"תכנון הקיבוץ המתחדש"

גולי מ

New member
לך תדע...

אולי הם גרים במערה אפלה, תלויים מהתקרה ובעלי ניבים מאד מאד (מאד!) ארוכים. לא, ה גם לא מסביר...

רשר

Well-known member
מנהל
בין יתר ההשפעות על המתכננים

קיים גם מקום המגורים, מי שגר בקיבוץ וחי את הדברים יום יום (גדר, קיר, צריף,,,) יתכנן קצת אחרת ממתכנן שמבצע במיטב יכולתו דרישות של לקוח, נתקלתי במתכננים משני הסוגים (ועוד כמה) וההבנה לבעיות ופתרונות שניתנו הראו שמתכנן מקומי נותן תשובות טובות יותר לצרכי התושבים, בית בקיבוץ אינו מוזיאון בבילבאו או גשר תלוי בירושלים, רוב חברי הקיבוצים עדיין רואים את המדרכה על הדשא כמו שתושב ת"א רואה את המעבר בין חדר השינה שלו לשרותים, בעברית - כל שטח החצר הקיבוצית היא ביתי ודירתי ולכן הפרצלציה תעבור לבסוף אבל בהרבה קשיים.

ש מים

New member
מגורים

יגאל שחר: חבר קיבוץ (וותיק), בפריפריה. דני בר-קמא: חבר קיבוץ (וותיק), "במרכז הלוהט". איציק פרוינד: לא (וככל הידוע לי - גם לא היה). מירה יהודאי: חברת קיבוץ (וותיקה), "בפריפריה". לאה פרי - לא. גם אני לא. דורון רוהטין - חבר מושב "בפריפריה" (ככל הידוע לי - בעבר זה היה מושב שיתופי, לא יודע על מצבו כיום). אברי קדמי: ככל הידוע לי - ללא "רקע קיבוצי". גדעון חיל: "עבר קיבוצי" רחוק מאוווד. כיום - עירוני למהדרין. אדם קולמן: ככל הידוע לי - "עבר קיבוצי קלוש, הרחק בהיסטוריה". אגב, לעתים (תכופות מידי. הבט סביבך), "המומרים" הם התנכלים הגדולים ביותר למורשת הנטושה...
מסקנה: אל תתייחס ל-"רקע" של הבן-אדם ולמה שהוא אומר/מצהיר על עצמו. התייחס לתוכן בלבד!

למעלה