תחרות המשפט הכי חזק.....

אל תשכחו-יש עוד מימדים שלא נגלו לנו

אנחנו לא יודעים מהו היקום-צריך לצאת מהמסגרת-לחשוב על הזמן-על החיים- ואניעדיין מסכימה עם המשפט שאמרתי-הוא מורכב-אבל לזמן אין הגדרה מדוייקת-אי אפשר להגדיר זמן-זו ההגדרה הכי טובה לדעתי- וכול הזכויות שמורות לפרוייקט מיכאל!!! חיחיחי-מכורה

imdark

New member
זה לא ישנה כלום

גם עם נידע דיברת על מימדים? אז בתאוריה שום מימד אחר לא ייתן את הסיבה לקיומינו פה וגם עם כן אז מה אחר כך? אני חוזר לשאלה המקורית שלי מה אחר כך? מה ישנו מימדים אחרים כאשר קצב היקום כבר מוכתב? עם הקיום שלנו כבר מוכתב?

Freaking Eyes

New member
כי אם לא נחפש ולא נשאל,

החיים יראו חסרי טעם, חסרי סיבה לחיות, לחוות, לחשוב. בשביל האנשים יש כ"כ הרבה מידע שהם[אנחנו], לא יודעים שזה נראה אין סופי.

imdark

New member
אז אנחנו שואלים

כדי לתת טעם לחיים תסלח לי אבל זו בדיחה זה כמו לשאול כדי לשאול משוואה שמבטלת את אצמה

זו שאלה שאין לה תשובה- סליחה אם אני

כותבת דברים לא קשורים-פשוט כבר ממזמן איבדתי אותכם ^^

imdark

New member
גם אני

איבדתי את אצמי מזמן מזמן אל תדעגי חוץ מזה תאורתית אין דבר כזה שאלה שאין לה תשובה יש דבר כזה שאלה שהתשובה שלה היא כאוטית אבל אדיין יש תשובה

Freaking Eyes

New member
כי זה מעניין אותנו.

כי אילו דברים נסתרים. כל אחד מפתח לעצמו תיאוריות ומחשבות ,וחי על פי זה. אני לא רואה בזה משהו פסול. למען האמת. אני חושבת שהרבה יותר עצוב, לחיות בעגמומיות, במחשבה תמידית שאף אחד מההשגים שלנו לא באמת שווה משהו...וזה גם לא ככה. עצם העובדה שיש לנו את היכולת לחוש, לחוות, להרגיש, צריך לנצל את זה עד הסוף בלי. בלי הגישה של "בסוף במילא כולנו נמות, בסוף במילא זה לא יהיה שווה שום דבר". וד"א. תסלחי*

imdark

New member
לא דיברתי על "כולנו נמות"

נכון שזה עצוב אז? לא מנסים ללמד אותנו לחיות בלי רגשות? את יודעת כמה עצב יש בעולם? כמה פחד יש בעולם? אבל בלי עצב לא יכולה להיות שמחה ובלי פחד לא יכול להיות אומץ אבל כמובן כאשר אני מדבר בראש "גאון" שלי אני לא מרגיש רגשות אלא מספרים רעיונות ומחשבות אז תסלחו שאני קצת קפוא אבל כל מה שאני אומר הוא רק שיכלול מסקנות הגיונית באשר לעולם

Freaking Eyes

New member
כמובן,

אבל לא אמרתי את זה. חלק מהעניין של לחוות ולחוש זה גם כאב. גם זה רגש.ועצם העובדה שאתה מרגיש כאב, פחד,אומץ, שמחה זה מצביע על זה שאתה חיי. שאתה חושב, שיש סיבה שאתה מרגיש כאב, שמשהו השתבש לך , משהו שמנע ממך להגיע למטרה מסויימת, או משהו שפגע בך, וזה כבר מראה שאתה חי, שיש לך מטרות, תהיות וטעם בחיים.

imdark

New member
אז?

אתה לא עונה לשאלה אלא פשוט מציג את המובן מאליו כבר אלפי שנים אברתה לנושא אחר וכבר אמרתי שאני מסכים בנושא הזה כאשר אינני קפוא ואייני משתמש בכל הידע שלי אני בידיוק כמוך אבל אני רק ילד צעיר יש לי זמן ויש סיכוי לנסות להבין יותר ולהיתפתח אז כל מה שאשיתי פה זה שאלתי שאלה פשוטה וחוץ מזה יש אנשים שלא חיים חיים של ממש ישנם תינוקות המתים בלידה ישנם חיות שלא מרגישות כאב כל הדברים שהיזרכתה הם נוספים אבל לא מתקרבים ללעות על השאלה שלי

Freaking Eyes

New member
את*

אמרתי לך . לכל אחד יש את הסיבות שלו שהוא שואל "למה". אילו דברים נסתרים, כל אחד נותן לזה את התיאוריה שלו, כי עדיף לחיות עם מחשבה מסויימת גם אם אתה לא בטוח בה במאת האחוזים מאשר לחיות בלי דעה בכלל.

imdark

New member
כן ובאותה מידה

אפשר לומר שעדיף לתת לאנשים אחרים מכות כדי שלא יחשבו שאתה חלש מאשר להיות חזק אבל לא ללכת מכות המשפט שלך לא אומר כלום והוא לא קשור לנושא סטית מהנושא שאליו דיברתי ואני מבקש לחזור אליו תני לי סיבה הגיונית להמשיך לשאול שאלות סיבה שמנצחת או נילחמת בנושא שלי

JAVGEN

New member
מכות? חח ../images/Emo195.gif

דבר ראשון אנחנו חיים כדי להתרבות, שזה הצורך הכי בסיסי של כל בעל חיים. כל השאלות שנובעות מהקיום שלנו הן רק עצם העובדה שיש לנו אינטלגנציה כדי לנסות ולהבין אך לעולם לא באמת נבין את פשר הקיום. למה? משום שאנחנו לא חיים מספיק זמן כדי לצבור מספיק ידע בנושא. לא שאפשר להגיע לתשובות ברורות גם ככה, האם יש מקום פה לדת להכנס? הרי האנשים חיפשו תשובות מתחילת קיומו, וכאשר משו לא ניתן להבנה אז תמיד אפשר לכוון הכל כלפי האל. אני לא טוען שלא קיים כזה, אבל זה כבר כל אחד ואמונתו. לדעתי לא יכל להיות כזה צירוף מקרים שנוצרנו, ואני לא סתם אומר צירוף מקרים. נקודה למחשבה

imdark

New member
לא זו לא

ואתה הולך למקום אחר שדיברתי אליו במאמרים אחרים שלי חיים כדי להיתרבות? אז מתרבים כדי לחיות? זהו נושא אחר לגמרי ובאשר לשאלת הקיום עם לא נימצע תשובה אז אין משמעות כלל לקיומנו או לפחות לקיומינו בצורה שכזו אני לא רוצה להיכנס לזה

Freaking Eyes

New member
אוקיי.

דבר ראשון. אני מסכימה איתו. וזאת כן תשובה לשאלה. אתה פשוט לא מסכים עם הדעה. שזה בסדר. מצטטת: "כל השאלות שנובעות מהקיום שלנו הן רק עצם העובדה שיש לנו אינטלגנציה כדי לנסות ולהבין אך לעולם לא באמת נבין את פשר הקיום". שאלות נובעות מסקרנות, אנחנו סקרנים, אנחנו רוצים לדעת איך הכל קרה, כדי להבין, כדי לדעת. אנשים מעדיפים לחיות בידיעה על איך דברים קרו ולמה.

imdark

New member
תביא לי סיבה הגיונית

לכך שאנשים סקרנים אני יודע שאנשים סקרנים זה כל הרעיון של ה"משפט" שלי זה ויותר מזה תביא לי סיבה כבעל היגיון להמשיך לשאול שאלות בגלל שאני סקרן זו לא תשובה הגיונית אלא אינסטנקטיבית זה מה שמלמדים אותך בבית ספר ליראות את המציעות כרשת וכאשר אתה מגיע למשהו שאתה לא יכול לפרום לחקות טוב אין לי למה לחקות אני השואל ואני רוצה שמישהו יציג סיבה שבגללה אני טועה עם אף אחד לא יאשה זאת אני אנסה לאשות זאת באצמי

Freaking Eyes

New member
למה זאת לא תשובה הגיונית?

מאז התפתחות האדם, האדם הוא סקרן. הוא רוצה לדעת הכל. הרי בהתחלה אנשים שהתפתחו לא ידעו מה זאת השמש, הירח,הגשם, הם התחילו לשאול "למה" זה קורה. איך זה קורה. התחילו לחקור כדי להבין ממה זה נובע, כי הם לא ידעו מה זה. כשאתה לא מבין משהו, אתה שואל "למה" זה ככה. כי אתה רוצה להבין בדיוק מה אתה עושה. על מה אתה מסתכל. מה זה יכול לעשות... אם זה מזיק או לא...וכו' וכו'... אומנם היום אנו יודעים כנראה מה זאת השמש ומה זה הירח[ואני אומרת כנראה כי יכולה להיות שכאשר הכל ישתנה ימצאו הוכחות חדשות וכל ההשארות ימחקו ויושמדו...[כמו שחשבו שהעולם הוא שטוח]]...ובכל מקרה, אנחנו לא יודעים עוד הרבה דברים שכרגע נראים לנו תעלומה אחת גדולה. אנחנו רוצים לדעת מה הסביבה שאנו חיים בה, מה יקרה, יהיה, מה אפשר למנוע מה אי -אפשר.

imdark

New member
אני הסברתי בכמה מההודעות שלי

על המקור הפסיכולוגי להיתפתחות השאלות והסקרנות ואמרתי שאין לאדם צורך לשאול שאלות ואתאומרת לי בגלל שהוא סקרן? אכשיו מה שאני לא מבין זה איך היגאת למסקנה שסקרנות היא תכונה גנטית שקיימת בכל היצורים החיים? בגלל שהיא כמו שבן אדם אמד מול כלהרגשות שלו הוא מסוגל גם לשלוט בסקרנות אבל פעם נוספת אני לא מדבר על התכונות האנושיות אלא התגובה לשאלה הקיום והבנת קיומה בעולמינו עם יש סיבה לחיים אז מה זה ישנה למצוא אותה? סיפוק לא ייצע מזה והדרך תיגמר וכל השאלות בעולם יהפכו לחסרות משמעות אכשיו עם הן אכן יהיו חסרות משמעות מה גורם לנו לחשוב שהיום יש משמעות ודבר אחרון סקרונות היא לא תכונה הגיונית

Michallllllllll

New member
לך יש משמעות לחיים? מטרות? ואל תגיד

לי בתגובה שלך שמטרות זה לא משמעות.. אלא פשוט תענה.

למעלה