שרשור מוטורי

mybeby3

New member
5 חודשים

שלום רב, התינוקת שלי בת 5 חודשים עירנית ומגיבה נהדר היא הרבה על הבטן ועדיין לא מתהפכת יצא מצב שמצאתי אותה פעם הפוכה אבל זה היה חד פעמי ולא קרה שוב מאז. השאלה שלי מבחינת התפתחות מה אמורה כן לעשות תינוקת בת 5 חודשים? ושאלת שינה: ישנה לילה שלם מ שמונה בערב בערך עד 7 בבוקר שינת בוקר אחרי טיול בוקר (חלוקת הילדים הגדולים לבית ספר וכו') 8:30 עד 10 בערך לפני הצהריים 12 עד 13:00 לערך 15:00 עד 18:00 ואז כבר שינת לילה האם זה תקין? לא יותר מדי? תודה

א י ה 33

New member
משקל גבוה והתפתחות מוטורית

הבת שלי בת 7 חודשים ושוקלת בערך 9 ק"ג, כלומר דיי שמנה. היא מתהפכת לעיתים דיי רחוקות (רק מהגב לבטן) ושוכבת הרבה על הצדדים. כל מי שרואה אותה שוכבת על הבטן אומר שהיא עולה מאוד גבוה, אבל היא עדיין כמעט לא זזה ובטח לא זוחלת. השאלה: האם המשקל יכול לעכב את ההתפתחות המוטורית שלה? תודה

xy234

New member
לא הולכת

שלום רב!! בתי לטם בת שנה ושבעה חודשים . היא זוחלת מגיל 8 חודשים אבל לא רוצה ללכת.היא נאחזת בשולחן כסאות וכ"ו אבל ללכת לבד לא רוצה.שנותנים לה ידיים היא הולכת יפה ועם יד אחת היא הולכת באלכסון.חשבנו ללכת איתה למכון להתפתחות הילד שיש בעירנו מה אתם ממליצים? בתודה רונן

זחילה לאחור

הבן שלי בן 9.5 חודשים החל לזחול לאחור ובמקביל להעמד על שש. הוא מסתובב בכל רחבי הסלון, אך עושה זאת רק ע"י דחיפה של הגוף עם היידים לאחור ותזוזה על הציר לצדדים. אך עדיין לא יודע לדחוף עצמו קדימה. 1 האם זחילה לאחור נחשבת זחילה, כלומר האם נחשב שהוא התחיל לזחול כבר? 2. מדוע ילדים זוחלים לאחור? 3. כיצד אני יכולה לדרבן אותו לזחול קדימה? תודה מראש על התשובות.

d i n o l e

New member
אין קשר בין הדברים

הגור שלי שקל מעל 9 קילו בגיל 4 חודשים ועשה הכל בזמן. חשוב לשים אותו הרבה על הבטן. ותחפשי במאמרים טיפים לעידודש התהפכות וזחילה.

לגוגילונה שלום

הזחילה לאחור שאת מתארת נעשית כאשר עדיין אין תיאום מלא בין הגפיים על מנת ליצור זחילה קדימה. זו בדרך כלל לא זחילה מתוכננת ( מעם מטרה ומסלול מתוכנן). ממצב של התנדנדות בעמידת שש סביר להניח שבקרוב ילמד בנך להרים יד אחת ויד שניה ולדחוף עם הברכיים על מנת לזחול קדימה. בהמשך מתפתחת בדרך כלל גם זחילה מתוכננת לאחור . לדוגמא: תינוק שנכנס בין רגלי הכסא ונתקע בקיר וממצב זה עליו לתכנן זחילה לאחור על מנת להחלץ מבין רגלי הכסא.

ממליצה לבדוק מה מפריע לה

אולי זה משהו שניתן לפתור בקלות ע"י תרגול מתאים ואולי היא צריכה עוד קצת זמן? האם היא זוחלת על שש מגיל 8 חודשים? אם לא מתי עלתה על שש והתחילה להעמד לבד?

xy234

New member
תודה על התשובה המהירה

הולכת על שש מגיל 11 חודש הולכת חןפשי מסביב לשולחן ובן השולחן לכיסא . בעיה נוספת ללא קשר להליכה משקלה שמתחת למומוצע כפי שהרופא אמר אין קשר בן הגובה שהוא מעל לממוצע לבן המשקל הנמוך של היא אוכלת הכל מהכל. גובהה שלה 81 ס"מ ומשקל 8.540 מ ה כדי לבדוק?

נאוה ר

New member
שלום 234

האם היא אוהבת נדנדות? האם היא אוהבת מגלשות? האם היא אוהבת שמקפיצים אותה או זורקים אותה?

d i n o l e

New member
הוא נולד 4220. הנקה מלאה חצי שנה

והנקה עם מוצקים מחצי שנה ועד היום (בגיל שנה) אוכל רק אוכל בריא ומגוון עם פירות וירקות.(בלי במבה וופלים גמדים וזבל אחר למיניו) כל זה לא הפריע לו להכפיל משקל לידה בגיל 3 חודשים ולשמור מאז הלידה ועד גיל שנה על אחוזון 95-97 במשקל ובגובה,
בגיל שנה שקל 12.340 על 81 ס"מ

תולעת06

New member
והוא אפילו לא נראה שמנמן. להיפך,

הוא בדיוק, מתוק אמיתי זה נותן לנו תקווה:) אנחנו מטפסים מאד גבוה באחוזונים...

d i n o l e

New member
תודה ../images/Emo13.gif אני לא יכולה אפילו להגיד

שטיפסנו תמיד מהלידה ועד היום היינ ובאחוזונים הגבוהים גם במשקל וגם בגובה. אני אומרת לעצמי שכל עוד אני יודעת שהוא אוכל בריא ולא שטויות אז אין מה לדאוג.

d i n o l e

New member
הוא גבוה. 81 ס"מ נכון לגיל שנה

שזה מעל אחוזון 97% . גם על האחוזון הזה הוא שמר מההתחלה. ב 2-3חודשים הראשונים עלה במשקל 2 קילו בחודש ו 5 ס"מ באורך וגם אח"כ כשאמורה להיות האטה כביכול אז הוא האט לקצב של מינימום חצי קילו בחודש ואף יותר
ו 2.5 ס"מ באורך. הוא כנראה לא שמע על חוק התינוקות היונקים

הבנים שלנו באותו הגיל ..

כמעט באותו הגובה 80 אבל במשקל שונים ולי כל הזמן אומרים שהוא רזה 9.680 מדי למרות ששומר על העקומה ...הקטע ששלך ממש לא נראה שמן ממנו... איזה מוזר

למעלה