שאלה חשובה לגביי דוח חניה

rikibit

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifשאלה חשובה לגביי דוח חניה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

האם מישהו מכיר או יודע היכן ניתן למצוא את התקנה כי לעירייה אין את הזכות לתת דו"ח העולה על סכום של 100 ש"ח
ישנה תקנה כזאת אך איני מוצאת אותה ואיני יודעת את מספרה... בבקשה עיזרו לי זה מאד חשוב מכוון שגבו ממני 500 ש"ח שלא בצדק
תודה לכל העונים

guya72

New member
../images/Emo177.gif../images/Emo181.gif../images/Emo166.gif תשובה חשובה ../images/Emo166.gif../images/Emo177.gif

ובכן, אין כל איסור כזה, ואינני יודע מאיפה ההמצאה הזאת. סכום הקנסות שהעיריה גובה זהים לגובה הקנסות של המשטרה (בהנחה שזאת אותה עבירה), וזה מאושר בחוק. ככה שגבו ממך 500 ש"ח
בצדק
.

rikibit

New member
אז ככה...לי מכרה שהתעסקה בענייני עיריה

ומודעת לחוקים,שזה אחד מהם...גם אני כמוך לא ידעתי על קיומו אך הוא קיים העניין הוא שאני מנסה למצוא את התקנה בכתב ושום דף אינטרנט בעניין לא עולה לי ומה גם שאני צריכה מספר תקנה.. מה שנאמר לי זה פשוט לגשת ולבקש את התקנון שלהם בעניין ושם זה מצויין,פשוט רציתי לדעת א יש כאן מישהו שכן יודע על העניין הזה...

rikibit

New member
וואוו יש פה אנשים נחמדים איזה כיף../images/Emo70.gif

נראה לך שלא ניסיתי
אם היא הייתה זוכרת את מספר התקנה הייתי באה לפה לשאול
נו באמת...

guya72

New member
אז ככה...יש לך מכרה

שמתעסקת בענייני עיריה והיא קצת לא מעודכנת (בלשון המעטה). בעבר הקנסות של העיריה היו שונים בסכום מהקנסות של המשטרה, אבל לפני כמה שנים שינו את החוק וכיום סכום הקנסות זהה (ככה שאין שום בעיה עם קנס של 500 ש"ח - תלוי כמובן בעבירה).

shlang

New member
גובה הקנס לא נקבע ע"י העיריה

אלא ע"י הממשלה, חנייה על מדרכה שווה ל- 500 שקל קנס, אני אישית חושב שזה מעט מדי. מכעיס אותי לראות רכבים חונים על מדרכה ומאלצים אותי לרדת לכביש, שאני רואה רכב חונה על המדרכה וגורם לסיכון בטיחותי שלי אני מזמין את פיקוח החנייה או משטרה.

shlang

New member
הנה החלטת ועדת הכלכלה - צו התעבורה

בתאריך 1/10/2002 נכנס לתוקף צו התעבורה (עבירות קנס) התשס"ב - 2002, אשר כלל שינוי בתעריפי. להלן עקרי השינויים: סכומי הקנסות יעמדו על 100 ש"ח למעט: סימון עבירה 72 (ג) - תחנת אוטובוסים - 250 ש"ח סימון עבירה 57 - נכה גפיים - 500 ש"ח סימון עבירה 39 - חניה על מדרכה כאשר הרכב חונה 4 גלגלים או חוסם את מעבר הולכי הרגל או במקום שהחניה אסורה - 250 ש"ח בנוסף בנוסף, ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ שלום שמחון אישרה בתאריך 17.5.04 את צו התעבורה הקובע העלאת רמת הקנסות על עבירת חנייה על המדרכה. על-פי הצו, הקנס לרכב חונה על מדרכה ב 2 גלגלים בלבד ומשאיר מעבר להולכי רגל עלה מ-100 ש"ח ל-250 ש"ח. בעל רכב שיחנה על המדרכה ויחסום מעבר להולכי רגל כליל, ייקנס בקנס של 500 ש"ח - לעומת קנס של 250 ש"ח עד כה. משרד

be_roo

New member
עד כמה שידוע לי קנסות אלה רלוונטים לאכיפת

המשטרה בלבד. גם לקנסות עירוניים יש הגבלה, אבל כל עיריה קובעת לפי תקנות העזר.

shlang

New member
עירייה לא יכולה לקבוע חוקים הנוגדים את

חוקי המדינה, הקנסות זהים גם לעירייה וגם למשטרה.

be_roo

New member
זה לא חוק, אלא תקנות ועד כמה שידוע לי אתה

טועה, אבל אין לי אסמכתא אז אנסה למצוא אחת.

be_roo

New member
בנתיים לא הצלחתי. אולי הצדק עמך והעניין שונה

ולא התעדכנתי. בעבר לפחות היו קנסות שונים ברשויות מקומיות שונות.

be_roo

New member
נתקלתי באזכורים של "צו העיריות" ומדרגות קנס

אבל לא הצלחתי לקבוע איך בדיוק זה משתלב.

guya72

New member
אין טעם

לחפש - לפני מספר שנים (כמדומני בשנת 2003) שונה החוק כך שסכומי הקנסות של המשטרה והעיריה זהים.

למעלה