"תכנון הקיבוץ המתחדש"

ש מים

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif"תכנון הקיבוץ המתחדש"

כפי שהבטחתי לגולי (בימי המהפיכה הצרפתית, נראה לי
), הנה אני מצרף את סיכום הישיבה האחרונה (מאתמול!!!), ישיבת המשך, בנושא לוהט זה
. לצערי עדיין לא הקלדתי את סיכום הישיבה הראשונה, אבל אם נתפלל טוב וחזק, כולנו יחד, אולי עוד נצליח לעצור את ההתנתקות!
מצורפת גם ההזמנה לישיבה של אתמול (סתם, רק לאינפורמציה חלקית על שמות המשתתפים בדיונים).
 

ש מים

New member
נו, טוף....../images/Emo4.gif

זו היתה ההזמנה (להגברת המתח... סתתם, סתתתתם!). אז הנה הסיכום המיוחל. מוקדש לגולי, שותפתי (היחידה
).
 

ש מים

New member
הופה, הופה, הופה...

עכשיו שמתי לב לטעויות הגהה בקובץ, אז הנה קובץ לאחר תיקון (אני מקווה שאין עוד טעויות. אם יש - נא להתחשבן עם הפראייר שכתב!)
 

ש מים

New member
מפאת הנימוס לא אביע את דעתי...

את פרופ' שחר הערכתי רבות בעבר. הערכתי ירדה תהומה בעקבות המלצותיו בנושא "איחוד הרשויות". הכתבה הזו לא הצליחה לתקן את דעתי, אלא לקבעה. אנסה לפרט, במסגרת אילוצי המקום, הזמן והפורום: הנושאים המובאים בכתבה אינם חדשים ("פירבור מול עיור", "פריפריה מול מרכז", "עשירים מול עניים"...). כאשר שמעתי (ולמדתי) את הנושא לראשונה, זה היה בסוף שנות ה-80', תחילת ה-90' ואני אז סטודנט צעיר לך ודביק, שמקבל את דברי מרציו כתורה מסיני. רואי לציין כי רוח הדברים שנשמעה אז תאמה לרוח הכתבה הנוכחית (ואז לא דיברו על "החלטה 797", "951", "1002", או כל החלטת ממ"י אחרת... היום, בגרתי גם החכמתי (כך אני מקווה), ובעיקר למדתי להיות עניו יותר ולהבין וגם לראות את צדו האחר של המטבע. ובמקרה זה, בצד השני יש בני אדם (פעם הם נקראו, בהערכה והערצה: "חקלאים", היום הם נקראים בגנאי ובשלילה: "חקלאים
". עם לשון בצד). האנשים האלה הם אחי, אבי, דודָי, רעי וחברי. הם שירתו ומשרתים את המדינה, בצבא, במילואים, בכל החובות. הם משלמים את כללל המיסים, הם מצייתים לכללל החוקים. אין להם ביטוח מנהלים, אין להם קרן פנסיה (לא תקציבית ולא אחרת), אין להם את "כח השביתה", אין להם קרן תגמולים, אין להם איגוד מקצועי, אין להם מנהיג עם שפם ובלורית, אין להם עיתונות או תקשורת עגולת משקפיים, אין להם לובי באקדמיה. אין להם כלוווווווום! (אה, פרט שולי וקטן: גם אין להם סובסידיות...), אין להם "כח עבודה זול". מה יש להם?: יש להם תשומות שעולות בטור הנדסי משנה לשנה, יש להם רדיפות מ-"משטרת ההגירה" (חלקן מוצדקות, אגב!), יש להם חובות בבנקים (חלקם מוצדקים!), יש להם קשיי קיום אדירים, יש להם משפחות לפרנס, יש להם מחלות (ואין להם ביטוח רפואי מכספי המעביד...), יש להם דאגה רבה בקשר לעתידם הבריאותי, הקיומי והכלכלי. אני לא בא להגן על "הצד השני" (שאגב, אני מאשים אותו ברבות מהרעות החולות של החברה שלנו), אני רק מצפה ממחקר או מחוקרים הגונים, רציניים ומקצועיים להתייחס לכל צדדי המטבע. חג שמח!
 

ש מים

New member
סליחה: לאחר הגהות:

את פרופ' שחר הערכתי רבות בעבר. הערכתי ירדה תהומה בעקבות המלצותיו בנושא "איחוד הרשויות". הכתבה הזו לא הצליחה לתקן את דעתי, אלא לקבעה. אנסה לפרט, במסגרת אילוצי המקום, הזמן והפורום: הנושאים המובאים בכתבה אינם חדשים ("פירבור מול עיור", "פריפריה מול מרכז", "עשירים מול עניים"...). כאשר שמעתי (ולמדתי) את הנושא לראשונה, זה היה בסוף שנות ה-80', תחילת ה-90' ואני אז סטודנט צעיר לח ודביק, שמקבל את דברי מרציו כתורה מסיני. ראוי לציין כי רוח הדברים שנשמעה אז תאמה לרוח הכתבה הנוכחית (ואז לא דיברו על "החלטה 797", "951", "1002", או כל החלטת ממ"י אחרת...). היום, בגרתי גם החכמתי (כך אני מקווה), ובעיקר למדתי להיות עניו יותר ולהבין וגם לראות את צדו האחר של המטבע. ובמקרה זה, בצד השני יש בני אדם (פעם הם נקראו, בהערכה והערצה: "חקלאים", היום הם נקראים בגנאי ובשלילה: "חקלאים
". עם לשון בצד). האנשים האלה הם אחָי, אבי, דודָי, רעָי וחברָי. הם שירתו ומשרתים את המדינה, בצבא, במילואים, בכל החובות. הם משלמים את כללל המיסים, הם מצייתים לכללל החוקים. אין להם ביטוח מנהלים, אין להם קרן פנסיה (לא תקציבית ולא אחרת), אין להם את "כח השביתה", אין להם קרן תגמולים, אין להם איגוד מקצועי, אין להם מנהיג עם שפם ובלורית, אין להם עיתונות או תקשורת עגולת משקפיים, אין להם לובי באקדמיה. אין להם כלוווווווום! (אה, פרט שולי וקטן: גם אין להם סובסידיות...), אין להם "כח עבודה זול". מה יש להם?: יש להם תשומות שעולות בטור הנדסי משנה לשנה, יש להם רדיפות מ-"משטרת ההגירה" (חלקן מוצדקות, אגב!), יש להם חובות בבנקים (חלקם מוצדקים!), יש להם קשיי קיום אדירים, יש להם משפחות לפרנס, יש להם מחלות (ואין להם ביטוח רפואי מכספי המעביד...), יש להם דאגה רבה בקשר לעתידם הבריאותי, הקיומי והכלכלי. אני לא בא להגן על "הצד השני" (שאגב, אני מאשים אותו ברבות מהרעות החולות של החברה שלנו), אני רק מצפה ממחקר או מחוקרים הגונים, רציניים ומקצועיים להתייחס לכל צדדי המטבע. חג שמח!
 

גולי מ

New member
ש. עם כל הסימפטיה

הבעיות שהעלת אינן פרמטר לשום עניין. גם לי יש משיכת ייתר. גם אני שרתתי בצבא. וגם לי אין ביטוח מסוג כלשהו (טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה). מה שאין לי, זה משאבים של המדינה, שהחכרו לי, שאני "מרגישה" כלפיהם בעלות, ושיסדרו אותי ואת משפחתי לדורות. אין לי בעיה שפרמטרים אלו ילקחו בחשבון, אבל בתנאי שהדיבדנד יחולק לכלל הציבור ו/או לחילופין שכלל הציבור יהנה מהתחשבות זו.
 

ש מים

New member
מחקר/מאמר אקדמי

צריך להאיר את כ ל הצדדים ולא להסתפק בהצגת עמדת/גישת הצד האחד. הצגה כזו (של צד אחד בלבד, או אי-מתן משקל שווה לכל העמדות) הנו המאפיין של "כתבות" עיתונאיות ומחקרים "מטעם".
 

ש מים

New member
תגובתי לכתבה

בתגובתי לכתבה ניסיתי, על קצה קצה המזלג, להביא את הצד השני של המטבע (זה שבשום מקום לא מציגים אותו ולא נותנים לו במה). גולי, רק דבר קטן אחד (שאותו דווקא למדתי באמנויות הלחימה): בעת עימות או לאחר שהכנעת/הכרעת את היריב אתה ניצב בד"כ מול 2 אפשרויות: 1. קרב "עד הסוף", או - חיסולו הסופי של היריב. 2. "הדרך האושית/ההומאנית, או - להושיט את ידך ליריב המובס ולהחזיר לו את כבודו ואת חייו. אני בנאדם של הגישה השניה. לצערי מה שקיים סביבנו (עיתונות, תקשורת, דעת קהל וכו') זו שליטה מוחלטת של הגישה הראשונה.
 

ש מים

New member
ובשאלת: "מי יכריע?"

יש כאן דבר והיפוכו: כיצד אפשר לדבר בלשון עתיד, על דבר שכבר נעשה בעבר
החוגים לג"ג, ככל האקדמיה, כבר הכריעו (מראש ובדיעבד)! הם את קביעתם קבעו ואל תבלבלו להם את המוח עם עובדות, נתונים, מספרים ואנשים.
 

ש מים

New member
עניין

אני מבין שאין התעניינות. אם תהיה (ובהתאם לאופיה) אוכל להרחיב בנושא. חג חירות שמח!
 

רשר

Well-known member
מנהל
תודה, הנושא מענין מאוד אבל צריך קצת

זמן עד שמבשילה שאלה, אנסה לראות את התוכנית שהכינו לגנוסר, לפחות מהבחינה העקרונית. חג שמח
 

טיימר

New member
ממילא אף אחד לא יבוא !

הקיבוצים פשטו את הרגל בדיוק כמו תורת הקומוניזם
 

גולי מ

New member
יש עניין

אבל אני מסכימה עם רשר, תן זמן לנושא "לשקוע". בלי קשר (או עם קשר), נראה כאילו התהפכו היוצרות. אדריכלים מדברים על מספרים ותוספת דרכים, ויועצי התנועה מדברים על "תחושות" ו"לנהוג ברגישות". מוזר...
 

ש מים

New member
אדריכלים ומהנדסים...

צודקת, גם אני הייתי בהלם, בעיקר ב-2 ההרצאות הראשונות - של דני בר-קמא ואיציק פרוינד: כל החשבונאות הדקדקנית הזו...
וכל זה, כשהפרמטר החשוב באמת הנו נ פ ח !!!
 
למעלה