הניתוח השבועי!

blacknwhite

New member
ועוד קצת../images/Emo8.gif

"A lonely soul... An ocean soul..." נו, מה יש להגיד. הוא בודד, הוא (עדיין?) תמים. זה סוג של סיכום לשיר המדהים הזה. אגב, זה השיר הראשון (כרונולוגית) בו מופיעות המילים "Ocean Soul". בשיר שהוא הפואמה של הילד המת- השיר של התמימות. גם בהקדשות של האלבומים, ה"מושג" Ocean Soul מופיע רק מוווישמאסטר והלאה (לא באושןבורן, כן בסנצ'ורי צ'יילד, יש מצב שגם בוואנס אבל האמת שאת זה אני לא יודעת) לדעתי, השיר הזה הוא "פליט" של אושןבורן
הוא מנותק לחלוטין מכל הנושא של חלום ופנטזיה (או לחלופין- "אווץ', מציאות") שהוא הנושא של ווישמאסטר כולו. הוא לא על חלומות, הוא לא על פנטזיה, והוא גם לא על המציאות הקשה באופן מובהק (כמו Two For Tragedy או The Kinslayer, למשל). הוא פשוט שיר שבו תומאס מדבר אלינו, כמעט ישירות. מספר על צמו, משאיר לנו כמה "עצות לחיים". ובעיקר נמצא במציאות- אבל לא במציאות קשה במיוחד (כמו שאמרתי קודם, בלה בלה בלה)יש בשיר הזה נימה אופטימית, בפזמון. חוץ מזה, כשתומאס מספר לנו על מה הוא כתב, הוא מתייחס לשירים מאושןבורן. אז אני חושבת שDBP קצת פליט אושןבורן בעצמו... לסיכום, השיר המדהים הזה הוא על הקשר המיוחד של תומאס עם המוסיקה, הכאב של תומאס (בנוגע לאהבה ולאהובתו), ועל כמה דברים שתומאס כתב עליהם ולהם. באופן כללי- השיר הזה הוא באמת צוואה. צוואה מקסימה. טוב, נגמר, אתם יכולים לנשום לרווחה.
וואו, אני חושבת שזה הניתוח הכי ארוך שלי עד עכשיו
בכל מקרה, מגיע לשיר הזה, כי הוא בכנות מדהים. שיר שהוא יצירת מופת. אני באמת מקווה שלא הרסתי אותו יותר מדי... אני מקווה שנהניתם מהניתוח, וכמובן אל תהססו להוסיף הערות, הארות וכו'. בטוח יש מה להוסיף, כי על השיר הזה באמת שאי אפשר פשוט להגיד את הכל. אז תוסיפו
המשך שבוע מקסים!

blacknwhite

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo79.gif../images/Emo220.gifהניתוח השבועי!../images/Emo63.gif../images/Emo220.gif../images/Emo79.gif../images/Emo41.gif

טוב... אז השיר שלנו השבוע הוא.... |תופים| Dead Boy’s Poem! כן, כן.. השיר המדהים מהאלבום ווישמאסטר. השיר שתומאס אמר פעמים רבות שהוא היה רוצה שהשיר הזה יהיה הצוואה שלו- מה שאנשים יזכרו ממנו. אז אנחנו נשתדל
אני הייתי צריכה להיזהר בניתוח של השיר הזה... כדי לא לפגוע ביצירה הזאת, שהיא באמת קרובה לשלמות אם לא שם לגמרי. אז אני מקווה שלא הרסתי את השיר הזה תוך כדי הניתוח. אני באמת מתנצלת מראש אם כן הרסתי את השיר בטעות. ו... כמו תמיד... זהירות, חופרים! לא רוצים, אל תקראו
זהו, תהנו מהניתוח!
דבר ראשון, לגבי שם השיר- Dead Boy’s Poem. הפואמה של הילד המת. הילד הזה (שהוא הילד שבתומאס, התמימות שבו) לא מת באמת. לדעתי הכוונה פה שהוא מת לעולם (dead to the world). ועכשיו- לניתוח. (זה הולך להיות ארוך) "I live no more to shame nor me nor you I'm sorry" דבר ראשון, המשפט הזה- שגם חוזר אח"כ בשיר- לקוח מסונטה LXXII של שייקספיר: "My name be buried where my body is, And live no more to shame nor me nor you" הסונטה, באופן כללי, מדברת על כך שהכותב (שייקספיר) אומר לבחור הצעיר שלו הוא כתב סונטה זו ורבות אחרות לא לשבח ולהלל את הסונטות שלו לאחר מותו (של שייקספיר). יותר מזה, שייקספיר מציג כאן סוג של הכחשה-עצמית, שמתבטאת בשורות שכתבתי למעלה. "שמי יהיה קבור במקום שגופי יהיה, ולא יחיה עוד לבייש לא אותי ולא אותך" (וסליחה על התרגום העילג) אגב, סקירה הרבה יותר מפורטת על הסונטה בלינק הבא- http://www.cliffsnotes.com/WileyCDA/LitNote/Shakespeare-s-Sonnets.id-169,pageNum-75.html ותודה למורתי היקרה לאנגלית שנתנה לנו את האתר המעולה הזה
עוד על השורה הזאת (ויש עוד הרבה מה להגיד)- בפעם השנייה שהיא חוזרת. אל תדאגו- יהיה קאמבק
"Born from silence, silence full of it A perfect concert my best friend So much to live for, so much to die for If only my heart had a home" "נולד מתוך דממה"- הוא נולד מתוך, ואולי גם לתוך, שקט. ריק. כאשר בקונצרט בשורה הבאה הוא הממלא את החלל- "קונצרט מושלם חברי הטוב ביותר"- מוזיקה היא הדבר הכי טוב שיש. ללא ספק
"כל כך הרבה לחיות למען, כה הרבה למות למען"- (וואו, זה עילג לחלוטין). מוזיקה- לחיות למענה. ואהבה- לחיות למענה, למות למענה- "אם רק לליבי היה בית". האהבה שהורגת. אבל גם נותנת טעם לחיים. עוד שיר שנותן לנו להבין עד כמה המוזיקה משמעותית בשביל תומאס הוא Live to Tell the Tale. מכיוון שכבר חפרתי עליו מספיק (
) פשוט תלכו ותקראו את הניתוח שלו במאמרים. או שאל תקראו, איך שבא לכם
אה, ועוד שיר שקשור לעניין הוא Dead Gardens. תומאס אמר שזה השיר הראשון שהוא כתב מתוך Once, והוא בעצם על הכאב שביצירה, על "מחסום יצירתי" או מה שלא יהיה. והשיר לא ממש שמח ועליז... יש על זה חפירה יותר מפורטת בניתוח של LTTTT, אבל אפשר להבין שחוסר היכולת של תומאס לכתוב (הזמנית, יש להדגיש) הקשתה עליו מאוד. "Sing what you can't say Forget what you can't play" "שיר מה שאתה לא יכול להגיד"- מוזיקה ושוב מוזיקה. מוזיקה היא לא רק חבר, היא גם הדרך שלו, של תומאס, להגיד את אשר על ליבו. ואת זה אנחנו כבר יודעים- כל הדיסקוגרפיה של נייטוויש היא דוגמא נפלאה. לדעתי זאת הכוונה ב"sing" במקרה הזה, למרות שלמזלנו הוא הפסיק לשיר
"שכח מה שאינך יכול לנגן"- זה יכול להתפרש גם כ"לשחק", אבל בעיניי- במיוחד לאור השורה הקודמת- הפרשנות של "לנגן" הגיונית יותר. תומאס נותן לנו פה "טיפ" לחיים- מה שאינכם יכולים להגיד, לבטא- תבטאו דרך המוזיקה. ומה שאינכם יכולים לבטא במוזיקה- תשכחו ממנו. זה לפחות מה שהוא עושה. "Hasten to drown into beautiful eyes" ובהמשך לטיפ ההוא, הוא נותן לנו פה עוד עצה קטנה- או שמא אזהרה? "מהרו לטבוע בעיניים יפות"- התרגום רק נעשה יותר ויותר עילג. בכל מקרה, הוא אומר לנו לפחות שזה מה שהוא עשה. מצד אחד- זה ללא ספק נותן טעם לחיים- אהבה. מצד שני, זה מסוכן. זהו פיתוי מסוכן. סירנות, מישהו? סירנות... Deep Silent Complete... השיר שמדבר על הפיתוי המסוכן של הים. אותו רעיון- הים הוא יפה, מושך, מפתה- אבל מסוכן. קטלני. פאם פטאל ממש
Walk within my poetry, this dying music - My loveletter to nobody" את השורות האלה אני לא רוצה לתרגם יותר. נמאס לי. אני משחיתה את היצירה הנפלאה הזאת בלי רחמים. בכל מקרה, תומאס מזמין אותנו לpoetry שלו, המוזיקה המתה- כמוהו? כמו הילד (המת)? כמו התמימות אולי? המוזיקה היא אכן מקבילה רלוונטית לתמימות. "I studied silence to learn the music I joined the sinful to regain innocence"- מהשיר Dead to the World. גם כאן אנחנו רואים את ההקבלה בין מוזיקה לתמימות- שני הדברים שנותנים טעם לחיים. מוזיקה נותנת טעם לחיים- ראה Live to Tell the Tale (יש ניתוח שלי במאמרים
) תמימות נותנת טעם לחיים- ראה Bless the Child. בלי תמימות אין תקווה, אין אמונה (צלב). בלי תמימות החיים הם ריקים מתוכן. וכמובן, איך אפשר בלי- "I only wished to become something beautiful Through my music, through my silent devotion"- מהשיר Ocean Soul. מוזיקה. זה הכל. "מכתב האהבה שלי לאף-אחד"- מכתב אהבה- הוא אוהב. אבל לאף אחד? או שאהובתו מתה (מה שיכול להיות. חפירה מלאה בהזדמנות אחרת
) או שכאן הוא מתכוון להגיד שהוא כותב לאף אחד כי הוא בודד בעולם. הוא רק מייחל למצוא מישהו לכתוב לו, מישהו לאהוב. שתי האופציות הגיוניות בעיניי. "Never sigh for better world It's already composed, played and told Every thought the music I write Everything I wish for the night" הפזמון הענק. תומאס ממשיך עם ה"עצות" שלו- "אל תיאנח לעולם טוב יותר, זה כבר מולחן, מנוגן ואמור" (ושוב, תרגום עילג, אבל אני לא מצליחה להתחמק מזה)- הוא אומר לנו לא להיאנח בשקט, ופשוט לשבת ולחכות שהעולם ישתנה. הוא לא ישתנה. כל כך הרבה אנשים כבר עשו את זה לפנינו- ישבו וחיכו שהעולם פשוט ישתפר מעצמו, ושכל בעיותיהם יפתרו- אבל זה לא קורה. לעומת זאת- "כל מחשבה המוזיקה שאני כותב, כל מה שאני מייחל לו בשביל הלילה"- יש פה גם רפרנס לשם הלהקה:) חוץ מזה, הוא אומר לנו במקום לשבת ולחכות, מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה לקוות, ו-לעשות דברים, אפילו קטנים, שיהפכו את העולם שלנו לטוב יותר. המוזיקה שהוא כותב היא מה שהופך את העולם שלו ליפה יותר (והאמת שגם את העולם שלנו
) והמשאלות שלו הן מה שנותן לו כוח להמשיך הלאה- וכן קצת לנסות לשנות את העולם. ולא במקרה זה נשמע לכם תמים ונאיבי- זה תמים ונאיבי. כמו שצריך
בקיצור- תומאס אומר לנו שהדבר הטוב ביותר שאנחנו יכולים לעשות הוא למצוא את הדבר הקטן הזה שגורם לנו אושר, נותן לנו הקלה- ולעשות אותו. בין אם זה נגינה, ציור, כדורגל או בהייה בכוכבים בלילה. כל דבר. ואני חייבת להסכים
(אה, ובלי קשר- בהייה בכוכבים בלילה זה מומלץ ביותר!D: אחד מהדברים הכי מדהימים שיש
במיוחד כשמזמזמים את סליפינג סאן תוך כדי
זה פשוט אחד מהדברים הקטנים האלה שיכולים להפוך את החיים שלנו למשהו הרבה יותר יפה- בניגוד ל-לבכות ולהתלונן, גם אם בצדק)

blacknwhite

New member
המשך../images/Emo11.gif

"Wrote for the eclipse, wrote for the virgin" "כתבתי לליקוי החמה"- Sleeping Sun. כל מילה נוספת מיותרת. "כתבתי לבתולה"- פה כבר נדרשת יצירתיות
אז ככה, יש לי שתי אופציות חביבות: Devil & the Deep Dark Ocean- יש בו את השורה "Disgraced is my virginity", שנאמרת ע"י בת הים בדיאלוג שבשיר. זאת אופציה אחת. Passion and the Opera- כן, כן... אתם יכולים לצחוק כמה שבא לכם, אבל את השורה "A virginal sight" אני לא המצאתי
ובכל מקרה, זה דווקא יכול להיות הגיוני- כי זה שיר שמוקדש כולו לאישה אחת (לאו דווקא אחת שבאמת קיימת, אבל אישה אחת. לא Oceanborn, המפלץ הימי, סתם בתור דוגמא
) עוד ציטוטים שמתאימים יופי: "breasts which never nursed", "body of a virgin"... כמובן ש"בתולה" לא מתייחס לבתולין פיזיים, אלא לתמימות, ניקיון, טוהר. (למרות שדווקא בPassion and the Opera יש יופי של התייחסות לאספקט הפיזי...) "Died for the beauty the one in the garden" "מתתי בשביל היופי, האחד שבגן"- אני מניחה שההתייחסות פה היא לGethsemane. הגן שבו ישו נהג להלך עם תלמידיו, והגן שבו הוא התפלל לפני שיהודה איש-קריות בגד בו- ושם הוא גם נתפס. (אגב, יש לשיר ניתוח מעולה במאמרים שכתבו שירה וסי. רוצו לקרוא!) ועכשיו.... הרשו לי להציג בפניכם ציטוט היישר מהחוברת של אושןבורן (ותודה למאיה
). הציטוט לקוח מהסוף, מהחלק של התודות של כל אחד מחברי הלהקה. אז בסוף רשימת התודות של תומאס כתוב כך: "And finally, the Haunting Beauty of Gethsemane garden. This one is for you" כלומר... הוא לא מת בשביל "היופי". הוא מת בשביל "היפה"- אישה אחת, ספציפית. אהובתו. עוד אזכור מGethsemane לאישה בתור Beauty (חוץ מהשיר Beauty of the Beast מAFF
) הוא "Another beauty loved by a beast" אז תומאס אומר לנו שהוא מת בשביל אישה אחת, האישה שבגן. היפה שבגתסמאן. עוד חיזוק לעובדה שמדובר באישה אחת- This one is for you (סוף ההקדשה) For you, only for you Just give in to it, never think again I feel for you מזהים? יופי. עכשיו תגידו לי שזאת לא אהובתו- ה-Beauty שהוא התייחס אליו בDead Boy’s Poem. ואגב, אחרי כל החפירה הזאת, יכול להיות שהבתולה אליה תומאס מתייחס קודם ("wrote for the virgin") היא בכלל בשיר Gethsemane. לכו תדעו. זה הגיוני גם בגלל כל המטאפורות של הנצרות בשיר הזה. דבר אחרון בהקשר הזה- הידעתם שיש בעטיפה של ווישמאסטר פנים בחלק הימני-עליון של העטיפה?!? (תנסו לראות את זה בתמונה המצורפת). בכל מקרה, הילד הקטן שם מתחנן אל הפנים האלה. אתם מוזמנים לפרש איך שבא לכם. לדעתי לפחות זה קשור לשיר הזה. (וכמובן- קרדיט ענק למאיה שעלתה על זה, ולקארין שעזרה לה הרבה. כל הכבוד בנות, ותודה שחלקתן
) "Created a kingdom, reached for the wisdom Failed in becoming a god" "יצרתי ממלכה"- אולי החלום? אולי המוזיקה? אולי שניהם? הוא יצר לעצמו מקום מבטחים, מקלט שאפשר לברוח אליו בשעת הצורך. (חלום עם פסקול
) "השיג את החוכמה"- הוא אומר לנו שהוא, למרות הכל, כן השיג בינה כלשהי, הגיע למסקנות על החיים. ולמרות זאת... "נכשלתי בלהפוך לאל"- תומאס אומר שהוא, כמו כולנו, בסך הכל אדם פשוט- בן תמותה. בניגוד לכל המוזיקאים המהוללים שמכתירים אותם כאלים- תומאס אומר שהוא נכשל בזה. יש כאן גם תסכול וגם השלמה. תסכול- על כך שהוא לא הצליח למרות שיתכן ומגיע לו (יתכן מאוד
) אבל גם השלמה- כי הוא יודע שהוא לא אל. אף אחד לא. "If you read this line, remember not the hand that wrote it Remember only the verse, songmaker's cry the one without tears For I've given this its strength and it has become my only strength. Comforting home, mother's lap, a chance for immortality Where being wanted became a thrill I never knew The sweet piano writing down my life" "Teach me passion for I fear it's gone Show me love, hold the lorn So much more I wanted to give to the ones who love me I'm sorry Time will tell [this bitter farewell] I live no more to shame nor me nor you" מכיוון שאני באמת לא רוצה להרוס את יצירת האומנות המופלאה הזאת, אני לא אחפור על זה יותר מדי. אני רק רוצה לציין כמה דברים: הוא אומר לנו לא לזכור אותו, אלא את הכתיבה שלו, את המוזיקה שלו. כי הכתיבה שלו היא הבכי שלו- הבכי ללא-הדמעות, שלו הוא נתן את כוחו והוא הפך לכוח היחיד שלו. המוזיקה היא הדבר היחיד שמחזיק אותו- זה לפחות מה שהוא אומר. לא רק זה, המוזיקה היא גם "בית מנחם, חיק של אם, סיכוי לחיי נצח"- המוזיקה היא תקוות, חלומות, משאלות, מקלט, אהבה- הכל. בסוף החלק הראשון הוא אומר לנו ש"הפסנתר המתוק שכותב את חיי"- שוב, מוזיקה, מוזיקה ומוזיקה. דרך המוזיקה, דרך השירים שלו הוא כותב את החיים שלו- ומשאיר לנו צוואה. בתחילת החלק השני תומאס אומר לנו, בצורה נוגעת ללב, שהוא חושש שהתשוקה שלו נעלמה. תשוקה לחיים? תשוקה לאהבה? ואז הוא מבקש, מאדם נעלם כלשהו, "הראה לי אהבה". הוא אומר- במה שבאמת נשמע כמו צוואה- "כל כך הרבה יותר רציתי לתת לאלה שאהבו אותי"- הוא מרגיש שהוא לא נתן מעצמו מספיק. והוא מבקש סליחה. הוא אומר לנו שזמן יספר את הפרידה המרירה הזאת. מרירה? האם הוא לא רוצה להיפרד? תומאס לא ממש רוצה להגיד שלום וללכת, אבל משלים עם העובדה שזה מה שקורה- שהוא מת (לפחות מטאפורית). ככה זה נשמע לפחות. ועכשיו.... אנחנו חוזרים לשורה הראשונה בשיר- זאת שקישרתי לשייקספיר. תומאס אומר שהוא לא חי יותר לבייש אותו ועוד אדם- כנראה אותו אחד שהוא ביקש ממנו אהבה. תומאס מרגיש שבחייו הוא בייש את האדם ההוא, היקר לו כל כך, ובדרך זו הוא בייש גם את עצמו. אני לא יודעת למה הוא מתכוון בדיוק, או למי- אבל זה לא משנה. בעיניי זאת שורה נורא חזקה, כי היא מבטאת ביטול עצמי מוחלט. אני מתתי, ועכשיו אתה תוכל לחיות יותר בשקט. שורה נוראית בעיניי. ועוד יותר חזק מזה- בפעם הראשונה בשיר שהשורה הזאת מופיעה- הוא גם מתנצל. מתנצל על חייו. "And you... I wish I didn't feel for you anymore..." ואת- הוא מדבר כאן (לדעתי) אל אהובתו. הלוואי ולא הייתי מרגיש כלפיך יותר. הלוואי ולא הייתי אוהב אותך יותר. כי זה מייסר אותי. כי זה מבייש את שנינו. (עכשיו אתם מבינים למה בעיניי זאת שורה חזקה כל כך?) "Why is it the deadliest sin- to love as I loved you?"- מהשיר Bless the Child. עוד שורה שמבטאת את ההרגשה של תומאס שהאהבה שלו לא אמורה להיות. הוא לא מבין למה אמנם, אבל מרגיש שאהבתו היא חטא. "Forgive the adoring beast"- מהשיר Ghost Love Score. אותו רעיון. למה החיה צריכה לבקש סליחה על אהבתה?

lacrimosa girl

New member
../images/Emo47.gif

זה היה ממש טוב (= יש לי המון מה להוסיף, אבל אני אעלה את זה כבר בצורת ניתוח נורמלי, רק כמה נקודות: "Never sigh for better world It's already composed, played and told Every thought the music I write Everything I wish for the night" הכוונה, לדעתי, ב"זה כבר מולחן, מנוגן, מסופר" היא שתומאס קצת מיצה את עצמו...כל המחשבה במוזיקה שהוא כותב, כל משאלות הלילה שלו- קצת, אה, מיצו את עצמן. ובבית הבא הוא מספר למה הוא כתב אותן...כמו שאמרתי לך בפרטי לגבי הנצרות, והכתיבה שלו היא חלק מהאמונה שלו, כי הוא לא בנאדם דתי, וגת'סמאן מתקשר כאן יופי. ובקשר למכתב... and you...I wish I didnt feel for you anymore, דווקא כאן נראה לי שפספסת בענק, כי זאת השורה הכי חשובה בשיר- הוא מדבר לילד המת. כל הפואמה הזו נכתבה בשבילו. כל מה שתומאס מבטא כאן מהפחד מאהבה, מהכתיבה עבור הדת, אולי באופן עקיף הוא מצטער שאיבד את האמונה הילדותית בסנטה קלאוס, הוא אומר שהילד מת למען היופי בגת'סמאן, אולי הכוונה כאן היא לבגידה המפורסמת, שניפצה לתומאס את האשליות. ע"פ הניתוח של גת'סמאן של שירה וסי, היתה בגידה ככל הנראה ששברה אותו, וזה מה שגת'סמאן מדבר עליו [הפרשנות שלי טיפשה שונה אבל לא מצדיקה ניתוח בכ"מ
] וכל השיר הקסומי הזה הוא בעצם רקוויאם לילד המת. ותוכדי תומאס מכניס הרבה אספקטים מחייו, הכתיבה שלו ואיך שהוא מתייחס אליה, אורז את הכל ב7 דקות קסומות של מוזיקה ומגיש לנו. תהנו :)

blacknwhite

New member
כל אחד והפרשנות שלו;)

אבל תודה לך
ונהניתי מאוד לקרוא את ה"מיני ניתוח" שלך
לגבי הפזמון- זה באמת עניין של השקפת עולם... אני ראיתי את זה ככה. זה לדעתי כל היופי בשירים (האלה ואחרים)- כל אחד יכול לראות אותם קצת אחרת. לגבי השורה בסוף, אני באמת לא יודעת להגיד לך... לי זה כנראה התקשר בראש גם לfeel for you רק מעצם העובדה שהמילים האלה שם וזה... אבל אין ממש מישהי ש"צודקת". בכל מקרה, אני לא חושבת שממש טעיתי, אבל אני לא חושבת שאת טעית, ממש לא. ותעלי את הניתוח שלך מתישהו, אני סקרנית

lacrimosa girl

New member
נמנמ...

כמובן שיש מלא פרשנויות אפשריות, אבל דווקא כאן נראה לי שמי שתומאס מצטער עליו זה הילד, כי זה מעין שיר שמסכם את כל האלבום ממש, וגם כשמתייחסים לשם של השיר זה די דורש, אבל תכלס אין אמת אחת [
] והניתוח יגיע כשאפסיק להתעצל ואגמור עם מתמטיקה

blacknwhite

New member
אני פשוט רואה את השיר קצת אחרת../images/Emo9.gif

לא בתור הפואמה לילד המת, אלא בתור הפואמה של הילד המת. בהצלחה עם מתמטיקה!

lacrimosa girl

New member
תודה ><

טוב זו זכותך, אבל מה לעשות שברודנות הזאת אין מקום לדעות אישיות.

chyio

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך בקשר לשורה "and you...I wish I didnt feel for you anymore"

Liquid Dreams

New member
אלוהים, חיכיתי לזה!

לא קראתי הכל עדיין
אבל אני חייבת להגיב כבר עכשיו: תודה!

Liquid Dreams

New member
אה כן,

אוף איתך רציתי לכתוב ביחד עם קארין משהו מפורט על העטיפה ולגלות לכולם את הקטע של הפניםXDDDDD

blacknwhite

New member
תסתכל בתמונה שצירפתי (כי היא פשוט גדולה יותר)

בפינה הימנית למעלה- ליד המשהו שנראה אולי קצת כמו ירח- בין העננים אתה תמצא שפתיים

blacknwhite

New member
מה? השפתיים היו הדבר הראשון שראיתי!

יש שם שפתיים, ואף, ועיניים... ופרצוף, נו

blacknwhite

New member
תודה../images/Emo23.gif ושמחתי לעזור../images/Emo140.gif../images/Emo3.gif

ואני מצטערת שחשפתי את הפנים.... אבל זה פשוט התקשר לי נורא יפה אז לא התאפקתי... אבל נתתי לך ולקארין קרדיט מלא. והנה שוב- לכל מי שהיה לו ספק- הקטע של הפנים הוא לגמרי מאיה וקארין!

lacrimosa girl

New member
בקשר לעטיפה-

מישהי הצליחה לקרוא מה כתוב על הדף ליד הילד? הצלחתי לקרוא את השורה השניה- THE CHILD- והשלישית היא נראה לי NEXT...לא עושה שום הגיון =/

למעלה