לא נוטלת כי הפחידו אותי...
כ"כ בניתי על ההתקן שאשים מיד 6 שבועות אחרי הלידה ובשמחה וצהלה לא אצטרל לזכור לקחת גלולה ולא נצטרך גומי. ואז פתאום הרופא שלי אמר לי שבגלל שיש לי ילדה אחת, וכנראה ארצה עוד ילדים (ברור !) הוא לא ממליץ לשים התקן כיוון שיש איזה אחוז מזערי להתפתחות דלקת בחצוצרות שיכולה להביא במקרים מסויימים לבעיות פוריות. לכן הוא ממליץ על התקן רק אחרי 2-3 לידות, כשאז אפשר לקחת את הסיכון. למרות שאחותי השתמשה בהתקן אחרי הלידה הראשונה וגם חברה שלי, בכ"ז הופחדתי וירדתי מהעניין. גלולות שמתאימות להנקה גם לא הומלצו בגלל כל מיני תופעות לוואי שיכולות לקרות בגלל ההורמונים. ואז שאלתי לגבי הזריקה שמקבלים כל 3 חדשים - זה בעצם אותו הדבר כמו הגלולות אבל יש בעיה - היו מקרים של דימומים בלתי מוסברים כתוצאה מהזריקה, ואין מה לעשות נגד זה, כי ברגע שזה במחזור הדם, אי אפשר להוציא את זה (כמו גלולות שאפשר פשוט להפסיק) ואין מה לעשות עם דימום שלא פוסק. אז הוא אמר - אחרי שתפסיקי להניק תחזרי ונרשום לך גלולות. בינתיים גומי+ספוג עם קוטל זרע. האמת, זה לא כ"כ נוח לשנינו... אבל כל עוד אני מניקה (ואני לא רואה את הסוף. וגם לא רוצה לראות בינתיים), זה המצב. אז אם משתמשים בספוג, לא משתמשים בגומי ולהיפך... בכ"ז 95-98 אחוז הגנה.