פיסיקה

MaRiA 3

New member
לא ממש הבנתי

את ההסבר כי רק התחלתי ללמוד חשמל אבל איך אפשר להשתמש בחוק קולון , הרי החוק מתאר את המשיכה החשמלית בין המטענים , וכאן יש לנו כוח חשמלי שפועל על אלקטרון???

The DRH

New member
נצל"ש פיסיקה

הסבר על המושג "שדה" בעיקר חשמלי, מישהו? תודה

People

New member
בשמחה - אבל המושג שדה

לא פשוט. פרט בבקשה מה הרקע שלך כדי שאוכל להתאים תשובה סבירה שתהיה ברורה.

The DRH

New member
לומד פיסיקה בתיכון

השנה אלמד חשמל. במכניקה ירד לנו הפרק של "כבידה" כך שגם את שדה הכבידה אני לא מכיר

הגדרה לשדה:

הכוח שירגיש מטען בוחן של אחד קולון. כיוונו של השדה הוא ככיוון הכוח שיפעל על מטען חיובי.

The Terminator4

New member
זה תלוי באיזה שדה מדובר...

אם מדובר בשה חשמלי ומטען חיובי אז הכוח הוא בכוון השדה ואם מדובר בשדה מגנטי אז קובעים את כוון הכוח לפי כלל יד ימין

ועדיין ההגדרה שלי נכונה...

לא משנה איך תקבע את כיוון הכוח, יש מיליון ואחת שיטות, אחת מהן זה כלל יד ימין, השניה זה כיוון סיבוב של בורג ימני, ואני מאמין שיש עוד פשוט איננו מכירים אותם... אבל לא משנה איך תקבע את הכיוון הכיוון הוא גם הכיוון שירגיש מטען בוחן חיובי...

../images/Emo45.gif

כלומר בחשמל כיוון הכוח הוא כיוון השדה,במגנטיות כיוון הכוח מאונך לכיוון השדה,לפי כלל ה"אצבע המשולשת"[לפי המתרגל שלי]
{או לפי כל כלל אחר רלוונטי
}

בערך, יש חוסר דיוק...

כיוון הכוח על מטען חיובי הוא כיוון השדה, בחשמל ובמגנטיות. בחשמל כיוון הכוח הוא פשוט. במגנטיות מזהים את כיוון הכוח לפי כלל יד ימין/אצבע משולשת (למרות שהיא נראית כמו כל אצבע לדעתי). דרך אגב, שתדעו, כלל יד ימין מתייחס אוטומטית למטען חיובי. אם יש לך מטען שלילי אז אתה עושה את כלל יד ימין מזהה את כיוון הכוח ולוקח את הכיוון ההפוך לו.

כן,גם אני לא עכשיו שאני מסתכל על זה

כנראה קראתי משהו אחד והבנתי משהו אחר... נו טוב, דיסלקציה זה נחמד...

למעלה