קצת אור בערפל...

../images/Emo42.gifקצת אור בערפל...

מבלי לקרוא את האמור בפורום, כי הלא אני אישה, שיודעת די בכלליות מה נשים רוצות. ולא זאת בלבד - אלא כי אני יודעת היטב - שגברים לא באמת יודעים מה נשים רוצות. הם פשוט מעדיפים להגיד שהם לא יודעים, כדי שלא להתאמץ. אז לכל מי שמעמיד פנים, וגם לכל מי שבאמת חושב שידיעת החוק אינה פוטרת מעונש: אנחנו רוצות שתעריכו אותנו, ולא תקבלו אותנו כמובן מאליו. כי אנחנו בסה"כ בשר ודם - כמוכם. ולא נולדנו חלקות משיער, ובבוקר אנחנו נראות קצת פחות טוב, שלא תמיד אנחנו יכולות להיות סבלניות לשטויות שלכם ושגם לנו לפעמים נמאס להתאמץ כל כך בשבילכם ולקבל כלום. אנחנו רוצות לדעת שאכפת לכם, לשמוע את המילים ה"אסורות" לפעמים, לקבל פינוקים מדי פעם (פרח אומלל שנובל אחרי כמה שעות יכול לעשות לנו את היום)... ושלאף אחד לא יהיו תירוצים יותר !!!

kurt 28

New member
נו באמת...

הבעיה היא לא מה נשים רוצות אלא מה לעזאזל הן רוצות מאיתנו הגברים. מצד אחד כל היום אתן מתלוננות כמה אנחנו חסרי רגישות התחשבות ושאר ירקות ומצד שני כל מה שמעניין אותכן זה לכלוא אותנו בכלוב האומלל הנקרא גם נישואים... אז בבקשה תחליטו מה אתן רוצות מעצמכן לפני שאתן באות בטענות !

Vdrums

New member
אף אחד לא בא אליך בטענות

כל אחד ומה שהוא רוצה. מן הסתם היא לא מייצגת את כל המין הנשי (ואתה לא את הגברי)

אני שמחה לראות

שיש אנשים שמכירים את המושג ייצוג סקטוריאלי (וזה לא בהכרח אומר, קורט, ייצוג דקדקני). תודה חומד - אתה גבר לעניין ;)

אני לא רואה -

איך בדיוק התלונות שלנו אמורות לסתור את מוסד הנישואין. מוסד הנישואין הוא לא היחיד שנוצרים בו קונפליקטים. ועל זה בדיוק אמרתי - די עם התירוצים. אתה חופשי לגמרי לא להתחתן, יש אחרים שממש לא בדעתך. ואל האחרים הללו שווה להפנות את הדברים. אתה - יכול להמשיך במגמת ההתבודדות ואי ההתמסדות שלך. בחורה שיודעת מה מגיע לה - תמשיך ממך והלאה. אין לי שום דבר נגד הפחד שלך מנישואין (עכשיו תגיד, "לא, זה לא פחד"), איש תחת גפנו. זה שאתה נלחץ מעצם המושג לא הופך את כולנו למתוסבכות. מה לעשות - עדיין רוב האנשים בעולם מתחתנים. אני חושבת שאין צורך להוסיף.

דוVשה

New member
אני בחורה

ולא מקובלת עליי הכללה הזו : "בחורה שיודעת מה מגיע לה - תמשיך ממך והלאה" לא שיש לי משהו נגד מוסד הנישואין, אבל עדיף וכדאי שתדברי בשם עצמך ולא בהכללה.

חמודה -

בגלל זה בדיוק אמרתי "בחורה שיודעת מה מגיע לה (בהדגשה של "לה")". למשל, אם אני מכירה בערך של עצמי, והייתי רוצה להנשא מתישהו, הרי שמתוך ידיעה שמגיע לי קצת יותר מגבר שיוליך אותי שולל לאורך שנים, הייתי ממשיכה ממנו והלאה. וכן - אני עדיין חושבת שבחורה שיודעת מה מגיע לה - יודעת גם שלבזבז זמן יקר על גבר שמאמין בהפצת זרעו בעולם ללא התמסדות - זה לא אחד מהדברים שמגיעים לה. ואשר להערתך האחרונה "בלי הכללות" - אני מדברת בשם עצמי, ודבריי עולים בקנה אחד עם חופש הביטוי, בניגוד לדברייך שלך. יום טוב.

דוVשה

New member
או לה לה

איזו קביעות נחרצות את זורקת לאוויר. דברייך עולים בקנה אחד עם חופש הביטוי בניגוד לדבריי? לא זכור לי ששללתי ממך את חופש הביטוי בכל צורה שהיא [תקני אותי אם אנוכי טועה], הבעתי את דעתי שראוי וכדאי שתדברי בשם עצמך. יש המון מילים שקודמות להבעת דיעה אישית [בניגוד להכללה] כמו, 'לדעתי', 'אני אישית חושבת' וכו' וכו'. בחורה שיודעת מה מגיע לה - זו הכללה.

תראי

אני שונאת להכנס לוויכוחים כאלו קטנוניים על מילים שצריך או לא צריך להקדים למשפט. אבל כיוון שציינת את המילים "לדעתי" ו"אני אישית חושבת", אפנה אותך להודעתך שלך ולקביעתך "ראוי וכדאי...", שתפשפשי האם בעצמך השתמשת בהם. כללי תחביר , דקדוק ונימוס כבר למדתי, ואין צורך שתזכירי לי אותם. אני מביעה את דעתי באופן שבו אני מרגישה צורך להביע אותה, ואת תביעי את דעתך באותו האופן. אני מעודדת אותך לגמרי לא להסכים לדבריי, אבל בבקשה ממך - זה פורום, וככזה הוא פתוח למגוון דעות. אז אם את מתנגדת להכללות - אני מזמינה אותך להסביר לי בדיוק, בהתייחס להסבר ששטחתי בתגובתי הקודמת - איפה ההכללה. בעיקרון אני מאמינה שהוויכוח הפרטי הזה ביננו לא מעניין אף אחד מהפורום, אולי אפילו מייגע. אבל את חופשיה לענות לי בכל צורה, גם במסרים.

דוVשה

New member
לא

אין לי כוח להתלכלך [ראבק אני עם חולצה לבנה!] וגם אין לי כוח להסביר שוב את מה שכבר הוסבר. מבחינתי זו הכללה מבחינתה זה לא ויבוא שלום על ישראל.

tookmy

New member
יוליך שולל?

אני לא חושבת שמישהו אי פעם הוליך אותי שולל. יותר מזה, אני לא חושבת שכשחייתי שנים עם מישהו שרצה להתחתן וסירבתי הולכתי אותו שולל. כשלא התאים לו, הוא הלך ואכן מצא מישהי שמוכנה היתה להתחתן איתו. עכשיו, זה לא שסירבתי בגלל שזה הוא (למרות שבדיעבד, טוב שנגמר). אני כשלעצמי, לא ממש מעוניינת במוסד שכזה, ולכן לא חושבת שמי שיחיה איתי ללא חתונה "יוליך אותי שולל" אלא להפך, ישדר איתי על אותו גל.

ניסיתי להתנסח בשפה -

שאינה משתמעת לשתי פנים. כנראה שלא ממש הצלחתי. בהולכת שולל - הכוונה היא ליצירת מצג שווא מטעה כלפי הצד השני. אם את אומרת שהוא חי איתך שנים, בידיעה שאינך רוצה להתחתן, ובכל זאת הציע לך להתחתן - כנראה שהוא בכלל לא הולך שולל. כנראה שכוונתך בכלל לא היתה ברורה לו לגמרי, שכן, אחרת, תסכימי איתי שלא היה לו שום טעם בלהציע לך נישואין, אם ידע מראש שאת לא מאמינה במוסד הזה. זו המשמעות של הולכת שולל. ובכך את צודקת, אם הבנתי נכון את סיפורך - שלא הולכת אותו שולל. ואני מצדיעהלך, כי אני, יודעת לצערי, הולכת שולל מהי. שימי לב ששתינו מתכוונות אם כך, בדיוק לאותו הדבר, ובעצם מסכימות. כי אין ספק, שבמידה וכך העניין - אם תחיי עם מישהו, שגם הוא לא מעוניין להתחתן - הרי שאין כאן שום הולכת שולל. כנראה שמקרה כזה אפשר לסווג בתור "בחורה שיודעת מה היא רוצה ומה מגיע לה". הכונה היא אלייך :)

ולכל הבחורת

שנקטו את הסיכון לייצג את המין הגברי - אני מתנצלת אם הבנתן אותי לא נכון. ולכל הגברים - קבלו התנצלותי אם נדמה היה לכם שאני מסיתה את המין היפה. וכמו שאמרה דובשנית - שיבוא שלום על ישראל, ותסתיים מלחמת המינים.

Multik

New member
Better to be complimentary wave

On the send wave is not a good idea can be a conflict!

למעלה