להעשיר בקלוריות את התזונה מבלי להפסיק להניק? המון תודה מראש.

האם אני מאביסה אותו??? ../images/Emo2.gif

היי מיכל, שולחת שוב שאלה בנוגע לאיתי שלי, בן 9.5 חודשים ומשקלו 9.5 ק"ג. הוא ילד גבוה וגדול, ומבחינת אחות טיפת חלב לא שמן כלל. הוא נמצא באחוזון ה - 50 מבחינת משקל ובאחוזון ה - 75 מבחינת גובה. למה אני מציינת את הנתונים האלה? ובכן, איתי מאוד אוהב לאכול. הוא "מחסל" בארוחת הצהריים מנה מאוד יפה - קערת מרק בינונית מלאה בכל טוב - ירקות, עוף וכו'. היום, בארוחה משפחתית, אחד מקרובי המשפחה אמר שלא כדאי לתת לו מנה כזו גדולה כי אני מרחיבה לו את הקיבה, והוא עלול לפתח תאבון מוגבר מידי ולהיות שמן. האם זה ייתכן?? חשוב לציין שאני לא מגבילה אותו, מציעה לו עד שהוא מפסיק להתעניין באוכל. כשהוא לא רעב או שלא מתחשק לו מאכל מסוים, הוא מזיז לי את היד עם הכפית ומודיע בדרכו שלו שהוא לא מעוניין. אני לא מציעה לו דברי מתיקה כמו ביסקוויטים, עוגות וכו', רק "אוכל" - מה שמומלץ עפ"י טיפת חלב. האם אני פועלת נכון? יש אמת במה שאמר הבחור?

שלום לג'יימסית

1. תנו לו כמויות קטנות מאוד לפה ורק לאחר שיבלע המשיכו לתת עוד. 2. במידה ואתם חושבים כי אינו בשל עדיין, עשו הפסקה. 3. ממליצה לשאול את קלינאית התקשורת שלנו. במידה ואינכם רגועים, ממליצה לפנות לרופא הילדים. לא במטרה להלחיץ אלא רק כיוון שזהו פורום באינטרנט ולא ראיתי את הילד בולע או לא בולע.. בהצלחה

למעלה