שאלות לקובי

שני 4

New member
קובי היי

מה שלומך? קובי אני רוצה לשאול משהוא חשוב אתה יודע אני עומדת לעשותIVF ואני בתור חולת לופוס אסור לי לקבל הורמונים. רופא נשים שלי בכל זאת החליט לתת לי "כוריגון"זריקה אחת בלבד למשך כל המחזור(אני כאמור על מחזור טבעי-ביוץ טבעי) שאלתי: איך זה מסתדר??? תודה שני -אני מקווה שהבנת אותי כי יצא לי מבולבלי-

PowerFul

New member
שירי היקרה... ל3

מעיון קצר בספרות בחנתי את נושא הגלולות בלופוס. על פי מה שקראתי המרכיב האסטרוגני אשר נמצא בגלולות למניעת הריון הוא בעצם ההורמון אשר איננו מומלץ לחולות לופוס. מידע זה מגיע ממחקרים אשר הראו עלייה בשכיחות של לופוס עם לקיחת גלולות המכילות אסטרוגן. בנוסף אסטרוגן יכול להגרום לקרישיות יתר בחולות לופוס עם antiphospholipids antibodies. בשורה קטנה שתוכל לסייע... אני מקווה כידוע רוב הגלולות בשוק מכילות שני נגזרות של הורמונים: נגזרת של אסטרוגן ונגזרת של פרוגסטרון. ישנה גלולה המכילה פרוגסטרון בלבד. היא קיימת בשם המסחרי פמולן. התחייעצי עם הראומטולוגית והגינקולוג לגבי תכשיר זה והאם הוא יוכל להיות אופציה עבורך. שיהיה בהצלחה מקווה שקיבלת את התשובה שרצית יום נפלא קובי

PowerFul

New member
methotrexate

מתוטרקסאט היא תרופה המדכאת את מערכת החיסון. לתרופה זאת שימושים רבים ביניהם SLE, דלקת פרקים שגרונית, פסוריאזיס והיא גם ניתנת לטיפול בסוגים שונים של סרטנים. תרופה זאת פועלת כנגד הבעיות העוריות וכן כנגד דלקות הפרקים בחולי לופוס. לתרופה זאת יש השפעה מועטה על פגיעות באיברים עקב לופוס. הבסיס לשימוש בלופוס עם תרופה זאת הוא יעילותה בטיפול בדלקת פרקים שגרונית. תרופה זאת נלקחת פעם בשבוע בלבד, על מנת למנוע תופעות לוואי רעילות של התרופה. אסור לפספס מנות וחובה לעקוב אחר המשטר התרופתי בקפידה כדי למנוע תופעות לוואי קשות. תופעות לוואי: תרופה זאת נסבלת היטב ע"י החולים בדרך כלל. אך ישנן תופעות לוואי עיקריות שעליהן חולים מתלוננים והן בחילות והקאות, עייפות או אדמומיות בעור. תרופה זאת יכולה לגרום לדימומים ולכן חובה לדווח לרופא המטפל במידה ויש דימומים ממערכת העיכול (צואה שחורה או דם טרי בצואה) או דם בשתן. כמו כן חובה לדווח לרופא כשיש חום, הצטננות או קוצר נשימה בגלל שתרופה זאת יכולה לפגוע במערכת החיסון וגם יכולה לגרום לבעייה בריאות ובמערכת הנשימה. יש גם לדווח לרופא אם יש עור או עיניים צהובות בגלל סיכון לפגיעה בכבד. תרופה זאת נוגדת את הפעולה של חומצה פולית בגוף. חומצה פולית נדרשת ליצירת תאים חדשים במח העצם. לכן אחת מתופעות הלוואי של מתוטרקסאט היא פגיעה בספירות הדם עד למצב למצב של אנמיה ו/או מיעוט בכדוריות הדם הלבנות. לכן לעיתים ממליצים הרופאים לחלק מן החולים ליטול חומצה פולית. המלצה זאת ניתנת רק ע"י הרופא, משום שישנם מקרים בהם לקיחת חומצה פולית דווקא יכולה להפריע לפעילות של מתוטרקסאט. יש להמנע משימוש באלכוהול בעת לקיחת תרופה זאת. כמו כן יש לידע כל איש מקצוע רפואי לגבי תרופה זאת, משום שיש לה הרבה תגובות עם תרופות אחרות. תרופה זאת יכולה לגרום לרגישות יתר לשמש ולהחמיר את רגישות היתר שיש לחולי לופוס, לכן חובה כידוע להשתמש במקדמי הגנה. במהלך הטיפול בתרופה זאת יש לערוך בדיקות דם תקופתיות ולבדוק תפקודי כבד, ספירות דם, ואלקטרוליטים.

PowerFul

New member
טלי... לגבי סטרואידים והשמנה

לגבי שאלתה של טלי על סטרואידים והשמנה. סטרואידים אחראים בין היתר על מאזן הסוכרים והשומנים בגוף שהם יכולים לגרום ל"נדידת שומנים" בגוף, לכן הם יכולים לגרום להצטברות שומנים באיזורים מסויימים. בנוסף הם גורמים להגברת התיאבון, וזה שלעצמו גם גורם להעלאה במשקל. משתי סיבות עיקריות אלו גורמים הסטרואידים לעלייה במשקל. כמובן שאין להקשיב לדוד ודליה, אלא לפעול רק על פי המלצותיהם של הרופאים המטפלים שלך... שיהיה לך יום נפלא קובי

PowerFul

New member
שני היקרה

אחרי בירור קצר... יש לי מספר תשובות. הסיבה שבגללה אסור לחולות לופוס לקחת גלולות הינה בגלל ההורמון אסטרוגן. מחקרים הראו שהיתה עלייה בהתלקחויות של לופוס עקב נטילת גלולות הריון המשולבות. אסטרוגן גם מעלה סיכון לקרשיות יתר בחולות עם נוגדני antiphospholipid. כוריגון איננו אסטרוגן ולכן נראה לי שיש לו השפעה מעטה אם בכלל על לופוס. עיינתי קצת בספרות לגבי כוריגון ולא מוזכרת שם אזהרה כלשהי לחולות לופוס. אבל גם לא היתה מוזכרת אזהרה לגבי לופוס בנוגע לאסטרוגן (משום מה). אני מניח שהרופא אצלו את מטופלת מודע לנושא של אסטרוגן ולופוס. ידעי אותו שוב בנושא זה בפעם הבאה שלכם. והאם אין סיכון להתלקחות (אני מניח שאין, אבל רופא המתמחה בנושא מבין הרבה יותר ממני). ותראי גם את התשובה של ישראל חלד... נראה מה יש לו לומר בנושא. מקווה שעזרתי לך... יום טוב ובהצלחה בטיפול קובי

ל3

New member
תודה מקרב../images/Emo23.gif

ברצוני להודות לך על האכפתיות והרצינות שבה אתה מתייחס לשאלות. לקחתי לצומת ליבי ואני בהחלט היתיעץ עם הגורמים המוסמכים ושוב תודה

שני 4

New member
שירי היי, אני רוצה להגיד לך שגם

אני התיעצתי לגבי גלולות של פרוגסטרון(פמורן) אך גם זה לא מומלץ. אני מאוד חשוב לי שאנשים עם בעיות רפואיות, יעשו את המקסימום לשמור על עצמם,ולא לקחת סיכון ב " אולי זה לא יזיק" לשיקולך מצטערת שאני מתייחסת לזה אני לא רוצה שתסתבכי שני

ל3

New member
אובדת עצות

תודה. אני פשוט כל כך מודאגת זה הסיכוי שלי להחזיר לי בחזרה את המחזור. גם ככה אני לא מקבלת מלא זמן ואני פוחדת שזה יפסיק לגמרי ובבוא היום אני לא אוכל להיכנס להריון. אני ממש אובדת עצות.

PowerFul

New member
שירי...

אל תאבדי תקווה... עדיין תשאלי את הרופא לגבי הגלולות הללו. ישנם גם דרגות שונות של לופוס כידוע לכולנו... וכל חולה שונה מאחר במובן מסויים. ואל תהיי מודאגת לפעמים איחור במחזור ו/או מחזור לא מסודר נובע מבעיות אחרות ולא רק בגלל לופוס. התייעצי עם הגינקולוג והראומוטולוג שלך... אולי ישנה דרך אחרת נוספת להסדרת המחזור. שיהיה לך ערב נפלא בהצלחה קובי

gaia20

New member
קובי, תודה על המידע../images/Emo45.gif

נכנס ל"מאמרים". גאיה.

שאנל

New member
תודה רבה, אתה נהדר../images/Emo142.gif

אני חשבתי שאני יודעת הכול על התרופה הזו אבל הפרוט שלך היה נהדר ולימד אותי דברים שלא ידעתי, אז תודה רבה. אני משתמשת בכדורים הללו כמעט שנתיים וחצי, שימוש לאורך זמן לא יכול להיות בעיתי לדעתך? וסתם לידע כללי, חברה שלי עובדת בהפריות חוץ רחמיות והיא הסבירה לי שכשהם רוצים שאישה תעבור הפלה (עקב הפריה לא טובה) הם נותנים לה methotrexate כך שלתרופה שימוש נוסף. בסוף שבוע אני אהיה בפסטיבל מדיטציות במדבר.... כבר מתה להיות שם.. מבטיחה לספר כשאחזור סוף שבוע נפלא

נועה בת

New member
קובי ../images/Emo99.gif

אתה רוקח נכון - נכון ??? ממש ביזבוז קובי, עם כזו מוטיבציה והתענינות, עם כזה רצון יפה לעזור לזולת , אפשר להציע משהו ..??? אולי תלמד רפואה וכך יצטרף למעגל הרופאים רופא חביב , לבטח מיקצועי והכי חשוב - אנושי ...

ל3

New member
תהני

שיהיה לך סוף שבוע נפלא. תעשי גם מדיטציה בשבילי טוב? ( למרות שאני לא כל כך מאמינה בזה).

ל3

New member
תהני בסוף שבוע../images/Emo66.gif

תעשי חיים בסוף שבוע. תעשי מדיטציה גם בשבילי טוב? ( למרות שאני לא כל כך מאמינה בזה)

PowerFul

New member
תעשי חיים

אני חושב ששימוש לאורך זמן איננו בעייתי כל עוד עושים לך בדיקות ורואים שהתרופה לא פוגעת באיברים השונים שאותם ציינתי ועליהם גם מדווח בעלון לצרכן... תהני בפסטיבל... קובי

gaia20

New member
תהני לך במדבר...../images/Emo13.gif

תעשי כמה מדיטציות גם בישבילי... לא לשכוח לספר איך היה .... גאיה.

לקובי דליה ודוד לא נותנים המלצות רפ

לקובי ולכול חברי פורם הלופוס דליה ודוד לא נותנים המלצות רפואיות וכול מה שנכתב על ידנו הוא בגדר אורח חיים בריא שהוא היסוד לריפואי עצמי ומניעת של המחלות הכרוניות והסופניות בלבד על פי חוק מדינת ישראל רק רופא מוסמך יכול לתת טיפול רפואי

למעלה