שרשור תזונה

מים

מאיזה גיל מומלץ לתת מים?? בני בן 7 חודשים והמטפלת אומרת שנראה לה שהוא צמא לפעמים וכדאי לתת לו מים.

זואני2

New member
עצירות

בתי בת 8.5 חודשים, בשבוע האחרון החלה לאכול מזון מוצק בצורה משמעותית (לפני כן לימדנו אותה בעזרת "טעימות" , כיוון שלא התלהבה מי-יודע-מה מהעניין...). בימים האחרונים יש לה עצירות, היא צורחת בכל פעם שצריכה לעשות קקי, והקקי יוצא קשה מאד. האם זה קשור לאכילת בננה? (אנו נותנים לה בבוקר בננה, לפעמים עם תפוח או אגס ולפעמים בלי, ובצהריים מרק ירקות). מה עושים כדי להקל עליה? האם מותר להוסיף לפרות גם פרות יבשים? האם להמנע ממאכלים מסויימים???

שלום לזואני2

ישנו מיתוס (אצל רוב האוכלוסיה) שבננה (ואורז) גורמים לעצירות. בננה ואורז הניתנים במידה ומלווים בשתיה נאותה של מים,אינם גורמים לעצירות. יתכן וביתך מתקשה להתרגל לתזונה החדשה ולכמויות. היתי מגבילה ונותנת לה לאט יותר את המוצקים ואכן שמה לב אם מזון מסויים גורם לה להרגשה לא טובה. אם את חשה שמקור הבעיה הוא הבננה , נסי להורידה לכמה ימים מהתפריט ולראות איך מצב היציאות. ניתן להוסיף פירות יבשים ואופילו מעט מיץ שזיפים יבשים לשם גיוון ולא כדרך קבע לעזר ליציאות. זאת על מנת שלא תהפכי את מערכת העיכול שלה לעצלה ותלויית משלשלים. (גם אם טבעיים). אפשר להציע תמרים לחים נטולי חרצנים ועוד.. שימי לב שפירות יבשים עשירים בברזל וויטמינים אך גם בסוכר.. בתאבון

sarity33

New member
הגדלת כמות האוכל?

שלום רב, בתי בת שלושה חודשים. בשבוע האחרון החלה לישון לילה שלם בעקבות כך ירדה מ 7 ארוחות של 120 CC ל - 5 ארוחות, שוקלת 5700. האם בעקבות כך כדאי להגדיל לה את כמות האוכל. כשהיא מסיימת את האוכל היא בוכה, כאלו שזה לא הספיק אבל לפעמים היא גם בוכה בגלל כאבי בטן (שהאוכל הסיח את דעתה והיא חוזרת לבכות לאחר סיום הארוחה ולכן קשה לי לזהות את זה כבכי של מחסור באוכל) אבל מנגד היא פולטת הרבה מיד עם הגרעפס הראשון ואני לא רוצה סתם להעמיס.האם בגיל הזה ילד אוכל כל כמות שנותנים לו או שהוא יודע להפסיק בעצמו (בחודשים הראשונים היא לא ידעה להגביל את עצמה וכל כאב בטן זכה לאוכל שהתקבל על ידה בברכה וכל זאת בגלל טעות בזיהוי שלי). בנוסף, בחודש הראשון לחייה היתה לי "תקרית" עם טיפת חלב. היא עלתה בשבוע 400 גרם כנראה מכיוון שלא זיהיתי שמדובר בגזים ונתתי לה לאכול יותר מדי. בכל מקרה היא נולדה במשקל 3850 ובעקבות הצעקות שחטפתי בטיפת חלב שהיא קפצה אחוזון שאלתי מה הכמות שילד במשקל שלה צריך לאכול וקיבלתי שתי תשובות שונות. טיפת חלב דיברו אז על 60CC (לא עמדנו ביעד הזה היא אכלה אז 80CC-100CC) ויועצות דיאדה ו/או יועצות הנקה שהייתי איתן בקשר דיברו על 150CC - 165CC לכל ק"ג (וגם ביעד הזה לא עמדנו היא אכלה 100CC). האם יש פרמטר מוגדר לפיו יודעים כמה ילד צריך לאכול? האם רק שאזהה חוסר שביעות רצון אבין שצריך להגדיל את הארוחה? אני קצת חלשה בזיהויים ולפעמים אני תוהה אולי היא רעבה ומרוב תסכול היא מעדיפה כבר ללכת לישון? עכשיו אני בבעיה אחרת כי היא אוכלת 5 ארוחות של 120CC וזה הרבה פחות ממה שהיא אכלה עד היום. סליחה שיצא ארוך ותודה מראש

sarity33

New member
הבהרה

הסיבה שבגללה קשה לי כעת לזהות בכי של רעב אחרי שאכלה היא משום שהיא פולטת הרבה בזמן האחרון.כבר בשלב הגרעפס היא בוכה ושניה אחר כך עושה עוד אחד ופולטת כמות של אוכל, דבר שמעורר אצלי את החשד שזה לא בכי כתוצאה מרעב אלא בכי שקשור לפליטות או איזושהי אי נוחות שלה שאצטרך לברר עם רופא. במצב כזה שהיא פולטת כל כך הרבה אני לא רואה טעם לתת לה עוד אוכל אבל מנגד אולי אני טועה והיא רעבה (הבכי מגיע מיד ברגע שהיא מבינה שהבקבוק לא חוזר ושאני מעבירה אותה ל"איזור הגרעפס". אני כרגע בשלב הניסוי הטעיה איתה בגלל הבעיה של הפליטות ולפיכך הייתי רוצה לדעת האם במצב רגיל (לא מצב של פליטות יתר) של יותר שינה ופחות ארוחות יש להגדיל את הארוחות הנוכחיות. שוב תודה

שלום לsarity33

כמו שכתבת בעצמך-אין תשובה חד משמעית לגבי הכמות של התמ"ל. נכון,ניתן לבצע חישוב קלורי לפי משקל וכו' אך זהו חישוב מתמטי קר ולא מתאים לכל ילד. אני ממליצה שאם בעיית הפליטות חוזרת ונשנית,כן כדאי לפנות לאיש מקצוע להתייעץ. ממליצה להיות קשובה לבכי ולנסות לתת לה לאכול עם הפסקה. כוונתי-ברגע שמסיימת לאכול מנה שכרגע אוכלת ואת חוששת שזה לא מספיק לה,לעצור. לנסות לדבר,לשיר לה ולשעשע אותה. במידה והיא אינה חשה בנוח וממשיכה לבכות ניתן לנסות ולהציע לה תוספת. בקשר להורדת 2 הארוחות,צריכת הקלוריות חלבון ושאר ויט' ירדה ולכן יש להציע לה תוספת.הרי ככל שגדלים הילדים הם אוכלים יותר לא? בהצלחה

שופי 27

New member
גיוון אוכל- מה מותר להציע לבת 6 חוד

בתי בת 6.5 חודשים. התחלנו מוצקים לפני כשבועיים ובינתיים נהנית מאד מתפו"א, גזר, בטטה, דלעת, קישוא, תפוח עץ, בננה ואגס. כרשימה זה אכן נראה מגוון אך למעשה הטעם די דומה מאחר ובמקרים רבים מס' ירקות/ פירות מעורבבים ביחד. אילו פירות/ ירקות נוספים ניתן להציע לה? הבנתי שפירות הדר אינם מומלצים בשלב זה, האם זה נכון?

שלום לשופי27

לי נשמע שאכן הרשימה מאוד גדולה ומגוונת לזמן חשיפה כה קצר. יש הנוהגים לא להציע פירות הדר עד גיל שנה עקב חשש לאלרגיות. (לא כולם אכן עושים זאת..). את יכולה להציע לה פירות וירקות נוספים כל עוד אינם אקזוטיים אלרגניים. (כמו אננס,פפאיה,ליצ'י,אפרסק ועוד..) בתאבון

גזים בגיל שנה

בני בן השנה לא ממש חובב אוכל...אבל לא זה מה שמטריד אותי .. שמתי לב שכל פעם שאוכל קטניות (לא מתלהב מבשר ועוף אז אני מנסה להשלים לו את החסר) או אפונה/ תירס/ כרובית וכו' לא ישן טוב בלילה מתפתל וסובל מגזים.. האם זה נורמלי שבגיל הזה יסבול עד כדי כך שמפריע לו לישון ? אין לו בעיות עצירות . (אני יודעת שכל אלה עושים גם גזים למבוגרים אבל לא בכזו רמה..)

שלום לאמא של צ'ופצ'יק

יכול להיות? הכל יכול להיות! יתכן והוא רגיש מאוד לקטניות. נסי להשרותן לפני הבישול זמן רב . ניתן להרתיח פעם אחת ולסנן את המים במידה ואין מספיק זמן השריה. בתאבון

myel

New member
עזרה ורעיונות לאוכל לבת 8 חודשים

בת שמונה חודשים ועושה קצת "קונצים" בענייני אוכל- פתאום כבר לא אוהבת פירות טריים ובימים האחרונים אוכלת משמעותית פחות בארוחת הצהריים (ירקות מבושלים ועוף), אחרי שהיתה אוכלת יפה באופן יחסי. את "בעיית" הפירות הטריים פתרנו עם גרבר (לרוב מוכנה לאכול), אבל עכשיו נותרה בעיית ארוחת הצהריים. ניסיתי בעבר לתת לה קציצות עוף (התפרקו והיו דומות יותר למחית עוף), שלא התקבלו באהבה ולכן אבא נאלץ לאכול. בולונז- לא אהבה את הטעם (אולי בגלל הקטשופ ורסק העגבניות). מה עוד אפשר לתת בצהריים?! היא אוהבת עגבניה, אוהבת מאוד מוצרי חלב (מוכנה לאכול גם כשלא רעבה). ביום שישי טעמה פסטה ואהבה, אבל להתרשמותי היא אכלה כי כולם סביב השולחן אכלו והיא גם רצתה. אה, היא גם אוהבת פירה (בעיקר כזה של מסעדות). היא אמנם מצוננת קצת בתקופה האחרונה ואולי זה קשור אבל אשמח לעצות!

שלום לmyel

אכן צינון גורם לאכול פחות. האף סתום,חוש הריח לא מפותח והתאבון פוחת. סוד הקסם הוא גיוון ולהמשיך להציע מזונות מגוונים ושונים. בסוף משהו יתפוס. פיצית בת 8 חודשים ממש לא מטריד אותי שהיא לא אכלנית מוצקים גדולה. זה חדש, זה מושך במיוחד בהתחלה אך זה גם מפחיד לפעמים ושונה. תני לה זמן. (אומרת לך את זה מישהי שבנה התחיל ממש לאכול מוצקים בגיל 11 חודש). רעיונות נוספים אעלה בקרוב ובינתיים: אורז ועדשים,ירקות מאודים צבעוניים-כתומים של בטטה וגזר ודלעת, ירוק של ברוקולי (חתוך!),קישוא(לא מתאים ע לזה אבל בשביל הגיוון בצבע),עגניה אדומה. קוסקוס עם מרק,פתיתים,פסטות עם רטבים שונים,מוצרי חלב רק כיוון שכבר אוכלת.. פשטידות על בסיס ירקות וחלמון או ללא ביצה. נושא החברה נכון, נסי לשבת ולאכול איתה , יתכן שנעים לה כך יותר. בתאבון

נעלמה לי ההודעה הקודמת ...../images/Emo66.gif

שמחה מאוד שנפתח פורום כזה שנענה ע"י אנשים מקצועיים ... כל הכבוד. האם מותר מוצרי חלב לפני גיל שנה ? אשמח להצעות תזונה שתעזור לשלשול ? מאיזה גיל מותר לתת ביצה שלמה ? בני בן 9 חודשים ואני מבינה שעכשיו מותר לתת רק את הצהוב בביצה. אשמח לתשובותייך.

veredalfiya

New member
שאלות לגבי התזונה של שחר

שלום אני אמא לשחר בת ה10 חודשים. לאחרונה יש לי לבטים רבים בנוגע להאכלה שלה. במשך היום היא נמצאת במעון. היא אוכלת סימלאק בתוספת דייסת אורז בבוקר, לאחר מכן פירות, בצהרים מרק ירקות. בערך ב15 שוב סימלאק . ובקבוק נוסף לפני השינה. עדיין לא צמחו לה שיניים ואני לא ממש יודעת מה להאכיל אותה כשהיא חוזרת מהמעון בשעות הערב. בנוסף האם הדייסה שאני מוסיפה לה לסימלאק מועילה לה? התחלתי לתת אותה לפני כשבועיים כיוון שהיא סבלה משילשולים והיא מאוד אוהבת אותה. האם כדאי להמשיך איתה? בכל בקבוק שניתן לה? האם כדאי לגוון את הדייסות שאני מוסיפה לה? האם היא יכולה לאכול מוצרי חלב? מעדנים , גבינות וכדומה? חשוב לציין שהמשקל שלה יחסית נמוך לגילה - כ7.5 ק"ג. וכמויות האוכל שהיא אוכלת לא גדולות. תודה ורד

שלום ורד

בנוגע לדיסה- האם פחתו השלשולים? תשובתך תעזור לך לענות על ששאלת אותי. גיוון תמיד רצוי ומהנה. חושף את הפעוט למגוון טעמים ומרקמים. זה הזמן להוסיף מוצרי חלב. לדעתי עדיף להמנע מהממותקים וללכת על הטבעיים. גבינה לבנה ,יוגורט לבן. סביב גיל שנה ,הפעוט אמור להצטרף לשולחן המשפחתי ולכן זהו זמן טוב להתחיל ולחשוף אותה לארוחות "יותר ארוחתיות" מבקבוק בערב. הבקבוק יכול להישמר כהשלמה ואפילו עיקר אך חשוב להתחיל להושיב אותה גם בערב סביב השולחן , עדיף ביחד אתכם (אני יודעת שיותר קל לתת בקבוק..)לתת ארוחה מגוונת ולתת לה לברור פריטים לפי העדפותיה. ניתן להכין לה צלחת ע םירקות חתוכים (יכולה למצוץ עגבניה ועוד ירקות), גבינה לבנה,חתיכת לחם,חלמון ביצה,גבינה צהובה. או לחילופין צלחת עם אורז ועדשים או קטני תאחרת או פסטה ברוטב שתהנה מהניסוי והטעימה. בתאבון

יום גשם

New member
גם אני מרגישה שהבקבוק יותר נוח

אבל שהגיע הזמן להתקדם למשהו יותר "ארוחתי" בערב. הענין הוא שעדיין אין לו שיניים (שן אחת, בן 9 חודשים) ונראה לי שעדין אי אפשר לתת לחם, ירקות חתוכים או גבינה קשה. בנוסף הוא עדין לא יושב, כך שגם הושבה איתנו לשולחן עוד לא מעשית. להמשיך לחכות שישב ושיהיו שיניים או שיש הצעה לתקופה הזו? בנוסף, אם יש מאין ארוחת טעימות כזו, איך יודעים האם היא שקולה לחלב?

הי ליום גשם

אני אישית לא אוהבת מדידות.. גם אנחנו כמבוגרים לפעמים רעבים יותר ופעמים רעבים פחות. הארוחות הראשונות הן בגדר טעימות והתחלה ולכן אני ממליצה לשלב איתן עדיין א תהבקבוק של התמ"ל או חלב האם. הילד בעצמו יראה לך כמה הוא רוצה לאכול ואיזו כמות מספקת אותו. סביר שבהתחלה הטעימות קטנות ואז הבקבוק יאכל במלואו. כאשר הטעימות הופכות לארוחה , הבקבוק בחלקו יוזנח.. נסי להציע גבינה לבנה, למצוץ גבינה צהובה,לחם למציצה אפשרי ,גבינה רכה _ריקוטה לא מלוחה,קוטג'). מרקים,אורז ועדשים,פשטידה רכה על בסיס ירק וגבינה ומעט קמח. אפשר ע םחלמון או ללא ביצים. בהמשך אפרסם רעיונות ומתכונים לארוחות. בקרוב.. בתאבון

mimi46

New member
שאלת מוצקים

בני בן 6 חודשים, יונק בלבד. לפני שבוע התחלנו מוצקים - ירקות. טעמנו כבר כמה סוגים ומהשבוע נתחיל להגדיל את הכמויות ולהוסיף גם פירות. אני ממשיכה להניק אותו קבוע (אף פעם לא נתתי לו תחליפים) השאלה שלי היא האם יש צורך להוסיף גם דייסות? מאיזה סוג? מתי? תודה מראש

למעלה