על בקורת ותלונות בפורום

לארי

New member
../images/Emo41.gif רובד התלונות בפורום ../images/Emo41.gif

שלום לכולם, מסיבות שונות ואישיות לא יצא לי להיות ב- 24 השעות האחרונות בפורום. גם בימים הקודמים כמעט ולא התאפשר לי (נדיר אבל קורה...) ולכן כשאני מביט כעת בדפי הפורום האחרונים אני מרגיש שיש צורך לעצור ולעשות חשיבה. אני יודע שישנן בעיות חמורות, מציקות ומטרידות ובוער בעצמות לפתור אותן. אני יודע זאת, מבין זאת ואף חווה באופן אישי חלק מהבעיות. אבל מכאן ועד למה שקורה בפורום בימים האחרונים הדרך ארוכה. אין מקום בפורום להצפות (תלונות רבות באותו נושא, למרות שהגורמים המוסמכים מטפלים בו ומודעים אליו בכל הרמות). אין מקום בפורום לתקיפה של עובדי ציבור, במקרה דנן של עינת שספגה כאן הפניות אישיות שלא לצורך.לא עינת ולא אף אחד אחר, מהווים שק החבטות של כל מי שחווה בעיה שהיא, בטח שלא מעל גבי הפורום. אין מקום לפורום לתלונות שמנוסחות בבוטות, מתוך כוונה של "מישהו חייב לי", עד כדי אבדן הנימוס ההכרחי , הכרחי מה לעשות, בתקשורת בין בני אדם.. אל תשכחו לרגע שרבים מהעוסקים במלאכה שאתם פונים אליהם עושים זאת בהתנדבות מלאה מכל הלב, וגם למקבלי השכר, יש אורך נשימה מוגבל, ותקיפות שלהם פוגעות בהם, באופן אישי. בנושא עילום השם יש לי מה לאמר. משחר הכרותי עם עולם האינטרנט לא התנגדתי לנושא עילום השם ברשת. נהפוך הוא,תמיד ניסיתי לדון את הדברים לגופו של עניין ולא לגופו של user. אין זה אומר שאני מסכים לניצול לרעה של האנונימיות ברשת. ממש לא ! מאחורי חלק מהתלונות עומדים תושבים. מאחורי חלקים אחרים יכולים לעמוד גורמים אינטרסנטיים שרוצים להכפיש גוף מסחרי שהוא, או אדם כלשהוא, או את שם הישוב ויש רבים שמחכים לנו בפינה. בואו לא ניתן להם את הבמה , לפגוע בנו.אני בטח שלא אתן. בהינתן הדברים לעיל, אני רוצה ליישם דרך עבודה בנושא התלונות בפורום כדלקמן: 1.תלונה חדשה, בנושא שטרם נדון,תוכנס לפורום ונציג הציבור הרלוונטי ישתדל לענות עליה בהינתן המידע ולאחר בדיקה. בשלב זה אין להכניס תלונות נוספות המשכפלות את אותו נושא (כולנו סובלים מהיתושים לדוגמא, הצפת הפורום ב99 הודעות זהות לא עוזרת במקרה כזה, רק פוגעת). במקרה של תשובות לא מספקות, שאלות ועוד יש לפנות במסר אישי או במייל לנציג הציבור ולא להמשיך את התהליך מעל גבי הפורום. הודעות שיחרגו מכך, לא יופיעו בפורום. נסו להזדהות בשמכם המלא. זה תמיד מקנה אמינות למלין בבואו להלין. 2.יש לשמור על דרך ארץ ועל נימוס בסיסי כשמעלים תלונות. זכרו , מילים יכולות לפגוע, מאוד והן אכן עושות זאת. הפורום יכול להיות במה מצויינת להעלאת נושאים הצריכים טיפול מיידי, אימשביעות רצון מדברים וכו'. הפורום אינו הבמה לפתור אותן תלונות ובעיות. 3. ביממה הקרובה יפתח שרשור כולל שיעסוק בכל ההודעות שהצטברו עד כה בנושא נווה נופש. כנ"ל אאגור את המידע והתלונות בנושא יתושים, צרעות, עקרבים ודברורים לשרשור אחר. אם יהיה לנציג הציבור משהו להוסיף, הוא יעדכן שם. הבעיות ידועות במלא חומרתן ואין להוסיף הודעות כפולות שלא מובילות לשום מקום. כללים אלו ייאכפו על ידי ללא פשרות לטובת כולנו. תודה על ההבנה, למרות שלא תמיד נוח, לארי

ronpel

New member
לארי תודה

אני רוצה להוסיף: גם בפניות לעובדי המזכירות שלא דרך האתר חייבים לשמור על תרבות דיבור ולהבין שהם כולם נמצאים שם כדי לשרת את תושבי הישוב. סגנון בוטה ותקיף לא יביא לטיפול טוב יותר אלא להפך. כנ"ל לגבי פניה לאלו שבאים אלינו לתת שרות כמו נווה נופש. התוצאה של התנהגות של מיעוט תוקפני זהגם אם תלונתו מוצדקת תביא לזה שלא יגיעו הנה נותני שרותים. מפעיל הקייטנה של שנה שעברה לא הסכים להגיע לישוב בגלל קומץ הורים שעשו לו את המוות לכל אורך הקייטנה. לטובת כולנו - תחשבו פעמיים לפני השתלחות באלו שמשרתים אתכם. אתם גורמים נזק לכולנו בהתנהגותכם. התנהגות דומה בנוגע להסעות של תלמידים שאינם זכאים להסעות לבתי ספר שלא באיזור הרישום הביאה לביטול הטיפול של הוועד בנושא זה החל משנה הבאה. זו תוצאה ישירה של התנהגות קומץ הורים שעברו כל גבול. אם התנהגות זו תמשיך גם בנושאים אחרים - הוועד יפסיק לטפל בהם. אין חובה לוועד לדאוג לקייטנות לקיץ. אנו עושים זאת בשמחה כדי לתת שרות זול וטוב לתושבים. יתכן ויש תושבים שפתרון זה לא מספיק טוב להם - אני מציע לתושבים אלו למצוא פתרון בקייטנות פרטיות חיצוניות ולא להרוס לכל השאר. תודה רונן תודה רונן

1גידי

New member
גם אני רוצה לאוסיף

"התנהגות קומץ הורים שעברו כל גבול" "אם התנהגות זו תמשיך הוועד יפסיק לטפל" "אין חובה לוועד לדאוג" גם אין חובה לוועד להגיש מועמדות ולהבחר אתה וחברך לא חייבים לעשות כלום אך אם בחרתם כן לעשות עשו זאת כמו שצריך רונן אתה בוטה תקיף ומאיים "נאה דורש ונאה מקיים"

לארי

New member
../images/Emo31.gifזאת בדיוק הדוגמא לירידה לפסים א

אישיים ללא כל תכלית. אני שם לב שחלופת המסרים ביננו לא הועילה ואתה ממשיך לפזר הודעות מסוג זה, עם כינויים אישיים לכל עבר. יש לך משהו להעיר לרונן אישית? כלי המסרים מצויין לכך. נסה להשתמש בו- נסה ותהנה! אם תשתמש בכלי הפורום והמסרים תחת שמך האמיתי, בדיוק כפי שרונן עושה, תקנה אפילו לביקורתך קורטוב של אמינות. מומלץ ! להבא הודעות שלך שירדו לרמה האישית ייעלמו מהפורום. ביננו,נסה להיות קצת יותר חיובי , לא רק ביקורת, תכונה שלא מצאתי אצלך לאורך עיון בכל הודעותיך בפורום, מראשיתו.

1גידי

New member
ללארי ורונן

"יש לך אומץ לתת מספר טלפון ושם אמיתי? או אתה שוב אותו קנאי שלא גר בישוב שמנסה לחבל בפורום. תחזור לפורום שלך ותעזוב אותנו במנוחה. קנאה זו מחלה נוראית - תנסה לטפל בזה" זו תגובה שקיבלתי במסר אישי תחת הכותרת "פחדנות" לארי לא גלשתי לפסים אישיים תגובתי היתה להודעה שנכתבה בפורום ללא שום כינוי אישי ההערה שלי לא אישית אל התנגדות לדרך שמשתמעת מיו"ר הוועד שכאיש ציבור מחוייב להשתמש בשמו בשונה ממני שמנצל את הזכות הלגיטימית לענות בעילום שם זכות שמאפשרת לומר את הדברים ללא לחץ חברתי כזה או אחר בדיוק מאותה סיבה שמשתמשים בבחירות חשאיות לפעמים לא נעים להעיר לשכן על רעש או להזכיר לחבר חוב או לבקר איש ציבור שהוא ידיד אני בהחלט חושב שהביקורת חיובית אולי בקשת שאנסה להיות קצת יותר נחמד אז את זה אני עושה תחת שמי המלא אני לא פחדן לא קנאי ומה לעשות אני גר ביישוב לארי אם תוריד הודעות מהסוג הזה תנצל את הכח שיש לך לרעה אני מקווה שלא תבחר בדרך זו אשמח לקבל תשובות ענייניות ולא במסר אישי

לארי

New member
../images/Emo26.gif "על הביקורת" ../images/Emo36.gif

"גידי1" ,אני עונה לך פומבית ולא במסר כי יש לי תחושה שניתן אולי להפיק תועלת ברמה הציבורית מהדיון הזה. ולעניין, 1.הודעה שכוללת הערכת תכונות אופי וסגנון על אדם כלשהוא (שבמקרה זה, גם נושא במשרה ציבורית): "רונן אתה בוטה תקיף ומאיים " ,- זו גלישה לפסים אישיים, לא מוסיפה לבקורתך או להשגת מטרותיך מאומה, ואפילו משווה להודעה מימד של אנטגנוזים לכותבה. 2.הזכות לעילום שם- כפי שכבר ציינתי קודם, אין לדון אדם לגופו של user אלא לגופו של תוכן. אין לי בעיה עם עילום השם שלך כל עוד התכנים אינם פוגעים ובמסגרת הכללים ודרך הארץ בין בני אדם. אולם, מי שינצל את האנונימיות לכתיבת הודעות פוגעות, שאותן אינו מעיז לכתוב תחת שמו המלא (גם אז הן היו מוסרות כמובן)- לא אתן לכך במה, לא אאפשר הסתתרות תחת עלה התאנה המדומה של "חופש הביטוי", וניצולו- הודעה כזאת תרד- ללא פשרות!. אנונימיות הוא כלי המצריך זהירות רבה בבואנו לבחון את תוכן ההודעה. האנונימיות אינה מקנה חיסיון אוטומטי, רק בגלל שהכותב אינו מזוהה. אם אתה בטוח בצדקת דבריך, לך על זה, אמור את דעתך ברבים, בשמך האמיתי, במסגרת הכללים, ואני מבטיח שאתן לך את הבמה לכל בקורת, נוקבת ככל שתהיה. 3. אתן לך דוגמא, לחלק מהודעתך , אשר היתה יכולה להיות מנוסחת במעט מאמץ, בצורה אחרת , כך שלא תעורר אנטגנוזים ואף תקבל את המשקל שהתכוונת אליו בביקורתך: כך אני הייתי מנסח את ההודעה,לדוגמא: " בוקר טוב לכולם, רונן, קראתי את דבריך בעיון ואני חולק עליהם . תרשה לי לצטט קצת מהודעתך: 1."התנהגות קומץ הורים שעברו כל גבול" 2."אם התנהגות זו תמשיך הוועד יפסיק לטפל" 3."אין חובה לוועד לדאוג" המשפטים הללו, קצת צרמו לי משום שעולה בי התחושה שעקב העומס המוטל על עבודתכם, והטיפול בנושאים הרבים והמורכבים העומדים על סדר היום של הועד, אינכם מתפנים מספיק לטפל בנושא החשוב לי ולהורים נוספים, הקייטנות. אני חושב כי ראוי לתת דגש יותר גם על נושאים אלו שלמרות שהועד אינו מחוייב לטפל בהם, עדיין כועד, מצאתם את הזמן והכוחות לעסוק גם בסוגיות אלו (ואני מעריך זאת), אולם לטעמי לא לעומק ולא במינון הרצוי, על מנת לפתור באמת את הבעיות. אודה לך רונן, לועד ולעוסקים במלאכה אם תתנו את דעתכם גם לנושאים כאלו שאינם נמצאים כנושאי חובה על סדר היום של הועד . (והמקור, כפי שאתבה בחרת לכתוב את הביקורת, לצורך השוואה: ___________________________________________________________________ "גם אין חובה לוועד להגיש מועמדות ולהבחר אתה וחברך לא חייבים לעשות כלום אך אם בחרתם כן לעשות עשו זאת כמו שצריך רונן אתה בוטה תקיף ומאיים "נאה דורש ונאה מקיים" ___________________________________________________________________ (זו רק דוגמא, ואיני מביא כאן את דעתי האישית, אלא רק את הדרך והאופן לכתיבה נכונה של הדברים כפי שעלו מהודעת "גידי1") דוגמא זו ממחישה את האופן השונה שבו ניתן לכתוב תכנים בפורום, למרות שהמטרה של הכותב, זהה. אני חושב ששמירה על תרבות כתיבה, נימוס, דרך ארץ אינטרנטית , והקפדה על התכנים שבעצתיים לפני פרסום ההודעה, כפי שציינתי בדוגמא זו, תשיג את מטרתה בצורה טובה יותר, ואף תעורר הזדהות ומוכנות לענות גדולה יותר לטפל בנושאים, מצד כולם. יום מצויין ! לארי

1גידי

New member
אין פה ביקורת אישית

ואם כך זה נראה אז אני מתנצל. לארי בוא לא נהיה רגישים מידי ,דברי נכתבו ברוח הדברים שעלהם הגבתי, לא הערכתי לא תכונות אופי ולא סגנון שבמקרה זה אני יכול להעיד עלהם לטובה ואני לא בא להתחנף. זו לא גלישה לפסים אישיים חלילה הניסוח שלך יפה אך עדין יש לי את הזכות להגיב בדרכי.(כמובן עם שמירה על הכללים)אני חושב שרונן ניסח הודעה בצורה בוטה ותגובתי על הדברים הספצפים שנכתבו בהודעה זו לא על הכותב באופן אישי. תגובה עניינית להערה שלי היתה סוגרת את הענין ושוב אציין את הזכות הלגיטימית לכתוב בעילום שם אם זכות זו לא תנוצל לרעה זה יכול רק להועיל. לא פחדן, לא קנאי, ומה לעשות גר ביישוב.

idopel

New member
הגינות בסיסית

כלל ראשון הוא לא לפרסם בפומבי מסרים שנישלחים אליך אישית - סתם הגינות בסיסית, גם בין אנשים שדעותיהם חלוקות. אם הנך תושב היישוב, אינני מבין את האנונימיות, היא מתאימה יותר לאתרי פורנו לא לפורום של ישוב קהילתי. יש לך ביקורת - שתהיה בונה, תבוא תתנדב גם ותראה לנו איך עושים את זה אחרת. להתנגח ממרומי המקלדת במתנדבים ועובדי הציבור של היישוב שמשקיעים את מיטב זמנם לקידום ענייני היישוב עושה רק רע לכל הצדדים. עידו

1גידי

New member
הגינות בסיסית

1 לא פרסמתי מי שלח לי את המסר. 2 הכלל הראשון הוא לא להעביר מסרים כאלה. 3 את נושא האנונמיות כבר הבהרתי, ככל שאחשף יותר אולי תבין יותר, אני במקרה מאלה שמתנדבים ביישוב, לא התנגחתי ממרומי המקלדת תגובתי היתה עניינית גם אם היא לא ממש תגובה נחמדה, אני לא מבין למה קשה לקבל את זה ואין שום תגובה לגוף העניין. ושיהיה גם לך יום טוב

idopel

New member
"1גידי" - תגובה אחרונה מבחינתי

יש לי תחושה שיש לך מניע אישי שאתה הופך לציבורי. לדעתי תגובתך הייתה רחוקה מלהיות עניינית ובטח לא מובילה לשום דבר מועיל, אבל כנראה לא נסכים על כך. אקבל על עצמי את הצעת הייעול שלי ואפסיק להגיב לכותבים אנונימים בעניינים כגון אלו. שבוע נפלא

1גידי

New member
חבל שאתה חש כך

אין לי שום מניע אישי ,תגובתי היתה על הודעה קשה עם האשמות כלפי תושבים שנכתבה ע"י יו"ר הוועד. איש גדול שטוב לו בחיים שבאופן אישי אני מאוד מעריך ,איש שעושה המון למען היישוב, אך עדין זה לא מצדיק את הדברים שהוא אמר. עדין מצפה לתגובה עניינית. עידו אתה לא חייב להגיב

ronpel

New member
בקיצור גידי אתה עוזר או לא?

אני מזמין אותך אישית להיות שנה הבאה בצוות של שיבוץ הגנים ובחירת הקייטנה. אחרי שתעשה זאת פעם אחת נוכל לדון בכללי התנהגות , עילום שם , בוטות או כל דבר אחר שתחפוץ. לשבת על המקלדת כל עוד אחרים הם אלו שסופגים איומים והתפרצויות חסרות רסן של מספר תושבים שבהחלט לא מייצג את הכלל זה לא גבורה גדולה. אתה בא לעזור או לא? ולעצם העניין - יש המון פעילויות שהוועד לקח על עצמו בהתנדבות מתוך רצון לשפר את רמת השרות לתושב - שרותים שלא ניתנים בשום ישוב אחר. היה לנו הרבה יותר קל להיות ראש קטן ולעשות את רק מה שאנו נדרשים. בחרנו להשקיע הרבה מעבר לנדרש. אין לנו בעיה לעשות זאת כל עוד אלו שמקבלים את השרות מבינים זאת ולא לוקחים זאת כמובן מאליו ובאים בטענות לא צודקות. לדוגמא - שיבוץ הגנים שהוא תהליך ארוך וקשה וגורם להרבה בעיות ונעשה במקומות אחרים רק ע"י המועצה על פי קריטריון אחד בלבד מין וגיל הילד. אין כל התחשבות בשאר הפרמטרים אותם אנו הכנסנו כדי להיטיב עם התושבים. לצערי חלק מן ההורים לא מבינים זאת ומצפים לקבל תמיד את השיבוץ המושלם. לצערנו זה לא אפשרי. אני ממתין למסר ממך לגבי ההצטרפות שלך לעשייה. רונן

1גידי

New member
../images/Emo45.gifרונן אתה אחלה

רונן עזוב שטויות אני מקווה שכבר הבנת שיש לי הערכה רבה לעשיה שלך ואני מאמין שגם הבנת שבמקרה זה טעית בדרך (קורא גם לך מותר)אולי גם אני נגררתי ואם כן כבר התנצלתי. לגבי ההזמנה אני כבר בעניין לא בנושאים שציינת אבל בעניין ולפעמים גם יושב על המקלדת. מתעקש להשאר אנונימי ולהמשיך לגור ביישוב שיהיה לנו רק טוב

בקשה אחת פשוטה:

אינני רוצה להכנס כרגע לדיון לגבי אחריותו של צוות הישוב ומגבלותיה, לגבי המוטיבציה המניעה את כל מעשינו ביום ובלילה, לגבי שיקולי הדעת, לגבי הנתינה והמסירות, לגבי התודה וההענות וכו' וכו', ואיך כל זה מתקשר לכל מיני תופעות ברמת הישוב וברמת הכלל הישראלי. לא זה המקום ולא זה הזמן. רק רציתי שתדעו שאנחנו קוראים הכל. משתדלים להתעלות מעל המתקפות האישיות (וזה לא קל!) ולדון עניינית בהערות שעולות מהפורום או מכל כלי תקשורת אחר. רק בקשה אחת לי: לפני שאת או אתה לוחצים על לחצן ה"שלח/י", קיראו שוב את דבריכם מזוית ראיה של "מה ששנאוי עליך - אל תעשה לחברך". לאחר מכן מובטח שכל השאר יזרום הרבה יותר בקלות.

ותמיד עונים

למסר אישי שנשלח דרך מערכת המסרים. במספר הפעמים שפניתי עאם שאלה /בעיה לרונן, מושי, עינת ואחרים קיבלתי תשובה מהירה ועניינית.

טלכספי

New member
מסכימה, אבל...

אני בהחלט מסכימה שיש לשמור על רמת דיון עניינית, שפה יפה וכבוד הדדי, ונכון כל מה שאמרת לגבי כל נושאי התפקידים. גם אני מרגישה לעיתים שההתקפות הופכות אישיות, פוגעניות ולא משרתות כלל את מטרת הדיון. עם זאת, נראה לי שבעניין כמות המתלוננים על כל בעיה, לא יהיה נכון להוריד תלונות חוזרות, מכיוון שרק כך יכול אותו נציג ציבור נמען לדעת מה היקפה של הבעיה וכמה תושבים סובלים ממנה. אני חושבת שיש לתת לכל אחד ואחת את ההזדמנות להגיב תוך שמירה על כללים ברורים הידועים לכולם (גם לאלה המעדיפים להתעלם מהם). בתקווה לדיונים פוריים ןמעניינים...

moshes20

New member
תלונות חוזרות

שלום לך תלונות חוזרות אינן מצביעות תמיד על חומרת הבעיה ואפשר תמיד להוסיף את מעט האינפורמציה גם במסר אישי או אם האינפורמציה חשובה וכללית אזי גם בפורום. ואתן דוגמא כאיש מד"א לשעבר במידה ויש ארוע אישי או ציבורי אין צורך להציף את המוקדן בקריאות טלפוניות נוספות כי זה רק מפריע. סוף שבוע נעים משה

טלכספי

New member
צודק - במקרים אלה

במקרים דומים לאלה שהעלת - אכן כל תלונה נוספת רק מעמיסה על המערכת ומאריכה את זמן הטיפול. לעומת זאת, אם תושב אחד יתלונן על צרעות/רעש/ריח או מפגע אחר, או לחילופין יתלוננו באותו נושא עשרים תושבים (ושוב, תוך שמירה על תוכן ענייני וללא התקפות אישיות), נדמה לי שהאפקט יהיה שונה, ושיקל על בעל התפקיד להבין את גודל הבעיה ואת דרך הטיפול.

למעלה