עוד שאלה בפיזיקה
שלום, יש לי שאלה בפיזיקה - מכניקה, ניסיתי לפתור אותה, אני רק לא בטוח בדרך. אני אשמח אם מישהו יאשר/לא יאשר את דרך הפיתרון שלי. ילד מתכנן לבעוט בכדור, כך שיפגע בחלון. החלון נמצא בגובה 15 מטר מעל נקודת הזריקה. אם הכדור נבעט בזווית של 30 מעלות לאופק, באיזה מרחק מן הבניין חייב הילד לעמוד, ובאיזו מהירות התחלתית עליו לבעוט בכדור , כדי שיפגע בחלון בדיוק בהגיעו לשיא הגובה? התחלתי לפתור את השאלה כשאני מתייחס בינתיים רק לציר ה- y של הזריקה. השתמשתי בנוסחת המהירות: v=v0+at, השוויתי את המהירות הסופית (v) לאפס, כדי לראות תוך כמה זמן יגיע הכדור לשיא הגובה. מכאן נובע 0=v0-9.8t, ולכן v0=9.8t. אחרי זה השתמשתי בנוסחת המרחק y=y0+v0t+0.5at^2 הגובה נתון לי (15 מ'), את v0 מצאתי והתאוצה ידועה לי (9.
. ולכן: 15=9.8t^2-0.5*(-9.8)t^2 ומכאן נובע ש- t=1.74 שניות. את הזמן הזה אני מציב בנוסחה v0=9.8t ואני מקבל ש- v0=17.146. ואיך אני ממשיך מפה? איך אני מוצא את המהירות ההתחלתית בציר X? האם אני צריך לחלק את המהירות שמצאתי (17.146) ב- sin30, וכך למצוא את המהירות שבה נזרק הכדור, ואז לכפול את התוצאה שקיבלתי ב- cos30, כדי למצוא את מהירות הזריקה ההתחלתית בציר ה- X? תודה