פיסיקה

ofir3dvb

New member
בעיה בתרגיל בפיזיקה על לוח אין סופי

אשמח לקבל עזרה או איזה שהו כיוון עם התרגיל המצורף, השטח של הלוח האין סופי הוא Pi*R^2 כפול 2 , נכון? אז למה שווה הR? אשמח לעזרה, תודה.

mikko1

New member
עוד שאלה בפיזיקה

שלום, יש לי שאלה בפיזיקה - מכניקה, ניסיתי לפתור אותה, אני רק לא בטוח בדרך. אני אשמח אם מישהו יאשר/לא יאשר את דרך הפיתרון שלי. ילד מתכנן לבעוט בכדור, כך שיפגע בחלון. החלון נמצא בגובה 15 מטר מעל נקודת הזריקה. אם הכדור נבעט בזווית של 30 מעלות לאופק, באיזה מרחק מן הבניין חייב הילד לעמוד, ובאיזו מהירות התחלתית עליו לבעוט בכדור , כדי שיפגע בחלון בדיוק בהגיעו לשיא הגובה? התחלתי לפתור את השאלה כשאני מתייחס בינתיים רק לציר ה- y של הזריקה. השתמשתי בנוסחת המהירות: v=v0+at, השוויתי את המהירות הסופית (v) לאפס, כדי לראות תוך כמה זמן יגיע הכדור לשיא הגובה. מכאן נובע 0=v0-9.8t, ולכן v0=9.8t. אחרי זה השתמשתי בנוסחת המרחק y=y0+v0t+0.5at^2 הגובה נתון לי (15 מ'), את v0 מצאתי והתאוצה ידועה לי (9.
. ולכן: 15=9.8t^2-0.5*(-9.8)t^2 ומכאן נובע ש- t=1.74 שניות. את הזמן הזה אני מציב בנוסחה v0=9.8t ואני מקבל ש- v0=17.146. ואיך אני ממשיך מפה? איך אני מוצא את המהירות ההתחלתית בציר X? האם אני צריך לחלק את המהירות שמצאתי (17.146) ב- sin30, וכך למצוא את המהירות שבה נזרק הכדור, ואז לכפול את התוצאה שקיבלתי ב- cos30, כדי למצוא את מהירות הזריקה ההתחלתית בציר ה- X? תודה

The6thAngel

New member
לחלק ב-sin30

בכל פעם שאתה מתבלבל פשוט תצייר את זה - ציר x וציר y, והקו בכיוון הבעיטה שהוא היתר. יותר קל להסתכל על המשולש... אגב, גם את המרחק מהבניין פותרים באמצעות טריגו (טנגנס)

שאלה כללית../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

מישהו יודע אם יש איזה עבודת מעבדה בתור בגרות בפיזיקה כימיה?
אמרו לי שיש איזה משהו... מה עושים בזה?

Shark Alarm

New member
יש בגרות מעבדה בפיזיקה ../images/Emo26.gif

מהוות יחידת לימוד אחת מתוך כל החמש

זהר7

New member
מקבלים דף עם ניסוי ותרגילים

ופשוט צריך לבצע את הניסוי ולפתור את התרגילים...

The6thAngel

New member
מוסיפה למה שזהר אמרה

לפחות בבית הספר שלי היו 15 ניסויים שהכרנו ותרגלנו לפני (היינו צריכים להגיש למורה ועל כך התבסס המגן שלנו). בבחינה כל אחד הגריל את אחד הנושאים - עשה את הניסוי, והבוחן הסתכל על מה שעשינו ושאל כמה שאלות לוודא שאנחנו יודעים מה אנחנו עושים...

זה קשה?../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

הניסוי שעשית בבגרות עצמה זה ניסוי שכבר עשית קודם? כל אחד עושה ניסוי לחוד? (יענו נמצא לבד עם הבוחן) פשוט יכול להיות שאני לוקחת את המגמה אז אני רוצה לדעת למה אני נכנסת...

The6thAngel

New member
לא למדתי כימיה

אני והמקצוע לא הסתדרנו במיוחד :-\ צריך לזכור הרבה דברים, בפיזיקה צריך בעיקר להבין (וקצת אינטואיציה לדעת איזה משוואה לבחור) מממ... בכימיה אני לא זוכרת שהייתה להם בגרות במעבדה, אבל אני לא בטוחה בזה... מה זה מבחינתך המגמה? פיזיקה או כימיה? או שני המקצועות?

The6thAngel

New member
בסוף לא עניתי לך ../images/Emo9.gif

קשה? תלוי בך... אני לא השקעתי בניסויים יותר מדיי (מה שהלך אצלנו בכיתה שאחד הכין דו"ח וכולם הגישו אותו. זה היה מאושר עם המורה...) אז לא הייתי סגורה על כולם, ונפלתי על האחד שהייתי הכי פחות טובה בו... בכל זאת קיבלתי 90+ (זה היה מזמן, אני לא הכי זוכרת...) רוב הציונים שלנו היו ככה... סך הכל תחשבי שאת יודעת מה השאלות שיתנו לך בבגרות - אז לא תתאמני עליהן קודם? חשוב פשוט להבין את הניסויים ולא לעשות כמו תוכי, כי הבוחנים בודקים הבנה לא דקלום...

כרגע נראה לי שפיזיקה../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

אבל אף פעם לא למדתי אף אחד מהם אז אני לא באמת יודעת מה זה... יכול להיות שאני אחרי זה אראה שזה בכלל לא מה שחשבתי.... הניסויים זה לעשות אותם או להסביר? אני פשוט לא מבינה אם זה ניסויים מורכבים שצריך ממש לעשות משהו או שזה להסביר משהו פשוט...

The6thAngel

New member
ממממ

זה באמת לעשות ניסוי, אבל זה לאו דווקא כמו שאת חושבת. יש ניסויים שעושים פיזית ויש ניסויים שמדמים במחשב. בשורה התחתונה עושים מדידות, על המדידות עושים גרף (מהירות כנגד זמן, מרחק כנגד זמן וכו') ומשתמשים בנתונים האלה בנוסחאות מוכרות.... השאלות יהיו - מה יקרה אם אני אשנה גורם x? איך זה ישפיע על גורם y? דברים כאלה. וזה דברים של הבנה - לדוגמא אם אני רץ במהירות גדולה יותר אז המרחק שאני אעבור בזמן קבוע יהיה גדול יותר - אז אם אני אגדיל את המהירות אז גם המרחק יגדל. אז אולי לא מדברים על מהירות ומרחק - אבל יש משוואות מקבילות לזה, עם גורמים אחרים... או שואלים איך יראה הגרף? פרבולה? קו ישר? יתחיל ישר וימשיך פרבולה? ואת זה אפשר לדעת מסוג נוסחא. פשוט לוודא שאת לא "יורקת" בבחינה דף תשובות של מישהו אחר...

אז זה לא מסובך?../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

בניסוי שאת עשית אמרו לך נתונים מניסוי קיים או שעשית את הניסוי (או בדיקות) בזמן הבמחן?

זהר7

New member
עד כמה שאני יודעת

עושים את הניסוי ולא מקבלים נתונים מוכנים... בבגרות העיונית יש שאלות של: תלמיד ביצע ניסוי וקיבל תוצאות של כך וכך ואז יש שאלות של נוסאות, גרפים וכו'

ו...../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

את יכולה לתת לי דוגמא ספציפית לניסוי? שאני אבין למה הכוונה.... אם המהירות גדלה ברור שעוברים מרחק יותר גדול.... אני מניחה שזאת לא שאלה ששואלים

למעלה