שרשור מוטורי

d i n o l e

New member
חמוד מאד ../images/Emo13.gif אבל כן יש קצת הבדל

בגודל הפיזי, למרות שבעצם קשה לראות כי אצלי בתמונה הוא עם מיליון שכבות בגדים.

הכגג

New member
הליכה עצמאית

קודם כל- כל הכבוד על הפורום ועל ההתיחסויות הרגישות. אני עוקבת אחריכם כבר כמה זמן ונהנית... ולשאלתי- בני בן שנה וארבעה חודשים. ההתפתחות המוטורית שלו מעט איטית. הוא התחיל לזחול על שש בגיל שנה ומשהו ובמקביל נעמד (בתמיכה) והתחיל ללכת לאורך חפצים. מאז הוא ממשיך בכך אך עדיין לא הולך עצמאית. (לעיתים רחוקות עומד בלי תמיכה לשנייה). גם הישיבה שלו נראית לעיתים לא זקופה (הגב כפוף). יש לנו תור לטיפת חלב ותכננתי לבקש הפנייה להתפתחות הילד.. העניין הוא שזה לוקח זמן. האם יש תרגילים מסוימים שניתן לעשות? האם התפתחות הילד זו הכתובת המתאימה? תודה רבה מראש...

להכגג

הליכה עצמאית נרכשת בדרך כלל עד גיל שנה וחצי ולכן בנך נמצא מבחינה זו בתחום הנורמה. לגבי הישיבה הכפופה: יתכן שיש חולשה בחגורת הכתפיים או בשרירים זוקפי הגב ( חולשה בחגורת הכתפיים יכולה לגרום גם לזחילת שש מאוחרת) אם קיימת חולשה כזו שכדאי לטפל בה תוכלו לקבל מהרופא הפניה לפיזיותרפיה. את יכולה בינתיים להעזר בתרגיל להכרות עם זוקפי הגב בחשיבה שתיארתי באתר שלי ולראות אם זה משפיע על הישיבה.

הבנות שלי בנות חצי שנה

כבר מגיל חודשיים מתהפכות מהגב לבטן וההפך, ומגיל ארבעה חודשים עומדות על שש וזוחלות אחת זוחלת גחון ומתגלגלת מצד לצד כדי להגיע לכל מקום והשניה מתקדמת על שש לכל מקום ומטפסת ונעמדת שתיהן גם יושבות חצי שיבה על הצד. אני יודעת שהן מאוד מתקדמות ולכן הייתי רוצה לדעת איך אפשר לעניין אותן ולאתגר אותן להמשיך להתפתח. יש לי הרגשה שהצעצועים הרגילים כבר משעממים אותן והן בעיקר רודפות אחרי החתולים שלנו ואו מטפסות על הכלבה או על סל הכביסה המלא ועוד ועוד...

שיבולת שלום

באמת מפתיע ששתי תאומותייך הן כל כך זריזות. תינוקות בגיל זחילה נהנים לגלות דברים שנראים לנו פשוטים ביותר ( ואילו לאו דווקא צעצועים מפלסטיק) : משטחי זחילה שונים: כריות, דשא, שטיח, מגע עם מרקמים שונים: סוגי בדים שונים, משהו קרירי או חמים ( הבדלי טמפרטורות). כל חומר מהווה עולם שלם לחקירה וניסוי. הביטי סביבך ונסי לחשוב מה קורה כשמגלים בפעם הראשונה משהו חדש ואני בטוחה שתוכלי להלהיב גם את תאומותייך בתגליות הללו.

Kמיקמי

New member
הבן שלי בן 8.5 חודשים

מתהפך לשני הכיוונים ומסתובב לא סביב צירו אבל לצדדים לא זוחל (לא גחון,לא קדימה ואחורה על הברכיים פשוט בשום צורה) אם נדבר רגע על התפתחות אחרת שלו אז הוא שוכב על הבטן יחסית הרבה, סוגר את הצעצוע "חיות קופצות", יש לו עוד צעצוע שצריך לסובבב גלגל וזה משמיע רעש..הוא עושה זאת, אם יש לו כדור מרשרש הוא מנענע אותו וכו... נסינו להרחיק לו טיפה צעצועים אבל מה שהוא עושה זה מתהפך מצד לצד עד שמצליח להתקרב אליו....
(חכם לא
) איך אפשר לעודד אותו לזחילת גחון/על 6 באיזה גיל אמור לעשות שלום,כפיים ועוד...? אם הוא מחזיק 2 טבעות השחלה הוא תופח איתן כמו כפיים אבל לא מוחא כפיים. אם עושים לו שלום או ביי ביי הוא רק קצת מזיז אצבעות לא ממש עושה עם היד ולא תמיד! אם אומרים אור....בחלק מהמקרים הוא מסתכל על האור ובחלק מתעלם... תודה רבה

Kמיקמי שלום

האם בנך עומד עמידת שש? עמידת שש היא שלב מקדים לזחילת שש ואם אינה קיימת עדיין שווה לבדוק אצל הרופא האם אין חולשה בחגורת הכתפיים שכדאי לחזק. . אם אינו עומד עדיין על שש ניתן לעודדו לזחילת גחון ע"י עזרה שתיתני לו בדחיפת הרגליים ( פשוט הניחי את כפות הידיים שלך ליד כפות רגליו כך שהוא יוכל "לדחוף" אותך וע"י כך להתקדם קדימה. בסביבות גיל 20 חודשים תינוקות יודעים למחא כפיים . הבן שלך נמצא בשלב מקדים לכך כשהו מצמיד שתי טבעות שהוא אוחז בידיו וזה מצויין.

Kמיקמי

New member
חגורת הכתפיים שלו כנראה עוד חלשה

זה אמרה פיזיותרפיסטית התרגילים שקיבלנו לעשות כל יום בערך 10 פעמים זה להעמיד אותו על שש אבל עצם זה שאני מחזיקה אותו...לא גורמת לכך שיהיה עומס על הכתפיים...אז איך הן יתחזקו? אשמח לשמוע אם יש עוד תרגילים לחזיוק רצועת הכתפיים
הוא לא עומד על שש ואם אני מניחה את כפות הידיים שלי ליד כפות רגליו אז הוא כן מתקדם אבל על ידי כך שמפעיל את שרירי הרגליים ויש לו תנופה...לא באמצעות הידיים...זה בסדר?

ומה קורה כשאת מעמידה אותו על שש?

האם את חייבת לתמוך בו או שהוא יכול להישאר כך כמה שניות? אם הוא נופל מעמידת שש. איך הוא נופל? האם האגן נופל ראשון או שיש ירידה של המרפקים לרצפה? האם אתם בטיפול פיסיו קבוע? אם כן כדאיח לזהות אילו שרירים כדאי לחזק על מנת שהוא יוכל בעצמו להתרומם לעמידת שש ( זה יכול להיות קשור לרגליים , בטן , גב או חגורת כתפיים או שילוב של כמה מהם) תני לי תשובות על השאלות ששאלתי ואנסה לתת לך עוד כיווני חשיבה או תירגול.

Kמיקמי

New member
../images/Emo41.gifתשובות../images/Emo41.gif

כשעומד על שש אנחנו עשים "דיו" כמו סוס אני מנענעת אותו כשהטוסיק זז קדימה ואחורה זה מצחיק אותו וזה מושך זמן לפעמים אני מרגישה שאני יכולה לשחרר מעט את האחיזה שלי והוא זז כמה תזוזות לבד הוא לא מתרסק כשאני לא תומכת בו...או שהוא מיישר את הרגליים ואז הידים תומכות בו כמה שניות ואז הוא נשכב לגמרי על הבטן או כשהיידם כפופת ז"א על המרפקים וממש מעט כשהידים ישרות לרב זה מה שמתרחש.כמה שניות הוא נשאר אבל ממש שניות ספורות את שאלת "האם האגן נופל ראשון או שיש ירידה של המרפקים לרצפה? " כשהאגן יורד הוא בדר"כ בו בזמן יורד להשען על המרפקים זה קורה ממש ביחד כך נראה לי. לא ראיתי מצב בו הוא עם הטוסיק על הרפצה והידיים ישרות..ממש לא. אנחנו פעם בחודש הולכים לפיזיו של קופ"ח כי בהתחלה הוא היה סוגר כל הזמן את כפות הידיים ובאמצעות תרגילים ומשחקים המצב עכשיו הרבה יותר טוב...עוד קצת סוגר אבל באופן משמעותי פחות מפעם. אצלה הוא גם עם הזמן למד להתהפך מהגב לבטן (עשה זאת בגיל 5.5 חודשים) כמו שכתבתי בהתחלה הוא יושב כשמושיבים אותו.אני יודעת שזה לא נכון לעשות כך אבל בגן הם מתעקשים "שכך גדלו דורות של ילדים" ובבית אני כבר נכנעת כי הוא בוכה רק על הבטן או על הגב...הוא למד שאפשר גם בישיבה וממש דורש זאת בבכי רב מאד. אם שוכב בעגלה מורם קצת או על כרית מאחורי הגב הוא מצליח עם הרבה התאמצות (וגם לא תמיד) להתיישב. את הקטע על הישיבה כתבתי כי אולי תוכלי לכוון אותי לעשות לו תרגילים שיעזרו גם לזחילה וגם לישיבה (אם קיימים כאלו)
היום שמתי את כפות הידיים שלי מאחורי כפות רגליו והא הצליח להתקדם וגם נראה שהיה מרוצה מזה
וגם הסתובב חופשי סביב צירו על הבטן כמובן (מה שלא היה אתמול או שלשום....
)אני זוקפת את זה לזכותך
כי לדעתי כשהצליח להתקדם מעט זה נתן לו מוטיבציה להסתובב סביב עצמו לצעצועים שהיו פזורים סביבו. האם כך אולי יצליח לזחול גחון לפחות? כי בנתיים הדחיפות הן אלו שמוזיזות אותו קדימה ולא הרבה תנועות ידיים(שהוא עושה...אבל לא הן שמקדמות אותו.התנופה מקדמת אותו..לא?) סליחה על האורך של התשובה ועל השאלות שנוספו

Kמיקמי

New member
ענת אני מקפיצה לתחילת העמוד מכוון

ששאלת שאלות ועניתי לך.מקווה שזה בסדר להקפיץ בפורום הודעות שעברו דף. תודה רבה

נשמע שבאמת חגורת הכתפיים חלשה

נסי לבדוק עם הפיסיותרפיסטית אם אפשר לקבל שיעורים בתדירות גבוהה יותר . חבל לדעתי לחכות חודש בין מפגש למפגש. נסי להימנע מישיבה פסיבית ובמקום זה כשאת מושיחבה גרי מיד עם צעצוע מהצד על מנת שיפנה הצידה ( כל פעם לצד אחר) ויישען על יד אחת תוך שהוא מנסה ביד שניה לקחת את הצעצוע. מאותה תנוחה של ישיבה אפשר גם להוביל הצידה ( כמו קודם) לעמידת שש. תרגילים כאלו יחזקו את חגורת הכתפיים. את גם יכולה להעזור בתרגילי מודעות הידיים באתר שלי במאמר על שכיבה על הבטן. תמשיכי לעדכן

Kמיקמי

New member
OK אעבוד איתו על מה שאמרת

כשלא שכב על הבטן עשינו הרבה את תרגילי המודעות מהאתר שלך
כמובן שאמשיך לעדכן
תודה רבה

eihi

New member
הבת שלי בת 7.5 חודשים.

מתהפכת מגיל שלושה חודשים בערך. מסתובבת על הציר, זוחלת אחורנית, על הבטן ועל 6 כבר למעלה מחודש.היא מתיישבת משכיבה ומנסה להתיישב מעמידת שש. היא לא זוחלת קגחמה איך אפשר לעודד אותה לעשות כן. אני רואה שהיא מתוסכלת למרות שהיא מגיעה לכל מקום על ידי גלגולים.

eihi שלום

מכיוון שביתך עומדת על שש נסי לעודד אותה להושיט יד קדימה אל צעצוע. בכל פעם עודדי הושטת יד אחרת . אחרי שלב ההתנדנדות בעמידת שש קדימה ואחורה נלמד ואחרי ששלב הושטת כל יד בנפרד מופנם בדרך כלל מתחיל הזחילת שש.

איה שלום

זה נכון שלתינוק כבד יותר נדרש יותר כח על מנת להזדקף או להרים את גופו כנגד כח הכובד . אך עדיין משקל גדול( ותקין) לא אמור לעכב התפתחות בצורה קריטית. נסי לגלגל אותה מהצדדים אל הבטן ואל הגב על מנת שתכיר את התנועות הללו. את יכולה להיעזר בתרגילים אצלי באתר.

mybeby3 שלום

בגיל 5 חודשים הייתי מצפה שתינוק ירגיש יציב בשכיבה על הבטן ויזדקף עד מצב של מרפקים באויר. רצוי שיוכל גם לשחק עם צעצועים במצב זה כך שיד אחת יכולה לשמש משענת לגוף ויד שניה פנויה למשחק ( ולהפך) שיוכל לשכב בנוחות גם על הגב , שיושיט ידיים אל צעצוע . בסביבות גיל שישה חודשים תינוקות בדרך כלל כבר יתהפכו ויסתובבו בשכיבה על הבטן בסיבובי ציר. בשכיבה על הגב ירים רגליים ויתפוס אותן בידיו. זה באופן מאד כללי. לגבי השינה: זה נכון שהיא ישנה יחסית הרבה אבל נראה לי לגמרי תקין ובמיוחד אם היא עירנית וחקרנית בשעות היום.

למעלה