שרשור תזונה

שלום לmimi46

במידה והינך מניקה ואין בעיית משקל ,אינני רואה צורך להוסיף דייסות. ניתן לשם הגיוון והעושר בויטמינים וברזל להוסיף דייסות ביתיות. לדוגמא: דייסת שיבולת שועל על בסיס חלב אם או אפילו מים (אם אין בעית משקל נמוך) מומתקת (אם בכלל) בפרי מרוסק או מעט מולסה או סילאן. בתאבון

שלום מיכל,

רציתי לשאול גם בעינייני דייסות. הבת שלי בת 7 חודשים ניזונה מסימילאק וגם ממעט מרק ירקות ועוף ופירות די מסרבת לאכול אבל אני ממשיכה להציג לה מדי יומיים גם פירות. רציתי לדעת מה את חושבת על דיסות סימילאק 7 דגנים. האם כדאי לתת לה גם דייסת סימילאק 7 דגנים בלילה לפני השינה? היא נולדה די קטנה והיום כמעט באחוזון 50. תודה.

שלום לדניאלה של א

אחוזון 50 זה אחוזון מכובד מאוד. אני לא אוהבת קיצוניות לשום כיוון. ניתן לתת לה דייסה והדיסה שהזכרת אכן עשירה בברזל ווטימינים אך אני אישית מעדיפה דייסות ביתיות. כתבתי על זה כבר הרבה,אני אשתדל לרכז את התשובות בעתיד לפי נושאים שיהיה נוח לחפש. בגדול ממליצה ע לשיבולת שועל,אורז,תירס על בסיס תמ"ל או חלב אם ובעתיד גם אפשר ע לבסיס מים. להמתיק אם צריך בפרי מרוסק או סילאן או מולסה. בתאבון

happpy

New member
כיצד מכינים דיסה ביתית?

שאלה קצת טיפשית אבל עוד לא יצא לי להכין.

שלום לhapppy

על בסיס חלב אם ,תמ"ל ובגיל מבוגר יותר אפשר על חלב רגיל או מים. מכינים לפי העדפה מבחינת הסמיכות. כוס חלב ו2-4 כפות קוואקר לדוגמא. 2 כפות-דליל, 4 סמיך. בתאבון

tamytamy

New member
כמה בשר צריך לשים ב-"מרק"?

ביתי בת 8 וחצי חודשים, שוקלת בערך 9 ק"ג. אני מכינה לה מרק טחון של ירקות ובשר (חתיכה של 100-150 גרם), אחת לשלושה ימים. מה היא כמות הבשר שהמרק הנ"ל אמור להכיל? איכשהו לאחרונה נדמה לי שהיא לא כל כך שבעה ממנו. אולי צריך לשים יותר בשר? תודה.

עוד שאלה בנוגע לאוכל

הקטנה בת 7 חודשים ניזונה מסימילאק. היא אוכלת כמויות יחסית קטנות של סימילאק (בסביבות 120CC ואם אני ממש מתעקשת אז יכולה להגיע מכסימום עד 180CC). הבעיה היא שאחרי שעתיים מכסימום שלוש היא כמובן רוצה שוב לאכול כי היא לא אכלה כמות שמספיקה לארבע שעות. היא יכולה לאכול בקושי 100CC ולסובב את הראש ולרצות לשחק במשהו. אחרי 20 דק' אני מציעה לה שוב את הבקבוק והיא תאכל עוד אבל כמו שציינתי לא הרבה. זה ממש משגע כי נראה שהיא כל הזמן רוצה לאכול. אם אנחנו בחוץ אז היא כמובן עסוקה ולא מעניין אותה אוכל אז אין בעיה למשוך יותר מארבע שעות אפילו. אבל כשאנחנו בבית היא לא גומרת בקבוק ואז רעבה שוב מהר. זה משבש את כל הסדר יום. מה לעשות?

שוב שלום לדנאלה של א

כאן זו לא ממש שאלה תזונתית אלא יותר פסיכולוגית. אולי בעצם שאלה משולבת.. מאחר והיא קטנה ורכה בחודשים , לא היתי מנסה לעשות לה "בית ספר" ונותנת לה לאכול כמה ומתי שמתאים לה. בטבע זה מה שאכן קורה -תינוק יונק כמה ומתי שמתאים לו. בעתיד א םזה יקרה היתי כבר שמה גבול כיוון שילד , גם א םהוא בן שנתיים צריך לדעת שיש זמן לארוחה וזמן לנשנוש ולא אכוילם כ להיום כמו שלא משחקים כל היום. מקוה שהועלתי.

שלום לtamytamy

אם תקראי את שאלתך,לדעתי תמצאי בעצמך את התשובה. נכון, ממליצים לשים כמות של בערך 50 ג' למנה בהתחלה אבל מה לעשות שהילדה רעבה? אני מציעה להכין כמות גדולה יותר ולתת לה כמה שתרצה. זה הרי לא מקרה של עודף משקל. חשוב להציע לה לא רק בשר כדי לתת לה הזדמנות להחשף ולשבוע גם מירקות אחרים ואפילו תפוח אדמה או אורז. צינתי כאן ומציינת שוב שאני פחות אוהבת מדידות. כמובן שבמקרים המטופלים בבית חולים או מרפאות לטיפול בבעיות ספציפיות נאלצים לספור קלוריות וחלבון אך בגדול,ילדים בריאים יכולים לאכול בצורה פחות מחושבת לדעתי. בתאבון

למעלה