יש לי סיכוי להבין

evib

New member
באסה איתך...../images/Emo10.gif

אני לא מקבלת את ההתנצלות
סתם... החלטה שלך...

מימיל

New member
שלום...קבלו ניתוח נוסף.

היי, אני חדשה, ואהבתי את עניין הניתוחים. אז קבלו את שלי. הניתוח שלי: לדעתי השיר מדבר על מעשה שהוא עושה או הולך לעשות, שהוא לא באמת רוצה לעשות, אבל הוא הגיע כבר למצב של חוסר ברירה הדבר הכי הגיוני לדעתי הוא- התאבדות. השורה הראשונה היא בעצם הפותחת של השיר- הוא כאילו מודיע מראש שהוא הולך לעשות מעשה מסויים, שהוא לא באמת רוצה לעשות אבל אין לו ברירה, כאילו הוא כבר ניסה את כל האפשרויות אבל זה הפתרום האחרון והיחיד. השורה השנייה מסבירה, שהוא מצטער על המעשה שהוא הולך לעשות, והסיבה העיקרית זה לא כי האנשים סביבו הולכים להפגע, אלא כי ההוא מכל האנשים הכי הולך להפגע מהמעשה הזה, אז הוא מצטער על כך, לאחר מכן יש את המשפט "תמיד זה אני מולי" שזה בעצם אומר, שמבין כולם, הוא האויב הגדול ביותר של עצמו, אז כד לנצח, הוא צריך להרוג את האויב הזה, אבל מצד שני, בגלל שהאויב הזה זה חלק ממנו, והוא לא יכול לחיות לא שלם, הוא "יפול" יחד עם ה"אויב" ומכאן בא- "אין לי ברירה רק להיות איתי" "בואי אליי מנגינה יקרה"- לזה יש כמה פרשנויות, מנגינה יקרה יכול להיות מיוחס לכמה גורמים- לאישה- יכול להיות שאת מעשה ההתאבדות הוא החליט לעשות כתוצאה ממשהו שקרה לו עם מישהי מסויימת, והוא הרי עושה זאת כדי להרוג את אותו החלק שבו שהוא מחשיב כאויב, ואז הוא בעצם אומר "בואי אליי מנגינה יקרה" כאילו הוא אומר שהוא כבר הרג את החלק הרע והפוגע ועכשיו היא יכולה לבוא, או שלחילופין, הוא האמין שההתאבדות זה יהיה הדבר היחיד שיחזיר אליו את אותה האישה. האור- יכול להיות שהוא משווה את ה"אור" שרואים בסוף המוות למנגינה, הרי הוא מוסיקאי והמוסיקה בשבילו היא האור בחיים, אז יכול להיות שזה משתווה לאור בסוף המוות. (פרשנות קצת הזויה, אבל מה לעשות.) "אין לי ברירה או לבוא לבוש או לבוא נקי"- פה הוא בעצם מסביר את הסיבות שגרמו לו להגיע להחלטה של ההתאבדות, הוא אומר שאין לו ברירה, או לבוא לבוש שהלבוש זה בעצם האויב שלו-הוא עצמו, או לבוא נקי, עירום, בלי החלק ה"אויב", אחרי שהוא הרג אותו זאת אומרת, כי רק בלעדיו הוא מרגיש נקי. ואז הוא שוב קורא למנגינה (אישה,"אור") ובסוף הוא אומר, שאחרי שהוא יבצע את ההתאבדות, הוא כבר יישן (לנצח) והוא אומר שהוא יישמור על עצמו, ושהוא לא צריך אף אחד, התאבדות, דבר אישי ובודד, והחלק שבו יישמור על החלק השני. מה אתם אומרים? קצת לא מתאים לאביתר, אבל זה כן נראה לי הגיוני.

evib

New member
ממש אהבתי!!!

אגב אני חושבת שאת טועה ושזה מאוד מתאים אביתר בתקופה ההיא... אני חושבת שזו הייתה תקופה שכל השירים שלו יצאו ממקום לא טוב שלו עם עצמו... מהמון כאב... אני מסכימה איתך שהיום פירוש כזה לשיר שלו הוא תודה לאל הזוי לחלוטין והלוואי שישאר כך לנצח אבל באותה תקופה הוא היה במקום אחר ולכן אני חושבת שהפירוש הזה מתאים ונפלא תרשי לי להוסיף...

מימיל

New member
תודה רבה...

שמחה שאהבת. ויכול להיות שלאותה תקופה זה באמת מתאים, אבל אצל אביתר התאבדות היא לא דבר שצפוי לשמוע עליו. אבל..לא יודעת...

evib

New member
תודה לאל...

אני לא יודעת מה איתך אבל אני לא רואה את עצמי מסתדרת בלעדיו אז... לא כדאי שזה יהיה שיקול מבחינתו אף פעם...

OniOn Of a dOwn

New member
מממ טוב משעמם לי, אני מנסה ../images/Emo9.gif

בית ראשון - אין לי ברירה רק לעשות ככה אין לי ברירה אני מצטער בשבילי אין לי ברירה תמיד זה אני מולי אין לי ברירה רק להיות איתי אביתר מדבר לדעתי על איזה מעשה נורא, לדעתו, שהוא הולך לעשות - מעשה שמצפים ממנו לעשות לדעתי ה-"ככה" עושה את זה לאיזה משהו שהחברה לוחצת לעשות אותו, ואולי זה רק אני רואה את זה ככה. בכל מקרה, הוא הולך לעשות את מה שציפו ממנו לעשות למרות שהוא לא רוצה, הוא מצטער בשביל עצמו על ההחלטה, או הכפיה. הוא מודע לזה שמה שהוא עושה הולך להרוס לו ולא למישהו אחר ("תמיד זה אני מולי") הוא יכול להאשים בסוף רק את עצמו. בואי אלי מנגינה יקרה, בואי אלי אני את המנגינה תפסתי יותר כאיזו נבואה, או עצה טובה שתציל אותו מהתסבוכת.. שתגיד לו מה הוא צריך לעשות. אין לי ברירה או לבוא לבוש או לבוא נקי שוב הקטע של מה שמצפים ממנו, מצפים ממנו שיתחפש אבל הוא רוצהלבוא עצמו - נקי. ותיכף נישן ואני יכול לשמור על עצמי יפה לא צריך אף-אחד השינה היא סוג של בריחה לדעתי. הוא הולךלישון בתקווה לא להתעורר, במחשבה שה"מנגינה" לא תבוא ("אני יכול לשמור עלי יפה", "לא צריך אף-אחד") וזהו. לילה טוב

eladushi

New member
../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif../images/Emo22.gifעוד ניתוחים../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif

למעלה